Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for April 30th, 2013

Bekaert Office Building in Zwevegem, Belgium by BURO II & ARCHI+I + Sileghem & Partners

Tuesday, April 30th, 2013

Article source: BURO II & ARCHI+I + Sileghem & Partners

Context

Bekaert  is a world market and technology leader in steel wire transformation and coatings.The new administrative building is built on a site in Zwevegem, near the Bekaert Technology Center (BTC) site. The architects have opted in favour of a campus model for the building, thus prioritizing the synergy between the new project and the BTC.  The building’s implantation, the design of the surrounding area as well as the architectural approach are all conceived in function of this synergy.

Image Courtesy © Klaas Verdru

  • Architects: BURO II & ARCHI+I + Sileghem & Partners
  • Project: Bekaert Office Building
  • Location: Esserstraat 2, B-8550 Zwevegem, Belgium
  • Photography: Klaas Verdru
  • Client: NV Bekaert SA
  • Team: Ir. arch. Piet Sileghem [project architect], Ir. arch. Michel Van der Beken [project director], Arch. Steven Vanwildemeerch [design architect], Int.arch. Bart Decloedt [interior architect]
  • Status: Specified execution term: start 01/09/2011 – end December 2012, Actual execution term: start 01/09/2011 – end 20/02/2013, Handover date: March 8, 2013
  • Surfaces: Area surface: 7.224,51 m², Land use of the building: 1.200,83 m², Gross floor area: 3.508,30 m²
  • Energy Performance [EPB], E level: E70 – K level: K23

(more…)

La Luciole in Alençon, France by Moussafir Architectes

Tuesday, April 30th, 2013

Article source: Moussafir Architectes

Situated on the edge of Alençon, in the rural landscape of Lower Normandy, La Luciole – French for «firefly» – resulted from the efforts of its passionate director-«programmateur». Founded in 1994, this concert facility has carved itself a reputation, attracting renowned musicians to its tiny performance hall.

Image Courtesy © Luc Boegly

  • Architects: Moussafir Architectes
  • Project: La Luciole
  • Location: 171 route de Bretagne, 61000 Alençon, France
  • Photography: Luc Boegly
  • Client: Alençon City Council
  • Brief: Extension: reception area, 650 seat auditorium, offices, service spaces.
    Renovation: bar, rehearsal studio, dressing rooms.
  • Budget: 2,653,000 €. ex tax
  • Nsa: 1,274 sq. m.
  • Competition: 2004
  • Built: 2008
  • Team: Jacques Moussafir with Francesca De Marchi, Nicolas Hugoo, Alexis Duquennoy, Guillaume Cournut, Laurent théaux and Albert Ruiz
  • Partner Engineers: A&T (stage designers), Peutz (acoustic designers), Batiserf (structural engineers), Alto (mechanical engineers), René Micout (quantity surveyor).
  • Contractors: Sagir (concrete structure), Renaudat (metal frameworks), Arblade (roofing & siding), Vonthron  (electricity), Gondouin (waterproofing), Ates (partitions and lining), Daupley (exterior woodwork), R2C (metalwork),Polybat (paintwork), AMG Fechoz (stage machinery), Bezannier (wooden stage flooring), Ducré (HVAC and plumbing), Fabripose (interior woodwork), Qualiprofil (suspended ceilings), Assisesportive (seating), Audiotechniques (stage electrics), Azur Scénic (stage fabrics), Thyssen (elevator), Gagneux Décors (flooring).
  • Materials: colourwashed raw concrete; steel structure; veined steel siding by Haironville; multilayered plasterboard lining; polycarbonate panels by Danpalon Everlite; fibracoustic panels in wood fibre and rockwool; aluminium door and window frames (exterior); exposed concrete floor with toughening finish; wooden floor on bearing joist.

(more…)

4B in Copenhagen, Denmark by Holscher Arkitekter

Tuesday, April 30th, 2013

Article source: Holscher Arkitekter

In the centre of Copenhagen, close to Nyboder, Holscher Arkitekter has designed and constructed a residential project on a very narrow site of seven meters. The structure is unusual in its form, in its detailing and in its relation to the city.

The project 4B consists of a slim structure of glass, a plaster gable and a light cladding of Tombac. From the ground to the fourth floor the building is facing north and south. The structure is extruded from the street to the courtyard taking a cue in height from the tall adjacent red brick house and forming a white plaster wall against the 3 storey neighboring house.

Image Courtesy © Peter Nørby 

  • Architects: Holscher Arkitekter
  • Project: 4B
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Photography: Peter Nørby
  • Name of building: 4B
  • Address: Stokhusgade 4b
  • Builder: Claus Sivager/Nils Holscher
  • Finished: January 2008
  • Floorage: 580 m²
  • Co-workers: Nils Holscher partner, Claus Sivager partner, Mikkel Nordberg partner, Philip Pedersen sagsarkitekt, Maria-Rose Guldbrandsen stud, Thomas Bossel stud.
  • Engineer: Erik K. Jørgensen
  • Landscaper: Holscher Arkitekter as
  • Software used: AutoCAD
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy