Open side-bar Menu

Archive for June 30th, 2013

Welkenraedt Funeral Centre in Belgium by Dethier Architectures

Sunday, June 30th, 2013

Article source: Dethier Architectures

In dialogue with the landscape

Dethier Architectures was awarded this project after a European-wide invited competition. We developed a very specific concept for a funeral home and landscaped cemetery, built on a former clay extraction site.

Image Courtesy © Serge Brison

  • Architects: Dethier Architectures
  • Project: Welkenraedt Funeral Centre
  • Location: welkenraedt, belgium
  • Photography: Serge Brison & Thomas Faes
  • Typology: Construction of a Funeral Centre
  • Type: Competition

Circus & Circus in Ushiku, Japan by N Maeda Atelier

Sunday, June 30th, 2013

Article source: Norisada Maeda

This is a collective house for eight families, whose peculiarity being its depth-wise length (18m par household). There are three approaches derived from this length.Long and curved walls make the air in this house so ambiguous and amorphous. In addition color of white on floors, walls and ceilings is useful for this image.

Image Courtesy © N Maeda Atelier

  •  Architects: N Maeda Atelier
  •  Project: Circus & Circus
  •  Location: Ushiku Ibaraki, Japan
  •  Site area: 411.40m2
  •  Total floor area: 974.25m2
  •  Function: Collecive housing
  •  Structural system: Reinforced concrete 4F
  •  Finish of construction: October of 2004

 Major materials

  •  Exterior:  scraching pattern finished plastering material
  •  Interior:  scraching pattern finished plastering materia

drag_on in Kamakura, Japan by N Maeda Atelier

Sunday, June 30th, 2013

Article source: Norisada Maeda

Image Courtesy © N Maeda Atelier

  • Architects: N Maeda Atelier
  • Project: drag_on
  • Location: Kamakura Kanagawa, Japan
  • Site area: 232.96m2
  • Total floor area: 166.41m2
  • Function: Private residence
  • Structural system: Timber 2F
  • Finish of construction: August 1999

ATRIUM HOUSE in GODELLA, Spain by Fran Silvestre Arquitectos

Sunday, June 30th, 2013

Article source: Fran Silvestre Arquitectos

A House in a urban area parts of the desire to maximize the feeling of spaciousness. Two strategies are used. The principal is to release the largest possible in the middle of the site allowing you to enjoy a private space with a height and volume incalculable. It enhances the perimeter of contact with the outside housing, land and housing understood as a continuum. On the other hand uses the existing slope to the ravine next to illuminate the basement, which enables you to host the program.

Image Courtesy © Fernando Alda

  • Architects: Fran Silvestre Arquitectos
  • Project: ATRIUM HOUSE
  • Location: GODELLA VALENCIA,  Spain
  • Photography: Fernando Alda
  • CLIENT: Naves y Fábricas, S.L. Guillermo Caballero de Luján
  • PROJECT TEAM: Fran Silvestre, Principal in charge, María José Sáez, Principal in charge, Jose V. Miguel Collaborator Architect, Ángel Ruíz Collaborator Architect
  • BUILDING ENGINEER: Carlos García
  • MARKETING & COMMUNICATION: Adrián Mora | Architect
  • BUILDING SERVICES: Sanitaryware, Toilet and bidet, Link, Flaminia, Wash-basins
  • Corian: Custom designs, Bath, DAVO, Duravit, Sanitary Fittings, Isy Stick, Zucchetti

Civic Offices Campidoglio 2 in Rome, Italy by Mario Cucinella Architects Srl

Sunday, June 30th, 2013

Article source:  Mario Cucinella Architects Srl

Winner of the international competition organized by the city of Rome to design the new city hall, the public building occupies an area of 110,000 square meters. The project reorganizes and rationalizes the localization of the municipal offices in the Capital and the entire urban area in which they are inserted.

Image Courtesy © Stack Studio

  • Architects: Mario Cucinella Architects Srl
  • Project: Civic Offices Campidoglio 2
  • Location: Rome, Italy
  • Photography: Stack Studio
  • Team: Mario Cucinella, Elizabeth Francis, Stefano Massa (architect in charge), Alessandro Gazzoni, Dora Giunco, Hyun Seok Kim, Antonella Maggiore
  • Coordination engineering: Studio Altieri Spa      
  • In collaboration with: Land Srl landscape architects, TiFS Ingegneria Srl, SVEI Spa, Studio FOA, Ing, Franco Mola, Centostazioni Spa, Ing. Alessandra Focaracci,  Dott. Mara Memo 
  • Year: 2007
  • Client: Comune di Roma
  • Surface area: 110.000 mq
  • Budget: 175.000.000 €

Branch of the National Center for Contemporary Art in Ekaterinburg, Russia by ARCHSTRUKTURA

Sunday, June 30th, 2013

Article source: ARCHSTRUKTURA

Reminiscence of beautiful utopian idea of the museum in the bridge.
This design followed strict requirements to the construction of contemporary art centers which ban damaging or irreversibly altering a historical monument, and order to safeguard and restore it as best as possible. So we designed a number of minimum additions providing both for all modern functions at the same time being stylistically neutral and meeting the safeguarding policy.

Image Courtesy © ARCHSTRUKTURA

  • Architects: ARCHSTRUKTURA
  • Project: Branch of the National Center for Contemporary Art
  • Location: Ekaterinburg, Russia

School Taufkirchen in Germany by Dietmar Feichtinger Architectes

Sunday, June 30th, 2013

Article source: Dietmar Feichtinger Architectes

The Bilger Breustedt Elementary and Secondary school is open to nature with bright, sunny and spacious classrooms, and well-defined and readable outdoor function areas. The parking and transport sector in the North is delimited by the main building. 50 parkings and the holding area for school buses are there.

Image Courtesy © Dietmar Feichtinger Architectes

  • Architects: Dietmar Feichtinger Architectes
  • Project: School Taufkirchen
  • Location: Schärdinger street  4775 Taufkirchen, Germany
  • Architect: DFA | Dietmar Feichtinger Architectes, Arch Dipl-Ing. Dietmar Feichtinger, 11, rue des Vignoles, 75020
  • Client: association for the promotion of infrastructure Taufkirchen an der Pram & Co KG
  • Project manager planning: DI Rupert Siller
  • Team planning: DI Torsten Künzler DI Michaela Uhlig
  • Team Competition: Bennie Eder, Ruth Pofahl, Simone Breitkopf, Mathias Neveling
  • Structural consultant:  workroom Vienna; ABH general planning, Andorf
  • Sitearea: 11574.65 m2
  • Floor area:  8260.88 m2 (including transition, balconies), without corridors, terraces, technology: 5152.24 m2
  • Built-up area: 2818.86 m2


Sunday, June 30th, 2013


The building is located in a landscape of unique beauty, the result of a natural and evident growth. The mountain, topped by a castle, is covered by a blanket housing through a system of aggregation by simple juxtaposition of pieces generated fragmented target tissue that adapts to the topography.

Image Courtesy © Fernando Alda

  • Photography: Fernando Alda
  • PROJECT TEAM: Fran Silvestre Principal in charge, María José Sáez  Principal in charge, Ángel Ruíz  Collaborator Architect
  • MARKETING & COMMUNICATION: Adrián Mora Architect
  • CONTRACTOR :  Cooperativa Montemayor
  • SITE AREA: 477,06 m2
  • BUILT AREA: 230,00 m2
  • BUILDING SERVICES:  Sanitaryware  Toilet and bidet, C52 Series, Catalano, Wash-basins,  Supercity, Sanico, Sanitary Fittings Bathrooms, Talis S2, Hansgrohe Kitchen, Minta, Grohe Lighting, Custom-sized linear fluorescent light (Studio2)
  • Light Fittings: LS 990 Series, Jung FINISHES Paving Interiors, Capri random paviers (large format) Exteriors | Capri random paviers (large format), Surfaces Walls and ceilings, Plasterwork Bathrooms, Capri stone panelling Exteriors, Thermal insulation + white external render (Sate Vipal, Parex) Paint Matt plastic paint RAL 9010
  • METALWORK AND LOCKSMITHING : Interior Internal and cupboard doors, White lacquered MDF RAL  9010, (Carpintería Sergio)
  • Exterior : Lacquered open pore timber (Carpintería Sergio), Glazing Climalit + Stadip safety glass
  • EQUIPMENTS : Kitchen White lacquered MDF RAL 9010 (Carpintería Pedro Segura Landete)

Soplo House in G Santiago, Chile by Cazú Zegers G

Sunday, June 30th, 2013

Article source: Cazú Zegers G

This house located atan extraordinary urban space is conceived as a “pavilion opened to landscape”. It´s back coincides with the access. It´s hermetic closed curved walls are inspired in the experience of walking by the Richard Serra sculpture of the Bilbao´s Guggenheim with my daughter, Clara.

Image Courtesy © Soplo Ana Mari Loüpez

  • Architects: Cazú Zegers G
  • Project: Soplo House
  • Location: Santiago, Chile
  • Photography: Isabel FERNANDEZ, Soplo Ana Mari Loüpez

GI Multi-family Housing in Ischia, Italy by Burnazzi Feltrin Architects

Sunday, June 30th, 2013

Article source: Burnazzi Feltrin Architects

The GI multi-family housing is located in the south-east of the town of Pergine Valsugana, Ischia and on a slope. The building has three apartments, an apartment on each floor, the last of which is a duplex. From the large windows one can enjoy a beautiful view of Caldonazzo lake, the light is excellent all year round, also permitted by both the natural hills and by the surrounding buildings.

Image Courtesy © Carlo Baroni

  • Architects: Burnazzi Feltrin Architects
  • Project: GI Multi-family Housing
  • Location: Ischia, Pergine Valsugana, Trento, Italy
  • Photography: Carlo Baroni
  • CLIENT: corporate
  • TEAM: Burnazzi Feltrin Architects (Burnazzi Elisa arch., Feltrin Davide arch.) and Pegoretti Paolo arch.
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: YII 2016
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy