Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for May 8th, 2013

Mustafa Center in Singapore by Geometrica

Wednesday, May 8th, 2013

Article source: Geometrica

Singapore is well known for its multicultural spirit and universal appeal to travelers–and great shopping. Mustafa Center, a multilevel shopping center, offers an intense, 24-hour-a-day shopping experience, with its myriad of interesting shops that attract more than 15,000 customers of many nationalities every weekend. Mustafa Center offers everything from fine fabrics to electronic devices to jewels. Its restaurants, too, offer a wide selection of cuisine. Crowning it all is a Geometrica dome. Geometrica’s glass and stainless steel structure serves as the eye-catching roof for the restaurant on the top floor of the shopping center, where diners can choose from among a host of offerings while they watch the ever-evolving city come alive as the sun goes down. This structure, similar to the Museo del Niño (Children’s Museum) in Puerto Rico and the Hyatt Hotel in Cancun, Mexico, exemplifies the combined beauty of metal and glass, magnifying its surroundings in a collage of colors and shapes.

Image Courtesy Geometrica

  • Architects: Geometrica
  • Project: Mustafa Center
  • Location: Singapore

(more…)

Plaza de la Hoja – Social Housing in Bogotá D.C., Colombia by Taller 301 + Juan Pablo Ortiz Arquitectos

Wednesday, May 8th, 2013

Article source: Taller 301 + Juan Pablo Ortiz Arquitectos

Bogotá has had a renowned tradition in building high-quality social housing projects. The site, given its privileged location, presented a unique opportunity to once again claim the throne in contemporary social housing developments. Rather than work with a single apartment, we chose to scale up the unit to a group of 16 apartments.

Image Courtesy Taller 301 + Juan Pablo Ortiz Arquitectos

  • Architects: Taller 301 + Juan Pablo Ortiz Arquitectos
  • Project: Plaza de la Hoja – Social Housing
  • Location: Bogotá D.C., Colombia
  • Status: Competition Submission
  • Awards: N/A
  • Client: METROVIVIENDA
  • Area: 35.000 m2
  • Date[s]: 2013
  • Team Leaders: Pablo Forero, Julian Restrepo, Juan Pablo Ortiz
  • Team members: Juan Carlos Cuberos, Jessica Thatcher, Santiago Sánchez,Manuela Mosquera, Joaquín Mosquera, Camilo Serna
  • Structure: CNI Ingenieros
  • Budget: Alvaro León

(more…)

Country House Punta Callao in Región de los Lagos, Chile by Gestaa

Wednesday, May 8th, 2013

Article source: Gestaa

The commission consists about a house on the south shore of Lake Rupanco, Region de los Lagos. The property is set in a single first floor and as a novelty seeks the permanent contact with the surrounding and the view. Besides minding that the house is emplaced and it is not a discordant element to the environment.

Image Courtesy © Gestaa

  • Architects: Gestaa
  • Project: Country House Punta Callao
  • Location: Región de los Lagos, Chile
  • Photography: Gestaa
  • Architect in charge: Tomás Alvarez Robledo
  • Collaborators: Eduardo Sánchez, Nicolás Marileo, Juan Pablo Labbe, Francisco Vera
  • Area: 247 sqm
  • Constructor: Stamparini Mendez
  • Year: 2012

(more…)

Rubido Romero Foundation in La Coruña, Spain by Abalo Alonso architects

Wednesday, May 8th, 2013

Article source: Abalo Alonso architects

We have been asked to renovate a small traditional building in rural Galicia which is to be used as the foundation’s headquarters. Particular care will be taken in the project; walls will be reinforced; the tiled roof will be replaced and a bathroom adapted to its surroundings will be installed.

Image Courtesy © Santos Diez / Bisimages

  • Architects: Abalo Alonso architects
  • Project: Rubido Romero Foundation
  • Location: Lugar de Padin, Negreira, La Coruña, Spain
  • Photography: Santos Diez / Bisimages
  • Team: Elizabeth Abalo, Gonzalo Alonso
  • Associates: Berta Peleteiro
  • Structure: Carlos Bóveda
  • Installations: Inaec ingenería
  • Technical Architect: Francisco González Varela
  • Building Developer: Rubido Romero Foundation
  • Building Company: Construcciones Quintáns

(more…)

Florence Music and Culture Park in Florence, Italy by Arata Isozaki + Andrea Maffei Architects

Wednesday, May 8th, 2013

Article source: Arata Isozaki + Andrea Maffei Architects

The project comes from the tender launched in October 2007 for the redevelopment of disused area outside the historic center of Florence, and in particular in the vicinity of the old rail-station Leopolda, and the Royal Park of the “Cascine”. This work is part of those identified by the “Committee of Ministers for the 150th anniversary of the Unification of Italy” for the planning of infrastructure projects aimed at the realization and completion of major works of cultural and scientific interest for the whole country.

Image Courtesy Arata Isozaki + Andrea Maffei Architects

  • Architects: Arata Isozaki + Andrea Maffei Architects
  • Project: Florence Music and Culture Park
  • Location: Florence, Italy
  • Program: new opera house and concert hall
  • Client: Presidenza del Consiglio dei Ministri, Missione per le Celebrazioni dei 150 anni dell’ Unità d’Italia
  • Competition: 2007
  • Design team: Hidenari Arai, Takeshi Miura, Kenji Yatsu, Rawad Choubassi, Simone Utzeri, Filippo Biagi, Atsuko Suzuki, Andrea Maffei Architects / Stefano Tozzi, M+T & Partners
  • Structure: Arup Italia s.r.l.: Maurizio Teora, Giammichele Melis, Ida Coppola, Francesco Uggetti, Michele Mongelli, Riccardo Abello, Amerigo Tognarelli, Enrico Manganelli, Livio Quintavalle, Mario Rossato, Valeria Migliori, Matteo Testini, Floriana Palomba.
  • Mep plants: Arup Italia s.r.l.: Pietro Guarisco, Alice Quinterio, Enrico Zara, Francesco Di Salvo, Katia Bernardi, Nicola Carofano, Sebastiano Genovese, Stefano Colombo.
  • Geotechnic: Arup Italia s.r.l.- Angelo Mussi, Tim Hocombe, Francesco Petrella, Silvia Ferrero
  • Acoustic: Nagata Acoustics, Tokyo, Japan – Yasuhisa Toyota, Satoru Ikeda, Vie en Rose s.r.l. Firenze -Sergio Luzzi
  • Fire consultant: ing. Silvestre Mistretta, Milano
  • General contractor: ATI – Baldassini Tognozzi Pontello Costruzioni Generali S.p.a., Mazzanti S.p.a., Opere Pubbliche e Ambiente S.p.a.
  • Cost: € 80.000.000,00

(more…)

Bologna station in Bologna, Italy by Andrea Maffei Architects

Wednesday, May 8th, 2013

Article source: Andrea Maffei Architects

The conditions of the city all round and the varies infrastructures to be provided has developed the idea of the station as a tentative to string together different urban needs overlapping.The rail line has always divided the city of Bologna in two different parts: on the south the historical centre with monuments and palaces, on the north the industrial districts (so called “Bolognina”) and the Fair designed by Kenzo Tange (1967). The urban layout has followed these differences, regular and rectangular on the north, concentrated and radio centric on the south.

Image Courtesy Andrea Maffei Architects

  • Architects: Andrea Maffei Architects
  • Project: Bologna station
  • Location: Bologna, Italy
  • Program: railway station
  • Client: RFI – Rete Ferroviaria Italiana
  • Competition time schedule: june 2007- june 2008
  • End of construction: tbd
  • Design team: Arata Isozaki & Associates  (Tokyo), M+T & Partners (Florence)
  • Structure: Maurizio Teora (PD), Angelo Mussi (PM), Gabriele Del Mese, Luca Buzzoni, Francesco Uggetti, Giovanni Tecchio, Matteo Codignola, Salvatore Settecasi / Arup Italia s.r.l., Ove Arup & Partners International Ltd
  • Mep plants: Pietro Guarisco, Enrico Zara, Alice Quinterio, Nicola Carofano, Alfonso Mastrodicasa / Arup Italia s.r.l., Ove Arup & Partners International Ltd
  • Fire security plants: George Faller, Luis Mulinelli / Arup Italia s.r.l., Ove Arup & Partners International Ltd
  • Station layout: Leszek Dobrovolsky, Julie-Ann Janko / Arup Italia s.r.l., Ove Arup & Partners International Ltd
  • Security program: Barbara Marino/ Arup Italia s.r.l., Ove Arup & Partners International Ltd
  • Construction planning: Tom Honnywill / Arup Italia s.r.l., Ove Arup & Partners International Ltd
  • Computer graphic: Miller Hare
  • Floor areas: new station- 92,870 sqm., area “Bovi Campeggi”- 58,102 sqm., area “Ex Ie” – 6,710 sqm., area “ex-OMA” –      10,318 sqm.
  • Materials: concrete, steel, glass

(more…)

The Bak’a Garden Apartments in Jerusalem, Israel by Baer, Shifman-Nathan Architects

Wednesday, May 8th, 2013

Article source: Baer, Shifman-Nathan Architects

The Bak’a Garden Apartments is a luxury residential complex in the heart of the historic Bak’a neighborhood. The buildings are designed in a classic townhouse configuration with assortment of duplex garden apartments, single level apartments and duplex penthouse apartments. The urban layout is arranged to blend with the historic urban fabric of Bak’a with additional private and semi-private common pedestrian path.

Image Courtesy © G. Shifman-Nathan, Ilia Krivoruchko

  • Architects: Baer, Shifman-Nathan Architects
  • Project: The Bak’a Garden Apartments
  • Location: Jerusalem, Israel
  • Photography: G. Shifman-Nathan, Ilia Krivoruchko
  • Area: 4,300 m2
  • Cost: $12,000,000
  • Client: A. Haver & J. Banit
  • Plumbing: A. Yosha Ltd
  • Structural Engineer: E. Benwalid Engineers
  • Software used: AutoCAD

(more…)

Newark Visitor’s Center in Newark, New Jersey by Baer, Shifman-Nathan Architects

Wednesday, May 8th, 2013

Article source: Baer, Shifman-Nathan Architects

Designing the Newark Visitor’s Center meant bridging between opposing forces. On the one hand, there was a need to address the adjacency to the metropolitan center of NYC and its main transportation Hub – the Penn Station. This perspective implied the creation of a vibrant architectural event, which is capable of containing the centrality of Newark and of the reality of New Jersey as one of the most populated states in the US. On the other hand, there was a strong pull to blend with an image of a Garden State, or at least create a gateway to suburban America, which is perceived as a place of refuge, away from the metropolitan intensity.

Image Courtesy Baer, Shifman-Nathan Architects

  • Architects: Baer, Shifman-Nathan Architects
  • Project: Newark Visitor’s Center
  • Location: Newark, New Jersey
  • Area: 1,800 m2
  • Client: The City of Newark
  • Software used: Designed with AutoCAD, images were constructed with 3D max + rendering

(more…)

Dean of Students’ Building in Be’er Sheba, Israel by YBGSNA

Wednesday, May 8th, 2013

Article source: YBGSNA

The Dean of Students’ Building functions as the academic and social hub of the School of Engineering in Be’er Sheba University. Its modest program is structured around a terraced three story public space of the different departments.  It is designed in exposed concrete in relationship to the old concrete campus of the 50’s to match the modern Architectural language of the School of Mechanical Engineering Complex.

Image Courtesy © Ilia Kruvorechko

  • Architects: YBGSNA
  • Project: Dean of Students’ Building
  • Location: Be’er Sheba, Israel
  • Photography: Ilia Kruvorechko
  • Area: 600 m2
  • Cost: $3,500,000
  • Client: Ben Gurion University
  • Design: Baer, Shifaman-Nathan Architects
  • HVAC: HRVAC Engineers
  • Plumbing: A. Schwartz Ltd
  • Structural Engineer: S. Angel Ltd
  • Software used: Designed with AutoCAD, images were constructed with 3D max + rendering

(more…)

T-Nursery in Dazaifu, Fukuoka, Japan by Uchida Architect Design Office

Wednesday, May 8th, 2013

Article source: Uchida Architect Design Office

One room (9m span) childcare room

The nursery school built in Dazaifu, a city located near Fukuoka city, had to be extended for two classes in order to increase the accommodation of children. Considering the nationwide decline of birthrates, the number of accommodating children may decrease in the near future. I decided to constitute this building as one room space (9m span) which does not have a pillar inside of building, which becomes very useful for conversions to various uses (playroom etc.).

Image Courtesy © Hiroyuki Kawano

  • Architects: Uchida Architect Design Office
  • Project: T-Nursery
  • Location: Dazaifu, Fukuoka, Japan
  • Photography: Hiroyuki Kawano
  • Function: nursery school
  • Site area: 425 ㎡
  • Building area: 168 ㎡
  • Total Floor Area: 149 ㎡
  • Stories: 1
  • Structure (materials): wooden structure
  • Finish: (exterior) garvanized steal seat
  • Finish: (interior) oriented strand board
  • Completed date: may 2012
  • Client: Chikushi nursery school
  • Structural engineer: YS
  • Constructional engineer: Nagata kensetsu

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy