Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for May 21st, 2013

Vertical Zoo in Buenos Aires, Argentina

Tuesday, May 21st, 2013

Article source: Sergio Villegas

The Project is located in one of the lakes of the reserve due to the lakes keep changing over the course of the seasons; this factor makes them the most dynamic points of the reserve. The Project looks for accentuate the reserve formation process. The proposal emerges from the mixture between the existing ecosystem of the place and the elements that characterized the harbor landscape like containers, cranes, structures and colors.

Image Courtesy Sergio Villegas

  • Architects: Occlusion studio
  • Project: Vertical Zoo
  • Location: Buenos Aires, Argentina
  • Team: Sergio Villegas, Alejandro Corrales, Natalia Cuartas
  • Project Completion Date: 2009
  • Project Type: Institutional
  • Project Site Context/Setting: Urban/Landscaping
  • Building Gross Floor Area: 2.000 square feet
  • Other Building Description: International Contest
  • Software used: Sketchup, 3Dmax, Vray, Photoshop, After Effects

(more…)

Arbon Elementary School in Switzerland by Dellekamp Arquitectos

Tuesday, May 21st, 2013

Article source: Dellekamp Arquitectos

The school at “Seegarten” is aimed to fulfill what the place’s name “garden at the lake” that existed for century’s promises. Therefore it creates a high-quality exterior space as large as possible. This is important according to the educational mission of the school, and improves the children´s creativity.

Image Courtesy Dellekamp Arquitectos

  • Architects: Dellekamp Arquitectos
  • Project: Arbon Elementary School
  • Location: Arbon, Switzerland
  • Program: Elementary School
  • Status: International Competition
  • Project Leader: Jachen Schleich, Severine Schläpfer
  • Team: Luis Morales, Jérémie Dagaud, Tinetta Rauch, Geoffroy Arnoux, Rodrigo Cortés

(more…)

Monterroso Health Center in Lugo, Spain by Abalo Alonso Arquitectos

Tuesday, May 21st, 2013

Article source: Abalo Alonso Arquitectos

Monterroso is a small village in the province of Lugo famous for its annual fair, more than five hundred years old, celebrated on the Day of the Dead. As often happens in these cases, the health center covers an area larger than the core of the city, and a significantly aging population. To the northwest corner of the block, the bus stop acquires a significant importance, whereas the possible relationship with the municipal headquarters to the northeast is less important.

Image Courtesy © Santos Díez

  • Architects: Abalo Alonso Arquitectos
  • Project: Monterroso Health Center
  • Location: Monterroso, Lugo, Spain
  • Photography: Santos-Díez / BISimages
  • Projetct Arquitects: Elizabeth Abalo Díaz, Gonzalo Alonso
  • Year: 2013
  • Building developer: Xunta de Galicia. Sergas
  • Building company: Ute. Jefe de obra, Samuel Requejo.
  • Collaborators: David Lareo, Manuel Sanmartín, Francisco Vázquez, arquitectos.
  • Structures: Carlos Bóveda, arquitecto.
  • Building Services: Inaec ingeniería.
  • Technical Arquitect: Francisco González Varela
  • Budget: 1.192.575€
  • Area: 1.063,86m2

ADR18 Housing in Milano, Italy by LPzR architetti associati

Tuesday, May 21st, 2013

Article source: LPzR architetti associati

The building is located in Milan (Italy), inside the industrial Bovisa Quarter.Here new housing buildings coexist close to warehouses, gasometers, chimneys and workshops .

Image Courtesy © Chiara Pranzo-Zaccaria / Gabriele Pranzo-Zaccaria

  • Architects: LPzR architetti associati
  • Project: ADR18 Housing
  • Location: via Andreoli 18 , Milano, Italy
  • Photography: Chiara Pranzo-Zaccaria, Gabriele Pranzo-Zaccaria
  • Type: housing
  • Size: 8 apartments
  • Volume: 1.570 mc
  • Completion date: 2006 – 2007
  • Head designer: Gabriele Pranzo-Zaccaria (LPzR architetti associati)
  • Design group: Gabriele Pranzo-Zaccaria, Luca Gobbo, Chiara Pranzo-Zaccaria (LPzR architetti associati)
  • Construction supervisor: Gabriele Pranzo-Zaccaria
  • Assistant to construction: Chiara Pranzo-Zaccaria
  • Structural engineering: Nicola Boreatti
  • Client: MD Group
  • Main contractor: NICA costruzioni s.r.l.

(more…)

Adaptation of The Roman Ruins of Can Tacó in Barcelona, Spain by Toni Girones

Tuesday, May 21st, 2013

Article source: Toni Girones

The archaeological site of Can Tacó in Turó d’en Roina, in the natural setting of  Turons de les Tres Creus. In a highly fragmented metropolitan area, arises the need to project some places previous an area with a great natural and archaeological interests.

Built by successive terracing and partly with site stone licorella, what had been an important settlement prior to construction of the Via Augusta, is today a natural viewpoint to the counties of Vallès. It intervenes in the backfill of Roman traces, improving the content (the space) and highlighting the container (the walls).

Image Courtesy © Aitor Estévez 

  • Architects: Toni Girones
  • Project: Adaptation of The Roman Ruins of Can Tacó
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: Aitor Estévez, Sabem.com i Aeroproduccions

Fort Near Hoofddorp in Netherlands by Serge Schoemaker Architects

Tuesday, May 21st, 2013

Article source: Serge Schoemaker Architects

Dutch architect Serge Schoemaker has revealed his design for the redevelopment of Fort near Hoofddorp (1907) in the Netherlands. With a redevelopment of the historical site local authorities aspire to make the world heritage monument more known and open to the public. Schoemaker’s conversion design transforms the 8’100 m2 large fort island into an open air theater and restaurant.

Image Courtesy Serge Schoemaker Architects

  • Architects: Serge Schoemaker Architects
  • Project: Fort Near Hoofddorp
  • Location: Hoofddorp, Netherlands
  • Island Area: 8’100 m2
  • Gross Floor Area: 1’200 m2
  • Preliminary Design: 2012
  • Due for completion: 2015
  • Client: Guido Elzenaar, Femme Hammer
  • Consultants: RAB (restoration), LBP Sight (building physics)
  • Project Team: Serge Schoemaker, Arun Bourdon, Anthony Dann, Dik Houben

(more…)

ENI Exploration & Production Headquarters in San Donato Milanese, Italy by Arata Isozaki + Andrea Maffei

Tuesday, May 21st, 2013

Article source: Arata Isozaki + Andrea Maffei

The site is located in ‘area of’ ex-industrial complex in Metanopoli, the first settlement ENI, created in San Donato Milanese, near Milan. With this new project is desired for a character functional, dynamic, communicative and identity, which encompasses the values and potentials of ENI.

Image Courtesy Arata Isozaki + Andrea Maffei

  • Architects: Arata Isozaki + Andrea Maffei
  • Project: ENI Exploration & Production Headquarters
  • Location: San Donato Milanese, Italy
  • Program: four office buildings
  • Client: ENI spa
  • Competition dates: February – September 2011
  • Design team: Takeshi Miura, Alessandra De Stefani, Roberto Balduzzi, Takatoshi Oki, Francesca Chezzi, Paolo Evolvi, Elisabetta Borgiotti, Stefano Bergagna, Pietro Bertozzi, Chiara Zandri, Vincenzo Carapellese / Andrea Maffei Architects
  • Structure project: Aldo Bottini, Sergio Sgambati, Alessandra Izzo, Stefano Rocca, Chiara Naldi / BMS
  • Plants project: Mauro Strada, Pierpaolo Bortolami, Simone Cappelletti, Simone Perin, Chiara Tavani / STEAM
  • Fireplants project: Simone Cappelletti, Simone Perin / STEAM
  • Landscape design: Stefan Tisher, Laura Gatti
  • Rendering CG: Miller Hare Limited
  • Model: Maurizio Meroni, Costanza Calvetti / ONEOFF
  • Project developed: schematic design
  • Project area: 72.686 smq
  • Construction cost: Euro 136.574.735,00

(more…)

University of California, Merced 2009 Long Range Development Plan by UC Merced Physical Planning Design and Construction

Tuesday, May 21st, 2013

Article source: UC Merced Physical Planning Design and Construction

Located on an 815-acre site in California’s fastest growing region, the University of California, Merced’s 2009 Long Range Development Plan creates a 21st century urban framework for the University of California’s first new campus in 40 years. The plan was adopted by the Regents of the University of California in March 2009.

Image Courtesy UC Merced Physical Planning Design and Construction

  • Architects: UC Merced Physical Planning Design and Construction
  • Project: University of California, Merced 2009 Long Range Development Plan
  • Location: Merced, California, USA
  • Project Owner: Regents of the University of California
  • Project Completion Date: January, 2012
  • Project Site: Previously Undeveloped Land
  • Project Type: Education – College/University (campus-level)
  • Project Site Context/Setting: Rural
  • Building Gross Floor Area: 6,250,000 square feet
  • Other Building Description: New
  • BOMA Floor area method used: No
  • Hours of Operation: 8am-10pm
  • Total project cost at time of completion, land excluded: $6,000,000,000.00

(more…)

Portland Community College Newberg Center in Oregon by Hennebery Eddy Architects

Tuesday, May 21st, 2013

Article source: Hennebery Eddy Architects

Portland Community College (PCC), Oregon’s largest institution of higher learning, serves residents in five counties. Its mission is to “advance the region’s long-term vitality by delivering accessible, quality education to support the academic, professional, and personal development of the…communities PCC serve(s)”.

Image Courtesy Hennebery Eddy Architects

  • Architects: Hennebery Eddy Architects
  • Project: Portland Community College Newberg Center
  • Location: Newberg, Oregon, USA
  • Project Completion Date: August, 2011]
  • Project Site: Previously Undeveloped Land
  • Project Type: Education – College/University (campus-level)
  • Project Site Context/Setting: Rural
  • Building Gross Floor Area: 13,500 square feet
  • Other Building Description: New
  • BOMA Floor area method used: Yes
  • Hours of Operation: 8:30am to 8:30pm M-F, 8:30am to 2pm Saturday
  • Total project cost at time of completion, land excluded: $7,200,000.00
  • Software used: Revit

(more…)

Parque El Virrey Building in Bogotá, Colombia by Daniel Bonilla Arquitectos

Tuesday, May 21st, 2013

Article source: Daniel Bonilla Arquitectos

This small format residential building is located in a small plot in front of an urban park (El Virrey park). Its concept is the reinterpretation of the previously existing house architecture, consisting of a first floor basement and an overriding superposed box on the second floor. As part of the concept, it was repeated three times in order to create a sequence between mass and void.

Mateo Pérez & Archivo personal 

  • Architects: Daniel Bonilla Arquitectos
  • Project: Parque El Virrey Building
  • Location: Bogotá, Colombia
  • Photography: Mateo Pérez & Archivo personal
  • Built Area: 1700m2
  • Date of construction: 2004-2005
  • Design Team: Daniel Bonilla, Francisco Ascencio, David Kita, Camilo Correo, Jaekson Baez and Mauricio Patiño.
  • Structural Design: Oscar Ordoñez
  • Year: 2004
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy