Open side-bar Menu

Archive for April 2nd, 2013

Interior Renovation of Restaurant – Porto II in Portugal by Miguel Nery Arquitectura

Tuesday, April 2nd, 2013

Article source: Miguel Nery Arquitectura

The project brief involved a restaurant, that was once considered a point of reference in the city, occupying a plot measuring 5×60 meters, a minimal budget and the customer’s wish for it to be able to function with ease throughout its long daily opening period (8 a.m. to midnight). The proposed solution attempts to take advantage of the full potential of the existing space (both interior and exterior), thereby reducing the work to a minimum.

Image courtesy Miguel Nery Arquitectura 

  • Architects: Miguel Nery Arquitectura
  • Project: Interior renovation of Restaurant – Porto II
  • Location: Porto, Portugal
  • Collaboration: COR-Architects

B+L HQ in Warsaw, Poland by 137kilo Architekci

Tuesday, April 2nd, 2013

Article source: 137kilo Architekci

The project is the Poland headquarters of a large pharmaceutical corporation. The client wanted the office space to highlight the company’s scientific heritage while providing a high quality working environment for its employees. Research labs and contact lenses – the client’s main product – served as our inspiration. White exposed ceilings combined with glass surfaces combine to create a light and transparent space. This seemingly sterile aesthetic is balanced by green walls along the space’s main visual axes and functional solutions which encourage teamwork and relaxation.

Image Courtesy © Jacek Kołodziejski

  • Architects: 137kilo Architekci
  • Project: B+L HQ
  • Location: Warsaw, Poland
  • Client: Bausch and Lomb
  • Photography: Jacek Kołodziejski 
  • Wall graphics: Tymek Jezierski
  • Scope: Concept, technical design, supervision
  • Date: December 2012
  • Team: 137kilo + Beza Projekt, Anna Łoskiewicz, Zofia Strumiłło-Sukiennik, Jan Sukiennik, Bartłomiej Popiela, Krzysztof Benke, Alicja Getka, Robert Kłoś, Tomek Korzewski

LaM – Lille Museum of Modern, Contemporary and Outsider Art in Villeneuve d’Ascq, France by Manuelle Gautrand Architecture

Tuesday, April 2nd, 2013

Article source: Manuelle Gautrand Architecture

The project concerns the refurbishment and the extension of the Lille Modern Art Museum in a magnificent park at Villeneuve d’Ascq. The existing building, designed by Roland Simounet in 1983, is already on the Historic monuments list. The project aims at building up the museum as a continuous and fluid entity, this by adding new galleries dedicated to a collection of Art Brut works, from a travelling movement that extrapolates existing spaces. A complete refurbishment of the existing building was next required, some parts were very worn.

Image Courtesy © Max Lerouge – LMCU 

  • Architects: Manuelle Gautrand Architecture + Yves Tougard
  • Project: LaM – Lille Museum of Modern, Contemporary and Outsider Art
  • Location: Allée du Musée, Villeneuve d’Ascq, France
  • Photography: Max Lerouge – LMCU, Philippe Ruault & Vincent Fillon
  • Client: Lille Métropole Communauté Urbaine
  • Firms Involved at Architect’S Side:
    Museography : Renaud Pierard,
    Structures : Khephren
    Fluids : Alto,
    Economist : LTA (studies phase) , Guesquière-Dierickx (works phase)
    Multimedia : Roger Labeyrie
    Fire security : Casso
  • Other Firms:
    Refurbishing works of the existing building’s façade and roofing: Etienne Sintive,
    Landscaper : AWP
    Roofing / Finishings:: Tommasini
  • Figures:
    Surface : 11.600 sqm, including the extension : 3.200 sqm –  exhibition surface: 4.000 sqm
    Global cost : around 30 millions euros inclusive of tax
    Dates : 2002 : design contest, 2003-2005 : studies, 2006-2009 : works, 09/2010 : museum opening


An Orifice Taking a Breath of Fresh Air in by Simone de Gale Architects

Tuesday, April 2nd, 2013

Article source: Simone de Gale Architects

This project utilized the fragmentation of a community to rebuild ties through a social cohesion of colour, light and space. An event took place for one day with colourful fabric draped from the windows of the residential maisonettes above ground floor down to the ground floor units, dynamically and aesthetically changing the space with community engagement. The installation illustrated the effect architecture can have in place.

Image courtesy Simone de Gale Architects 

  • Architects: Simone de Gale Architects
  • Project: An Orifice Taking a Breath of Fresh Air
  • Software used: Developed using AutoCAD Architecture software and Adobe Photoshop for the visuals

Unravelling Geometry in London by Simone de Gale Architects

Tuesday, April 2nd, 2013

Article source: Simone de Gale Architects

This project demonstrated the transition of space over a period of 30 years within the area of London Fields to Liverpool Street from a disused rough and un-inhabitable area into a well defined architectural establishment.

Fine plaster formed a conceptual arch representing the adhoc and then planned architectural proposals; an unwound timber section represented time. Entwining the two brought the concept together.

Image courtesy Simone de Gale Architects 

  • Architects: Simone de Gale Architects
  • Project: Unravelling Geometry
  • Location: London, UK
  • Software used: Developed using AutoCAD Architecture software and Adobe Photoshop for the visuals


Villa Al in Almere, The Netherlands by WHIM Architecture

Tuesday, April 2nd, 2013

Article source: WHIM Architecture

Villa Al is a green villa in a green environment. This proposal emphasises the existing qualities and character of the location.
A meandering river through a green environment is translated into a meandering route through a green pavilion.

In a natural context also the electricity and heating are found in natural resources. A heat pump installation allows for heating from the soil. Electricity is captured by solar panels and from the water motion in the river.

Image courtesy WHIM architecture 

  • Architects: WHIM Architecture
  • Project: Villa Al
  • Location: Almere, The Netherlands
  • Program: 1 Villa
  • M2: 174m2 floor area, excl. terraces

BUTE Sport Center in Budapest, Hungary by Hetedik Műterem Ltd.

Tuesday, April 2nd, 2013

Article source: Hetedik Műterem Ltd.

With the partial remake of the „ÉL” Budapest University of Technology and Economics’ laboratory building, a new, functionally complex Sports Center was created.

The „ÉL” building was built in the immediate vicinity of the „Z” tower building by the Danube riverbank (also designed by Elemér Nagy) in the mid 70’s. This remake was realized on an approx. 2800 m2’s (ground+2 floors) of area, built up of three crane bays with spans of 15 meters, and the surrounding reinforced concrete frame structure. The sporting facilities were created on the 2/3 of the office and laboratory tracts of the extant building’s first and second floor. This impoundment was entirely renovated according to the new function, whilst the remaining area continues to operate with its laboratory and educational functions.

Image Courtesy © Tamás Szentirmai 

  • Architects: Hetedik Műterem Ltd. and KÖZTI cPIc.
  • Project: BUTE Sport Center
  • Location: Budapest, Hungary
  • Photography: Tamás Szentirmai
  • Architect In Charge: Levente Szabó
  • Design Team: Orsolya Almer, Jessica Dvorzsák, Bence Kertész, Anna Kormányos, Orsolya Simon, Tibor Tánczos
  • Year: 2012

CB30 in Mexico City, Mexico by Dellekamp Arquitectos

Tuesday, April 2nd, 2013

Article source: Dellekamp Arquitectos

This building has 3 apartments looking unto the street as well as a 2 stories house in the back that lives to an interior patio. Due to the different needs of each client, the apartments have different floor plans. However the public areas concentrate in the front allowing it to become one single space, creating continuity with the exterior. There is a spectacular tree in front of the building, which became an object of design for the interior, as well as for the façade. By working with structural geometry, we managed to support the 15mt span with no columns that would obstruct the view to the exterior; we then sharpened the floor slabs and walls to the minimum, disappearing their edges in the façade.

Image Courtesy © Dante Busquets 

  • Architects: Dellekamp Arquitectos + FRENTE arquitectura
  • Project: CB 30 Apartment Building
  • Location: Calderon de la Barca 30, Polanco. Mexico, D.F.
  • Photography: Dante Busquets, Oscar Necoechea
  • Architectural Project: Dellekamp arquitectos / Derek Dellekamp + FRENTE / Juan Pablo Maza
  • Project Manager: Aisha Ballesteros
  • Team: Alin Vazquez, Arais Reyes, Sandra Ortiz y Verónica Alatorre
  • Ground area: 420 sqm
  • Total built area: 1310 sqm
  • Software used: ZWCAD, Photoshop, Illustrator, Sketchup

Boise 8th Street Cultural District in Boise, Idaho by Morgan Maiolie

Tuesday, April 2nd, 2013

Article source: Morgan Maiolie

This project looks at what makes Boise unique and builds upon those elements to create a cultural district that promotes Boise as a place. The Boise 8th Street Cultural District design embraces sustainability as a form generator. Green roofs, downtown agriculture, solar access, and responsible water use combined to form the project. The district’s highest priority is to be of and for Boise, because there is nothing more sustainable than a beautiful, lively, city where people will want to walk, bike, create, and live.

After Grove : Image courtesy Morgan Maiolie 

  • Architects: Morgan Maiolie
  • Project: Boise 8th Street Cultural District
  • Location: Boise, Idaho, USA
  • Software used: Google Sketchup, Adobe Photoshop, and Adobe Illustrator

Desert H House in Marana, Arizona by Secrest Architecture

Tuesday, April 2nd, 2013

Article source: Secrest Architecture

Desert H House Is A 3500 s.f. residence, designed by Tucson based architects Secrest Architecture in Marana, Arizona. The residence is to be built in phases containing 3 bedrooms, 4 baths and one detached studio/guestroom, to be located in Marana, Arizona near Dove Mountain and the Gallery Golf course. The house is a study of taking a smaller residence and creating exterior spaces that become extensions of both the interior and the surrounding desert. The exterior spaces take advantage of the desert climate and lifestyle, adding to the livable square footage of the house and strengthening the connectivity of the house to the desert landscape. The floor plan takes on the shape of an H with a large great room in the center flanked by wings on each side.

Image Courtesy Secrest Architecture


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy