Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for June, 2013

Knockout the moonlight in Tokyo, Japan by N Maeda Atelier

Friday, June 21st, 2013

Article source: Norisada Maeda

A metaphor used in philosophy is “Mobius’s ring”. This involves taking a piece of tape which is black on one side and white on the other, and twisting the tape halfway and connecting the ends, to form a loop where the side that was black imperceptibly connects to the white side. The idea is to twist the thought that the front is normally black and the back is white, to create a metaphor for connecting and inverting the inside and outside.

Image Courtesy © Norisada Maeda

  • Architects: N Maeda Atelier
  • Project: Knockout the moonlight
  • Location: Setagaya Tokyo Japan
  • Design: N MAEDA ATELIER-Norisada Maeda
  • Design: 2001
  • Construction: 2001~2002
  • Structual system: Wood
  • Exterior: paint finish on mortar
  • Interior: gypsum plasterboad
  • Maximm heiught: 6.900mm

(more…)

Machine head in Tokyo, Japan by N Maeda Atelier

Friday, June 21st, 2013

Article source: Norisada Maeda

Our design procedure is to expand a occasional “Coincidence”. 
”Coincidence” this time is【cliff ground】 and 【the guitar】(client is the guitarist)
The site is the cliff ground with the vertical interval of 3m. 
【Place above】/【place below】 was allotted to 【real volume】/【fictional volume】. 
【Real volume】 is made of galbarium plates with 20.000 stainless steel bolts. On the othere hand, 【Fictional volume】 is surrounded by transparent glass walls.

Image Courtesy © Norisada Maeda

  • Architects: N Maeda Atelier
  • Project: Machine head
  • Location: Machida, Tokyo
  • Site area: 138.72m2
  • Structural system: Steel Structure 2F, Reinforced concrete 1F
  • Finish of construction: April 2008         
  • Exterior: Metal finish
  • Interior: Metal finish
  • Total floor area: 103.38m2
  • Function: Private residence

(more…)

Arena Centar in Zagreb, Croatia by UPI-2M

Thursday, June 20th, 2013

Article source: UPI-2M

COMMERCIAL AND ENTERTAINMENT CENTER „ARENA CENTAR“
The general idea was to create a complex with uniquely wide range of offered services that comprise shopping, sport, cultural, and other engaging activities. When experienced in city macro-scale, ‘Arena Centar’ is positioned in the south-western part of Zagreb next to one of the city main high-way entrances, in vicinity to the Jarun Lake – one of the main city recreation zones. ‘Arena Centar’, beside the multifunctional hall ‘Arena Zagreb‘, has created a new city centre, offering the public a unique shopping, entertainment and sports destination.

Image Courtesy © UPI-2M

  • Architects: UPI-2M
  • Project: Arena Centar
  • Location: Lanište, Zagreb, Croatia
  • Architects: Anamaria Filipović, Alan Leo Pleština, Ivana Granić, Ivica Zmiša
  • Civil engineers: Berislav Medić, Krešo Ceraj, Goran Janjuš, Hrvoje Mihal, Josip Radeljić, Heinrich Gottwein
  • Total gross area: 202.102,00 m2
  • Plot area: 170.820,00 m2
  • Footprint area: 66.293,00 m2
  • Green area: 66.916,00 m2
  • Number of anchore store: 20
  • Number of stores (small to medium size): 200
  • Number of restaurant and caffe: 30  (more…)

Cultural Centre Competition Entry in Taichung, Taiwan by Maxthreads Architectural Design & Planning

Thursday, June 20th, 2013

Article source: Maxthreads Architectural Design & Planning

Taichung City Cultural Centre defines the northern arrival gateway to Taichung Gateway Park, providing a public hub to the overall master plan. As the entry sequence into urban fabric, our proposal reflects the New City’s philosophy of combining nature and innovative technology.

Image Courtesy © Maxthreads Architectural Design & Planning

  • Architects: Maxthreads Architectural Design & Planning
  • Project: Taichung City Cultural Centre
  • Location: Taichung, Taiwan
  • Proposal For: Taichung City Cultural Centre, Public Library & Fine Arts Museum
  • Competition Organisers: Taichung City Government, Taiwan
  • Company Name: Maxthreads Architectural Design & Planning
  • Site area: 29,600 sqm
  • Project Team: Max Yang, Yusen Chou, Kris,Yuan-Sung Hsiao, Christabel Lee, Sarah Brown, Jonathan Piper
  • Software used: Rhino and 3dmax

(more…)

Terminal Connection in Copenhagen, Denmark by Danielsen Architecture

Thursday, June 20th, 2013

Article source: Danielsen Architecture

Copenhagen Airport is continuously voted one of the best airports in the world and is a major hub in Scandinavia. As part of the Client goal to maintain this position the Terminal Connector was required to have iconic architectural presence while still being contextual with the existing terminal buildings. Further client requirements included, that the 300 meter long building was to function as a noise deflector at least 13 m high, and also provide a cantilevered roof for column-free bus parking area.

Image Courtesy © Danielsen Architecture

  • Architects: Danielsen Architecture
  • Project: Terminal Connection
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Client: CPH Copenhagen Airport
  • Year: 2005-2007
  • General contractor: Promecon
  • Project area: 4500  m²
  • Engineer: Moe & Brødsgaard A/S
  • Budget: DKK 175 mill.
  • Project involvement: Competition Winner and Executing Architect

(more…)

Restoration of the house“El Bosquet” in La Garrotxa, Spain by Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Thursday, June 20th, 2013

Article source: Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

The project consisted of the restoration of the house “El Bosquet”, which is inside the neighbourhood of “Can Gustí”, located in “La Vall de Riu”. The objective was to set the house up as a short-stage refugee. Thus, the restoration entailed the reinforcement of the stony walls, the change in the house layout turning it into a main space which encompassed the dining room and the living room, and the relocation of the services (kitchen and bathroom).

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

  • Architects: Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa
  • Project: Restoration of the house“El Bosquet”
  • Location: Montagut, La Garrotxa, Spain
  • Software used: AUTOCAD 2012

The night area was in the lower level, in an enclosed space. Moreover, the facade composition was developed offering new windows as view frames which valued the astonishing landscape of the valley. At the same time, another layer was gained in the walls and the roof with a great deal of isolation and wood plaques, so that they improved the thermal conditions of the interior. On the whole, we were seeking a seclusion atmosphere in order to observe and enjoy this privileged spot.

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Image Courtesy © Arcadi Pla i Masmiquel & Núria Pla i Illa

Green Valley project breaks ground in Shanghai, China by schmidt hammer lassen architects

Thursday, June 20th, 2013

Article source: schmidt hammer lassen architects’

On 30 May 2013, schmidt hammer lassen architects, East China Architecture and Design Institute, and Shanghai Expo Construction Development Company celebrated the ground breaking for, and start of construction of, the new Green Valley project on the site of the former 2010 Shanghai Expo.

Image Courtesy © schmidt hammer lassen architects’

  • Architects: schmidt hammer lassen architects’
  • Project: Green Valley project breaks ground
  • Location: Shanghai, China
  • Lead design architect: schmidt hammer lassen architects
  • Local architect: ECADI (East China Architecture and Design Institute)
  • Client: Shanghai EXPO Construction Development Co. Ltd.
  • Area: 50,000 m²
  • Competition: 2012, 1st prize in invited international competition
  • Status: Construction period 2013 – 2015

(more…)

54 HaNevi’im Street – A Boutique Hotel in Jerusalem, Israel by Baer, Shifman-Nathan Architects

Wednesday, June 19th, 2013

Article source: Baer, Shifman-Nathan Architects

54 HaNevi’im Street is the new branding name for a luxurious boutique hotel in a landmark building in the Historic City Center of Jerusalem. The original building is a two storey 19th century eclectic building onto which we are proposing an additional floor that would match stylistically the original structure. This project involves both a meticulous preservation work of an existing structure and at the same time reinvention of its interior to function as a modern high end hotel.

Image Courtesy © Baer, Shifman-Nathan Architects

  • Architects: Baer, Shifman-Nathan Architects 
  • Project: 54 HaNevi’im Street – A Boutique Hotel
  • Location: Jerusalem, Israel
  • Area: 1,000 m2
  • Client: Stern – Tura Ltd
  • Structural Engineer: S. Natshe (more…)

Color invites Light by Gemelli Design

Wednesday, June 19th, 2013

Article source: Gemelli Design

About the Design: 
The light is invited by colors to make the space fresh and energizing. In the morning it is playing with the orange and yellow colors to wake up the room with its warmth. In the afternoon the blue nuances starting to give coolness. The main function of the room is to bring positive thoughts into the users and their guests.

Image Courtesy © Gemelli Design

  • Architects: Gemelli Design
  • Project name: Color invites Light 
  • Design Studio: Gemelli Design 
  • Designers: Branimira Ivanova & Desislava Ivanova (more…)

Parasitise the void in Pordenone, Italy by Disguincio&co srl

Wednesday, June 19th, 2013

Article source: Disguincio&co srl

The intention is to occupy anthropized contexts, where the green is extremely controlled or even absent, to make ready an infrastructure able to sew up again different economies (in a classical way) in a single system: a connection between flora, fauna and the urban landscape, in its different characters, physical and psychological. This project collects many aspects: it is a system, an ecology, a roof, a place.

Image Courtesy © Disguincio&co srl

  • Architects: Disguincio&co srl
  • Project: Parasitise the void
  • Location: Pordenone, Italy
  • Year: 2011
  • Typology: urban roof
  • Area: 2400 sqm
  • Concept, Behaviour managment, Details, Visuals: Mirko Daneluzzo, Mirco Bianchini
  • Ecology studies: Carla Gould

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy