Open side-bar Menu

Archive for March 7th, 2013

Coca Grill in Bangkok, Thailand by Integrated Field

Thursday, March 7th, 2013

Article source: Integrated Field

Since 1957, with the original Hong Kong taste and the atmosphere of the place which is a combination between Chinese and Asian style, “Coca Suki” has became one of the best names in Suki restaurant in Thailand. In 2012, Coca Holdings International Co.,Ltd. decided to expand its boundary of taste with the grill food but still want the name Coca to be recognized by customers. That was how the name ‘Coca Grill’ originated. IF’s job was to find the main character of this new restaurant and use it as a guideline with all following branches.

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan 

  • Architects: Integrated Field
  • Project: Coca Grill
  • Location: Lotus Bangna, Bangkok, Thailand
  • Photography: Ketsiree Wongwan
  • Owner: Coca Holdings International Co.,Ltd.
  • Interior designer: Integrated Field Co.,Ltd.
  • Lighting designer: Kullakaln Gururatana
  • FF&E: Integrated Field Co.,Ltd.
  • Corporate identity: Choochart Nitijessadawong
  • Main contractor: Choice Interiors
  • Area: 200sq.m.
  • Cost: 8,000,000 Baht
  • Design: May 2012
  • Completed: 18 July 2012

Namhae Cheo-ma House in Gyeongsangnam-do, Korea by JOHO Architecture

Thursday, March 7th, 2013

Article source: JOHO Architecture

A rural house romance

Rural houses, or farmhouses are easily seen around countryside. However, these artificial forms are being placed here and there thoughtlessly in Mother Nature.A common stereotyped rural houses around Namhae, Jindo, and Pyeongchang have set a scenery of 20th century’s Korean farm village. One might say, the system of a local constructor also being a designer also being a constructor is extremely economical in terms of building rural houses. However, mother nature we have is too nice to only covered with identically produced rural houses.

Image Courtesy © Sun Namgoong 

  • Architects: JOHO Architecture
  • Project: Namhae Cheo-ma House
  • Location: 557-2, Namyang-ri, Seolcheon-myeon, Namhae-gun, Gyeongsangnam-do, Korea
  • Photography: Sun Namgoong, Jeonghoon Lee
  • Project Type: Partial Demolition + Renovation
  • Plottage: 576 m2
  • Zoning District: Wilderness Area
  • Architect: Jeonghoon Lee (JOHO Architecture)
  • Construction: Jaehyun Hawng (Oulim Eng.)
  • Building Area: Existing 105.12 m2  →no change
  • Total Area: Existing 76.61 m2  →no change (excluding main façade& deck area)
  • Building Coverage: Existing18.25%→no change
  • Floor area ratio: Existing 13.3%→no change

BiscayTIK in Getxo, Spain by G&C Arquitectos

Thursday, March 7th, 2013

Article source: G&C Arquitectos

Bake Eder is situated on Zugazarte Avenue, Getxo. It is a parcel of 7.915m2 in which there were three buildings: Bake Eder house, in ruins, a little pavilion of ground floor next to the entrance (named “Caretaker’s house”) and an auxiliary building to the complex, all surrounded by important trees. The principal building, Bake Eder, in “Old English” style, built in 1901, is a work of the architect Mr. Luis Elizalde. It has undergone several reform actions throughout its history, being the most relevant of those made by the architects Mr. Manuel Mª Smith, en 1910, and Mr. Rafael Garamendi, in 1942.

Image Courtesy G&C Arquitectos 

Modern Drama by Ginkgo House Architecture

Thursday, March 7th, 2013

Article source: Ginkgo House Architecture

This project began as a more modest kitchen remodel. But the temptation to bring light deeper into the room and maximize dramatic views could not be denied. Half of the roof is pitched to allow for a clerestory band of windows. Other features include a two-sided ribbon fireplace, a 16′ sliding patio door, and a European style kitchen.

Image Courtesy © Shane Michael Quesinberry 

  • Architects: Ginkgo House Architecture
  • Project: Modern Drama
  • Photography: Shane Michael Quesinberry
  • Contractor: Another Choice, Inc.
  • Interior Designer: Cynthia Paggie, Paggie Design Studio LLC


16 Social Housing for Granollers Town Hall in Barcelona, Spain by ONL Arquitectura

Thursday, March 7th, 2013

Article source:

The architectural strategy used has been to create a building whose exterior is defined by a language that seeks abstraction through colour, rhythm, and movement: a language that will contrast with the domestic private life of the residents inside. To combine these two concepts moveable panels have been mounted on the façades. By opening or closing them, residents can choose the level of light or privacy they want at any time throughout the year.

Image Courtesy © José Hevia 

  • Architects: ONL Arquitectura
  • Project: 16 Social Housing for Granollers Town Hall
  • Location: Granollers, Barcelona, Spain 
  • Photography: José Hevia
  • Team: Joan Nogué, Txema Onzain, Felix Lopez
  • Competition Date: 2003
  • Project Date: 2005-2006
  • Construction Date: 2007
  • Surface: 2.350 m2
  • Budget: 1.805.660 €
  • Developer: Granollers Promocions S.A.
  • Constructors: Isoluxcorsan S.A.
  • Collaborators: Féliz López, arquitecte, Mireia Marés, arquitecta, Anna Feu, arquitecta, Topo Abe, arquitecte
  • Installations: PGIGRUP
  • Structure: BIS Arquitectes
  • Awards: Seleccionats a la V Biennal d’Arquitectura del Vallès

La Baldufa Municipal Kindergarten in Baix Llobregat, Barcelona by ONL Arquitectura

Thursday, March 7th, 2013

Article source: ONL Arquitectura

As the site is small and triangular in shape, the project design has to focus on devoting as much exterior space as possible to the playground, in a single area oriented to the south. The simplicity of the exterior building envelope, in particular the roof which has a single slope, is only broken by two skylights which provide the natural light needed inside the classrooms in a uniform way.

Image Courtesy © Gianluca Giaccone 

  • Architects: ONL Arquitectura
  • Project: La Baldufa Municipal Kindergarten
  • Location: Carrer Conflent, Olesa de Montserrat, Barcelona, Spain
  • Photography: Gianluca Giaccone
  • Team: Joan Nogué, Txema Onzain, Félix López
  • Project Data: 2008
  • Construction Data: 2009-2010
  • Surface in m2: 898 m2
  • Budget: 948.000€
  • Developer: Ajuntament d’Olesa de Montserrat
  • Constructors: SEPISA, S.A.
  • Collaborators: Arch. Gianluca Giaccone, Arch. Giorgia Sgarbossa, Mar Balcells, estudiant
  • Installations: Font i Armengol enginyers.
  • Structure: BIS Arquitectes

Needle Towers and in China by Gianluca Milesi Architecture

Thursday, March 7th, 2013

Article source: Gianluca Milesi Architecture

This is a project for a vertical-horizontal architectural and urban system designed for a location on a lake in China. We wanted to sign the territory with a strong structure in terms of importance and to sign it with a landmark. This systems is a real urban macrostructure because its big dimensions, the impact on the territory and the life in the area and because of the complexity of its own nature.

Image Courtesy Gianluca Milesi Architecture 

  • Architects: Gianluca Milesi Architecture
  • Project: Needle Towers and
  • Location: Somewhere on a lake in China
  • Year of design: 2012-2013
  • Square footage: 37.000 s. m. c.a.
  • High: 479 meters
  • Materials: glass, aluminium and steel
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy