Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Baisha Wan Beach and Visitor Centre in Taipei, Taiwan by Wang Weijen Architecture

 
March 6th, 2013 by Sumit Singhal

Article source: WWJarchitecture

Working with the contours along the landscape terrain, the design response to the strong wind and sand in winter, as well as the intense sunlight in summer. Looking carefully into the surrounding contexts and datum levels, the design reuse the structure of an existing building, extended it through slanted slabs into the new additions, connecting the building to the sloped ground and reduces the level differences created by the retaining wall.

Image Courtesy Wang Weijen Architecture 

  • Architects: Wang Weijen Architecture
  • Project: Baisha Wan Beach and Visitor Centre
  • Location: Bai Sha Wan, Taipei, Taiwan
  • Client: North Shore & Mt. Kuanyin National Scenic Area Administrations, Tourism Bureau, Ministry of Transportation and Communication
  • Floor Area: 5657 m
  • Completion: 2007
  • Photographs: Courtesy of Wang Weijen Architecture

Model : Image Courtesy Wang Weijen Architecture

Large pieces of tilted roof-slabs against the north wind open up sea views for the building while allows natural greens growing in the south facing slopes, while smaller pieces of roofs carefully open up toward the south moderating natural light into the interior programs inside.

Corridor : Image Courtesy Wang Weijen Architecture

By providing shadings for the naturally ventilated semi-outdoor spaces facing the sea where visitors’ activities take place, the design with undulating rooftop not only integrates with the topography, but also changes the traditional binary relationship between landscape and architecture.

Interior : Image Courtesy Wang Weijen Architecture

Roof : Image Courtesy Wang Weijen Architecture

Landscape : Image Courtesy Wang Weijen Architecture

Plan : Image Courtesy Wang Weijen Architecture

Second floor : Image Courtesy Wang Weijen Architecture

Elevation : Image Courtesy Wang Weijen Architecture

Section : Image Courtesy Wang Weijen Architecture

Section : Image Courtesy Wang Weijen Architecture

Related posts:

Tags: ,

Category: Visitor Center

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy