Open side-bar Menu

Archive for August, 2013

Halley VI Antarctic Research Station in Antarctica by Hugh Broughton Architects

Saturday, August 10th, 2013

Article source: Hugh Broughton Architects

Halley VI Antarctic Research Station – the world’s first re-locatable research facility – is now in use, signalling a new dawn for 21st Century polar research. Opening one hundred years after Captain Robert Falcon Scott’s Antarctic expeditions, the new state-of-the-art research facility demonstrates the UK’s ambition to remain at the forefront of scientific endeavour.

Image Courtesy © Anthony Dubber

  • Architects: Hugh Broughton Architects
  • Project: Halley VI Antarctic Research Station
  • Location: Antarctica
  • Photography: James Morris, Anthony Dubber, Sam Burrell
  • Client: British Antarctic Survey
  • Structural Engineers: AECOM
  • Main contractor: Galliford Try International
  • Software used: Vectorworks


Winner RIBA International Award 2013

Winner AIA UK Excellence in Design Award – Best Scientific Building 2013

Touring exhibition

Halley VI features in Ice Lab: New Architecture and Science,a touring exhibition curated by the Arts Catalyst for the British Council.

26 July – 2 Oct 2013
: Architecture and Design Scotland, The Lighthouse,

21 October – 6 January: Museum of Science & Industry, Manchester


White Forest in Ehrisman House, Yokohama, JAPAN by MoNo

Saturday, August 10th, 2013

Article source: MoNo  

MoNo designed the art work “White Forest” which was exhibited in Ehrisman house , one of old western-style houses authorized as a historical architectures by Yokohama city government, as a formal program of The Festival Harmony of Flower and Table  in Yamate of Yokohama-city JAPAN. This event has been held every June for 13 years by the cooperation of 7 city-owned historical Western style houses in this area. In this event, 7 artist-teams exhibit their own art world, under the theme of view of fresh-flower design and table decoration, treating the interior space of designated one among 7 old houses. We MoNo won the competition for this festival and was designated as the artist for one historical house Ehrisman house . So this art work was created as our latest one in our career of contemporary art for historical spaces.

Image Courtesy © MoNo

  • Architects: MoNo
  • Project: White Forest
  • Location: Ehrisman House, Yokohama, JAPAN
  • Designer: Fumiaki Nagashima (MoNo), Mami Maruoka Nagashima (MoNo), Madoka Shimazu (M Lily)
  • Organizer: Harmony of Flower and Table, Executive Committee
  • Site: Ehrisman House in yamate naka-ku Yokohama JAPAN
  • Dates: 01- 09. June. 2013
  • Software used: Rhinoceros

A. H. McCoy Federal Office Building in Jackson, Mississippi by Schwartz/Silver Architects

Wednesday, August 7th, 2013

Article source: Schwartz/Silver Architects

Constructed as part of the General Services Administration’s Design Excellence program, Schwartz/Silver’s modernization of the A. H. McCoy Federal Building and new security pavilion has dramatically changed the urban landscape in Jackson, Mississippi. The architects took the opportunity to redefine the relationship between the city and the federal government at this site. The re-envisioned plaza provides a landscaped oasis in the city for the employees and visitors who utilize the building. And by reaching out towards the corner of the site, the invitingly scaled security pavilion creates a welcoming entry point for the building.

Image Courtesy © Alan Karchmer 

  • Architects: Schwartz/Silver Architects
  • Project: A. H. McCoy Federal Office Building
  • Location: Jackson, Mississippi, USA
  • Photography: Alan Karchmer
  • Awards:
    2010 GSA Honor Award in Urbanism I On the Boards
    2011 BIMforum Delivery Process Innovation Award
  • Client: General Services Administration
  • Program:  Re-plan 15 story tower to house federal agency tenants; complete building systems (MEP-FP) replacement; redesigned elevator lobbies and common spaces; accessibility upgrades; security upgrades; landscape; new security pavilion and public lobby; LEED Silver Certification.
  • Cost / Area: $60 million / 428,000 sf
  • Year: 2013

Historic Buenos Aires Building Revitalized As Di Tella University Campus Alcorta by WSDG

Wednesday, August 7th, 2013

Article source: WSDG

A once grand, but long-abandoned, state building, has been reclaimed as the new Di Tella University Campus Alcorta in Buenos Aires.  A work in progress since 2004, the ambitious re-development was designed and coordinated by RDR Arquitectos, an architectural  firm with offices in Argentina and Switzerland. The multi-national, Walters-Storyk Design Group provided integral acoustic design and consultation, and played a key role in the project’s audio/visual and interactive technology system integration.

Image Courtesy © RDR Arquitectos

  • Architects: RDR Arquitectos
  • Project: Historic Buenos Aires Building Revitalized As Di Tella University Campus
  • Location: Alcorta, Buenos Aires


Wednesday, August 7th, 2013


More and more electrical vehicles travel the streets of Gothenburg, Sweden. Therefore the city asked KKA to design three charging stations serving electrical cars, bikes, mopeds and trucks. The loading stations should not only provide a practical function, they should also stand as symbols for a new more sustainable city.


  • Location: Gothenburg, Sweden
  • Status: Idea
  • Kund: Gothenburg Traffic Office
  • Hållbart: Electric car, solar panels, sustainable materials
  • Program: Loading Station
  • Byggnadsinfo: Several places in the Gothenburg area
  • Team: Fredrik Kjellgren, Joakim Kaminsky, Helder Pinto, Kay Chang, Michele Pascucci
  • Software used: Autocad, 3ds Max, Sketchup and Photoshop


Wednesday, August 7th, 2013

Article source: VAÍLLO & IRIGARAY + GALAR

We like the restaurants that change: that every time you go are different … changing your emotions with the type of event you want, with the environment you want to recreate … (we hate the feeders) …
we like places that speak of where you are, the climate in which they are involved, what they have at them side…
we like the restaurants that have appropriate corners, dwellings which can be tailored to each …
… seldom have found … perhaps that is why we accept the challenge of build a restaurant in a merca’o

Image Courtesy © José Manuel Cutillas

  • Architects: VAÍLLO & IRIGARAY + GALAR
  • Location: PAMPLONA, Spain
  • Photography: José Manuel Cutillas
  • Project Manager: Daniel Galar Irurre, architect
  • Builder: Conslau
  • Project: Febrero 2007
  • Work finished: Mayo 2008
  • Client: Nueva hostelería del mercado 2006 S.L.


  • Facilities: PyP Ingenieros – Luis Maeztu
  • Lighting: ALS Lighting – Anton Amann
  • Design: KEN Comunicacion

One Workplace in Santa Clara, California by Design Blitz

Wednesday, August 7th, 2013

Article source: Design Blitz

The One Workplace Headquarters project was a unique opportunity for both One Workplace and for Design Blitz. One Workplace is the largest furniture dealer in Northern California and the single source for Steelcase furniture in the San Francisco Bay Area. The ambitious directive was to re-define the architectural standard not only of the company, but also of the showroom experience itself and create a bleeding edge, world-class workplace that serves both employees and customers alike. One Workplace had already shifted the industry paradigm of sales and showrooms away from a transactional experience to one of collaboration and partnership.

Image Courtesy © Bruce Damonte, THE BOOMERANG

  • Architects: Design Blitz
  • Project: One Workplace
  • Location: Santa Clara, California, U.S.A
  • Photography: Bruce Damonte
  • Design Team: Seth Hanley, Project Architect, Melissa Wallin, Lead Designer, Chris Baumbach, Architect, Amanda Eckes  Designer
  • Completion Date: May 2013
  • Size: 35,000 SF

Refurbishment of a patio-house in Gracia, Barcelona (Spain) by Carles Enrich

Wednesday, August 7th, 2013

Article source: Carles Enrich

The conversion of an old dry-cleaning shop between party walls in the Gracia district court into a home-studio for a young family is a fantastic opportunity to rethink the use of an unused place and optimize the conditions.

It is proposed a system to enable the inhabitants to live in an single space arranged around the patio, where the bathroom is the only enclosed piece. All activities take place in a single room with visual contact with the patio. To achieve this, all the partitions that enclosed small rooms with no natural light or ventiliation were removed and the openings were extended to the exterior.

Image Courtesy © Enric Fabre

  • Architects: Carles Enrich
  • Project: Refurbishment of a patio-house
  • Location: Gracia, Barcelona (Spain)
  • Photography: Enric Fabre, Carles Enrich
  • Constructor: CRK.
  • Area: 145 sqm.
  • Year: 2009 – 2013.
  • End date: Febrary 2013

Fagerstrom House in Sollentuna, Sweden by Claesson Koivisto Rune Architects

Tuesday, August 6th, 2013

Article source: Claesson Koivisto Rune Architects

The client had split his garden city plot in two and moved the old house to the one. The other had a more embedded position, including a big old oak tree in the middle.

The gross building allowance had to be fully exploited in order to create a large enough home for the growing family. The stipulated distance to the property line of course limited the positioning from the sides, while the desire to preserve the old oak tree blocked the middle.

Image Courtesy © Claesson Koivisto Rune Architects

  • Architects: Claesson Koivisto Rune Architects
  • Project: Fagerstrom House
  • Location: Sollentuna, Sweden
  • Project group: Mårten Claesson, Eero Koivisto, Ola Rune, Lotti Engstrand
  • Client: Fagerström family
  • Builder: Komponent Byggen AB
  • Construction: Wood
  • Building area: 270 m2
  • Built: 2012

VARYAP Meridian H Blok in İSTANBUL by MTF Proje

Tuesday, August 6th, 2013

Article source: MTF Proje

H block to be servedas an Office building is situated in Meridian settlement designed by RMJM. The frontal design of Meridian H Block Building of which therough construction was completed in 2010 belong to MTF Proje.

The Varyap Meridian Project is formed with 5 high storey private houses block, 3 business block and 14 villas. The building is at the entry of the Meridian settlement, it can be perceived from near by road sand has an easy access. The building which has got 10 stories with the basement stories, unite by a glass tunnel pass with a restaurant that has got a steel structure.

Image Courtesy © MTF Proje

  • Architects: MTF Proje
  • Project: VARYAP Meridian H Blok
  • Location: İSTANBUL
  • Architectural Project:RMJM, Dome Mimarlık
  • Team: Derya Ekim Öztepe, Ozan Öztepe, Deniz Ekim Çubukçu, Betül Karanfil
  • Facade Construction: BSM
  • Project Date: 2010
  • Construction Date: 2012
  • Owner: Varyap Varlıbaşlar
  • Interior Project: Habif Mimarlık
  • Statical Project: Yapı Teknik
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy