Open side-bar Menu

Archive for May, 2013

University Hospital Cafeteria in Seville, Spain by Sol89

Thursday, May 23rd, 2013

Article source: Sol89

Breaking, folding and inserting. The Hospital is a cluster of activity and subjected to continuous flow changes. The intervention takes the estrangement as a starting point: we decided to insert a single continuous element, bent and broken, which defines, as opposed to the perimeter of empty space available, the area of medical staff and a series of courtyards perched to become new objects for contemplation.

Image Courtesy © Jesús Granada

  • Architects: Sol89
  • Project: University Hospital Cafeteria
  • Location: Seville, Spain
  • Photography: Jesús Granada
  • Client: Servicio Andaluz de Salud y Serunion SA
  • Completion Date: 2011 
  • Team: Víctor Baztán Cascales (quantity surveyor), Alejandro Cabanas (structure), Insur JG (building service),  Seinsa 2000 S.A. y Astreo S.L (contractors)
  • Area: 1152,50  m²
  • Software used: Brains and pencils, after, for final drawings, used usual CAD programs


Professional Cooking School in Ancient Slaughterhouse by Sol89

Thursday, May 23rd, 2013

Article source: Sol89

Medina is a historic town in the hills in Cadiz. Its houses are known for their whitewashed walls and their ceramic roofs. The project involves adapting an ancient slaughterhouse, built in the XIX century, into a Professional Cooking School. The ancient slaughterhouse was composed of a small construction around a courtyard and a high white wall that limits the plot. If you are going to act in the historic city you must adapting, taking shelter, settling in its empty spaces.

Image Courtesy © Fernando Alda 

  • Architects: Sol89
  • Project: Professional Cooking School in Ancient Slaughterhouse
  • Location: C/ Rubiales S/N, Medina Sidonia, Cádiz, Spain
  • Photography: Fernando Alda
  • Client: Fundación Forja XXI
  • Completion Date: 2011
  • Team:
    George Smudge (Architecture student)
    Jerónimo Arrebola (quantity serveyor)
    Alejandro Cabanas (Structure)
    Insur JG (building services)
    Novoarididian SA y Rhodas SL (Contractors)
  • Area: 751 m²
  • Software used: Brains and pencils, after, for final drawings, used usual CAD programs

St Pancras Penthouse Apartment in London, United Kingdom by TG Studio

Thursday, May 23rd, 2013

Article source: TG Studio

TG-Studio has transformed this 3 bed room penthouse located in the grade 1 listed St Pancras chambers. The apartment is one of three penthouses in the 52 unit development by the Manhattan loft corporation. It covers the top three floors of the west tower of this famous London landmark.

Image Courtesy TG Studio

  • Architects: TG Studio
  • Project: St Pancras Penthouse Apartment
  • Location: London, United Kingdom


Château of Chillon Restaurant & Boutique in Veytaux, Switzerland by Mauro Turin Architectes

Thursday, May 23rd, 2013

Article source: Mauro Turin Architectes

The castle of Chillon (1150), become mythical thanks to Lord Byron poem ‘The prisoner of Chillon’ and today historical national monument, it is the result, on its actually form, of several century construction and various upgrading Works. Our aspiration is to add, in a notion of continuity, a new layer of history about the site and the Castle.

Image courtesy Mauro Turin Architectes

  • Architects: Mauro Turin Architectes
  • Project: Château of Chillon Restaurant & Boutique
  • Location: Château de Chillon, Lake Geneva, Veytaux, Switzerland
  • Procedure: International architecture competition
  • Place: Honorable Mention / 5th place
  • Client: Château of Chillon Foundation
  • Gross floor area: 680 m2
  • Team: Mauro Turin, Inigo Oregui, Javier Subira

The Infinity Centre in Keilor East, Victoria, Australia by McBride Charles Ryan

Thursday, May 23rd, 2013

Article source: McBride Charles Ryan

The Infinity Centre, the new campus for Penleigh and Essendon Grammar School senior students, is derived from the initial idea that the library, a learning hub, is central to the school. We also wanted a building that offered protection from a windswept site and signified the merging of two schools, Penleigh Presbyterian Ladies’ College and Essendon Grammar School for boys.

Image Courtesy © John Gollings

  • Architects: McBride Charles Ryan
  • Project: The Infinity Centre
  • Location: Keilor East, Victoria, Australia
  • Photography: John Gollings
  • Principal Designers: Robert McBride, Debbie Ryan
  • Project Architect: Andrew Hayne
  • Project Team: Drew Williamson, Qianyi Lim, Peter Ryan, Stephan Bekhor, Anthony Parker, Amelia Borg, Natasha Maben, Benedikt Josef, Alan Ting, Luke Waldron, Jacqui Robbins, Daniel Griffin, Seung Hyuk Choi, Angela Woda
  • Contractor: Construction Engineering
  • Quantity Surveyor: Rider Levett Bucknall
  • Building Surveyor: Davis Langdon, Floreancig Smith
  • Planning Consultant: ARG Planning
  • Traffic Engineer: GTA Consultants
  • Structural, Civil, Acoustic, ESD and Services Engineering: ARUP
  • Landscape Architeture: Oculus
  • Geotechnical Engineering: Douglas Partners
  • Size: 8,000 m2
  • Completion Time: 4 years, including competition design
  • Council: Moonee Valley
  • Client: Penleigh and Essendon Grammar School


Pearl Valley 276 in Cape Town by SAOTA

Wednesday, May 22nd, 2013

Article source: SAOTA

A young family re-locating to the Western Cape was looking to change from city living to a more relaxed country lifestyle in which to bring up their young family and settled for the exclusive Pearl Valley Golf Estate located near Paarl, just 30 minutes away from the Mother City of Cape Town.

Image Courtesy © Adam Letch 

  • Architects: SAOTA – Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects
  • Project: Pearl Valley 276
  • Location: Paarl, Cape Town
  • Photography: Adam Letch
  • Project Team: Mark Rielly, Jon Case & Sarika Jacobs
  • Main Furniture Supplier: OKHA Interiors
  • Completion Date: 2011

Tel-Aviv White City Forum Winning Proposal in Israel by Kimmel Eshkolot Architects

Wednesday, May 22nd, 2013

Article source: Kimmel Eshkolot Architects

The Forum project is an Exhibitions Center, and is part of the huge Tel- Aviv Wholesale Market Project currently under construction, comprising thousands apartments, a mall, a school and a sports complex.The project, located in the city center,is built on the grounds of the former market, recently removed to the outskirts.

Image Courtesy Kimmel Eshkolot Architects

  • Architects: Kimmel Eshkolot Architects
  • Project: Tel-Aviv White City Forum Winning Proposal
  • Location: Israel
  • Status: in progress
  • Software used: ‘Sketch Up’ for modeling and ‘Vray’  for rendering


Casa del Viento in Morelos, Mexico by A-001 Taller de Arquitectura

Wednesday, May 22nd, 2013

Article source: A-001 Taller de Arquitectura

“Casa delViento” extends the realm of fiction and turns it into a resting and contemplation space. Inspired in the legend of the Tepozteco (A huge volcanic formation in the site), it opens the possibility that the rows of wind and water erosion, indeed where actually made by the people of the town trying to bring down the god of the winds (Ehécatl).

Image Courtesy © Jaime Navarro Soto 

  • Architects: A-001 Taller de Arquitectura
  • Project: Casa del Viento
  • Location: Tepoztlán, Morelos, Mexico
  • Photography: Jaime Navarro Soto
  • Architect: Eduardo Gorozpe Fernández
  • Surface: 650 M2

BBK Home in Bilbao With 6,000 m2 Of Ulma Ventilated Facade in Basque by ULMA Architectural Solutions

Wednesday, May 22nd, 2013

Article source: ULMA Architectural Solutions

Last January the BBK Centre was inaugurated in Bilbao, designed by the Architecture studio ACXT- IDOM. It is a project endowed with large dimensions with a Ventilated Facade surface area of 6,368m2 as well as 264 m2 of roof and 322 ml of coping.

Image Courtesy ULMA Architectural Solutions

  • Architects: ULMA Architectural Solutions
  • Project: BBK Home in Bilbao With 6,000 m2 Of Ulma Ventilated Facade
  • Location: Bilbao, Basque
  • Studio: ACXT- IDOM
  • Surface  Area: 6,368 m2
  • Panel: Water design with vertical wave
  • Format: 1800 x 560 mm
  • Texture: Water (VANGUARD. RANGE)
  • Colour: White M05
  • Implementation: 7’5 months


Residential Development in the Danube Bay by Rafael de La-Hoz Arquitectos

Wednesday, May 22nd, 2013

Article source: Rafael de La-Hoz Arquitectos

Located not further than four kilometers south from the old downtown Budapest, next to the west shore of the Danube Bay, this residential project is designed which will occupy approx. 13,400 sqm. This project consists of four towers which takes care of the orientation, layout and interdependence among the residential buildings, avoiding concentration.

Image courtesy Rafael de La-Hoz Arquitectos 

  • Architects: Rafael de La-Hoz Arquitectos
  • Project: Residential Development in the Danube Bay
  • Location: Budapest – District XI – Subdivision n. 3, 8, 10.1
  • Square metres: 91.900
  • Client: Öböl XI
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy