Open side-bar Menu

Archive for April 4th, 2013

Sede Geacam SA. in Cuenca, Spain by Díaz Romero Arquitectos

Thursday, April 4th, 2013

Article source: Díaz Romero Arquitectos

The project is part of a set of actions to get an attractive and sustainable space. On a plot in the steep terrain, we adapt to it with molded shapes as three volumes that save the unevenness. The landscape is introduced into the building through attractive elongated courtyards which could guide the various offices of the offices by a north-south orientation logic and save the terrain variations between the two access roads.

Image Courtesy © Miguel Souto 

  • Architects: Díaz Romero Arquitectos
  • Project: Sede Geacam SA.
  • Location: Cuenca, Spain
  • Photography: Miguel Souto
  • Promotor: Geacam SA.
  • PEM: 5.047.865,26 €
  • Date of Construction: AÑOS 2009-2010
  • Built Area: 6.504.37m²

Velatorio Municipal in Alpera, Albacete by Díaz Romero Arquitectos

Thursday, April 4th, 2013

Article source: Díaz Romero Arquitectos

In the midst of nature appear as a monolithic bodies the municipal Tanatory, concrete volumes of different heights, form-work wooden slats and tinted with the color of the vines plants and contrast the abstract reality and artificial building with the landscape around us. The pyramids lanterns in waiting rooms and candle evokes mixed feelings in times of use of the building.

Image Courtesy © Miguel Souto

  • Architects: Díaz Romero Arquitectos
  • Project: Velatorio Municipal
  • Location: Alpera, Albacete, Spain
  • Photography: Miguel Souto
  • Promotor: Excmo.Ayuntamiento de Alpera
  • Pem: 169.458,02 €
  • Date Of Construction: 2012
  • Built Area: 174.33m²
  • Software used: Photoshop and Brigde


OLS House in Stuttgart, Germany by J. Mayer H. Architects

Thursday, April 4th, 2013

Article source: J. Mayer H. Architects

The new house is on a plot of land near Stuttgart, on a hillside with a generous view of the valley. The owners wanted a new home that would bring this view to life even inside of the building. The house is in a residential area with conventional developments, most of which date from the 1960s.

Image Courtesy © David Franck

  • Architects: J. Mayer H. Architects
  • Project: OLS House
  • Location: Stuttgart, Germany
  • Photography: David Franck
  • Team: Juergen Mayer H., Marcus Blum (Project Architect), Sebastian Finckh, Paul Angelier, Hugo Reis, Julian Blümle
  • Project: 2009-2011
  • Completion:  September 2011
  • Client: Private
  • Architect on Site: AB Wiesler + Michael Gruber, Stuttgart
  • Structural Engineer: Gunter Kopp, Leutenbach/ Nellmersbach
  • Service Engineers: IB Funk und Partner, Leutenbach
  • Building Physics: Kurz&Fischer GmbH, Winnenden
  • Function: Private House, near Stuttgart, Germany
  • Site area: 891 m2
  • Building area: 306 m2
  • Total floor area: 488 m2
  • Number of floors: 3
  • Height of the building: 10,43 m
  • Structure: reinforced concrete, brick, roof: steel
  • Principal exterior material: EIFS, glass, zinc, rooftiles
  • Principal interior material: wood, plasterboard, creative floor
  • Designing period: 08/09 – 04/10
  • Construction period: 04/10 – 09/11
  • Software used: ArchiCAD


House Sedibe in Bryanston, Johannesburg by Nico Van Der Meulen Architects

Thursday, April 4th, 2013

Article source: Nico Van Der Meulen Architects

Situated within the heart of Bryanston in Johannesburg South Africa, this stand gracefully borders the Riverclub golf course. Positioned on top of a sloping site, it proudly elevates above its surroundings. Originally a single storey traditional house, this brief involved adding a second storey and increasing the areas to more than double its existing size. The style of the house was modernized, prioritizing the views, while ensuring natural northern light penetrates every room.

Image courtesy Nico Van Der Meulen Architects 

Yatsugatake Villa in Hokuto-City, Japan by MDS Architects

Thursday, April 4th, 2013

Article source: MDS Architects

The villa with a farm where the residents can grow their own vegetable is located at the foot of the mountain. The house invites the surrounding natural environment inside. Although a small island country, Japan is long in the north-south direction, and thus, has varying climate and culture. The beauty exists in each season in these different locales which has their own climates and cultures. Since the ancient times, the people in Japan has nurtured their aesthetic sense as they coexist with the nature. Mt. Yatsugatake is located in the middle of this archipelago.

Image Courtesy © Toshiyuki Yano 

  • Architects: MDS Architects
  • Project: Yatsugatake Villa
  • Location: Hokuto-City, Japan
  • Photography: Toshiyuki Yano
  • Architecture: Kiyotoshi Mori & Natsuko Kawamura / MDS
  • Date of Completion: 2012
  • Principal Use: Residence
  • Structure: Wood
  • Site Area: 691.00m2
  • Total Floor Area: 110.01 m2 (71.65 m2/1F, 38.36 m2/2F)

El Solell School in La Palma de Cervelló, Barcelona by Sierra Rozas Arquitectes

Thursday, April 4th, 2013

Article source: Sierra Rozas Arquitectes

The intervention is located in the upper part of the village, in a magnificently sunny place and with privileged and spectacular views, as a result of the pronounced and eventful topography. The proposal tries to regularize and arrange, in the most harnessed possible way, different exterior spaces, at the same time it aims to achieve a good connection and orientation of the different program parts.

Image Courtesy © Jordi Surroca

  • Architects: Sierra Rozas Arquitectes
  • Project: El Solell School
  • Location:CEIP El Solell, C/ Alberes s/n, 08756 La Palma de Cervelló, Barcelona (Spain)
  • Photography: Jordi Surroca
  • Budget (without tax): 3.445.928,33 €
  • Area: 3.929  m2 (building) + 5.630,00 m2 (urbanization)
  • Project date: 2009
  • Final construction date: 2012
  • Team: Antonio Sierra & Ana Belén Rozas
  • Structural Engineering: Eskubi-Turró arquitectes
  • Mechanical & electrical engineering: K2 Consulting
  • Architecture collaborators: Glenda Puntel, Andrés Martínez de la Riva i Oriol Raventós
  • Technical Architects: Grup G9 arquitectura i gestió
  • Client: Generalitat de Catalunya – GISA
  • Main Contractor: Construcciones Caler
  • Planes: Sierra Rozas arquitectes


The Mississauga Public Library Project in Ontario, Canada by RDH Architects

Thursday, April 4th, 2013

Article source: RDH Architects

The Mississauga Library Project is an adaptive re-use strategy for the major renovation and addition to the Lakeview, Port Credit, and Lorne Park branch libraries, all dating from between 1956 and 1967. The three renovations have been structured as one project, a strategy put forth by the client as a means to use public infrastructure stimulus funds in an efficient manner. Each of the three libraries are situated in park settings; Lakeview and Lorne Park are embedded within established 1950’s suburban neighborhoods and Port Credit is situated adjacent to the Credit River along Lakeshore Road, the commercial ‘high’ street of the old town of Port Credit.

Exterior of Lakeview Library : Image Courtesy © TOM ARBAN 

  • Architects: RDH Architects
  • Project: The Mississauga Public Library Project
  • Location: Ontario, Canada
  • Photography: TOM ARBAN
  • Date of Occupancy: Jan. 2011
  • Construction Budget: $ 8,900 000.00
  • Client: Mississauga Public Library
  • Architect team: Tyler Sharp (design partner, RDH Architects Inc.),  Bob Goyeche (managing partner, RDH Architects Inc.), Graham Gavine (project manager, RDH Architects Inc.), Sanjoy Pal, Marnie Williams, Scott Waugh, George Agnew.


INRA Research Laboratories in Nancy, France by Tectoniques Architects

Thursday, April 4th, 2013

Article source: Tectoniques Architects

The Champenoux site in the Lorraine region is one of the five sites of the Institut National de la Recherche Agronomique (National Agronomic Research Institute) in France. Located in the immense forest of Amance, it has added a new laboratories and offices building on the existing site. These high-level technical research centres host French and foreign researchers who work together to study the ecology and genomics of forests. Due to its history and its geographical position, the INRA centre in Nancy has always been largely devoted to the study of the forest and its products (of which timber is the most important). Five hundred people study subjects from the genome to the territory, including the functioning of trees and of ecosystems, as well as the forestry economy and the production of biomass.

Image Courtesy © Renaud Araud

  • Architects: Tectoniques Architects
  • Project: INRA research laboratories
  • Location: Champenoux site, Nancy (in the Lorraine region of N.E. France)
  • Photography: Renaud Araud
  • Gross floor area: 1,440 m2
  • Cost of works: M 5.5 euros excl. VAT
  • Client: INRA
  • Architects & Construction Economists: Tectoniques
  • Site supervision & coordination: Etico
  • Landscape designer: Itinéraire Bis
  • Engineers: Anglade Bois, Sechaud & Bossuyt Fluides, Inddigo Environnement
  • Civil works: Prestini
  • Timber roof structure & structural framework: Sertelet
  • Roofing & damp-proofing: Couvretanche
  • Aluminium doors & windows: Brayer
  • Timber doors & windows: Novabase Venturini
  • Internal joinery: Wucher
  • Finish hardware: Albert
  • Building services: Axima
  • Electricity: Setea


The House of the Beams in Huesca, Spain by CSLS Arquitectes

Thursday, April 4th, 2013

Article source: CSLS Arquitectes

An attic built in Huesca city in 1965 was the object of the study. The need of living and working simultaneously in the same space and solving the difficult relation between the different programmes is an exercice that connects perfectly with the nowadays social needs.

Image courtesy CSLS arquitectes 

  • Architects: CSLS Arquitectes
  • Project: The House of the Beams
  • Location: Huesca, Spain
  • Software used: AutoCAD to draw

Apartment Building in Chailly, Switzerland by Personeni Raffaele Schärer Architectes

Thursday, April 4th, 2013

Article source: Personeni Raffaele Schärer Architectes

This building participates to the densification of the northern neighborhoods of Lausanne. Its tectonic derives from the site’s shape and a strict compliance with the building code. It addresses the various conditions around it: the street facing elevation underlines the gentle curve of Temple Avenue while the opposite one follows the waving course of the river Vuachere lined by trees. It is simply organized on three levels. Each apartment has a unique open layout extending out with its own private exterior space (garden, balcony and terrace).

Image Courtesy © Tonatiuh Ambrosetti

  • Architects: Personeni Raffaele Schärer Architectes
  • Project: Apartment Building in Chailly, Lausanne
  • Location: Av. du Temple 41, 1012 Lausanne, Switzerland
  • Photography: Tonatiuh Ambrosetti
  • Client: Françoise et Eric Hubert-Martinet
  • Civil Engineer: SD ingénierie Lausanne SA
  • Environmental Engineer: Planair SA
  • Completed in: 2011-2012
  • Total area: 600m2
  • Volume SIA 116: 2600m3
  • Usage coefficient: 0.5
  •  Levels: 3 + Basement
  •  Apartments: 6


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy