Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for August, 2013

Passion House M1 by Architect 11

Friday, August 30th, 2013

Article source: Architect 11

Passion Group and Architect 11 have in cooperation finished their first prototype for prefab modular housing series. The first house model is smallest of the series.

Built house is about 40 sqm in net area, built in one piece, fully equipped, with concrete foundation attached. Total setup time on site depending from location and local utility network requirements – one or two days.12 hours in case of this house. It will be delivered with completely finished interior design and finish, attached furniture, technical equipment and home appliances – on site works are just preparing the gravel pad, attaching utility grids and some final adjustments in furniture fittings.

Image Courtesy © Architect 11

THE REVITALIZATION AND DEVELOPMENT OF THE KAPPEL MONASTERY in Zürich, SWITZERLAND by Atelier Kempe Thill

Friday, August 30th, 2013

Article source: Atelier Kempe Thill

Atelier Kempe Thill in collaboration with BBZ landscape architects has recently won the invited international competition for the revitalization / development of Kappel Monastery near Zürich / Switzerland, a protected historical monumental complex that today serves as a seminar hotel and educational centre of the protestant church of Zürich.

Image Courtesy © Atelier Kempe Thill

  • Architects: Atelier Kempe Thill
  • Project: THE REVITALIZATION AND DEVELOPMENT OF THE KAPPEL MONASTERY
  • Location: Zürich, SWITZERLAND
  • Client: Verein Kappelerhof
  • Landscape architect: BBZ Bern GmbH
  • Budget (2013): 14 Mio

VILLA SCHÖNEICHE in Berlin, Germany by Hammoodi & Partner 

Friday, August 30th, 2013

Article source: Hammoodi & Partner 

The villa is built in an angular shape on a 1250 m2 land with old trees on the outskirts of Berlin. The new villa is attached to an existing weekend house but there is no functional connection, only to make the most of the landscape garden where birds, squirrels and hedgehogs live. Sometimes a fox from the near forest is looking around the corner.

Image Courtesy © Hammoodi & Partner

  • Architects: Hammoodi & Partner
  • Project: VILLA SCHÖNEICHE
  • Location: Berlin, Germany
  • Client, Developer: HAMMOODI @ PARTNER, Germany
  • Lighting Consultant: Mr Heiko Martin, Electro-Martin, Germany
  • Main Contractor: Mr Wolf-Harald Krüger, Krüger & Krüger, Ingenieurbau, GmbH
  • Project Manager: Mr Dipl.-Ing. Architect A. F. Hammoodi, HAMMOODI @ PARTNER
  • Structural Engineer: Schöneicher Ingenieurgruppe, Germany
  • Windows and doors: hilzinger GmbH, Germany

THE ARK by LENS°ASS ARCHITECTEN

Friday, August 30th, 2013

Article source: LENS°ASS ARCHITECTEN

The commission was for a building for after-school care for 10 children in special youth care (aged from 6 to 18, non-residential) with a staff room on the first floor.

Apart from the project definition, the assignment was to both find a connection with the existing buildings (terrace houses) and to create a passage/transition to an urban park. We chose not to add an end volume to the row which would have been at the expense of valuable trees, as they fill and complete the already existing gabariet. We reversed the logic: we leave valuable green for the city; we don’t make terrace house typologies and created a pavilion in the garden This pavilion is rooted between the trees and the green. By using the garden wall as a main theme there is almost no physically present building.

Image Courtesy © Philippe van Gelooven

Casa 103 – “LIVING BEHIND THE WALL” in Ferragudo, Algarve, Portugal by ultramarino | marlene uldschmidt arquitects

Friday, August 30th, 2013

Article source: ultramarino | marlene uldschmidt arquitects

Our studio were excited to take on such an interesting project in the Fishing Village of Ferragudo, Portugal.  The historic center of Ferragudo is an extremely sensitive area to work in and we believed that our intervention should be balanced harmonious and above all integrate with the surrounding architecture and history.

The studio decided to explore the concept of “LIVING BEHIND THE WALL” !

Image Courtesy © FG+SG

  • Architects: ultramarino | marlene uldschmidt arquitects
  • Project: Casa 103 – “LIVING BEHIND THE WALL”
  • Location: Ferragudo, Algarve, Portugal
  • Photography: FG+SG
  • Collaborating: Maurícia Bento, Arq.ª
  • Area: 230 m2
  • Year: 2010-2013
  • Structure: Protecna Engineering Team
  • Carpentry: equipa quatro comercia e construções lda.
  • Software used: AutoCad LT 2011

BONAMPAK 77 in Cancún quintana roo, Mexico by SOSTUDIO / Sergio Orduña Architects

Friday, August 30th, 2013

Article source: SOSTUDIO / Sergio Orduña Architects

The BONAMPAK 77 project involves the building of commercial premises and offices on a plot of land located in Cancun´s most up and coming area. The building is divided up asymmetrically by a cube covered with red aluminum panels and slotted into place from the front of the building towards the back to create a space for elevators and the bridges linking up the two sections. The cube contains a triple-height space which is the very heart of the project and dominates the view of the hotel zone and the Caribbean.

Image Courtesy © José Gallardo

  • Architects: SOSTUDIO / Sergio Orduña Architects
  • Project: BONAMPAK 77
  • Location: Cancún quintana roo, Mexico
  • Photography: José Gallardo
  • Construction: 2008
  • Development: grupo canbec

HOUSE ON THE CLIFF in Alicante, Spain by FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS

Friday, August 30th, 2013

Article source: FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS

We like the virtue of architecture which makes possible constructing a house on air, walking on water…

An abrupt plot of land overlooking the sea, where what is best is to do nothing. It invites to stay.

A piece that respects the land’s natural contour is set in it.

Image Courtesy © Diego Opazo

  • Architects: FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS
  • Project: HOUSE ON THE CLIFF
  • Location: Toix Mascarat, Calpe, Alicante, Spain
  • Photography: Diego Opazo
  • STRUCTURAL ENGINEER: David Gallardo, UPV
  • BUILDING ENGINEER: Vicente Ramos, Esperanza Corrales, Javier Delgado
  • INTERIOR DESIGN: ALFARO HOFMANN
  • VIDEO: Alfonso Calza
  • MARKETING & COMMUNICATION: Adrián Mora, Architect
  • COLLABORATORS: Fran Ayala Arquitecto, Ángel Fito  Arquitecto
  • CONTRACTOR: Construcciones Alabort

holiday home in Vitznau, Switzerland by Lischer Partner Architekten Planer

Friday, August 30th, 2013

Article source: Lischer Partner Architekten Planer

The clients’ desire was to live in a timber house. However, the challenging geology, the exceptional hillside location and the existing environment prompted us to design a solid construction in which the hard shell of the concrete facade encases and protects the soft core of the timber house. The prefabricated timber frame cassettes were erected, sealed and insulated on site and clad with single skin concrete. The timber construction stands as ‘a house in a house’. In combination with the concrete shell, it was possible to optimise its load bearing dimensions as it does not have to resist any shear forces.

Image Courtesy © Lischer Partner Architekten Planer

Temporary Shipping Container City in Amsterdam, Netherlands by O + A strategies and architecture 

Friday, August 30th, 2013

Article source: O + A strategies and architecture 

Over Het IJ Festival 2012 opened in a temporary shipping container city designed by O+A at the NDSM shipyard in North Amsterdam.

The festival for site-specific theatre performances have been organised at the NDSM shipyard for over two decades. Theatrical artists, both young and experienced, are challenged to employ and investigate the disused shipyard for unique and context-specific performances.

Image Courtesy © O + A strategies and architecture

  • Architects: O + A strategies and architecture
  • Project: Temporary Shipping Container City
  • Location: Amsterdam, Netherlands
  • Client: Stichting IJ Producties
  • Team: Marc van Asseldonk, Auguste van Oppen, Aleš Hanak
  • Commission type:  full commission
  • Collaborators: Van Eden Bouwconstructies (engineer), Luca Stappers (stage designer)
  • year: 2012
  • Status: built

Davis Commons in California by MARK DZIEWULSKI ARCHITECT

Thursday, August 29th, 2013

Article source: MARK DZIEWULSKI ARCHITECT

  • Designed as a piece of urban planning within the context of the city as a whole
  • Creates public park at heart of downtown
  • Continues urban fabric and scale of context
  • Parking concealed

The site is adjacent to the heart of the thriving downtown area of the city of Davis. The solution is novel for this type of use: a contextual piece of urban infill, creating a new public park and providing a consistent continuation of the existing density and pedestrian scale. It is the exact opposite of typical concepts for this building type, which would normally place the buildings well back from the street and surround them with parking. The site plan in this case was carefully laid out in relation to the plan of the existing city: the buildings continue the line the street wall and then curve back to create a much needed public green-space, whilst the parking requirement is concealed behind.

Image Courtesy © MARK DZIEWULSKI ARCHITECT

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy