Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

Le Comptoir de Fruit et Légumes in Nagoya, Japan by Kotaro Horiuchi Architecture

 
May 18th, 2013 by Sumit Singhal

Article source: Kotaro Horiuchi Architecture 

This Project is a renovation for a SPA, Kaatsu and beauty salon located in the center of Nagoya, Japan. We insert the space to provide drinks being always aware of health and beauty, such as fruit and organic vegetables. We have created counter of 4.2m length in the limited entrance’s space, have secured the minimum flow line for increasing the number of customers standing, have created facade / petit architecture composed with curved surface, while repeating unevenness, so that the counter arranged obliquely may be made to fit the ergonomics of human body.

Image courtesy Kotaro Horiuchi Architecture 

  • Architects: Kotaro Horiuchi Architecture 
  • Project: Le Comptoir de Fruit et Légumes
  • Location: Izumi1-10-23, Higashiku, Nagoya, Aichi, Japan
  • Program: Spa, Kaatsu, Beauty salon
  • Completion: 31st March 2013
  • Reopened: 19th April 2013
  • Built area: 300m2

Image courtesy Kotaro Horiuchi Architecture

The counter slides through the wall, while the spiral runs along a smooth curved surface reaching to the ceiling. The form of the curved surface was changed and it computed so that the needed function might be absorbed, always having in mind the ease of use.

Image courtesy Kotaro Horiuchi Architecture

The new design follows the logic of the building`s façade volume, and therefore the city terms and conditions, and changing it, by repeatedly studying new variations using parametric design, we came across with the final form for the included functions.

Image courtesy Kotaro Horiuchi Architecture

People can find their own heights, and therefore their own unique place, given by the new form, allowing them to, in time, feel comfortable in their body and mind. The service side of the counter also creates a space in which multiple people can work at the same time thanks to the easy-to-use form of various heights by work-unit.

Image courtesy Kotaro Horiuchi Architecture

The form is gently wrapped and it stays on visitors` minds. The new design will become the opportunity to allow a reform of consciousness with a new feeling, for people who seek both physically and mentally changes.

Image courtesy Kotaro Horiuchi Architecture

Image courtesy Kotaro Horiuchi Architecture

Image courtesy Kotaro Horiuchi Architecture

Image courtesy Kotaro Horiuchi Architecture

Image courtesy Kotaro Horiuchi Architecture

Image courtesy Kotaro Horiuchi Architecture

Image courtesy Kotaro Horiuchi Architecture

Related posts:

Tags: ,

Categories: Beauty Parlor, Salon, Spa Centre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy