Open side-bar Menu

Archive for April, 2013

Bekaert Office Building in Zwevegem, Belgium by BURO II & ARCHI+I + Sileghem & Partners

Tuesday, April 30th, 2013

Article source: BURO II & ARCHI+I + Sileghem & Partners


Bekaert  is a world market and technology leader in steel wire transformation and coatings.The new administrative building is built on a site in Zwevegem, near the Bekaert Technology Center (BTC) site. The architects have opted in favour of a campus model for the building, thus prioritizing the synergy between the new project and the BTC.  The building’s implantation, the design of the surrounding area as well as the architectural approach are all conceived in function of this synergy.

Image Courtesy © Klaas Verdru

  • Architects: BURO II & ARCHI+I + Sileghem & Partners
  • Project: Bekaert Office Building
  • Location: Esserstraat 2, B-8550 Zwevegem, Belgium
  • Photography: Klaas Verdru
  • Client: NV Bekaert SA
  • Team: Ir. arch. Piet Sileghem [project architect], Ir. arch. Michel Van der Beken [project director], Arch. Steven Vanwildemeerch [design architect], Int.arch. Bart Decloedt [interior architect]
  • Status: Specified execution term: start 01/09/2011 – end December 2012, Actual execution term: start 01/09/2011 – end 20/02/2013, Handover date: March 8, 2013
  • Surfaces: Area surface: 7.224,51 m², Land use of the building: 1.200,83 m², Gross floor area: 3.508,30 m²
  • Energy Performance [EPB], E level: E70 – K level: K23


La Luciole in Alençon, France by Moussafir Architectes

Tuesday, April 30th, 2013

Article source: Moussafir Architectes

Situated on the edge of Alençon, in the rural landscape of Lower Normandy, La Luciole – French for «firefly» – resulted from the efforts of its passionate director-«programmateur». Founded in 1994, this concert facility has carved itself a reputation, attracting renowned musicians to its tiny performance hall.

Image Courtesy © Luc Boegly

  • Architects: Moussafir Architectes
  • Project: La Luciole
  • Location: 171 route de Bretagne, 61000 Alençon, France
  • Photography: Luc Boegly
  • Client: Alençon City Council
  • Brief: Extension: reception area, 650 seat auditorium, offices, service spaces.
    Renovation: bar, rehearsal studio, dressing rooms.
  • Budget: 2,653,000 €. ex tax
  • Nsa: 1,274 sq. m.
  • Competition: 2004
  • Built: 2008
  • Team: Jacques Moussafir with Francesca De Marchi, Nicolas Hugoo, Alexis Duquennoy, Guillaume Cournut, Laurent théaux and Albert Ruiz
  • Partner Engineers: A&T (stage designers), Peutz (acoustic designers), Batiserf (structural engineers), Alto (mechanical engineers), René Micout (quantity surveyor).
  • Contractors: Sagir (concrete structure), Renaudat (metal frameworks), Arblade (roofing & siding), Vonthron  (electricity), Gondouin (waterproofing), Ates (partitions and lining), Daupley (exterior woodwork), R2C (metalwork),Polybat (paintwork), AMG Fechoz (stage machinery), Bezannier (wooden stage flooring), Ducré (HVAC and plumbing), Fabripose (interior woodwork), Qualiprofil (suspended ceilings), Assisesportive (seating), Audiotechniques (stage electrics), Azur Scénic (stage fabrics), Thyssen (elevator), Gagneux Décors (flooring).
  • Materials: colourwashed raw concrete; steel structure; veined steel siding by Haironville; multilayered plasterboard lining; polycarbonate panels by Danpalon Everlite; fibracoustic panels in wood fibre and rockwool; aluminium door and window frames (exterior); exposed concrete floor with toughening finish; wooden floor on bearing joist.


4B in Copenhagen, Denmark by Holscher Arkitekter

Tuesday, April 30th, 2013

Article source: Holscher Arkitekter

In the centre of Copenhagen, close to Nyboder, Holscher Arkitekter has designed and constructed a residential project on a very narrow site of seven meters. The structure is unusual in its form, in its detailing and in its relation to the city.

The project 4B consists of a slim structure of glass, a plaster gable and a light cladding of Tombac. From the ground to the fourth floor the building is facing north and south. The structure is extruded from the street to the courtyard taking a cue in height from the tall adjacent red brick house and forming a white plaster wall against the 3 storey neighboring house.

Image Courtesy © Peter Nørby 

  • Architects: Holscher Arkitekter
  • Project: 4B
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Photography: Peter Nørby
  • Name of building: 4B
  • Address: Stokhusgade 4b
  • Builder: Claus Sivager/Nils Holscher
  • Finished: January 2008
  • Floorage: 580 m²
  • Co-workers: Nils Holscher partner, Claus Sivager partner, Mikkel Nordberg partner, Philip Pedersen sagsarkitekt, Maria-Rose Guldbrandsen stud, Thomas Bossel stud.
  • Engineer: Erik K. Jørgensen
  • Landscaper: Holscher Arkitekter as
  • Software used: AutoCAD

Purotu Bach in New Zealand by Studio MWA

Sunday, April 28th, 2013

Article source: Studio MWA

“Beautiful” – Bach (holiday home) in New Zealand’s Marlborough Sounds at Bay of Many Coves . Quite often at the start of the Design process, after we have had a chance to talk to the client and experience the site for the first time, you ask yourself should we do anything to the existing site, or should the beautiful natural environment remain as it is?

Image Courtesy © Ivor Earp – Jones

  • Architects: Studio MWA
  • Project: Purotu Bach
  • Location: Marlborough Sounds – Bay of Many Coves (Miritu Bay), New Zealand
  • Photography: Ivor Earp – Jones
  • Client: Withheld 
  • Type: New holiday home – Bach
  • Size: Total site area 4611 m2, Interior floor area 165 m2, deck – terrace area over 180 m2, covered outdoor area 52 m2 and under bach storage area 125 m2.
  • Author Of The Project: Davor Mikulcic Dipl. Eng. Arch. (Sarajevo) RAIA, ANZIA
  • Structural Engineer: Meyers & Associates Ltd.
  • Project Team: Michael Maddern and Davor Mikulcic
  • Status:  Project completed
  • Software used: ArchiCAD software in combination with Artlantis studio (renderings and animations)


Gosan Library International Design Competition in Republic of Korea by Theeae

Saturday, April 27th, 2013

Article source: Theeae

Design Concept

The advanced technology of reading materials by computer, Kindle and even cell‐phone devices helps people easily access to information even way much more than what library could provide in last decades. Therefore, the main function of library seems to have a change in order to accommodate the current trend of getting and providing information.

Image Courtesy Theeae

  • Architects: Theeae
  • Project: Gosan Library International Design Competition
  • Location: 571‐1, Shinmae‐dong, Suseong‐gu, Daegu Metropolitan City, Republic of Korea
  • Site Area: 2,080 sm
  • Construction Size : Basement 1,3 floors above‐ground
  • Total floor area:  3,146 sm
  • Building Cost : W7,800,000,000


ANT – Monochrome Collage in Paris, France by WY-TO architects

Saturday, April 27th, 2013

Article source: WY-TO architects

Situated beneath the roof of a 19th century building, Antoine’s apartment is a specimen from a bygone era. The supporting structure has shifted, and the walls are no longer perpendicular to the floor, which, in turn, is uneven and suffers multiple irregularities.

Image courtesy Svend Andersen 

  • Architects: WY-TO architects
  • Project: ANT – Monochrome Collage
  • Location: Paris, France
  • Photography: Svend Andersen
  • Code: ANT
  • Type: apartment
  • Contract: private
  • Timeline: 12/2010 – 04/2011
  • Cost estimate: 40 000 €
  • Contractor: BBF Belghali-Favrot


Saturday, April 27th, 2013

Article source: WY-TO architects

WY-TO’s proposal focuses on leveraging the view and natural light that enters from the north. The objective is to create a different space for each usage whilst at the same time maintaining visual continuity. To do so, storage space and bathrooms are re-organised behind a full-height technical fat wall stretching from one end of the flat to the other, from the entrance to the most
intimate part. This additional technical thickness is covered with full-height vertical aluminium structure according to a cutting-edge graphic layout. The aluminium work integrates seamlessly with the architecture of the flat, adding a vertical rhythm.

Image courtesy Cyrus Cornut

  • Architects: WY-TO architects
  • Location: Paris, France
  • Photography: Cyrus Cornut
  • Code: CLO
  • Type: apartment
  • Status: completed
  • Timeline: 06/2009-11/2009
  • Surface: 28 m2
  • Cost estimate: 28 000 €
  • Contractor: BBF Belghali-Favrot

MEZ – TRANSVERING TIME in Singapore by WY-TO architects

Saturday, April 27th, 2013

Article source: WY-TO architects

The client lives in a housing initiative that incorporates both the contemporary and the historical, combining ubiquitous high-rise living with a façade of traditional houses in one of Singapore’s protected conservation neighbourhoods. Located on the highest floor of the conserved shophouses, the studio is small but offers the possibility of expanding vertically into the attic. An elevated platform is introduced to not only access the available space, but also create a double-heighted volume that lends a more generous feel to the apartment and provide an expanse upon which the client, an art enthusiast, can showcase her collections.

Image Courtesy © Jeremy San 

  • Architects: WY-TO architects
  • Location: Singapore
  • Photography: Jeremy San
  • Code: MEZ
  • Type: duplex
  • Contract: private
  • Timeline: 12/2010 – 10/2011
  • Surface: 55 m2
  • Cost estimate: 35.000 €
  • Contractor : Kolando design & contract

The Edmond & Lily Safra Brain Science Building (ELSC) in Jerusalem, Israel by Foster + Partners, Baer, Shifman-Nathan

Saturday, April 27th, 2013

Article source: Foster + Partners, Baer, Shifman-Nathan

The Jerusalem Brain Sciences Building will provide a state-of-the-art research and teaching facility for the Edmond and Lily Safra Center for Brain Sciences. This Jerusalem-stone four-story building features two wings surrounding an open courtyard, blending traditional, local architecture with cutting edge scientific capabilities.

Image Courtesy Foster + Partners, Baer, Shifman-Nathan

  • Architects: Foster + Partners, Baer, Shifman-Nathan
  • Project: The Edmond & Lily Safra Brain Science Building (ELSC)
  • Location: Jerusalem, Israel
  • Area: 14,500 m2
  • Client: ELSC, the Hebrew University
  • Cost: $70,000,000
  • Structural Engineer: Luis Lebaton
  • HVAC: Yizhar Irony
  • Plumbing: EET
  • Electric Engineering: Moshe Levi
  • Laboratory Design: Sherman Architects
  • Software used: Designed in AutoCAD, 3D images in 3DS max + rendering


ABC Center House in Kanagawa, Japan by Kakuro Odagi + Daisuke Narushima

Friday, April 26th, 2013

Article source: Kakuro Odagi + Daisuke Narushima

ABC CENTER HOUSE is an administrative building in a model-home park located in the inhospitable area with factories and industrial plants in Yokohama city, Kanagawa prefecture. This two-storied building is used as an office where customers first come to get information and where various events and seminars related to homebuying take place. In general, the model homes are remodeled almost every 5 years in an attempt to promote their own merchantability and are equipped with the latest technology and specifications.

Image Courtesy © Daich Ano 

  • Architects: Odagi Planning & Associates + Narushima Architecture Office
  • Project: ABC Center House
  • Location: Yokohama, Kanagawa, Japan
  • Photography: Daich Ano
  • Structural Design: Yosuke KINOSHITA
  • Structural System: Wooden
  • Storeys: 2 Storeys
  • Maximum Height: 8,950 mm
  • Building Area: 81.86 sqm
  • Total Floor Area: 93.44 sqm
  • Project Year: 2012
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy