Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for June, 2013

House Casa Paracas in Ica, Peru by RRMR Arquitectos

Saturday, June 8th, 2013

Article source:  RRMR Arquitectos

Located in the desert coast of the Paracas bay, the perspective taken for the design of this house is a closed volume that extends along the total length of the plot. The main objective is to create a strong element of protection against the strong winds distinctive of this location. Through its path the volume expands, turns and embraces a wide space in the open where all pathways are united around the swimming pool, terraces and landscape. Protected by a huge exposed concrete mass, these spaces enjoy the strong sunlight throughout the whole year.

Image Courtesy © Javier Larrea y Jorge Dieguez

  • Architects: RRMR Arquitectos
  • Project: House Casa Paracas
  • Location: Paracas , Ica, Peru
  • Names of Architects: Roberto Riofrio Navarro, Micaela Rodrigo Graña
  • Work Team: Edith Zamalloa, Anny Gutierrez, Miguel Seminario, Beatriz Pero, Helvis Marcello Hidalgo, Claudia Porras.
  • Year of Construction: 2011-2012
  • Construction area: 680m2
  • Photography: Javier Larrea y Jorge Dieguez
  • Materials and Products used: Hilite Peru, CNM (Compañía Nacional de Mármol), Piedra Total, Ventanas y Estilos (Marcos de PVC), DecorCenter.
  • Mentions / Awards: Primer Premio Vivienda Temporal Macro Región Centro – XV Bienal de Arquitectura Peruana 2012 (more…)

Boustred House in Balmoral, Sydney, Australia by ian moore architects

Saturday, June 8th, 2013

Article source: ian moore architects

This project is located in Mosman on a north facing slope looking across Sydney’s Middle Harbour to the Spit Bridge and Clontarf. The site falls away dramatically from a broad and densely landscaped verge on the street frontage, with a high sandstone cliff forming the southern boundary. The house is nestled into this cliff, shielding it from the street, where it appears as a single storey, focusing attention on the magnificent view to the north. Entry is from the side street across a small bridge to a front door that opens to a grand stair descending the full height of the house and dividing it into two clearly differentiated volumes. The southern volume contains the service spaces, bathrooms, laundry, dressing room and a small study, while the northern volume contains the living areas and bedrooms. The glass roofed stair between these volumes has an ambiguous reading, neither inside nor out. It is only when one passes through a series of Oak framed portals that you are officially inside. The lowest level contains children’s bedrooms and a games/TV room that opens to the swimming pool terrace. An undercroft below this level contains the pool equipment and plant room. The middle level contains the main living areas, garage and a large north facing outdoor room opening off the kitchen and dining room. The upper level is given over to the main bedroom suite, home office, study and main entry. The simplicity of the external cement rendered form is enriched with an overlay of light bronze anodised aluminum windows, sliding doors and external sun control louvres, while the interior is defined by the Oak joinery and Travertine floors. The northern elevation is composed of a series of stepped cantilevered roofs and balconies with full height ellipsoid aluminium louvres screening the western facade from the afternoon sun and the neighbouring property.

Image Courtesy © Daniel Mayne

  • Architect: Ian Moore Architects
  • Project: Boustred House
  • Location: Balmoral, Sydney, Australia
  • Principal Architect: Ian Moore
  • Project team: Danny Mathis, Melika Aljucic, Susanne Loeffler
  • Interior Design: Ian Moore
  • Photographer: Daniel Mayne
  • Structural engineer: Ruggero Benvenuti at Benvenuti SC
  • Building certifier: Paul Rolfe Consulting
  • Builder: Coddington Constructions
  • Landscaping: Material: Jim Osbourne
  • Software used: ArchiCad

(more…)

Sharon Region House in Talmei Elazar, Israel by Dan & Hila Israelevitz Architects

Friday, June 7th, 2013

Article source: Dan & Hila Israelevitz Architects

Creating an L shaped house, determined by the lot’s geometry, with flowing mass of blocks with horizontal lines and characteristics. The structure is relatively closed in the direction of the street in order to provide privacy, while part of the design concept was to create a stimulus and attract people to enter the house, like peeking through a keyhole. This concept is translated into the design of a front façade, built out of two layers with an opening in the wall, while the second layer, the inner wall, is in black stone cladding, with glass windows.

Image Courtesy © Elad Sarig 

  • Architects: Dan & Hila Israelevitz Architects
  • Project: Sharon Region House
  • Location: Talmei Elazar, Israel
  • Photography: Elad Sarig
  • Type: single family house
  • Design team: Dan israelevitz, Hila israelevitz, Debby cohen
  • Built area: 400 sqm
  • Plot size: 1514 sqm

A Sustainable Neighborhood in Nantes, France by Atelier Tarabusi

Friday, June 7th, 2013

Article source: Atelier Tarabusi

The program is composed of 2 apartment blocks of 36 flats and 7 blocks of Multi-Family Dwellings with 26 flats. Each typology correspond to different ways of living: the first one looks like \”classic\” and fixed, while the second one is atypical and evolutionary. The aim is to answer with a maximum of possibilities to the different buyers’ demands (the first buyers, investors, families, early couples, etc …).

Image Courtesy © Sergio Grazia 

  • Architects: Atelier Tarabusi
  • Project: A Sustainable Neighborhood in Nantes
  • Location: Nantes, France
  • Photography: Sergio Grazia
  • Program: 62 High efficiency energetic housings
  • Calendar: 2008-2012
  • Client: Espacil
  • Engineer: I2C
  • Surface: 4138 m ²
  • Cost: 4.300.000 €

Research and Design Center in Hebei Province, China by Latitude Studio

Friday, June 7th, 2013

Article source: Latitude Studio  

In large industry structures, the construction of the industrial building is based on logistic, distribution and volumetric requirements determined by the production. It is one of the few building types whose value is measured more in terms of equipment assets than how it performs as social infrastructure.

Image Courtesy Latitude Studio

  • Architects: Latitude Studio
  • Project: Research and Design Center
  • Location: Hebei Province, China
  • Year: 2013
  • Type: Commission
  • Status: On-going
  • Client: N/A
  • Chief Designer: Manuel Navarro
  • Project Manager: Lihui Sim
  • Team: Jorge Cortes, Wang Heyi, Carrie Xun, Lin Yiye
  • Software used: Adobe Illustrator CS6, Autodesk Revit Architecture 2013, AutoCad 2010

Bridging Tea House in Jinhua, China by FR-EE – Fernando Romero Enterprise

Friday, June 7th, 2013

Article source: FR-EE – Fernando Romero Enterprise

An ambitious master plan was designed for the construction of a multipurpose modern city in Jinhua. In the spirit of this plan, the local government commissioned a tea house to be built beside a pond in a park next to the river that runs through the city. The concept was reworked formally to create a structure that also serves as a mirror—the lower part reflects the upper part, thus producing an effect of continuous space. Our first concept was totally open and functioned as a mask in relation to the neighboring pavilions.

Image Courtesy FREE – Fernando Romero EnterprisE 

  • Architects: FR-EE – Fernando Romero Enterprise
  • Project: Bridging Tea House
  • Location: Jinhua, China
  • Program: Cultural
  • Size: 250 m2
  • Date: 2004–06

Three Sustainable Apartment Blocks in Paris, France by Atelier Tarabusi

Thursday, June 6th, 2013

Article source: Atelier Tarabusi

The project site is in Clichy-sous-Bois (a Parisian suburban area) inside the urban distribution plan of Dhuys and part of the overall urban renovation masterplan of Clichy-Montfermeil. The site presents great contrasts, tall council blocks built in the 60s on one side and the Bondy’s forest on the other. The project site being precisely on the limit between these two, the forest and the council blocks, draws the project to resolve the transition enhancing these components and strengthening their relationship in a positive way.

Image Courtesy © Benoît Fougeirol 

  • Architects: Atelier Tarabusi
  • Project: Three Sustainable Apartment Blocks
  • Location: Clichy-sous-Bois, Paris, France
  • Photography: Benoît Fougeirol
  • Team: P. Tarabusi, C. Thiret, M. del Gaudio architects, J. Boitias graphic designer, V. Falcucci executive architect
  • Engineers: Sibat
  • Contractor: Bouygues
  • Area: 4750 m2
  • Cost: : 6.390.000 € HT
  • Client: Immobilière 3F
  • Construction Programme: Started on site September 2009, completed March 2011

IFSante in Lille, France by Wonk architectes

Thursday, June 6th, 2013

Article source: Wonk architectes

The IFSanté is a 3200 square-meter Health Formation Institute building in Lomme, France, for the Catholic University. The site is near the Saint-Philibert Hospital and the subway, in a new neighborhood named “Humanicité” and composed of several open blocks crossed by a large pedestrian avenue.

Image Courtesy © julien lanoo

  • Architects: Wonk architectes
  • Project: IFSante
  • Location: Lille, France
  • Photography: Julien Lanoo
  • Program: Enseignement : formation universitaire d’infirmier et cadres de santé
  • Area: 3 200m²
  • Budget: 4 403 420.00 € HT
  • Client: SCI des Facultés Catholiques de Lille
  • Engineering: Projex Ingénierie, Diagobat, Daniel Caucheteux
  • Year: 2012

19 Apartments Housing Block in Valencia, Spain by García Floquet Arquitectos

Thursday, June 6th, 2013

Article source: García Floquet Arquitectos

Between the historical responsibility and the new ways of living. Residential building in “Barri dels Velluters”, very degraded historic district, however, attractive and possible. It is an initiative of private nature that is added to a series of public proposals (social housing, equipment) intended for the recuperation of the urban center. The project assumes responsibility of the surroundings and responds to the problems of the current dwelling. A program of 19 minimum units, between 30 and 50 m2, the ground floor is intended for people with reduced mobility.

Image Courtesy © Inaki Bergera 

  • Architects: García Floquet Arquitectos
  • Project: 19 Apartments Housing Block
  • Location: calle Viana, 16 Valencia, Spain
  • Photography: Iñaki Bergera
  • Design year: 2007
  • Construction years: 2009 – 2010
  • Area: 1.256,50 m2
  • Surveyor: Francisco Javier Betancor Blasco
  • Contractor: Mayocons s.l.
  • Client: Gestvalencia s.l.
  • Building services: Valnu s.l.

Border School (Moving School) in Mae Sot, Tak, Thailand by Eleena Jamil Architect

Thursday, June 6th, 2013

Article source: Eleena Jamil Architect

The Border School is intended to provide teaching accommodation for children of migrant families in Mae Sot, Tak, Thailand, close to the border of Burma. The land on which the school is situated is leased as migrant teachers and students cannot legally own it. As such, landlords may take over the land together with any buildings on it at anytime. As such, the school is designed as a modular portable school that can be easily dismantled and re-assembled on another possible site.

Image Courtesy Eleena Jamil Architect

  • Architects: Eleena Jamil Architect
  • Project: Border School (Moving School)
  • Location: Mae Sot, Tak, Thailand
  • Software used: Revit
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy