Open side-bar Menu

Archive for May 10th, 2013

Montfullà House in Montfullà, Girona, Spain by Hidalgo Hartmann

Friday, May 10th, 2013

Article source: Hidalgo Hartmann

We find ourselves on a horizontal ground, a corner plot raised on two large slopes like a vantage point from which to enjoy superb views towards the agricultural plain that stretches at his feet until reaching Salt and the city of Girona. It is thus an exceptional setting that claims for an intervention that recognizes the attributes of the site and put them in value. We placed a silent, hermetic volume that emerges from the site and adopts the original profile of the hill, like a fortress that visually dominate the landscape. The volume encloses itself from the outside and is protected from the mediocre constructions that surround it by using the broken geometry of two thick walls.

Image Courtesy © Jordi Hidalgo Tané

  • Architects: Hidalgo Hartmann
  • Project: Montfullà House
  • Location: Montfullà, Girona, Spain
  • Photography: Jordi Hidalgo Tané
  • Team: Jordi Hidalgo Tané (architect), Daniela Hartmann (interior)
  • Technical Architect: Rafel Serra Torrent
  • Collaborators: Ana Roque, arquitecto, Rafel Serra Torrent, arquitecto técnico, Julia Fernandez Roldán
  • Area: 340 sqm
  • Year: 2010


Aesop Shibuya in Tokyo, Japan by TORAFU ARCHITECTS

Friday, May 10th, 2013


For Australian skin care brand Aesop, we planned the interior and exterior of the new store on Meiji Street in Shibuya. The store is located on the first floor of a three-storey building situated between two taller buildings; the space is long and slender – 2.6m in width, 7.8m in depth and 3.9m in maximum height. We aimed to work with these proportions to provide a welcoming and intimate space for communication with customers.

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Project: Aesop Shibuya
  • Location: Shibuya, Tokyo, Japan
  • Photography: Takumi Ota
  • Principle use: SHOP
  • Production: Ishimaru
  • Facility design: ENDO-Lighting(Lightings)
  • Total floor area: 22.6m2
  • Design period: 2012.12-2013.03
  • Construction period: 2013.01-2013.03


Nakagawa Office Extension in Nara city, Japan by Yasutaka Yoshimura Architects

Friday, May 10th, 2013

Article source: Yasutaka Yoshimura Architects

This project is for an addition to the former premises of a company that we had built a new building for 2 years ago. With almost no changes to the original, the addition is structurally separated, with the washroom, kitchen, entrance and stairs and main circulation of the building now provided by the addition. In order to preserve the amount of parking and stay within the building footprint limitation, the building has a shallow plan of 2x20m allowing for the conversion to be completed within the allowable budget and time frame. This is architecture of the ‘facade’.

Image Courtesy © Yasutaka Yoshimura

  • Architects: Yasutaka Yoshimura Architects
  • Project: Nakagawa Office Extension
  • Location: Nara city, Japan
  • Photography: Yasutaka Yoshimura
  • Principal use: Office
  • Structure: Steel
  • Stories: 2
  • Completion date: Sep/2012
  • Site area: 677.10q.m
  • Building area: 374.34sq.m
  • Total floor area: 698.06sq.m
  • Max. height: 9,346mm
  • Client: Nakagawa Masashichi Shoten
  • Structural engineer: Mitsuda Structural Consultants
  • MEP: Kankyo Engineering
  • General contractor: Shibutani


Rio de Moinhos Open Air Theatre in Abrantes, Portugal by Ateliermob

Friday, May 10th, 2013

Article source: Ateliermob

Following an international competition for the banks of the Tagus River in four counties in central Portugal where ateliermob got the first prize, they were asked to design three projects in the municipality of Abrantes.

Image Courtesy © Zoraima de Figueiredo

  • Architects: Ateliermob
  • Project: Rio de Moinhos Open Air Theatre
  • Location: Rio de Moinhos, Abrantes, Portugal
  • Photography: Zoraima de Figueiredo
  • Promoter: Câmara Municipal de Abrantes (city council)
  • Construction: Construforte – Sociedade de construções e Empreitadas, Lda
  • Team: Andreia Salavessa and Tiago Mota Saraiva with Vera João, João Torres, Ana Luísa Cunha, Zofia Józefowicz and Sophia Walk (competition: Carolina Condeço, Nuno Ferreira)
  • Structures: Betar Estudos , José Pedro Venâncio and Maria do Carmo Vieira
  • Lights: João Pedro Osório


House Fern in Johannesburg, South Africa by Nico van der Meulen Architects

Friday, May 10th, 2013

Article source: Nico van der Meulen Architects

This residence in a leafy Johannesburg suburb was designed by Nico van der Meulen, founder of Nico van der Meulen Architects in 1986, on a 2000sq.m sub-division and completed in 1987 for his family, but also to use as his studio, as at that time he just started his own practice and decided to work from his home.

Image Courtesy Nico van der Meulen Architects


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy