Open side-bar Menu

Archive for July 31st, 2013

New holding offices Humanitas in Rozzano, Milan by Filippo Taidelli Architetto

Wednesday, July 31st, 2013

Article source: Filippo Taidelli Architetto

The project foresees the renovation of an existing building in disuse within the hospital complex of the Humanitas Institute in Rozzano (just outside of Milan) that will serve as the new headquarters and landmark symbol of the Humanitas group.
The volume presented itself as a parallelepiped structure balanced on the border of the existing building’s roof without a direct connection to the main building.

Image Courtesy © Filippo Taidelli Architetto

CASA LORENZO in Gorráiz, Navarra, SPAIN by Juan M. Otxotorena

Wednesday, July 31st, 2013

Article source: Juan M. Otxotorena

The plot of an almost rectangular shape has an approximate size of 15 meters wide by 29 meters long, with a Northeast-Southeast orientation in its longest axis. Its upper part runs alongside an access road, and its bottom part with another on which there is a rising slope, defined in the first section by means of a talus; the other parts adjoin similar plots. It belongs to a series of closely built houses, with very little space between them: it is part of a series of consecutive, adjacent plots of similar characteristics which, as a group, are one of the building developments of the Castillo de Gorraiz housing estate very near to the city of Pamplona.

Image Courtesy © Pedro Pegenaute

  • Architects: Juan M. Otxotorena
  • Project:CASA LORENZO
  • Location: Gorráiz, Navarra, SPAIN
  • Photography: Pedro Pegenaute
  • Collaborators architects: Gloria Herrera, Juan José Peralta
  • Construction area: 446,20 m2
  • Date: 2008

The Cliff in Copenhagen, Denmark by Mangor & Nagel ARKITEKTFIRMA

Wednesday, July 31st, 2013

Article source: Mangor & Nagel ARKITEKTFIRMA


”The Cliff” is an indoor public swimming bath in the Danish region Stevns. The architecture of the building is inspired by the cliffs of Stevns, Northern Europe’s most important geological locality. It is based on the transition between the landscape and the village, and the building rises steadily and proudly from the landscape in the east towards the buildings in the west. At the top end of the sloped roof, the white wall abruptly finishes the sculpture, and the furrowed front of the building and the window openings together illustrate how the facade is inspired by the chalk layers of the natural cliffs. A cut in the facade opens up the building to the landscape and allows the light to flood into it, while the white plaster facade fits the local white washed buildings.

Image Courtesy © Tom Jersøe

  • Architects: Mangor & Nagel ARKITEKTFIRMA
  • Project: The Cliff
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Photography: Tom Jersøe
  • Building project: Indoor public swimming bath in Stevns, Denmark
  • Area: 2000 sqm
  • Year: 2012
  • Project type: Competition
  • Client: Stevns Municipality
  • Engineering: Alectia
  • Water treatment: TeknologiskInstitut
  • Building contractor: MT Højgaard A/S

Shrine of the Virgin of ‘La Antigua’ in La Rioja, Spain by Otxotorena Arquitectos

Wednesday, July 31st, 2013

Article source: Otxotorena Arquitectos

The site corresponds to a plot on the outskirts of the town of Alberite. This is a 2.000 people village, very close to Logroño in La Rioja, Spain. The place is located on a gentle hill, overlooking a ravine opened into the road running through it. This was a plot of land given to the Parish by the Town Council for the construction of the shrine of the Virgin.

Image Courtesy © Pedro Pegenaute

  • Architects: Otxotorena Arquitectos
  • Project: Shrine of the Virgin of ‘La Antigua’
  • Location: La Rioja, Spain
  • Photography: Pedro Pegenaute
  • Architect and construction management: Juan M. Otxotorena
  • Collaborators architects: Andrés Ayesa, Carlos Díaz
  • Quantity surveyors: Isabelino Río
  • Structure engineering: Fernando Sarría
  • Promoter: Parroquia de San Martín de Alberite
  • Construction company: José Luis Sáenz Ausejo
  • Construction area: 122,50 m2
  • Budget: 240.000 €
  • Date: January 2009

Knowledge Centre, St. Olavs Hospital in Trondheim, Norway

Wednesday, July 31st, 2013

Article source: Nordic – Office of Architecture

The Knowledge Centre at St. Olav’s Hospital in Trondheim completes the overall scheme for the hospital grounds that has been on-going since the design competition in 1995, and is centrally located in the heart of the development. Designed with a strong emphasis on functionality and usability, the Knowledge Centre will provide facilities for both St. Olav’s Hospital and the Norwegian University of Science and Technology.

Image Courtesy © Espen Gr¢nli, Passive facade with integrated artwork

  • Architects: Nordic – Office of Architecture in collaboration with Ratio Arkitekter AS
  • Project: Knowledge Centre, St. Olavs Hospital
  • Location: Trondheim, Norway
  • Photography: Jiri Havran, Espen Gr¢nli, Nordic

Belvedere in Sasebo, Japan by MOVEDESIGN

Wednesday, July 31st, 2013

Article source: MOVEDESIGN

This house is located on a small hill in the city  Sasebo, Japan. The concept is to fully display the potential of this site that we can look over 360°. This building is considering how to divide the spaces making changes with a relationship between inside and outside.

Image Courtesy © MOVEDESIGN

  • Architects: MOVEDESIGN
  • Project: Belvedere
  • Location: Sasebo, Japan
  • Photography: Yosuke Harigane
  • Function: private house
  • Structure: wood frame
  • Site area: 761.16㎡
  • Architectural area: 106.50㎡
  • 1F floor area: 104.95㎡
  • 2F floor area: 43.88㎡
  • Total floor area: 148.83㎡
  • Year: 2012

FAI-FAH in Bangkok, Thailand by Spark

Wednesday, July 31st, 2013

Article source: Spark

Fai-Fah, which means “light energy”, is a corporate social responsibility (CSR) programme initiated in April 2010 by TMB Bank. The programme acts as a catalyst for change in Thai society through working with underprivileged children and teenagers in their community using the arts as a vehicle for self-development and creative thinking.

Fai-Fah lights up in the evening, Image Courtesy © Lin Ho

  • Architects: Spark
  • Project: FAI-FAH
  • Location: Bangkok, Thailand
  • Photography: Lin Ho
  • Design Director: Stephen Pimbley
  • Team: Wenhui Lim, Mark Mancenido, Suchon Pongsopitsin
  • Client: TMB Bank Public Company Limited
  • Client Team: Paradai Theerathada, Sakchai Sriwatthanapitikul, Nopawan Saengteerakij, Thatchakorn Prutnoppadol, Mallika Uswachoke, Radomdej Taksana, Aree Vesvijak, Jumpol Kwangosen, Saranyoo Nantanawanit, Siriporn Lerdapirangsi
  • Fai-Fah Kids: Master Thanakan Namunmong, Chisanu Kiatsuranayon, Sirinart Naksombhob, Kamolthat Sutat Na Ayudhya
  • Local Architect: 365COOP Company Limited

Project Data

  • GFA (area above ground): 569 sqm
  • Project Completion: Quarter 1, 2012
  • Facilities: Event Space (Living Room), Gallery, Library, Art Studio, Dance Studio, Roof garden

KIRITOUSHI House in Oamishirasato city, Japan by SUGAWARADAISUKE

Wednesday, July 31st, 2013


This house is designed for a married couple with two children, and is located in Oamishirasato, Chiba Prefecture. The building provides an expansive view that allows the natural sunlight and fresh air in the house, so that the residents enjoy the life in the green ambience. The building sites on the borderline between the new residential area and the pastoral fields.

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Project: KIRITOUSHI House
  • Location: Oamishirasato city, Japan
  • Photography: Takumi Ota
  • Construction: OSATO SOGOKANRI
  • Principal use: residence
  • Structure: Wooden structure
  • Site area: 228.72 sqm
  • Building area: 103.98 sqm
  • Software used: Rhino, Acad, Photoshop and Illustrator

Wellington House in London, England by John McAslan + Partners

Wednesday, July 31st, 2013

 Article source: John McAslan + Partners

In 2007 John McAslan + Partners was commissioned by Land Securities to design a 10-storey mixed use building on a landmark ‘point’ location at the junction of Queen’s Gate and Petty France, London. This significant project comprises a high-value apartment block with 62 apartments, as well as retail on part of the ground floor, with frontages on Buckingham Gate and Petty France.

Image Courtesy © Hufton + Crow

  • Architects: John McAslan + Partners
  • Project: Wellington House
  • Location: London, England
  • Photography: Hufton + Crow, Miller Hare
  • Interior Design: Helen Green Design
  • Structural Engineer: Pell Frischmann
  • M&E Engineer: WSP
  • Cost Consultant Project Management: Davis Langdon
  • Artist: Georgia Russell
  • Area: 8500.0 sqm
  • Year: 2012
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy