Open side-bar Menu
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Aesop Shibuya in Tokyo, Japan by TORAFU ARCHITECTS

May 10th, 2013 by Sumit Singhal


For Australian skin care brand Aesop, we planned the interior and exterior of the new store on Meiji Street in Shibuya. The store is located on the first floor of a three-storey building situated between two taller buildings; the space is long and slender – 2.6m in width, 7.8m in depth and 3.9m in maximum height. We aimed to work with these proportions to provide a welcoming and intimate space for communication with customers.

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Project: Aesop Shibuya
  • Location: Shibuya, Tokyo, Japan
  • Photography: Takumi Ota
  • Principle use: SHOP
  • Production: Ishimaru
  • Facility design: ENDO-Lighting(Lightings)
  • Total floor area: 22.6m2
  • Design period: 2012.12-2013.03
  • Construction period: 2013.01-2013.03

Image Courtesy © Takumi Ota

The windows on one side wall, which appeared after demolishing of the former store’s interior, were the key for the design. On the wall opposite, we mounted a mirror to enhance scenery, extensity and light. The window located at the front of the store below has brown glass to represent Aesop’s traditional containers, and is incorporated in the shelves. In this way, the window is extended and the shelves are considered as a frame.

Image Courtesy © Takumi Ota

In order to limit the variety of the materials used, the shelves and counter are finished in blackened steel, which is also the basis for storage doors assimilated into the mortar wall or mirror wall; the basin that is Aesop’s feature is set near the entrance to effect a good view from the passage.

Image Courtesy © Takumi Ota

The door of the entrance and the facade sign are created from glass. The latter is composed of brown glass and corrugated glass, like patchwork – its colour and transparent appearance evoking Aesop’s brand image. A luminous sign on the wall and a selection of plants lend an outdoor atmosphere. As you move further into the interior, the floor texture changes from old wood to sisal carpet, subtly emphasising the transition from the busy street to the quietude of the store.

Image Courtesy © Takumi Ota

Image Courtesy © Takumi Ota

Image Courtesy © Takumi Ota

Related posts:

Tags: , ,

Categories: Shop, Stores

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy