Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for March, 2013

House MP in Buenos Aires Province, Argentina by Estudio GMARQ

Friday, March 8th, 2013

Article source: Estudio GMARQ

A corner lot in the best area of April country club, located in what was once the area’s original ranch house, retaining old trees that gave, in addition to the environment, the feeling of being in the midst of a forest. The first decision was to locate the house at the end of the ground to allow maximum sunlight, thus preventing the building volume shadow to be projected on the garden. Logic indicated to open the main rooms to the garden, but the problem was what to do with the main access and service areas which remained connected to the back garden and where poorly lit.

Image Courtesy © ARC. RICARDO GOVETTO 

  • Architects: Estudio GMARQ
  • Project: House MP
  • Location: Hudson, Tandil, Buenos Aires Province, Argentina
  • Photography: ARC. RICARDO  GOVETTO
  • Architects In Charge: Adrian Govetto, Lucas Mansilla
  • Design Team: Matias Fernandez, Veronica Page
  • Structure: Donato Castelli
  • Construction: BCM Construcciones

A House in Buenos Aires, Argentina by Estudio GMARQ

Friday, March 8th, 2013

Article source: Estudio GMARQ

“Our office encourages the client to take part in the design process in order to achieve fully personalized buildings and homes within a contemporary aesthetical frame”, remark the heads of GMARQ, architects Adrián Govetto and Lucas Mansilla. However, House A process was not born out of this work philosophy because during the first meetings with our clients, a couple with no children, they made it clear that they had no preconceived idea of how their future house should look like or how it would be. But during following meetings they told us how their daily lives were, their routines and what their expectations were for the future.

Image Courtesy © Alejandro Peral 

  • Architects: Estudio GMARQ
  • Project: A House
  • Location: Buenos Aires, Argentina, USA
  • Photography: Alejandro Peral
  • Year: 2011/2012
  • AREA: 490 M2
  • Studio: GMARQ  ADRIAN GOVETTO   LUCAS MANSILLA ARCHITECTS
  • Team: Sr. Matías Fernandez – Arq. Marcelo Forja – Arq. Sofia Sorazabal
  • Structure: DONATO CASTELLI 
  • Construction: COZAHLE S.R.L.

Regeneration of Athens City Centre in Athens, Greece by OKRA Landscape Architects

Friday, March 8th, 2013

Article source: OKRA Landscape Architects

We are very proud of winning the important international design competition ‘Re-Think Athens’, towards a new city centre, organized in a very professional way by the Onassis foundation. The team of urbanists, architects and landscape architects of OKRA are very enthusiastic to work on implementing our ideas in Athens. The competition proposal is made by OKRA in collaboration with Mixst Urbanisme and Wageningen University, and supported by Studio 75 and Werner Sobek Green technologies. Within the next months the OKRA team will further develop their ideas into an approved design for the central area in the city centre.

Image Courtesy OKRA Landscape Architects

  • Architects: OKRA Landscape Architects
  • Project: Regeneration of Athens City Centre
  • Location: Athens, Greece
  • Client: Onassis Foundation
  • Period: 2013-2015
  • Collaboration with: Mixst stedenbouw, Wageningen Universiteit, Studio 75 en Werner Sobek Green Technologies

Le Temps Machine in Joue-Les-tours, France by Moussafir Architects

Friday, March 8th, 2013

Article source: Moussafir Architects

A Southwest suburb of the city of Tours, Joué-le-Tours was upgraded to the status of a town in the 1950s. It was at this point that, together with the town hall and social housing, Joué-le-Tours got its MJC (the Youth and Culture Centre). An initiative of the country’s first Minister of Cultural Affairs, Gaullist and intellectual André Malraux, the MJCs were an important institution in France.

Image Courtesy © Luc Boegly 

  • Architects: Moussafir Architects
  • Project: Le Temps Machine / The Time Machine
  • Location: Joue-Les-tours, France
  • Photography: Luc Boegly, Hervé Abbadie, Jérôme Ricolleau, imagedemarc, Benoit Faure, Fred Beaubeau
  • Team: Jacques Moussafir with Nicolas Hugoo, Alexis Duquennoy, Narumi Kang, Sofie Reynaert, Jérôme Hervé and Virginie Prié
  • Client: Tour(s) PLUS
  • Competition: 2005
  • Built: 2011
  • Budget: 5,300,000 € ex tax
  • NSA: 1,753 sqm
  • Contractors: DV Construction (general contractor), AMG Féchoz (stage machinery), Bideau (stage electrics), VTI (wooden stage flooring), Edmond Petit (stage fabrics)
  • Materials:  colourwashed raw concrete; solvent- & plastics-free FPO roofing membrane by Sika Sarnafil; glazed stainless steel; Fibracoustic panels of wood fibre and rockwool; door/window frames in aluminium (exterior), steel and wood (interior)
  • Software used: AutoCAD

Phyllis J. Tilley Memorial Bridge in Fort Worth, Texas by Rosales + Partners Architects

Friday, March 8th, 2013

Article source: Rosales + Partners Architects

The Phyllis J. Tilley Memorial Pedestrian Bridge crosses over the Trinity River connecting Trinity Park to a new trail that terminates in downtown Fort Worth. The bridge has a graceful profile that enhances the serene and beautiful landscape. A steel arch with a span of 163’ (49.5m) supports steel stress ribbon segments and precast concrete planks over the river complementing the adjacent historic Lancaster vehicular bridge.

Image Courtesy Rosales + Partners Architects 

  • Architects: Rosales + Partners Architects
  • Project: Phyllis J. Tilley Memorial Bridge
  • Location: Fort Worth, Texas, USA
  • Bridge Architect: Miguel Rosales, AIA
  • Engineer of Record: John Dewar, P.E., S.E.
  • Structural Bridge Engineer: Michael Stein, P.E.
  • Contractor: Danny Krieg
  • Software used: SOFiSTiK to complete the structural analysis

Aesop Fillmore Street in San Francisco by NADAAA

Friday, March 8th, 2013

Article source: NADAAA

Housing various skin-care and health products of Aesop, the space of the store is narrow and deep; the shot-gun organization is laid out asymmetrically with products framed in recycled boxes randomly stacked on one wall, the entire depth of the space.
The opposing wall is clad in cork–pure, seamless and unfettered by any intricacy. Using the strict repetitive organization of the Aesop bottle– a leitmotif of the brand– the random stacking of boxes acts to downplay the regimented nature of the brand.

Image Courtesy © Juliana Sohn 

  • Architects: NADAAA
  • Project: Aesop Fillmore Street
  • Location: San Francisco, USA
  • Photography: Juliana Sohn
  • Principal in Charge: Dan Gallagher
  • Design Principals: Nader Tehrani, Katherine Faulkner
  • Project Manager: John Chow
  • Project Team: Jonathan Palazzolo, Parke MacDowell

Extension and Renovation Works at the Social Center Mirasol in Sant Cugat del Vallès, Spain by ONL Arquitectura

Friday, March 8th, 2013

Article source: ONL Arquitectura

The existing Social Center expands with a third new volume located at the south area of the building complex. This new wing redefines two patios of distinct character: the first courtyard is an enclosure and has a cloister character, and the second one is more opened and dynamic.

Image Courtesy © Marcela Grassi 

  • Architects: ONL Arquitectura
  • Project: Extension and Renovation Works at the Social Center Mirasol
  • Location: Sant Cugat del Vallès, Spain
  • Photography: Marcela Grassi
  • Team: Joan Nogué, Txema Onzain, Félix López
  • Project Data: 2005
  • Construction Data: 2007-2008
  • Surface: 1.250 m2
  • Budget: 1.577.896 €
  • Developer: Ajuntament de sant Cugat del Vallès
  • Constructors: Construcciones J.A. Barbany, S.L.
  • Collaborators: Llorenç Vallribera, Arquitecte
  • Installations: Font i Armengol enginyers
  • Structure: BIS Arquitectes
  • RECONEIXEMENTS: Seleccionat a la V Biennal d’Arquitectura del Vallès.

Coca Grill in Bangkok, Thailand by Integrated Field

Thursday, March 7th, 2013

Article source: Integrated Field

Since 1957, with the original Hong Kong taste and the atmosphere of the place which is a combination between Chinese and Asian style, “Coca Suki” has became one of the best names in Suki restaurant in Thailand. In 2012, Coca Holdings International Co.,Ltd. decided to expand its boundary of taste with the grill food but still want the name Coca to be recognized by customers. That was how the name ‘Coca Grill’ originated. IF’s job was to find the main character of this new restaurant and use it as a guideline with all following branches.

Image Courtesy © Ketsiree Wongwan 

  • Architects: Integrated Field
  • Project: Coca Grill
  • Location: Lotus Bangna, Bangkok, Thailand
  • Photography: Ketsiree Wongwan
  • Owner: Coca Holdings International Co.,Ltd.
  • Interior designer: Integrated Field Co.,Ltd.
  • Lighting designer: Kullakaln Gururatana
  • FF&E: Integrated Field Co.,Ltd.
  • Corporate identity: Choochart Nitijessadawong
  • Main contractor: Choice Interiors
  • Area: 200sq.m.
  • Cost: 8,000,000 Baht
  • Design: May 2012
  • Completed: 18 July 2012

Namhae Cheo-ma House in Gyeongsangnam-do, Korea by JOHO Architecture

Thursday, March 7th, 2013

Article source: JOHO Architecture

A rural house romance

Rural houses, or farmhouses are easily seen around countryside. However, these artificial forms are being placed here and there thoughtlessly in Mother Nature.A common stereotyped rural houses around Namhae, Jindo, and Pyeongchang have set a scenery of 20th century’s Korean farm village. One might say, the system of a local constructor also being a designer also being a constructor is extremely economical in terms of building rural houses. However, mother nature we have is too nice to only covered with identically produced rural houses.

Image Courtesy © Sun Namgoong 

  • Architects: JOHO Architecture
  • Project: Namhae Cheo-ma House
  • Location: 557-2, Namyang-ri, Seolcheon-myeon, Namhae-gun, Gyeongsangnam-do, Korea
  • Photography: Sun Namgoong, Jeonghoon Lee
  • Project Type: Partial Demolition + Renovation
  • Plottage: 576 m2
  • Zoning District: Wilderness Area
  • Architect: Jeonghoon Lee (JOHO Architecture)
  • Construction: Jaehyun Hawng (Oulim Eng.)
  • Building Area: Existing 105.12 m2  →no change
  • Total Area: Existing 76.61 m2  →no change (excluding main façade& deck area)
  • Building Coverage: Existing18.25%→no change
  • Floor area ratio: Existing 13.3%→no change

BiscayTIK in Getxo, Spain by G&C Arquitectos

Thursday, March 7th, 2013

Article source: G&C Arquitectos

Bake Eder is situated on Zugazarte Avenue, Getxo. It is a parcel of 7.915m2 in which there were three buildings: Bake Eder house, in ruins, a little pavilion of ground floor next to the entrance (named “Caretaker’s house”) and an auxiliary building to the complex, all surrounded by important trees. The principal building, Bake Eder, in “Old English” style, built in 1901, is a work of the architect Mr. Luis Elizalde. It has undergone several reform actions throughout its history, being the most relevant of those made by the architects Mr. Manuel Mª Smith, en 1910, and Mr. Rafael Garamendi, in 1942.

Image Courtesy G&C Arquitectos 

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy