Open side-bar Menu

Archive for July 18th, 2013

HAMEAU DE PLANTOUN in Bayonne, France by Agence Bernard Bühler

Thursday, July 18th, 2013

Article source: Agence Bernard Bühler

This project answers to the necessity of build cheaply, offering individual housings in wood environmentally. Wood allows thermal and acoustics comfort, and gives an original and contemporary side to the project. It proposes a new image of social housing.


  • Architects: Agence Bernard Bühler
  • Location: Bayonne, France
  • Photography: VINCENT MONTHIERS
  • Program : 39 logements sociaux individuels en accession – construction en bois
  • Project management team : Agence Bernard Bühler (mandataire) / N°5 Marie Bühler architecte (association)
  • Consulting engineers : EGIS Sud-Ouest
  • Energy performance of building : RT 2005 -20%, demarche HQE

Taichung Cultural City Center Competition Entry in Taiwan by de Architekten Cie

Thursday, July 18th, 2013

Article source: de Architekten Cie

Taichung Cultural City Centre

The museum and the library are designed as a flexible structure to be able to follow frequent changes in museum and library philosophy. A well-defined system of voids, lifts and escalators is built into both buildings, to provide an indubitable vertical communication and an evident orientation for future visitors. Open and closed interiors are repetitively stacked on top of each other and are refined by bended floors and curved atria.

Image Courtesy © de Architekten Cie

  • Architects: de Architekten Cie
  • Project: Taichung Cultural City Center Competition Entry
  • Location: Taichung, Taiwan
  • Bureau: de Architekten Cie. Keizersgracht 126, Amsterdam
  • Project architects: Branimir Medić & Pero Puljiz
  • Team: Lenka Rezbarikova, Maria Yandulova, Bozar Ben-Zeev, Fracesco Visco, Jarno Cammarota, Christina Chen
  • Taiwan consultants: Prof Tseng
  • Sustainability advisors: Antwan van Haaren (dgmr), Paul van Bergen (dgmr)

Clifton Beach in Cape Town, South Africa by ANTONI ASSOCIATES

Thursday, July 18th, 2013


ANTONI ASSOCIATES’, the Interior Design and Décor division of the iconic architectural firm SAOTA, latest project combines elegance, luxury and sophistication in a beach front property located along one of the pristine white beaches of Cape Town.

Image Courtesy © Adam Letch

  • Project: Clifton Beach
  • Location: Cape Town, South Africa
  • Photography: Adam Letch
  • Interior Architecture: ANTONI ASSOCIATES
  • Project Team: Mark Rielly
  • Interior Decor: ANTONI ASSOCIATES
  • Project Team: Mark Rielly & Vanessa Cannon
  • Completion Date: 2010

Aluminum Flower Garden in Tokyo, Japan by MORIYUKI OCHIAI ARCHITECTS / TWOPLUS-A

Thursday, July 18th, 2013


During the course of planning the layout for the HANA (Japanese for “flower”) restaurant / bar and event space, we were challenged to come up with a concept that would evoke the floral imagery of the establishment’s eponymous name.

In a country with limited resources such as Japan, the spirit of Monodzukuri is the epitome of ingenuity at the service of craftsmanship.

Image Courtesy © Tetsu Hiraga

  • Project: Aluminum Flower Garden
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Tetsu Hiraga
  • Designer:  Moriyuki Ochiai
  • Use:  restaurant / bar, event space
  • Area: 70sqm
  • Client: RONWIT Inc.
  • Constructor: aslego
  • Design Period: 2012. 9-12
  • Completion Period:2013.1

LE CLOS DES SABLIERES in Bordeaux, France by Agence Bernard Bühler

Thursday, July 18th, 2013

Article source: Agence Bernard Bühler

The « Clos des Sablières » is formed of two buildings with the same architectural style :

–  The ground floor is dressed railing tube, protecting locals and housings.

–  At the first and the second floor, wood panels mask corridors, which allow access to housings. This system is a light filter, and lights common areas.

-At the third floor, there is, alternatively colored or natural, the glass offers a view on the urban environment.Housings have a double exposition, opened on the loggias and on the corridors.


  • Architects: Agence Bernard Bühler
  • Location: Bordeaux, France
  • Photography: VINCENT MONTHIERS
  • Client: AQUITANIS
  • Project management team: Agence Bernard Bühler
  • Consulting structural engineers: EGIS Sud-Ouest
  • Mechanical engineer: EGIS Sud-Ouest
  • Consulting engineer for power, lighting + communications intallations: EGIS Sud-Ouest
  • Energy performance of building: RT 2005

House at Zimmerberg Bottom in Zurich, Switzerland by Rossetti + Wyss Architekten

Thursday, July 18th, 2013

Article source: Rossetti + Wyss Architekten 


The one-story house, which has impressive diagonal views of Lake Zurich and the Alps, issituated on the upperedge of the village, on a longish, slightly sloping site. The constructionisd efined by a guide wall and angular concrete wall establishing the diagonal panorama towards the lake.

Image Courtesy © Jürg Zimmermann

  • Architects: Rossetti + Wyss Architekten
  • Project: House at Zimmerberg Bottom
  • Location: Zurich, Switzerland
  • Photography: Jürg Zimmermann
  • Project leader: Tobias Lindenmann
  • Collaborators: Claudio Sticca, Caroline Welter
  • Supporting structure: Ingenieurbüro Hansruedi Schlatter, Oberrieden
  • Building physics: Bakus Bauphysik & Akustik GmbH, Zürich
  • Execution: April 2006, February2007
  • Living area: 170 squaremetres
  • Software used: TopCad

EL VIENTO in Madrid, España by Otto Medem de la Torriente

Thursday, July 18th, 2013

Article source: Otto Medem de la Torriente

After a long search in the surroundings of Madrid I found a plot with special characteristics that excited me from which the project would come up. Large blocks of natural marble emerged from the steep slope. The views over the mountains of Madrid from there were amazing. All these qualities turned into my personal inspiration for the spaces of the housing, both exteriors and interiors.

Image Courtesy © Antonio Terrón, Otto Medem de la Torriente y Luis H Segovia

  • Architects: Otto Medem de la Torriente
  • Project: EL VIENTO 
  • Location: Collado Villalba, Madrid, España.
  • Photography: Antonio Terrón, Otto Medem de la Torriente y Luis H Segovia
  • COLLABORATORS ARCHITECTS: Carlos Bernárdez Agrafojo, Laura Portillo Rodríguez
  • QUANTITY SURVEYOR: Andrés Garea Noguerol
  • CONSTRUCTOR: Jesús Gormaz Amorós
  • LIGHTING: Años Luz
  • AREA: 839,84 m²
  • YEAR: 2002

IXSIR Winery in Jbeil, Lebanon by Raed Abillama Architects

Thursday, July 18th, 2013

Article source: Raed Abillama Architects

A living spine of revealed processes and experiences, in strict to the wine making process, debuts from within the existing, resorted, 140 year old house, to flow within the layered functional spaces of the wine factory as a exhibited living wine making body. Integrated within the green thick skin of the Basbina outskirts, in a site that overlooks the northern costal lines from its north-western edges, and the cedar lines from its south eastern stretch, the winery synthesises an old exciting resorted feudal house with the factory’s modern built structure. The initial approach focussed on the complete symbiosis of the built with the natural.

Image Courtesy © Géraldine Bruneel, Joe Kesrouani

  • Architects: Raed Abillama Architects
  • Project: IXSIR Winery
  • Location: Basbina, Jbeil, Lebanon 
  • Photography: Géraldine Bruneel, Joe Kesrouani
  • Footprint: 1848 m²
  • Built-up area: 5270 m²
  • Land area: 25000 m²
  • Year: 2012

Lateral House in London, UK by Pitman Tozer Architects

Thursday, July 18th, 2013

Article source: Pitman Tozer Architects

A terraced house set within a Conservation Area in a quiet West London Street has been refurbished and extended by Manser Medal winning practice Pitman Tozer, creating a family home and garden annex.

Image Courtesy © Nick Kane

  • Architects: Pitman Tozer Architects
  • Project: Lateral House
  • Location: London, UK
  • Photography: Nick Kane
  • Client: Private
  • Design Team: Luke Tozer, Tim Pitman, Jonathan Crossley, Simon Graham, Chris Browne
  • Project Architect: Jonathan Crossley

Pool & outdoor lounge in Formentera, SPAIN by Marià Castelló Martínez

Thursday, July 18th, 2013

Article source: Marià Castelló Martínez

The project issues from the desire to create a bath and recreation area as core of relationship between the two centenary houses of Can Xomeu Sord, located in the Vénda de Sa Talaissa (La Mola) on the island of Formentera.

Image Courtesy © Estudi Es Pujol de s’Era

  • Architects: Marià Castelló Martínez
  • Project: Pool & outdoor lounge
  • Location: Formentera, SPAIN
  • Photography: Estudi Es Pujol de s’Era
  • Building engineer:  José Mota
  • Structure: Ferran Juan
  • Archaeological monitoring: Glenda Graziani
  • Collaborators: Marga Ferrer, Pedro Mota, Ferran Juan
  • Builder: M+M Proyectos
  • Project: 2010-2013
  • End of work: 2013
  • Surface: 223,35 m2
  • Software used: AudoCAD, Sketchup and Photoshop


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy