Open side-bar Menu

Archive for March 19th, 2013

Regency House in Kensington, London by Daniel Hopwood

Tuesday, March 19th, 2013

Article source: Daniel Hopwood

A Regency house which featured in House & Garden in the 1970’s had been purchased by a newly married couple ready to start their family life. Whilst stunning in its time, the house had become tired and needed updating, which paved the way for the rooms to be reconfigured to maximise space and views of the beautiful garden to the rear of the property.

Image Courtesy Daniel Hopwood

  • Architects: Daniel Hopwood
  • Project: Regency House
  • Location: Kensington, London


Jill Bruno Orthodontics in Chevy Chase, Maryland by FORMA Design, Inc

Tuesday, March 19th, 2013

Article source: FORMA Design, Inc

Soft curves and rounded elements in the design of this 12th floor 1500sf dental office allude to the clouds outside, and evoke the touch of femininity the doctor desired. The majority of the space is a white shell, allowing light and shadow to emphasize the curves and to serve as a neutral backdrop to select areas of color that animate the space. The sense of openness and transparency is reinforced through the sharing of natural light from the exterior windows through the glass walls in the perimeter offices.

Image courtesy FORMA Design, Inc 

  • Architects: FORMA Design, Inc
  • Project: Jill Bruno Orthodontics
  • Location: Chevy Chase, Maryland, USA

Residence and Day Center for the Mentally Handicapped in Barcelona by Aldayjover Arquitectura y Paisaje

Tuesday, March 19th, 2013

Article source: Aldayjover Arquitectura y Paisaje

In addition to an optimal functional and interior spatial resolution, which is explained below, the project’s key probably lies in an accurate response to the unusual and difficult situation in urban and volume to be inserted.

Image Courtesy © Jordi Bernadó

  • Architects: Aldayjover Arquitectura y Paisaje
  • Project:  Day Center For The Mentally Handicapped
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: Jordi Bernadó
  • Material Execution Budget: 2 498.219,31 €
  • Contracted Execution Budget: 3.448.541,94 €
  • Built Surface: 2 098 m²
  • Developer: Generalitat de Catalunya. (GISA) Benestar Social.
  • Program: Residence and day centre for mentally Handicapped
  • Date of Project: 2005
  • Date of Execution : 10/2007 – 2010
  • Team Members: Iñaki Alday, Margarita Jover, author arch. Jesús Arcos, Project coordinator arch. Marilena Lucivero, Aroa Álvarez, Rubén Páez, assistant arch. Iñaki Alday, Margarita Jover, author arch. Jesús Arcos, Project coordinator arch. Marilena Lucivero, Aroa Álvarez, Rubén Páez, assistant arch.
  • Software used: AutoCAD and models


Workshop Siegen in Germany by Ian Shaw Architekten

Tuesday, March 19th, 2013

Article source: Ian Shaw Architekten

This scheme’s abstract form references the classic garage format with forecourt. The simple steel frame structure is clad in translucent panels to reduce energy consumption and facilitate productivity. At night, the workshop functions as a light beacon, illuminating the main entrance to the industrial complex. Internally, the building’s skin delivers a defused light, creating a relaxed environment in which to work, uncluttered by the visual harshness of the industrial surroundings.

Image Courtesy Ian Shaw Architekten

  • Architects: Ian Shaw Architekten
  • Project: Workshop Siegen
  • Location: Siegen, Germany
  • Software used: Vectorworks


The Barry Berkus Malibu Beach House in California

Tuesday, March 19th, 2013

Article source: MariSol Malibu

One of the last residential homes in the legendary career of architectural genius Barry Berkus is a spectacular Malibu beach house located in MariSol, the award-winning 80-acre, 17 estate luxury Malibu real estate community. The Spanish Estate is a brand new contemporary, Spanish-style, fully furnished, single-story masterpiece elevated on a 102 ft blufftop with 130 ft of oceanfront over one of the best surf beaches in Malibu, County Line Beach.

Image Courtesy MariSol Malibu

  • Architect: Barry Berkus
  • Project Leader: MariSol Malibu
  • Project: The Barry Berkus Malibu Beach House
  • Location: Malibu, California


Tianjin Exhibition Centre in China by gmp Architekten

Tuesday, March 19th, 2013

Article source:  Von Gerkan, Marg And Partner

With their design for the Tianjin Exhibition Centre, the architects von Gerkan, Marg and Partners (gmp) won the 1st prize of an international design competition. To win the prize the practice had to prevail against competition from FUKSAS, HHP, NBBJ/BIAD and others.

Image courtesy gmp Architekten

  • Architects: gmp Architekten
  • Project: Tianjin Exhibition Centre
  • Location: Tianjin, China
  • Design: Meinhard von Gerkan and Stephan Schütz with Nicolas Pomränke
  • Project management, competition: Simon Schetter, Patrick Pfleiderer
  • Team, competition: Helene Käschel, Katja Pötzsch, Jens Förster, Keke Ye, Stefan Hornscheidt, Bernd Gotthardt, Ulrike Finkbeiner, Thilo Zehme, Jan Deml, Zhou Bin, George Liang, Christian Machnacki, Gai Xudong, Wu Di, Wang Jue, Lin Wei
  • Project management, planning:  Stephan Rewolle, Matthias Wiegelmann, Bao Wei
  • Team, planning : Lin Wei, Tian Xueli, Mulyanto, Wu Di, Stefan Hornscheidt, Yulia Gandasari
  • Client: Tianjin Planning Bureau
  • Gross floor area Messegelände:  1.200.000 square metres
  • Additional space for urban design purposes: 2.150.000 square metre


Sprach und Bewegungszentrum in Hamburg, Germany by eins:eins architekten

Tuesday, March 19th, 2013

Article source: eins:eins architekten

The „Centre for Speech and Movement” (SBZ), a project of the International Building Exhibition (IBA) in Hamburg, had its official public opening on January 16 by Hamburg Senator of Education Ties Rabe. Numerous pupils participated actively in the event. The concept of the SBZ involves physical motion in the process of Language acquisition. By activating motoric centers of the brain, speech acquisition and language acquisition is facilitated.

Image Courtesy © Bernadette Grimmenstein

  • Architects: eins:eins architekten
  • Project: Sprach und Bewegungszentrum
  • Location: Rotenhäuser Damm 40, D-21107, Hamburg, Germany
  • Photography: Bernadette Grimmenstein
  • Competition: invited competition 2009, 1st Prize
  • Completion: January 2013
  • Client: GWG Gewerbe
  • Structural Engineers: imagine structure GmbH
  • Building Services: Ebert-Ingenieure GmbH

Fenix in San Rafael, California

Tuesday, March 19th, 2013

Article source: Walters-Storyk Design Group

Beyond the traditional amenities of fine dining, exotic libations, and live music, the Fenix introduces a template for a new form of creative and social interaction — on site and online.  Conceived by Laura van Galen, a visionary Bay Area CEO, the new 150-seat super club has been designed to share live performances by talented indigenous and celebrated world-renowned artists with a local, national and eventually international audience on location and over the web at

Image Courtesy © John Merkl 

  • Acoustical consultants: WSDG
  • Location: San Rafael, California, USA
  • Photography: John Merkl

Elevated Sports Court at Lasalle Franciscana School in Zaragoza, Spain by Guzmán de Yarza Blache Architect

Tuesday, March 19th, 2013

Article source: Guzmán de Yarza Blache Architect

The commission is originated by the need from the school to augment the total surface of the courtyard that due to the great amount of students and parents that usually gather during the day, can sometimes obstruct the correct developing of the sports and leisure activities that should take place in it. The courtyard is 33 meters wide per 35 meters long and has a South East Orientation. It is formed by the existing school that has a U form with two wings, one from the 50´s and another one form the 70´s.

Pictures by Miguel de Guzman

  • Architects: Guzmán de Yarza Blache Architect
  • Project: Elevated Sports Court at Lasalle Franciscana School
  • Location: Zaragoza, Spain
  • Finishing DateSeptember 2012
  • Client: Lasalle Franciscanas School
  • Built Surface350 M2
  • Budget290.000 Euros
  • Building CompanyGM Empresa Constructora
  • Proyect ArchitectGuzmán de Yarza Blache
  • Survey of Construction WorksGuzmán de Yarza Blache
  • CollaboratorsAna Guzmán Malpica & Julien Luengo-Gómez
  • Quantity SurveyorJose Manuel Arguedas
  • StructureJosep Agustí de Ciurana & PRAINSA
  • Photography:  Miguel de Guzman
  • Software used: AutoCAD, SketchUp, V-Ray

The University Of Versailles Science Library in France by Badia Berger Architectes

Tuesday, March 19th, 2013

Article source: Badia Berger Architectes

SITE | the articulation of the building with its environment
The site, situated on the campus of the University of Versailles, falls within the historical district of the Château de Versailles which imposes, amongst many constraints, minimal building heights. The campus itself is a historical domain having been the property of the car manufacturing family Panhard. In the nineteen sixties, buildings on campus were built around the « historical centre », constituted by the Panhard pavilion and its gardens. Devoid of any particular character, these structures do not impart a strong identity to the campus.

Image Courtesy © David Boureau

  • Architects: Badia Berger Architectes
  • Project: The University Of Versailles Science Library
  • Location: Versailles, France
  • Photography: David Boureau
  • Software used: Drawn using Autocad and modeled with sketchup
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy