Open side-bar Menu

Archive for June 2nd, 2013

Luca Beghini Restaurant in Sommacampagna, Italy by Filippo Bricolo

Sunday, June 2nd, 2013

Article source: Filippo Bricolo

The project involved the renovation of an existing restaurant in Sommacampagna, a town located on the moraine hills between Lake Garda and Verona. The restaurant, opened in 2013, is characterized by a few simple elements: the use of poor materials such as wood and iron, the division into different spatial units with architectural volumes with a strong identity, the use of black color, the careful study of light.

Image courtesy Filippo Bricolo 

  • Architects: Filippo Bricolo
  • Project: Luca Beghini Restaurant
  • Location: Sommacampagna, Italy

Refurbishing of a Recreation Area in São Paulo, Brazil by Afonso Condi – Arquiteto

Sunday, June 2nd, 2013

Article source: Afonso Condi – Arquitetura

Couple married about ten years, needed to reform the swimming pool area. After the end of the refurbishing, they said: \”We’ve used more times this area than in ten years we are living here! It’s amazing!\”

Image courtesy Afonso Condi – Arquitetura

Ede Private Practice in Netherlands by Serge Schoemaker Architects

Sunday, June 2nd, 2013

Article source: Serge Schoemaker Architects

Serge Schoemaker Architects converted a small medical practice in Ede, the Netherlands. The design requirements were met in a spatially efficient way by introducing a storey high, almost seven metres long furniture wall unit. The new interior offers space, light and privacy.

Image Courtesy © Raoul Kramer 

  • Architects: Serge Schoemaker Architects
  • Project: Ede Private Practice
  • Location: Ede, Netherlands
  • Photography: Raoul Kramer
  • Gross Floor Area: 35 m2
  • Completed: 2012
  • Client: Huisartsenpraktijk Cihanbeyli
  • Project Team: Serge Schoemaker, Kevin Veenhuizen

Klippan House in Hampstead, London by Belsize Architects

Sunday, June 2nd, 2013

Article source: Belsize Architects

The house, a grade 2 listed building, set opposite Hampstead Heath was designed by Ewen Christian, an RIBA president and Gold medalist, and built in 1881. The brief was to return the 900 sqm four storey building, previously divided into four flats, into a single-family home and to add a new subterranean swimming pool to the side of the house and a garage for 3 cars over the pool.

Image courtesy Belsize Architects 

  • Architects: Belsize Architects
  • Project: Klippan House
  • Location: Hampstead, London, UK
  • Completion: 2010

Snailtower in Tartu, Estonia by Künnapu & Padrik Architects

Sunday, June 2nd, 2013

Article source: Künnapu & Padrik Architects

The building consists of a 23-storey vertical block with flats and some offices, and of a horizontal parking house on four levels. On the north-east side, the building is bordered by a road and by the River Emajõgi, and on the south-west, by the Science Centre Ahhaa. The ground plan of the tower is a spiral. Thus a symbolic building emerged, where the spiral is expressed in the sculptural form of the upper part of the tower. This spiral sculpture contains the idea of the entire project.

Image Courtesy © Reio Avaste 

  • Architects: Künnapu & Padrik Architects
  • Project: Residential and office building “Tigutorn” or “Snailtower”
  • Location: Väike-turu 5, Tartu, Estonia
  • Photography: Reio Avaste
  • Programme: Apartments, Offices, Parking and Roof Terrace
  • Structural Engineering:  TARI [Ahto Soomer, Erri Vares]
  • Builder: Nordecon Ehitus
  • Area: 7600 sqm (tower) + 6230 sqm
  • Design Year: 2006
  • Construction Year: 2008

Science Centre AHHAA in Tartu, Estonia by Künnapu & Padrik Architects

Sunday, June 2nd, 2013

Article source: Künnapu & Padrik Architects

The Science Centre forms a joint whole with the earlier Tigutorn (Snail Tower). The idea of Tigutorn’s design was a cosmic spiral, whereas the Science Centre rests on the shape of Vesica Piscis, known in sacred geometry, which has been hidden in the design’s main image. The Centre constitutes the roots of the spiral tower. The cupola, half-cupola, globe and box together produce a constructivist composition, where the connecting elements are vertical communication shafts and horizontal spans, which can be observed both inside and outside.

Image Courtesy © Arne Maasik 

  • Architects: Künnapu & Padrik Architects
  • Project: Science Centre AHHAA
  • Location: Tartu, Estonia
  • Photography: Arne Maasik
  • Programme: Planetarium, science theatre, cafe, shop of tools and books of science, lecture room, hall, laboratory, workshops for constructing and repairing exhibits, cloakroom, information desk and ticket sale
  • Structural Engineering:  DMT Insenerid  [Daimar Taalfeld, Marek Siim]
  • Area: 10130 sqm
  • Design Year: 2008
  • Construction Year: 2011
  • Interior: Laika, Belka & Strelka OÜ [Tea Tammelaan, Krista Lepland, Malle Jürgenson]
  • Roof Engineering: AS Nordekom [Project Manager: Peeter Voovere]
    AHHA roof was recognised by IFD (International Federation for the Roofing Trade) with Best Metal Roof 2011 Award upon completion in Dublin, Ireland.


Mar Vista Residence in South Laguna, California by Aria Design, Inc.

Sunday, June 2nd, 2013

Article source: Aria Design, Inc.

A popular location for post- war, coastal, vacation homes, South Laguna still retains the many of the intimately scaled beach cottages from this era, along with leafy streets without sidewalks and streetlights. An 850 s.f. redwood, beach cottage built in 1948 stood on the site under a dense grove of eucalyptus trees when the current owners acquired the property.

Image Courtesy Aria Design, Inc.

  • Architects: Aria Design, Inc.
  • Project: Mar Vista Residence
  • Location: South Laguna, California, USA


Avenues The World School in New York by Perkins Eastman

Sunday, June 2nd, 2013

Article source: Perkins Eastman

Avenues: The World School is a new private international learning community that introduces an educational model that responds to the unique educational needs of 21st-century students in their increasingly connected world. With curriculum shared across the school’s eventual 20 worldwide campuses, the school requires a state-of-the-art facility that supports a learning environment that traverses time zones and languages while it educates and inspires.

Image Courtesy © Chris Cooper

  • Architects: Perkins Eastman
  • Project: Avenues The World School
  • Location: New York, USA
  • Photography: Chris Cooper


Aranya House in India by Modo designs

Sunday, June 2nd, 2013

Article source: Modo designs  

Designed as a single floor dwelling, this house is a luxurious sprawl in the lap of a natural surrounding. The house is responsive to the series of palm trees that existed before and essentially orients itself towards it. It is designed to be inclusive of the natural elements- the sun, earth, water, air and fragments of the blue sky.  The layout segregates through a level difference, the parent’s and son’s living units and yet unites through a meeting place, which is the more open central bay.

Image Courtesy © Vishal Solanki and Radhika Pandit

  • Architects: Modo designs
  • Project: Aranya House
  • Location: Aranya, India
  • Photography: Vishal Solanki and Radhika Pandit
  • Site area: 36000 sq feet
  • Built up area: 5850 sq feet
  • Interior designer and landscaping:  ila Yogesh Choksi 
  • Project duration: Jan 2011 – feb 2013
  • Structural engineer: Millimeter designs
  • Hvac: future Solutions
  • Site Engineer: harat Gajjar
  • Software used: SketchUp and AutoCAD


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy