Open side-bar Menu

Archive for April, 2013

Hotel Park and Seeallee Heiden in Switzerland by Kubota & Bachmann Architects

Thursday, April 25th, 2013

Article source: Kubota & Bachmann Architects

The Park Hotel is located in a strategic point in Heiden, where different urban conditions come together: The landscape  continuity crossing the plot area, the particular building density and its relevant position from the main entrance to the city. Those realities are shaping the final proposal, in order to achieve a perfect urban integration, enhance the environment qualities, and make city, within the strict respect of urban regulations.

Image courtesy Kubota & Bachmann Architects 

  • Architects: Kubota & Bachmann Architects
  • Project: Hotel Park and Seeallee Heiden
  • Location: Heiden, Switzerland
  • Client: Heiden City
  • Type of Competition: Open Competition
  • Program: Hotel 3 stars (50 rooms), seminer room, restaurant, parking, landscape design
  • Site Area:
    Study Area: 15.05 ha
    Construction Area: 1 525m²
  • Building Area: 551m²
  • Building Surface:
    Usable Floor Area: 2 066 m²
    Gross Floor Area: 2 295m²
  • Building Hight: 21.5m
  • Total Construction Budget: 17 million euro
  • Competition entry submission: 1st stage : 14th December 2012
  • Competition Team:
  • Architects:
    Toshihiro KUBOTA, Francisco MARTINEZ, Yves BACHMANN
  • Landscape archtect: Bassinet Turquin Paysage
  • Energy and building technology: Amstein-Walthert
  • Perspectives: Jigen

Splinter For Conde House by Nendo

Thursday, April 25th, 2013

Article source: Nendo

A furniture collection designed for Conde House, a manufacturer based in Japan’s famous Asahikawa wooden furniture region. We splintered each piece of wood as though peeling it away.

Image Courtesy Nendo

  • Architects: Nendo
  • Project: Splinter For Conde House


Logements Marnes-la-Coquette in Saint-Cloud, France by LEM+ architectes

Thursday, April 25th, 2013

Article source: LEM+ architectes

Located on the edge of the Saint-Cloud national park, the project by architects Pierre Lépinay and Bertrand Meurice for the I3F social housing development group is set in a particularly green area enclosed by the Garches-Marnes railway station and the A13 motorway.

Image Courtesy © Julien Lanoo 

  • Architects: LEM+ architectes
  • Project: Logements Marnes-la-Coquette
  • Location: Saint-Cloud, France
  • Photography: Julien Lanoo
  • Client: Immobilière 3F
  • Engineers: Scoping
  • Contractor: TMCR
  • Label: Habitat and Environment Certification, VHEP 2005
  • Surface: 3,338 m2 net plan area
  • Cost of works: €6,209,673 excl. VAT

Cunipic Headquarters in Lleida, Spain by Codi Studio

Thursday, April 25th, 2013

Article source: Codi Studio

CUNIPIC is a company devoted to the breed and commercialisation of pets as well as the production and distribution of their food. Its philosophy is based on respect for animals and nature. The proposed building internalizes this philosophy and tries to materialize a working environment in agreement with it.

Image Courtesy CODI Studio

  • Architects: Codi Studio
  • Project: Cunipic Headquarters
  • Location: Vallfogona de Balaguer, Lleida, Spain
  • Photography: Codi Studio
  • Leading architect: Oscar FRAGO
  • Design Team: Cristina ALCALDE, Kenneth McGUIRE
  • Design & Calculus of Building Structures: Oscar FRAGO
  • Area: 425 sqm
  • Year: 2012
  • Software used: AutoCAD, for drawing work, and TRICALC, for the calculation of the structure


Rock It Suda in Gangwon-do, South Korea by Moon Hoon

Thursday, April 25th, 2013

Article source: Moon Hoon

Rock It Suda is a name for the pension and it’s concept. The client is a base guitarist, a member of the amateur rock group named Rock It Suda. On regular basis , they perform live, at the pension.

The site has a dry river, and an open view in front, and the other sides are, surrounded by the mountain range. The 6 ways of capturing the beautiful scenery gave birth to spatial contraction, expansion, and compression, then themes such as Spain, Barbie, Stealth+Ferrari, cave, and Korean traditional house were added.

Image courtesy Moon Hoon 

  • Architects: Moon Hoon
  • Project: Rock It Suda
  • Location: 172-7~9, hojon-li, dong-myun, jeongseon-gun, Gangwon-do, Korea
  • Photography: Yong Kwan, Yeum Seung Hoon
  • Site area: 2854m
  • Building area: 471.94m2
  • Gross floor area: 456.39m2
  • Exterior finish: T2.3 steel urethane, exposed mass concrete, painting
  • Interior finish: Fabric, tile, exposed mass concrete, wallpaper, laminate floor
  • Design period: 2007.12~2008.05
  • Construction period: 2008.10~2009.09
  • Client: Kim Jae il

Lot 2, Jardins de la Lironde in Montpellier, France by Farshid Moussavi Architecture

Thursday, April 25th, 2013

Article source: Farshid Moussavi Architecture

The City of Montpellier intends to stimulate and encourage architectural innovation through the construction of twelve architectural “Follies” on its brownfield sites. In the eighteenth century, local aristocrats and bourgeoisie commissioned architects to build a number of elegant homes, les Folies Montpelliéraines, on the outskirts of the city. These buildings, including the castles of Flaugergues, de la Mogère or de la Mosson, marked the architectural history of the city and are still an integral part of its identity. Three centuries later, the City of Montpellier seeks to continue this tradition of innovative architecture. The residential complex for Lot M2 is the first of the twelve follies to be built.

Image Courtesy Farshid Moussavi Architecture

  • Architects: Farshid Moussavi Architecture
  • Project: Lot 2, Jardins de la Lironde
  • Location: Montpellier, France
  • Area: 2.690m2 (36 residential units, 260m2 retail, 56 parking spaces)
  • Client: Dominium / Les Nouveaux Constructeurs
  • Planner: SERM
  • Landscape design: Coloco
  • Environmental engineering: Elioth


Italian Pavillion EXPO 2015 in Milan, Italy by Andrea Maffei Architects

Thursday, April 25th, 2013

Article source: Andrea Maffei Architects

The competition rules required to design five buildings aligned along the Cardo that characterizes the entire masterplan EXPO 2015 until a large circular water lake. They consist in four two-storey linear buildings that contain various exhibition spaces, market and restaurant and the Italian Pavilion itself. This had to be develop in a square area of 57.5 meters side and a maximum height of 25 meters. The Palace was supposed to represent a symbolic message of representation of the beautiful country and we wanted to develop it according to the following concepts.

Image courtesy Andrea Maffei Architects 

  • Architects: Andrea Maffei Architects
  • Project: Italian Pavillion EXPO 2015
  • Location: Milan, Italy
  • Program: Pavilion for exhibition
  • Client: EXPO 2015 S.p.A.
  • Competition time: Dec. 2012 – Feb. 2013
  • Design team: Takeshi Miura, Alessandra De Stefani, Stefano Bergagna, Takatoshi Oki, Roberto Balduzzi / Andrea Maffei Architects s.r.l. Milano
  • Structure: Alberto Ferrari, Steve Alemanno / Ramboll Ltd.
  • Facade: Nicoletta Bacchin / Ramboll Ltd.
  • Mep plants: Giancarlo Tanzi / Techproject srl
  • Firefighting: Maria Elena Perrotta, Giancarlo Tanzi / Techproject srl
  • Cost control: Techproject srl
  • Security coordination: Techproject srl
  • Construction program: Techproject srl
  • Net area: 10,146.6 smq.
  • Gross area: 12,758.4 smq.
  • Maximum height: 25 m
  • Materials: concrete, steel, glass, wood

Terrace in Mumbai, India by Shroffleon

Thursday, April 25th, 2013

Article source: Shroffleon

The three hundred and fifty square foot project, a moon deck overlooking the Arabian Sea, introduces into the semi open space a program previously conspicuously absent within the large urban apartment. The brief demanded a flexible multi functional out door deck that can accommodate for early morning sea side yoga practice, hosting lunches and dinners, in addition to an evening time party cum entertainment area amongst other usages. Of utmost importance was the retention of the ambivalent nature of the space, allowing for a maximum of programmatic and usage flexibility. The concerned project boundaries spill over the primary living area of the apartment, serving both as the extension of, as well as an alternate to the large semi public leisure space of the living unit. As such the inner confines of the target area are provided with illumination from the overspill of the indoor space, with the outer edges seeking lighting from elsewhere.

Image Courtesy Shroffleon

  • Architects: Shroffleon
  • Project: Terrace
  • Location: Mumbai, Maharastra, India
  • Team: Kayzad Shroff, Maria I J León
  • Project Area: 300 sq ft
  • Materials Used: Wooden Slats, ¼” thick LED lighting


De Jacobsvlinder School in Zoetermeer, the Netherlands by Paul de Vroom Architecten

Wednesday, April 24th, 2013

Article source: Paul de Vroom Architecten

De Jacobsvlinder (Cinnabar) School, previously known as the Prins Bernhard School, is a part of the restructuring of the Palenstein neighbourhood, a quarter of Zoetermeer near the centre, built in the nineteen-sixties. Architecturally, the new school building forms the link between the urbanity of the Nieuw-Schoutenhoek housing complex currently under construction, and the small-scale character of the existing village of detached houses that directly adjoins the location.

Image Courtesy © Ossip van Duivenbode

  • Architects: Paul de Vroom Architecten
  • Project: De Jacobsvlinder School
  • Location: Zoetermeer, the Netherlands
  • Photography: Ossip van Duivenbode
  • Client: Proper Stok BV with Vidomes and the Municipality of the city Zoetermeer
  • Artist: Isao
  • Construction-Engineer: Zonneveld Ingenieurs
  • Installation-advisor: Schreuder
  • Planning :  2007 – commission, 2007-2011-design, 2011-2012-construction
  • Gross Floor Area: 1250m2
  • Exterior materials: Brick in polymetrical bond
  • Interior materials: Wood, ceramics, epoxy
  • Software used: Vectorworks


Malpartida House in Sevilla, Spain by SV60 arquitectos

Wednesday, April 24th, 2013

Article source: SV60 arquitectos

Our proposal starts with an existing traditional house enclosed between the side walls of two adjacent buildings in the area of San Lorenzo neighborhood, in the Historical Center of Seville. The origin of the house dates to the late S. XVIII, but it has suffered several modifications in different times till the present.

Image Courtesy © Jesús Granada

  • Architects: SV60 arquitectos
  • Project: Malpartida House
  • Location: C/ Juan Rabadán 38. Sevilla. España
  • Photography: Jesús Granada
  • Team: Antonio Gonzalez Cordon, Antonio G. Linan
  • Collaborators:  Architects, Victor Silveira, Mª Luz Villar
  • Technical Architect: Manuel Lopez Ruiz
  • Owner: Privado
  • Construction:  Sansor S.A.
  • Year:  2008/2010
  • Area: 572 sqm


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy