Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for April 21st, 2013

Brownie in fukuoka, Japan by Uchida Architect Design Office

Sunday, April 21st, 2013

Article source: Uchida Architect Design Office

BROWNIE is a bakery shop and a house, located inside Aso Kuju National park where it is blessed with its rich nature. From the start of the design process, corresponding to the client’s bold belief on bread making using natural, organic, and non-addictive materials, “nature” was strongly intended in the design of this building.

Image Courtesy © Hiroyuki Kawano

  • Architects: Uchida Architect Design Office
  • Project: Brownie
  • Location: Kokonoe, fukuoka, Japan
  • Photography: Hiroyuki Kawano
  • Function : shop + house
  • Site area : 1654 ㎡
  • Building area : 148 ㎡
  • Total Floor Area : 131 ㎡
  • Stories: 1
  • Structure (materials): wooden structure
  • Finish: (exterior) cedar board
  • Finish: (interior) cedar board, plaster
  • Completed date: february 2010
  • Client: shinichi miyamoto
  • Constructional engineer: Hashimoto kensetsu
  • Software used: AutoCAD, Vectorworks, Adobe Illustrator, Adobe Photoshop.

(more…)

Re-think Athens in Athens, Greece by PROJ3CT

Sunday, April 21st, 2013

Article source: PROJ3CT

Acknowledging the great value of the cultural and architectural heritage that is present all over the site, overlapping time and space in such a meaningful presence, our quest is to create a quiet and cohesive urban environment that would not be over-imposing or disruptive but one that attempts to unify and add structure to the physical frame. From a distance this central zone is very clearly dominated by three major public spaces – the trilogy Syntagma/Panepistimiou Core/Omonia that are linked by a system of large avenues on which Panepistimiou has the greater role. It seems natural that these places should be considered poles of centrality, as they are focus points of historical relevance. Although these spaces are very diverged in terms of functionality and shape, it seems obvious that they are within themselves places of gathering on which all the flows and social expressions are related to.

Image Courtesy © Proj3ct

  • Architects: PROJ3CT
  • Project: Re-think Athens
  • Location: Athens, Greece
  • Photography: PROJ3CT
  • Type : International Competition For Public Space Design
  • Client : Onassis Foundation
  • Gross Area : 5720.000 Sqm
  • Date : 2012
  • Software used: Vectorworks + Cinema 4D

(more…)

Hybrid Badel Block in Zagreb, Croatia by Proj3ct And Spaceworkers

Sunday, April 21st, 2013

Article source: Proj3ct And Spaceworkers

PROJ3CT and SPACEWORKERS joined the Badel Block Competition in 2012 for an urban renewal  located in the city center of Zagreb, Croatia. Our proposal “Hybrid Badel Block” was strongly built on the high-density needs stated on the competition guideline. Nevertheless, it was located on a well-sustained urban environment where the high-rise theme was under tough regulation and it’s possibility was highly depreciated by the inhabitants. Also, it was due to incorporate a wide variety of social and private functions and typologies of use.

Image Courtesy © Proj3ct And Spaceworkers

  • Architects: Proj3ct And Spaceworkers
  • Project: Hybrid Badel Block
  • Location: Zagreb, Croatia
  • Photography: Proj3ct And Spaceworkers
  • Type : International Competition For Urban Renewal
  • Client : Croatia Architects Association And Zagreb City Council
  • Gross Area : 90.000 Sqm
  • Date : 2012

(more…)

J. Craig Venter Institute in La Jolla, California by ZGF Architects

Sunday, April 21st, 2013

Article source: ZGF Architects

With completion of the new J. Craig Venter Institute, La Jolla, later this year, San Diegans will have more reason to be proud of its reputation for being the nation’s leader in high-tech science and innovation and home of more Nobel Prize winning scientists than any other city.

McCarthy Building Companies, Inc. (www.mccarthy.com), one of the nation’s premiere research laboratory builders, this week topped off the last concrete pour for the three-story, 45,000-square-foot laboratory facility, located on a 1.75-acre scenic coastal site at 4120 Torrey Pines Road in La Jolla, Calif., within the University of California, San Diego (UCSD) campus. Zimmer GunsulFrasca Architects (ZGF) is the architect.

McCarthy Tops Out Concrete Construction for J. Craig Venter Institute on UCSD Campus : Image Courtesy © Steve Whalen 

  • Architects: ZGF Architects
  • Project: J. Craig Venter Institute in La Jolla
  • Location: La Jolla, California, USA
  • Photography: Steve Whalen
  • Project Built: McCarthy Building Companies

Energetic Energies for Panasonic in Milano, Italy by Akihisa Hirata Architecture Office

Sunday, April 21st, 2013

Article source: Akihisa Hirata Architecture Office

Environmental protection and the idea of a new dialogue between nature and the city are central themes in the work of the versatile young Japanese architect Akihisa Hirata. This is his introduction to Energetic Energies, the installation that Panasonic will present at the upcoming Salone del Mobile.

Image Courtesy © Santi Caleca

(more…)

The Shed in London, UK by Haworth Tompkins Architects

Sunday, April 21st, 2013

Article source: Haworth Tompkins Architects

Haworth Tompkins announces the completion of The Shed, a temporary venue for the National Theatre on London’s South Bank. The Shed will give the NT a third auditorium while the Cottesloe is closed for a year during the NT Future redevelopment, also designed by Haworth Tompkins. The artistic programme for The Shed, recently announced by the Director of the National Theatre, Nicholas Hytner, pushes creative boundaries, giving the NT the opportunity to explore new ways of making theater.

Image Courtesy © Helene Binet 

  • Architects: Haworth Tompkins Architects
  • Project: The Shed
  • Location: South Bank, London, UK
  • Photography: Helene Binet, Philip Vile
  • Team: Steve Tompkins, Paddy Dillon, Shane McCamley
  • Client: National Theatre
  • Theatre Consultant: Charcoalblue LLP
  • Structural Engineer: Flint & Neill Ltd
  • Services Engineer: Ingleton Wood LLP
  • Quantity Surveyor: Gardiner & Theobald LLP
  • Acoustic Consultant: Arup Acoustics
  • Access Consultant: All Clear Designs Ltd
  • Fire consultant: LWF
  • Contractor: Rise Contracts Ltd
  • Start Date: September 2012
  • Completion Date: February 2013
  • Construction Cost: £1.2m
  • Auditorium Dimensions: 14.8m x 18.3m x 8.7m (h) (16.4m high including chimneys)
  • Gross Internal Area: 628m2

National Maritime Museum in Tianjin, China by HAO + AI

Sunday, April 21st, 2013

Article source: HAO / Holm Architecture Office + Archiland International (AI)

HAO and AI, along with three other teams, have been invited to participate in the National Maritime Museum competition, situated outside the city of Tianjin in Northern China. The proposal for the new National Maritime Museum is situated in Northern China, outside the city of Tianjin. The museum is designed to house both new and old maritime items with a focus on celebrating the historical achievements of Chinese naval exploration through out time.

Image Courtesy Holm Architecture Office

  • Architects: HAO / Holm Architecture OfficeArchiland International (AI)
  • Project: National Maritime Museum
  • Location: Tianjin, China
  • Program: Exhibition, Restaurant, Gallery, Aquarium, Education and Office.
  • Type: Invited Competition.
  • Size: 63.500 M2 / 680.000 SF.
  • Client: Withheld
  • Collaborators: Archiland International
  • Status: Pending

(more…)

Statoil Regional and International Offices in Bærum, Norway by a-lab

Sunday, April 21st, 2013

Article source: a-lab

After 20 months of construction, the Statoil regional and international offices at Fornebu outside Oslo, Norway is now complete. A-lab received the commission after winning first prize in an open competition in 2008. Statoil is a Norwegian energy producer, the 57th largest company in the world by revenue, with about 30 000 employees in 37 countries. From October 15th, 2500 of these employees will work in the new building – including Statoil’s international department.

Image Courtesy © Luis Fonseca 

  • Architects: a-lab
  • Project: Statoil Regional and International Offices
  • Location: Fornebu, Bærum, Norway
  • Brief: Offices
  • Completion:  Autumn 2012
  • Construction: 20 months
  • Building cost: 1,500 mill NOK / 200 mill. EUR
  • Total floor area: 117 000 m
  • Footprint: 65 500 m
  • Levels: 9
  • Structure: Steel and concrete (prefab)
  • Cladding: Glass and aluminium composite panels
  • Completion: 1. of September 2012
  • Client:  IT-Fornebu Eiendom
  • Interior design:  a-lab & Momentum Arkitekter (NO)
  • Landscape architect: Østengen og Bergo (NO) -concept & Rambøll Norge (NO) -detail
  • Software used: In addition to the regular set of design tools, Autodesk Revit was of great importance to realize the BIM-modeling of the Statoil project
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy