Open side-bar Menu

Archive for May, 2013

Ny Anstalt Correctional Facility in Nuuk, Greenland by Schmidt Hammer Lassen Architects

Friday, May 24th, 2013

Article source: Schmidt Hammer Lassen Architects

As part of a Danish design team, schmidt hammer lassen architects has won the competition to design the correctional facility Ny Anstalt in Nuuk, the capital of Greenland. The winning design for the 8,000 square metre facility was submitted by a team including Rambøll as full service contractor, architects Friis & Moltke and landscape architects Møller & Grønborg. Ny Anstalt is the first such facility in Greenland.

Image courtesy Schmidt Hammer Lassen Architects 

  • Architects: Schmidt Hammer Lassen Architects
  • Project: Ny Anstalt Correctional Facility
  • Location: Nuuk, Greenland
  • Architect Team: schmidt hammer lassen architects, Friis & Moltke
  • Full Service Contractor: Rambøll A/S
  • Client: Danish Ministry of Justice, Danish Prison and Probation Service
  • Area: 8,387 m2
  • Competition: 2013, 1st prize in restricted competition
  • Engineer: Rambøll A/S
  • Landscape Architect: Møller & Grønborg

The Old Vicarage in Saxmundham, Suffolk by Studio RHE

Friday, May 24th, 2013

Article source: Studio RHE

The Client had recently purchased The Old Vicarage and undertaken a light restoration of the house, which was surrounded by a motley collection of semi-derelict outbuildings and barns with confused styles and levels. The Clients required a modern, energy efficient, flexible spaces that could function as; additional living area, dining rooms, working offices, photographic location studios, lecture hall and gallery. All of which could function as part of the house at weekends, and independently when hired as location or lecture space.

Image courtesy Studio RHE (Richard Hywel Evans) 

  • Architects: Studio RHE (Richard Hywel Evans)
  • Project: The Old Vicarage
  • Location: Saxmundham, Suffolk
  • Completion: October 2012
  • Contractor: T. J. Construction & Renovation Ltd
  • Consultant: Glanville

wohnhaus in weinfelden (ch) in Weinfelden, Switzerland by k_m architektur

Friday, May 24th, 2013

Article source: k_m architektur

The property which is located on the slope overlooking the town of Weinfelden. The house faces south and offers a sublime view of the surrounding area and the far mountains of Switzerland and Austria.A floating design and the use of natural materials using concrete, glass and wood as structural material characterize the single family home. Besides the structural members that establish contact with the ground, the rest of the house is constructed out of wood.

Image Courtesy © sabrina scheja

  • Architects: k_m architektur
  • Project: wohnhaus in weinfelden (ch)
  • Location: Weinfelden, Switzerland
  • Photography: sabrina scheja
  • Software used: Allplan, Photoshop and InDesign


Tunnel Monitoring Complex Hausmannstaetten in Austria by Dietger Wissounig Architekten

Friday, May 24th, 2013

Article source: Dietger Wissounig Architekten

The large complex of buildings nestled on level ground along the new Hausmannstaetten bypass road covers three functions: tunnel control centre, central repair shop and road maintenance depot. In order to keep the intrusion to a minimum, the building was interpreted as part of the landscape. It follows the course of the road and the green roofs, which regulate the climate and blend in with the fields farmed in strips.

Image Courtesy © Jasmin Schuller

  • Architects: Dietger Wissounig Architekten
  • Project: Tunnel Monitoring Complex Hausmannstaetten
  • Location: Hausmannstaetten, Austria
  • Photography: Jasmin Schuller
  • Competition: 2010
  • Start of construction: 2011
  • Completion: 2012
  • Site are: 17.851 m2 (192.147 sq ft)
  • Construction costs: 9.650.000 Euros (USD 12.556.580,–)


Nohouse by Pereira Miguel Arquitectos

Friday, May 24th, 2013

Article source: Pereira Miguel Arquitectos

no house is neither for the inhabitant nor for the turist!
no house is neither a house nor an hotel!
no house isn’t young or old!
no house is neither privat nor public!
What is no house?

Image courtesy Pereira Miguel Arquitectos 

Afip Headquarters in Pehuajó, Province of Buenos Aires, Argentina by Alberto Varas & Asociados, arquitectos

Friday, May 24th, 2013

Article source: Alberto Varas  &  Asociados, arquitectos

New offices for a public institution had to be housed into an old existing structure. When placed inside a container that had been thought for different purposes it was an important condition to achieve  a flexible functionality for public offices that  would comply with   present  technology requirements  for this kind of use and still embody  the representational level of  public architecture that  was claimed by the theme .

Image Courtesy Alberto Varas & Asociados, arquitectos

  • Architects: Alberto Varas & Asociados, arquitectos
  • Project: Afip Headquarters in Pehuajó
  • Location: Pehuajó, Province of Buenos Aires, Argentina
  • Project date: 2005
  • Construction date: 2006 / 2007


Stone House in Luberon, France by Carl Fredrik Svenstedt Architect

Friday, May 24th, 2013

Article source: Carl Fredrik Svenstedt Architect

The house is built on an abandoned farm overlooking the Luberon valley, a protected regional park with strict guidelines imposing traditional building materials. The ruins of the farmhouses were preserved so as to frame the new house, while the guesthouse and pool where inserted within the existing stone walls.

Image Courtesy © Eric Laignel & Hervé Abbadie 

Casa CorMAnca in Mexico City, Mexico by PAUL CREMOUX studio

Friday, May 24th, 2013

Article source: PAUL CREMOUX studio

2012-2013. On a 12 meters by 13 meters (39ft by 42ft) plot of land, a monolithic volume is transformed in order to attain luminous indoor spaces. Slade stone at the exterior facades is contrasted with the soft beech like wood finish, achieving great definition and space discovery.

Image Courtesy © Héctor Armando Herrera 

  • Architects: PAUL CREMOUX studio
  • Project: Casa CorMAnca
  • Location: Mexico City, Mexico
  • Photography: Héctor Armanado Herrera and PCW.
  • Project Team: Anna Giribets Martin
  • Structural Engineering: Arch. Ricardo Camacho, Equipment Engineering, Sustainability Consultant
  • Vertical garden: Ing. José Antonio LinoMina, DIA
  • General Contractor: Fermín Espinosa, Alfredo Galván, Factor Eficiencia

Tsm3 Unstable House in Madrid, Spain by Carlos Arroyo Arquitectos

Friday, May 24th, 2013

Article source: Carlos Arroyo Arquitectos

TSM3  Unstable House combines the restoration of the ground floor of a 59,80 sqm terraced property in the centre of Madrid, and the construction of 2,5 new floors on top, with 154 sqm. The design dematerializes the original construction into a flexible home-cum-office that can change anytime. All the elements that define the living space are in a state of flux. The architecture does not seek to define and limit through fixed elements such as structures, walls or gaps, but rather through a series of devices producing actions or situations.

Image Courtesy © Miguel de Guzmán

  • Architects: Carlos Arroyo Arquitectos
  • Project: Tsm3 Unstable House
  • Location: Madrid, Spain
  • Photography: Miguel de Guzmán
  • Surface: Existing: 59,80 m2, New: 154,00 m2
  • Cost: Building- 144.205,03 €
  • Client: Private
  • Team: Carlos Arroyo, Vanessa Cerezo
  • Contractors: Manuel Ocaña / Valeriano Sandia
  • Structure: BEdV
  • Chalk rendering: Marco Cristofoli
  • Glass façade: Technal / Cerrajería Teófilo


BBS – Al Bayan Bilingual School in Sabah Al Salem, Kuwait by AGi Architects

Friday, May 24th, 2013

Article source: AGi Architects

The building for children should be created from the child’s point of view, where the design is set specifically to familiarize with their world. The design should also have the flexibility to evolve and grow simultaneously as the children themselves grow, laying the foundation of every form of learning in the future.

Image Courtesy AGi Architects

  • Architects: AGi Architects
  • Project: BBS – Al Bayan Bilingual School
  • Location: Sabah Al Salem, Kuwait
  • Type: Mixed Use | 6000 sqm
  • Date: 2011
  • Condition: Competition 1st prize
  • Client: Private
  • Awards: MIPIM Architectural Review Future Projects Awards 2012 – Commended “Mixed Use”,  International Property Awards (IPA) 2012 – 5 Stars Award Arabian Property Awards “Best Public Service Architecture”
  • Design Team: Joaquin Pérez-Goicoechea, Nasser B. Abulhasan, Salvador Cejudo
  • Architectural team: Lucía Sánchez Salmón, María Eugenia Díaz, Carmen Sagredo, Daniel Muñoz Medranda, Stefania Rendinelli, Marisa Ollero, Hanan Alkou


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy