Open side-bar Menu

Archive for March 6th, 2013

TUKCOM I.T. Mall Sriracha in Cholburi, Thailand by Supermachine Studio

Wednesday, March 6th, 2013

Article source: Supermachine Studio

TUKCOM I.T. mall has been rising with the rapid evolution of information and technological products from 2000 on. The market has changed dramatically with the recovering economy from 1997 crisis. Asian consumers update their I.T. products in routine fashion. From Laemtong shopping mall built in the early 90’s for diverse product oriented, the building was then converted into a shopping center devoted to communication and technology products (computers, mobile phones, camera, gadget etc.) and renamed to TUKCOM I.T. mall. Since then the new brand has been expanding and new TUKCOM building is built one every 2 year. After 5 years, there are 3 TUKCOMs in Thailand and a few more at plan.

Image Courtesy Supermachine studio

  • Architects: Supermachine Studio
  • Project: TUKCOM I.T. Mall Sriracha
  • Location: Sriracha, Cholburi, Thailand
  • Design Team: Pitupong Chaowakul, Suchart Ouypornchaisakul, Santi Sarasuphab, Nuntawat Tassanasangsoon, Kasidis Puektes,Jetsada Phongwasin and Korthong Thongtaem
  • Commission: Façade Renovation
  • Height: 24 meter
  • Façade Area: 1,200 Square meters

Baisha Wan Beach and Visitor Centre in Taipei, Taiwan by Wang Weijen Architecture

Wednesday, March 6th, 2013

Article source: WWJarchitecture

Working with the contours along the landscape terrain, the design response to the strong wind and sand in winter, as well as the intense sunlight in summer. Looking carefully into the surrounding contexts and datum levels, the design reuse the structure of an existing building, extended it through slanted slabs into the new additions, connecting the building to the sloped ground and reduces the level differences created by the retaining wall.

Image Courtesy Wang Weijen Architecture 

  • Architects: Wang Weijen Architecture
  • Project: Baisha Wan Beach and Visitor Centre
  • Location: Bai Sha Wan, Taipei, Taiwan
  • Client: North Shore & Mt. Kuanyin National Scenic Area Administrations, Tourism Bureau, Ministry of Transportation and Communication
  • Floor Area: 5657 m
  • Completion: 2007
  • Photographs: Courtesy of Wang Weijen Architecture

Enclave House in Victoria, Australia by BKK Architects

Wednesday, March 6th, 2013

Article source: BKK Architects

This project has been undertaken for a couple and their children of varying ages. It includes alterations to an existing Edwardian House and a new separate studio to the rear of the site. The house is designed so that the spaces within and around the house will be adaptable over time to suit the changing needs of the family. The possibility for the studio space to be converted into an office has been considered as has the basement entertainment area conversion into a gym or multi-purpose play room. A central courtyard contains a pool and landscaped areas.

Image Courtesy © John Wheatley – UA Creative 

  • Architects: BKK Architects
  • Project: Enclave House
  • Location: Melbourne, Victoria, Australia
  • Photography: John Wheatley – UA Creative
  • Project Team: Julian Kosloff, Simon Knott, Tim Black
  • Completion Date: December 2010
  • Gross floor area: 511 m
  • Gross site area: 509 m2     
  • Builder: Design Development and Building (DDB)
  • Structural Engineer: Tim Gibney and Associates
  • Landscaping: Modern Urban Design

Eden Art Wall in Sydney, Australia by Tony Owen Partners

Wednesday, March 6th, 2013

Article source: Tony Owen Partners

The Eden Art Wall apartment development explores the line between architecture and sign. This urban infill project is located in a varied and complex part of the Sydney cityscape and is visible from many vantages. The office sought to explore the possibilities of adding to the tapestry as a piece of art in the urban landscape. The project comprises 24 apartments consisting of a mix of 1bed, 2 bed and 3 bed penthouses. The project is located in a narrow laneway adjoining apartments to the east, and looks onto the Frasers Central Park development to the west.

Image Courtesy Tony Owen Partners 

Island House in Loosdrechtse, The Netherlands by 2by4-architects

Wednesday, March 6th, 2013

Article source: 2by4-architects

On an island of 5 by 100 meters in the Dutch lake area ‘Loosdrechtse Plas’ 2by4-architects designed a unique recreational house. The house is a subtle frame that captures the view from the inside out and outside in. Completely anticipating on the client’s needs 2by4 has designed the house in such a way that it can customize the interaction with the surrounding nature. One of the glass facades can be completely opened so that the wooden outdoor terrace becomes part of the interior.

Image Courtesy 2by4 – architects 

  • Architects: 2by4-architects
  • Project: Island House
  • Location: Loosdrechtse, The Netherlands
  • Contractor: Bouwbedrijf Van Schaik
  • Year: 2012
  • Size: 32m2
  • Materials used: Steel construction frame, Plato Wood facade, Structural Glass facade, Saint Gobain, Wooden interior and furniture, White epoxy floor, Henderson Sliding Door
  • Software used: ZWCAD and Photoshop

Marseille Vieux Port in France by Foster + Partners

Wednesday, March 6th, 2013

Article source: Foster + Partners

Marseille’s Vieux Port is one of the grand Mediterranean ports, but over time the World Heritage-listed site has become inaccessible to pedestrians and has been cut off from the life of the city. The masterplan for its regeneration will reclaim the quaysides as a civic space, creating new informal venues for performances and events and removing traffic to create a safe, semi-pedestrianised public realm. Its transformation is one of a series of projects to be completed in time for the city’s inauguration as European Capital of Culture in 2013.

Image Courtesy © Nigel Young_Foster + Partners 

  • Architects: Foster + Partners
  • Project: Marseille Vieux Port
  • Location: Marseille, France
  • Appointment: 2011
  • Area: 100 000 m²
  • Client: MPM, Marseille Provence Metropole
  • Collaborating Architect: Michel Desvigne, Tangram Architectes
  • Additional Consultants: Ingerop Mediterannee, Aik Yann Kersale, Ingerop Mediterannee

Green Dot Animo Leadership High School in South Los Angeles by Brooks + Scarpa Architects

Wednesday, March 6th, 2013

Article source: Brooks + Scarpa Architects

This new public school for 500 students is located in a tough South Los Angeles neighborhood almost directly under the flight path into LAX and adjacent to the very busy 105 Century freeway.  The design was influenced by the New Orleans architects Curtis and Davis who designed and built many schools in the early 1950s in Louisiana.  Their designs adapted to the harsh southern climate without using air conditioning, creating sustainable light filled and poetic spaces for kids to learn.

Image Courtesy © John Linden 

  • Architects: Brooks + Scarpa Architects
  • Project: Green Dot Animo Leadership High School
  • Location: Los Angeles County, CA – Lennox School District
  • Photography: John Linden
  • Client/Owner: Green Dot Public Charter Schools
  • Total Square Footage: 53,500 sq. ft.
  • Completed: 2013
  • Cost: $17,300,000.00(US)
  • Project Design Team: Lawrence Scarpa, FAIA – Principal- in-Charge. Angela Brooks, AIA, Mark Buckland, Ching Luk, Project Architect, Brad Buter, Silke Clemens, Emily Hodgdon, Gwynne Pugh, Sri Sumantri
  • Construction Manager: Telecu
  • Engineering: Thorton Thomassetti-Structural, E2DI- Mechanical Electrical and Plumbing, Veneklaussen-Acoustical, Barbara Hall-Civil
  • Software used: AutoCAD and Rhino

Garden in Comporta, Portugal by Topiaris Arquitectura

Wednesday, March 6th, 2013

Article source: Topiaris Arquitectura

The garden is located on the southwest coast of Portugal, in Herdade da Comporta, Alentejo, which is an outstanding and diverse landscape mosaic with high ecological and cultural value. It is worth mentioning the dune system with psammophilous pioneer vegetation, as well as maritime and umbrella pine woods. This mosaic is complemented by agricultural areas in the lower alluvial soils with large ranges of rice fields. The plot area is 3000m2, and the morphology of the land is very smooth and low sloped.

Image Courtesy © Joao Morgado – Architectural Photography 

  • Architects: Topiaris Arquitectura
  • Project: Garden in Comporta
  • Location: Herdade da Comporta, Alcácer do Sal, Portugal
  • Photography: Joao Morgado – Architectural Photography
  • Plot Area: 3000m2
  • Conclusion: 2010
  • Landscape Architecture: Topiaris, Landscape architecture, Teresa Barão (landscape architect, coordinator), Rita Salgado (landscape architect, collaborator)
  • Architecture: Gonçalo Salazar de Sousa, Architects
  • Software used: AutoCAD

Cracked House by Gianluca Milesi Architecture

Wednesday, March 6th, 2013

Article source: Gianluca Milesi Architecture

This is a project for a single house-villa placed in a natural imaginary environment. The aim of the design is to create an intimate space strongly communicating with the external environment at the same time. This communication and particular relationship is established through the creation of cracks in a simple box volume that break the enclosure of the interior space and open, visually and physically to the outside.

Image Courtesy Gianluca Milesi Architecture 

  • Architects: Gianluca Milesi Architecture
  • Project: Cracked House
  • Location: Somewhere
  • Year of design: 2012-2013
  • Square footage: 270 s. m. c.a.
  • Materials: exposed concrete and glass
  • Furniture: custom designed furniture
  • Software used: autocad and 3d studio max with mental ray

Bodypuzzle in Vienna, Austria by heri&salli

Wednesday, March 6th, 2013

Article source: heri&salli

The architect’s office heri&salli from Vienna/Austria designed in an apartment of a private building owner a bathroom where mutually alternating fragmentary mirror surfaces and lighting fixtures form a conglomerate like a jigsaw puzzle of an image and a reflection. Sections of the room are more indicated momentarily than carried through. Man nowadays renews almost at will the outer appearance of his body or in other words of the parts of his body. From a superficial point of view it’s possible to say that a human being consists more of fragments than a grown entity.

Image Courtesy © paul ott photografiert 

  • Architects: heri&salli
  • Project: Bodypuzzle
  • Location: Vienna, Austria
  • Photography: Paul Ott Photografiert
  • Team: Stefanie Theuretzbacher
  • Finished: November 2012
  • Pandomo Floor / Pandomo Wall: Hans Ortner GmbH Wien / Martin Ortner
  • Mosaic: Hans Ortner GmbH Wien / Hans Ortner
  • Wood Work: Feichtinger GmbH / Scharnstein
  • Glas Work: Glaserei Sallfert / Trasdorf
  • Lighting: Lichtland Rittenschober / Gschwandt
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy