Open side-bar Menu

Archive for June 8th, 2013

House Tsi, Mooikloof in South Africa by Nico van der Meulen Architects

Saturday, June 8th, 2013

Article source: Nico van der Meulen Architects

When the owners of this home approached Nico van der Meulen Architects, their brief was simple: “to design a stunning, cutting-edge, contemporary home”. The only absolute requirement was that it had to be visually extraordinary with an indoor swimming pool.

The relaxed attitude of the client and the large site (10 000m²/~2.5 acres) provided the architects with a golden opportunity to explore the home three-dimensionally with advanced 3D computer software, and fuse the programmatic requirements into the 3D model. The outcome was a design where form meets function. Enhancing the structure are the incorporation of sun-orientation, circulation, open-plan living areas, view orientation and privacy.

Image Courtesy © Nico van der Meulen Architects


Sensory Interior design in Portland St by Minosa

Saturday, June 8th, 2013

Article source: Minosa

Large voids, over sized spaces and lots of cantilevers!

The owners of this stunning home had commenced construction before it was realised that the planned kitchen and other interior spaces would need to be reconsidered and redesigned to suit the architecture of the house.

Image Courtesy © Minosa

  • Architects: Minosa
  • Project: Sensory Interior design
  • Location: Portland St


PGA Catalunya in Girona, Spain by Studio RHE

Saturday, June 8th, 2013

Article source: Studio RHE

Located within “the best golf course in Spain”, Studio RHE’s La Selva Villas at PGA Catalunya Resort in Spain are designed to merge with the surrounding 300 hectares of verdant landscape.

Perfectly situated in the major Catalonian city of Girona, the two villas are a stone’s throw away from the idyllic Costa Brava, medieval villages and the Pyrenees.

Image Courtesy © Studio RHE

Dutch 1930’s house in Haarlem, Netherlands by Van Ommeren-Architects

Saturday, June 8th, 2013

Article source: Van Ommeren-Architects

Remarkable renovation Dutch 1930’s house

Van Ommeren-Architects made the plans and supervised the renovation of a 1930’s house in Haarlem(NL). The design is completed with the placement of a unique extension. Hidden in a common designed 1930s residential district a remarkable extension is made. On the contours of the old extension a lightweight construction realized a healthier relationship with the garden. The volume is divided into segments with opposite slopes, which optically reduce the scale. Between the different slopes, triangular windows are placed. In this way the interior is lit from above is without compromising to intimacy.

Image Courtesy © Van Ommeren-Architects

  • Architects: Van Ommeren-Architects
  • Project: Dutch 1930’s house
  • Location: Haarlem, Netherlands
  • Software used: Autocad and sketchup


House Casa Paracas in Ica, Peru by RRMR Arquitectos

Saturday, June 8th, 2013

Article source:  RRMR Arquitectos

Located in the desert coast of the Paracas bay, the perspective taken for the design of this house is a closed volume that extends along the total length of the plot. The main objective is to create a strong element of protection against the strong winds distinctive of this location. Through its path the volume expands, turns and embraces a wide space in the open where all pathways are united around the swimming pool, terraces and landscape. Protected by a huge exposed concrete mass, these spaces enjoy the strong sunlight throughout the whole year.

Image Courtesy © Javier Larrea y Jorge Dieguez

  • Architects: RRMR Arquitectos
  • Project: House Casa Paracas
  • Location: Paracas , Ica, Peru
  • Names of Architects: Roberto Riofrio Navarro, Micaela Rodrigo Graña
  • Work Team: Edith Zamalloa, Anny Gutierrez, Miguel Seminario, Beatriz Pero, Helvis Marcello Hidalgo, Claudia Porras.
  • Year of Construction: 2011-2012
  • Construction area: 680m2
  • Photography: Javier Larrea y Jorge Dieguez
  • Materials and Products used: Hilite Peru, CNM (Compañía Nacional de Mármol), Piedra Total, Ventanas y Estilos (Marcos de PVC), DecorCenter.
  • Mentions / Awards: Primer Premio Vivienda Temporal Macro Región Centro – XV Bienal de Arquitectura Peruana 2012 (more…)

Boustred House in Balmoral, Sydney, Australia by ian moore architects

Saturday, June 8th, 2013

Article source: ian moore architects

This project is located in Mosman on a north facing slope looking across Sydney’s Middle Harbour to the Spit Bridge and Clontarf. The site falls away dramatically from a broad and densely landscaped verge on the street frontage, with a high sandstone cliff forming the southern boundary. The house is nestled into this cliff, shielding it from the street, where it appears as a single storey, focusing attention on the magnificent view to the north. Entry is from the side street across a small bridge to a front door that opens to a grand stair descending the full height of the house and dividing it into two clearly differentiated volumes. The southern volume contains the service spaces, bathrooms, laundry, dressing room and a small study, while the northern volume contains the living areas and bedrooms. The glass roofed stair between these volumes has an ambiguous reading, neither inside nor out. It is only when one passes through a series of Oak framed portals that you are officially inside. The lowest level contains children’s bedrooms and a games/TV room that opens to the swimming pool terrace. An undercroft below this level contains the pool equipment and plant room. The middle level contains the main living areas, garage and a large north facing outdoor room opening off the kitchen and dining room. The upper level is given over to the main bedroom suite, home office, study and main entry. The simplicity of the external cement rendered form is enriched with an overlay of light bronze anodised aluminum windows, sliding doors and external sun control louvres, while the interior is defined by the Oak joinery and Travertine floors. The northern elevation is composed of a series of stepped cantilevered roofs and balconies with full height ellipsoid aluminium louvres screening the western facade from the afternoon sun and the neighbouring property.

Image Courtesy © Daniel Mayne

  • Architect: Ian Moore Architects
  • Project: Boustred House
  • Location: Balmoral, Sydney, Australia
  • Principal Architect: Ian Moore
  • Project team: Danny Mathis, Melika Aljucic, Susanne Loeffler
  • Interior Design: Ian Moore
  • Photographer: Daniel Mayne
  • Structural engineer: Ruggero Benvenuti at Benvenuti SC
  • Building certifier: Paul Rolfe Consulting
  • Builder: Coddington Constructions
  • Landscaping: Material: Jim Osbourne
  • Software used: ArchiCad


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy