Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for March 16th, 2013

Villa F in Greece by Hornung And Jacobi Architecture

Saturday, March 16th, 2013

Article source: Hornung And Jacobi Architecture

The site of the holiday home in Rhodes/Greece yet possess characteristics and outstanding qualities, which we only attempted to frame with our design.The site is located three meters above a coastal road, which is bordered by a natural stonewall that has been equally continued for our proposal. On the one hand the continuation of the found wall generates a high level of privacy, while on the other hand it relates to the given situation in this area, which we were tempted to preserve as much as possible.The holiday home was designed for a couple.

Entrance area with an integrated sliding door, roof lights from the above garden leading towards the entrance stair case :Image Courtesy Hornung And Jacobi Architecture

  • Architects: Hornung And Jacobi Architecture
  • Project: Villa F
  • Location: Rhodes, Greece
  • Project Team: Peter Thomas Hornung & Elsa Katharina Jacobi, Jan Escher
  • Type: Residential
  • Size: 220qm

(more…)

The Boat House in Cotswolds, UK by AR Design Studio

Saturday, March 16th, 2013

Article source: AR Design Studio

The Boathouse was conceived to serve as a tranquil retreat away from the main house – an 18th century converted barn. The concept was that it should float over the lake and provide a quiet hide-away with calming views over the still water.
The building is situated in the beautiful Cotswolds and consists of a 4-legged steel frame structure sitting on concrete piles sunk into the lake bed.

Image Courtesy © Richard Seymour 

  • Architects: AR Design Studio
  • Project: The Boat House
  • Location: Cotswolds, UK
  • Photography: Richard Seymour
  • Designer: Architect Andy Ramus, AR Design Studio
  • Completion: 2002

YAK01 in Bangkok, Thailand by Ayutt and Associates design

Saturday, March 16th, 2013

Article source: Ayutt and Associates design

YAK01 is a new modernly designed house located on Yen Akat Road, Bangkok, Thailand. The house is specifically designed for a small modern family. It is composed of a 560 sq.m private land and 500 sq. m usable internal space. Even though the usable space of the land is limited, the client wanted a modern house with sun shades and rain protections as well as a large greenery area to enjoy. After numerous hours of design planning and meetings, the architect proposed cantilevering practically half of the house over the ground floor area.

Image Courtesy © Piyawut Srisakul 

  • Architects: Ayutt and Associates design
  • Project: YAK01
  • Location: Yen Akat road, Bangkok, Thailand
  • Photography: Piyawut Srisakul
  • Year: 2011 – 2013
  • Architect: Ayutt Mahasom
  • Firm: AAd
  • Interior Designer: Ayutt Mahasom
  • Landscape Designer: Ayutt Mahasom
  • Client: Rawin and Supamas Boonyanusasna
  • Site area: 560 sq.m.
  • Construction area: 500 sq.m.

Love Shack in Kuwait by AGi Architects

Saturday, March 16th, 2013

Article source: AGi architects

Urban acupuncture. To intervene in territory the minimum, yet sufficiently as to improve the deficiencies found. This is how AGi architects has faced this extension of a built dwelling; a building that, appropriating of part of a public and residual space, managed to generate a a house that improves the life of its occupants as well as the life of the inhabitants of the main dwelling.
Parting from the base of an existing staircase, a warehouse and a void, an evolving structure that enhances internal spaces and dignifies open space is generated, conferring a new scale.

Image Courtesy © Nelson Garrido 

  • Architects: AGi Architects
  • Project: Love Shack
  • Location: Kuwait
  • Photography: Nelson Garrido
  • Type: Housing | 150 sqm
  • Date: 2009-2012
  • Client: Private
  • Cost: Confidential

Vertebrae Staircase by Andrew Lee McConnell

Saturday, March 16th, 2013

Article source: Andrew Lee McConnell

Inspired by the spine of a whale, the Vertebrae Staircase is not simply mimicry of organic form but an exploration in shaping structure. Much of the design work went into refining the single component, or vertebra, that mate with each other creating a unified spine running from floor plate to floor plate. These interlocking vertebrae create a rigid and self-supporting structure.

Image Courtesy Andrew Lee McConnell

  • Architects: Andrew Lee McConnell
  • Project: Vertebrae Staircase
  • Software used: The modelling was done in Rhinoceros 3D using the T-Splines plugin

(more…)

Nebula Portable Arts Space in Dingley, Australia by Andrew Maynard Architects

Saturday, March 16th, 2013

Article source: Andrew Maynard Architects

An old school room in outer-suburban Dingley was the studio of the Art Day South artists. 12 artists, each with an intellectual disability, and 4 art mentors were producing wonderful art in banal surroundings, isolated from other art groups and organisations. For artists like Howard Arkaley and Jeffrey Smart the suburbs are their muse; for the Art Day South artists their singular suburban spot isolated and marginalised them. Like so many people with disabilities the Art Day South artists were relegated to the fringe of our culture.

Image courtesy Andrew Maynard Architects 

  • Architects: Andrew Maynard Architects
  • Project: Nebula Portable Arts Space
  • Location: Dingley, Australia
  • Photography: Jorge de araujo & Nic Granleese
  • Builder: Michael Whytlaw
  • Engineer: Advanced Design Innovations
  • Date of construction completed: March 2012
  • Gross Floor Area: 14.8m2 – closed, 62.4m2 – open
  • External Cladding: Alucobond panels
  • Internal lining, floor & ceiling: Paulownia
  • Internal finish: Linseed oil
  • Roof: Aluminium
  • Fabric: Rice Graphics
  • Signage: Rice Graphics

Algarrobos House in Puembo, Ecuador by José María Sáez + Daniel Moreno Flores

Saturday, March 16th, 2013

Article source: José María Sáez + Daniel Moreno Flores

The project received the National Award for Architectural Design in the XVIII Pan-American Architecture Biennale of Quito in 2012 .Eight identical steel members, 18 meters long, placed along the x y z axis, confine the space for the house and at the same time open it as they project in different directions. They are abstract beams that are oriented looking for their relationship with the surroundings.

Image Courtesy © Raed Gindeya Muñoz

  • Architects: José María Sáez + Daniel Moreno Flores
  • Project: Algarrobos House
  • Location: Ecuador, Puembo, Calle del Bagazo, Lote G3
  • Photography: José María Sáez, Daniel Moreno Flores, Sebastian Crespo y Raed Gindeya Muñoz
  • Quito, 2010-2011
  • Project: 2009
  • Collaborators: Margarida Marques, Estefanía Jácome, Santiago Vaca, Claudia Ponce, Estefanía Luna, Adrián Beltrán, Joe Jivaja, Dennise Paredes, Valentina Benalcazar, Amaya Navarrete
  • Client: Paulina Romo and Boris Aguirre
  • Engineering: Ing Cesar Izurieta
  • Builder: Luis Guamán
  • Material Aspect: steel, concrete, wood, glass
  • Status: Complete 2010 – 2011
  • Total Budget: 290.000  644/m2
  • Surface: Interior 350 m2 , Exterior 200 m2
  • Software used: AutoCAD

(more…)

Starhill Gallery in Kuala Lumpur, Malaysia by Spark Architects

Saturday, March 16th, 2013

Article source: Spark Architects

Starhill Gallery is perhaps Kuala Lumpur’s most iconic shopping mall, featuring an extraordinary array of luxury shops and fine dining restaurants. Spark’s design proposal dealt with the reinvention of the existing façade of Starhill Gallery facing Bukit Bintang. This reinvention of Starhill Gallery is designed by Stephen Pimbley, founding director of Spark and the architect behind Singapore’s hugely popular Clarke Quay.

Image Courtesy © Lin Ho

  • Architects: Spark Architects
  • Project: Starhill Gallery
  • Location: Kuala Lumpur, Malaysia
  • Photography: Lin Ho
  • Principal Architect: Stephan Pimbley
  • Project Architect: Michael Gibert
  • Team: Darmaganda, Kim-Lee Tan, Sevena Lee, Wenhui Lim
  • Local Architect: A.Mariadass Architect
  • Lightning Designer: Snfor Sdn Bhd
  • Structural Consultant: RFR Shanghai
  • Main Contractor: Syarikat Pembenaan Yeoh Tiong Lay Sdn Bhd (SPYTL)
  • M&E: Syarikat Pembenaan Yeoh Tiong Lay Sdn Bhd (SPYTL)
  • Building Area: 2,000sqm
  • Design Period: April 2009 to August 2010
  • Construction Period: September 2010 to July 2011

House of Bank and Roof in Yamaguchi, Japan by Masao Yahagi Architects

Saturday, March 16th, 2013

Article source: Masao Yahagi Architects

The site is located in a new residential area on northeast side of Kanmon straits. Clients are born in this area. The family has moved by job transfer frequently, but they bought this land before their retirement and decided to build a house. There is a park on south side of the site, so it gets stable sunlight and broad expanse to the park. On the other hand, they requested privacy because there is much traffic from the park and the street. In addition, the family wanted to enjoy view to KanmonBridge from and a fireworks festival at Kanmon straits the house those are local symbol.

view from south side : Image Courtesy © Koichi Torimura 

  • Architects: Masao Yahagi Architects
  • Project: House of Bank and Roof
  • Location: Shimonoseki, Yamaguchi, Japan
  • Photography: Koichi Torimura
  • Year: 2009
  • Site area: 200.74m2
  • Building area: 93.80m2
  • First floor area: 83.80m2
  • Second Floor area: 41.31m2
  • Architectural volume: 125.11m2
  • Materials: Wooden construction
  • Collaborators: Toyotaka Noguchi
  • Software used: Vectorworks and Illustrator and Photoshop

Neil Barrett ‘Shop in Shop’ in Seoul, Korea and Hong Kong, China by Zaha Hadid Architects & Neil Barrett

Saturday, March 16th, 2013

Article source: Zaha Hadid Architects

A display landscape
The ‘Shop in Shop’ concept for Neil Barrett is based on a singular, cohesive project that is divided into sixteen separate pieces. Specific pieces have then been selected and installed into each of the four Neil Barrett ‘Shop in Shop’s in Seoul, and also into the Hong Kong shop; creating a unique display landscape within each store. Each separate element acts a as piece in a puzzle of the original ensemble, ensuring each shop maintains a relationship to the defined whole and with the other Neil Barrett Shop in Shop locations.

Image Courtesy © Virgile Simon Bertrand 

  • Architects: Zaha Hadid Architects & Neil Barrett
  • Project: Neil Barrett ‘Shop in Shop’
  • Location: Seoul, Korea and Hong Kong, China
  • Photography: Virgile Simon Bertrand
  • Design: Zaha Hadid & Patrik Schumacher
  • Project Architect: Claudia Wulf & Elke Presser
  • Concept Development: Claudia Wulf, Elke Presser & Torsten Broeder
  • Fabrication: Evergrow
  • Surface Material: PU Foam with glass fi bre, resin coating
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy