Open side-bar Menu

Archive for March, 2013

Modern Drama by Ginkgo House Architecture

Thursday, March 7th, 2013

Article source: Ginkgo House Architecture

This project began as a more modest kitchen remodel. But the temptation to bring light deeper into the room and maximize dramatic views could not be denied. Half of the roof is pitched to allow for a clerestory band of windows. Other features include a two-sided ribbon fireplace, a 16′ sliding patio door, and a European style kitchen.

Image Courtesy © Shane Michael Quesinberry 

  • Architects: Ginkgo House Architecture
  • Project: Modern Drama
  • Photography: Shane Michael Quesinberry
  • Contractor: Another Choice, Inc.
  • Interior Designer: Cynthia Paggie, Paggie Design Studio LLC


16 Social Housing for Granollers Town Hall in Barcelona, Spain by ONL Arquitectura

Thursday, March 7th, 2013

Article source:

The architectural strategy used has been to create a building whose exterior is defined by a language that seeks abstraction through colour, rhythm, and movement: a language that will contrast with the domestic private life of the residents inside. To combine these two concepts moveable panels have been mounted on the façades. By opening or closing them, residents can choose the level of light or privacy they want at any time throughout the year.

Image Courtesy © José Hevia 

  • Architects: ONL Arquitectura
  • Project: 16 Social Housing for Granollers Town Hall
  • Location: Granollers, Barcelona, Spain 
  • Photography: José Hevia
  • Team: Joan Nogué, Txema Onzain, Felix Lopez
  • Competition Date: 2003
  • Project Date: 2005-2006
  • Construction Date: 2007
  • Surface: 2.350 m2
  • Budget: 1.805.660 €
  • Developer: Granollers Promocions S.A.
  • Constructors: Isoluxcorsan S.A.
  • Collaborators: Féliz López, arquitecte, Mireia Marés, arquitecta, Anna Feu, arquitecta, Topo Abe, arquitecte
  • Installations: PGIGRUP
  • Structure: BIS Arquitectes
  • Awards: Seleccionats a la V Biennal d’Arquitectura del Vallès

La Baldufa Municipal Kindergarten in Baix Llobregat, Barcelona by ONL Arquitectura

Thursday, March 7th, 2013

Article source: ONL Arquitectura

As the site is small and triangular in shape, the project design has to focus on devoting as much exterior space as possible to the playground, in a single area oriented to the south. The simplicity of the exterior building envelope, in particular the roof which has a single slope, is only broken by two skylights which provide the natural light needed inside the classrooms in a uniform way.

Image Courtesy © Gianluca Giaccone 

  • Architects: ONL Arquitectura
  • Project: La Baldufa Municipal Kindergarten
  • Location: Carrer Conflent, Olesa de Montserrat, Barcelona, Spain
  • Photography: Gianluca Giaccone
  • Team: Joan Nogué, Txema Onzain, Félix López
  • Project Data: 2008
  • Construction Data: 2009-2010
  • Surface in m2: 898 m2
  • Budget: 948.000€
  • Developer: Ajuntament d’Olesa de Montserrat
  • Constructors: SEPISA, S.A.
  • Collaborators: Arch. Gianluca Giaccone, Arch. Giorgia Sgarbossa, Mar Balcells, estudiant
  • Installations: Font i Armengol enginyers.
  • Structure: BIS Arquitectes

Needle Towers and in China by Gianluca Milesi Architecture

Thursday, March 7th, 2013

Article source: Gianluca Milesi Architecture

This is a project for a vertical-horizontal architectural and urban system designed for a location on a lake in China. We wanted to sign the territory with a strong structure in terms of importance and to sign it with a landmark. This systems is a real urban macrostructure because its big dimensions, the impact on the territory and the life in the area and because of the complexity of its own nature.

Image Courtesy Gianluca Milesi Architecture 

  • Architects: Gianluca Milesi Architecture
  • Project: Needle Towers and
  • Location: Somewhere on a lake in China
  • Year of design: 2012-2013
  • Square footage: 37.000 s. m. c.a.
  • High: 479 meters
  • Materials: glass, aluminium and steel

TUKCOM I.T. Mall Sriracha in Cholburi, Thailand by Supermachine Studio

Wednesday, March 6th, 2013

Article source: Supermachine Studio

TUKCOM I.T. mall has been rising with the rapid evolution of information and technological products from 2000 on. The market has changed dramatically with the recovering economy from 1997 crisis. Asian consumers update their I.T. products in routine fashion. From Laemtong shopping mall built in the early 90’s for diverse product oriented, the building was then converted into a shopping center devoted to communication and technology products (computers, mobile phones, camera, gadget etc.) and renamed to TUKCOM I.T. mall. Since then the new brand has been expanding and new TUKCOM building is built one every 2 year. After 5 years, there are 3 TUKCOMs in Thailand and a few more at plan.

Image Courtesy Supermachine studio

  • Architects: Supermachine Studio
  • Project: TUKCOM I.T. Mall Sriracha
  • Location: Sriracha, Cholburi, Thailand
  • Design Team: Pitupong Chaowakul, Suchart Ouypornchaisakul, Santi Sarasuphab, Nuntawat Tassanasangsoon, Kasidis Puektes,Jetsada Phongwasin and Korthong Thongtaem
  • Commission: Façade Renovation
  • Height: 24 meter
  • Façade Area: 1,200 Square meters

Baisha Wan Beach and Visitor Centre in Taipei, Taiwan by Wang Weijen Architecture

Wednesday, March 6th, 2013

Article source: WWJarchitecture

Working with the contours along the landscape terrain, the design response to the strong wind and sand in winter, as well as the intense sunlight in summer. Looking carefully into the surrounding contexts and datum levels, the design reuse the structure of an existing building, extended it through slanted slabs into the new additions, connecting the building to the sloped ground and reduces the level differences created by the retaining wall.

Image Courtesy Wang Weijen Architecture 

  • Architects: Wang Weijen Architecture
  • Project: Baisha Wan Beach and Visitor Centre
  • Location: Bai Sha Wan, Taipei, Taiwan
  • Client: North Shore & Mt. Kuanyin National Scenic Area Administrations, Tourism Bureau, Ministry of Transportation and Communication
  • Floor Area: 5657 m
  • Completion: 2007
  • Photographs: Courtesy of Wang Weijen Architecture

Enclave House in Victoria, Australia by BKK Architects

Wednesday, March 6th, 2013

Article source: BKK Architects

This project has been undertaken for a couple and their children of varying ages. It includes alterations to an existing Edwardian House and a new separate studio to the rear of the site. The house is designed so that the spaces within and around the house will be adaptable over time to suit the changing needs of the family. The possibility for the studio space to be converted into an office has been considered as has the basement entertainment area conversion into a gym or multi-purpose play room. A central courtyard contains a pool and landscaped areas.

Image Courtesy © John Wheatley – UA Creative 

  • Architects: BKK Architects
  • Project: Enclave House
  • Location: Melbourne, Victoria, Australia
  • Photography: John Wheatley – UA Creative
  • Project Team: Julian Kosloff, Simon Knott, Tim Black
  • Completion Date: December 2010
  • Gross floor area: 511 m
  • Gross site area: 509 m2     
  • Builder: Design Development and Building (DDB)
  • Structural Engineer: Tim Gibney and Associates
  • Landscaping: Modern Urban Design

Eden Art Wall in Sydney, Australia by Tony Owen Partners

Wednesday, March 6th, 2013

Article source: Tony Owen Partners

The Eden Art Wall apartment development explores the line between architecture and sign. This urban infill project is located in a varied and complex part of the Sydney cityscape and is visible from many vantages. The office sought to explore the possibilities of adding to the tapestry as a piece of art in the urban landscape. The project comprises 24 apartments consisting of a mix of 1bed, 2 bed and 3 bed penthouses. The project is located in a narrow laneway adjoining apartments to the east, and looks onto the Frasers Central Park development to the west.

Image Courtesy Tony Owen Partners 

Island House in Loosdrechtse, The Netherlands by 2by4-architects

Wednesday, March 6th, 2013

Article source: 2by4-architects

On an island of 5 by 100 meters in the Dutch lake area ‘Loosdrechtse Plas’ 2by4-architects designed a unique recreational house. The house is a subtle frame that captures the view from the inside out and outside in. Completely anticipating on the client’s needs 2by4 has designed the house in such a way that it can customize the interaction with the surrounding nature. One of the glass facades can be completely opened so that the wooden outdoor terrace becomes part of the interior.

Image Courtesy 2by4 – architects 

  • Architects: 2by4-architects
  • Project: Island House
  • Location: Loosdrechtse, The Netherlands
  • Contractor: Bouwbedrijf Van Schaik
  • Year: 2012
  • Size: 32m2
  • Materials used: Steel construction frame, Plato Wood facade, Structural Glass facade, Saint Gobain, Wooden interior and furniture, White epoxy floor, Henderson Sliding Door
  • Software used: ZWCAD and Photoshop

Marseille Vieux Port in France by Foster + Partners

Wednesday, March 6th, 2013

Article source: Foster + Partners

Marseille’s Vieux Port is one of the grand Mediterranean ports, but over time the World Heritage-listed site has become inaccessible to pedestrians and has been cut off from the life of the city. The masterplan for its regeneration will reclaim the quaysides as a civic space, creating new informal venues for performances and events and removing traffic to create a safe, semi-pedestrianised public realm. Its transformation is one of a series of projects to be completed in time for the city’s inauguration as European Capital of Culture in 2013.

Image Courtesy © Nigel Young_Foster + Partners 

  • Architects: Foster + Partners
  • Project: Marseille Vieux Port
  • Location: Marseille, France
  • Appointment: 2011
  • Area: 100 000 m²
  • Client: MPM, Marseille Provence Metropole
  • Collaborating Architect: Michel Desvigne, Tangram Architectes
  • Additional Consultants: Ingerop Mediterannee, Aik Yann Kersale, Ingerop Mediterannee
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy