Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for August, 2013

House of Kasamatsu in Gifu, Japan by Katsutoshi Sasaki + Associates

Friday, August 23rd, 2013

Article source: Katsutoshi Sasaki + Associates

It may have become fewer these days, but many people still have experiences of eating or relaxing with families beneath a tree, or climbing trees to find their own space to play.

It is just a metaphor, but the desirable place for a family to gather and spend time may be somewhere like beneath a tree, laid-back, with moderate sunshine and comfortable breeze.

Image Courtesy © Katsutoshi Sasaki + Associates

  • Architects: Katsutoshi Sasaki + Associates
  • Project: House of Kasamatsu
  • Location: Gifu, Japan
  • Photography: Katsutoshi Sasaki + Associates
  • Site Area: 131.94m2
  • Built Area: 55.27m2
  • Total Floor Area: 113.25m2
  • Type of Construction: Wooden
  • Exterior Materials: Metal finish
  • Interior Materials: paint finish、Lauan plywood
  • Design time: November, 2011 – November, 2012
  • Year of completion: June, 2013
  • Structure company: Tatsumi Terado Structural Studio
  • Construction company: ASJ Gifu studio(Architecture studio bis)

A STADIUM TO THE CITY in Belo Horizonte, Brazil by BCMF Arquitetos

Friday, August 23rd, 2013

Article source: BCMF Arquitetos

A STADIUM TO THE CITY

Belo Horizonte. A modernist building in a modernist landscape.

Mineirão Stadium and Pampulha neighborhood were conceived during the 40´s, at the beginning of the structuralist fever that would conduct the economic policies of Brazil during the following decades. Not by coincidence, Pampulha´s mentor was Juscelino Kubitschek, then mayor of the city of Belo Horizonte, Minas Gerais, who granted commissions to vanguard professionals such as young Oscar Niemeyer and Roberto Burle Marx to capture the essence of his modern envisions. Quite a successful essay for his Brasilia from 1960.

Image Courtesy © Alberto Andrich

  • Architects: BCMF Arquitetos
  • Project: A STADIUM TO THE CITY
  • Location: Belo Horizonte, Brazil
  • Photography: Alberto Andrich,  Leonardo Finotti,  Divulgação CEMIG,  Joana França, Eugênio Sávio, Gustavo Xavier, BCMF Arquitetos, Bruno Campos , BCMF Arquitetos, Minas Arena , Collection of Abilio Barreto Museum.
  • CLIENT: Minas Arena, Secopa
  • Architects In Charge: Bruno Campos, Marcelo Fontes, Silvio Todeschi
  • TEAM: Patrícia Bueno, Leonardo Paes, Luciana Maciel,  Michelle Moura, Mara Coelho, Leonardo Rodrigues, Joana Vieira, Carolina Eboli,  Gabriela Jacobina, Henrique Amin, Isabel Garcia, Thiago Bandeira, Camila  Belisário, Fani Frkovic, Demetris Venizelos, Daniela Ribeiro, Marta Guedán  Vidal, Felix Morczinek, Charlotte Fredriksson and Frederico Almeida
  • STATUS: Completed on December 2012
  • CONSORTIUM Nova Arena BH – Construcap, Egesa e Hap Engenharia
  • CONSULTANTS: Fernando Maculan, Mariza Machado, Coelho and Carlos Teixeira
  • Ar Conditioning Conset Engenharia de Projetos
  • Wayfinding , Graphic Design Hardy Design (Mariana Hardy)
  • STEEL FRAMES BM Consultoria
  • Concrete and Steel Structure: Engserj
  • PrE-FAB concrete structure: Precon, Premo
  • Hidraulics and Fireproof instalations STE  Engenharia
  • Software used: Autocad, 3d Studio , Sketchup

The Square House in Belgium, France by STARH Stanislavov Architects

Friday, August 23rd, 2013

Article source: STARH Stanislavov Architects

There are 5 different types of houses with distinctive geometric shape, designed in the series.

The Line House

The Triangle House

The Square House

The Rectangle House

The Arch House

The houses are designed for construction in Belgium, France, Luxembourg and the Netherlands and meet all European standards of living.

Image Courtesy © STARH Stanislavov Architects

  • Architects: STARH Stanislavov Architects
  • Project: The Square House
  • Location: Belgium, France
  • Program: Single family house
  • Design Year: 2013
  • Build up area: 277 sq.m
  • Software used: AutoCAD, Revit and 3ds Max

Diagonally Cut in Istiklal Avenu, Istanbul by Manco Architects

Friday, August 23rd, 2013

Article source: Manco Architects

The project was submitted to the invited competition opened by the Municipality of Beyoglu to replace their existing building on Istiklal Avenue.

1st basement and ground floor were planned as an art gallery, whereas each of the upper floors were solved as different units of the municipality. The roof floor was allocated to the mayor’s spaces.

Image Courtesy © Manco Architects

  • Architects: Manco Architects
  • Project: Diagonally Cut
  • Location: Istiklal Avenu, Istanbul
  • Software used: AutoCAD, SketcUp and V-Ray

The Hive Worcester Library in England by Feilden Clegg Bradley Studios

Friday, August 23rd, 2013

Article source:  Highlight PR Ltd

The Hive is Europe’s first joint university and public library – a unique academic, educational and learning centre for the City of Worcester and its University.  The ‘BREEAM Outstanding’ project was designed by architects Feilden Clegg Bradley Studios with a distinctive and sustainable landscape design by Grant Associates.

Image Courtesy © Feilden Clegg Bradley Studios

  • Architects: Feilden Clegg Bradley Studios
  • Project: The Hive Worcester Library
  • Location: England
  • Client: Worcester City Council
  • Engineers: Hyder, Max Fordham
  • Project value: £2 million (landscape works)
  • Software used: Bentley Generative Components

Happy Panda in Cumbaya, Ecuador by Hou de Sousa

Friday, August 23rd, 2013

Article source: Hou de Sousa

Happy Panda is a new restaurant located within the Paseo San Francisco shopping center in Cumbaya, Ecuador.

The existing site was a long and narrow shoe box shaped volume. Our analysis of the client’s needs revealed that in order to best serve different customer types, a private dining space was required in addition to a larger and more public dining area. We split the dining space in two by placing the service areas in between. The private space was placed in the back, while the public dining area faces the entrance. This had the added benefit of improving the overall proportions and feel of the space, which otherwise would have been overly stretched and corridor-like. We also raised the kitchen onto a mezzanine level in order to free up more space for seating and a bar.

Image Courtesy © Hou de Sousa and Jay Van der Meer

  • Architects: Hou de Sousa
  • Project: Happy Panda
  • Location: C.C. Paseo San Francisco, Cumbaya, Ecuador
  • Photography: Hou de Sousa and Jay Van der Meer
  • Project Team: Nancy Hou, Josh de Sousa
  • Project Type: Restaurant
  • Contractor: Hou de Sousa
  • Project Year: 2013
  • Project Area: 200 sq. m

CARRÉ PRIVÉ OUEST in Saint-Quentin-en-Yvelines, France by IAD

Friday, August 23rd, 2013

Article source: IAD

Located in the heart of Saint-Quentin-en-Yvelines, Carré Privé Ouest – the first luxury brand department store – is a new partner to the world of luxury goods. As fashion and luxury shops around the world have expanded, new ways of selling off emerged. Whatever their wealth, consumers are constantly in search of more immediate access to major brands, and the luxury brands themselves wish to reach out to these new customers without harming their own high-value image.

Image Courtesy © IAD

  • Architects: IAD
  • Project: CARRÉ PRIVÉ OUEST
  • Location: Saint-Quentin-en-Yvelines, France
  • Interior Designer: W & Cie
  • Developer: CODIC

Characteristics

  • 16,000 sq. m dedicated to brands
  • 80 boutiques
  • Boutique surface areas: from 50 to 400 sq. m
  • 4,000 free parking spaces

SINGLE-FAMILIY HOME IN Vitoria-Gasteiz, Spain by PATXI CORTAZAR

Friday, August 23rd, 2013

Article source: PATXI CORTAZAR  

Single-family home built essentially in the ground floor, leaving at the first floor only a little studio at the double height of the room and a guest room with bathroom.

The plot has a leaning slope towards the direction North South, so that the construction is located at the North of it, leaving as much space as possible in the South direction.

Image Courtesy © César San Millán

  • Architects: Patxi Cortazar
  • Project: SINGLE-FAMILIY HOME
  • Location: Vitoria-Gasteiz, Spain
  • Photography: César San Millán
  • Architectural Technologist: José Ramón Hurtado
  • Developer: Private owner
  • Date: 2011-2012
  • Surface: 450,00 M2

Transportation Center Redevelopment in Stamford by Studio V Architecture

Thursday, August 22nd, 2013

Article source: Studio V Architecture

STUDIO V Architecture’s design for the Stamford Transportation Center and surrounding area was chosen the preferred scheme in a $500 million redevelopment competition put forth by the Connecticut Department of Transportation. Stamford’s station has grown to become the second largest in the region after Grand Central Terminal, rendering its current disjointed infrastructure and surrounding architecture obsolete. STUDIO V teamed with developer Stamford Manhattan Development Ventures (SMDV) to transform this traffic-congested station into a dramatic new 24-hour community that reconnects Downtown Stamford to the South End and the city’s waterfront.

Image Courtesy © Studio V Architecture

  • Architects: Studio V Architecture
  • Project: Stamford Transportation Center Redevelopment
  • Location: Stamford, U.S.A
  • Software used: Rhino, V-Ray, Photoshop, and Grasshopper

CASA MAVA in Urbanization Beranda Town of Zapallar, Chile by GUBBINS ARQUITECTOS

Thursday, August 22nd, 2013

Article source: GUBBINS ARQUITECTOS

MAVA´S house is placed in “Beranda ”urbanization, wich is located in between Cachagua´s and maitencillo´s spas in Chile. The location is in a really strong slope, with a radical sight to Pacific Ocean. It is exposed to South-West winds.

The main strategy was to create a big terrace, creating this  “new floor” that would allow the “leisure life” and make even more perceptible the Ocean sight, Offering a unique relationship between the inhabitant and the horizon line,  the same way as the cliffs do.

Image Courtesy © Pedro Gubbins, Pablo Montecinos

  • Architects: GUBBINS ARQUITECTOS
  • Project: CASA MAVA 
  • Location: Urbanization Beranda Town of Zapallar, Chile
  • Photography: Pedro Gubbins, Pablo Montecinos
  • Collaborators: Giacomo Visone y Sofía Valderrama.
  • Structural engineer: Mauricio Abella
  • Constructor: Julio Hernández
  • Ground surface: 2.304 m2
  • Floor surface: 356 m2
  • Project year: 2010
  • Construction year: 2010-2011
  • Materials: Reinforced concrete, Steel. Glass and Wood beams.
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy