Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for September 25th, 2013

Godden Cres in Mission Bay, Auckland, New Zealand by Dorrington Architects & Associates

Wednesday, September 25th, 2013

Article source: Dorrington Architects & Associates

This classic modern house is designed around a number of mature trees, in a park-like setting. The house is designed as a collection of blocks linked by a flat-roofed element, housing the entry and gallery. The gallery space leads you past an interior courtyard and pool and on to the main living area, where a strong connection to the garden is maintained via large glass sliders on both sides.

Park-like setting of the house, Image Courtesy © Emma-Jane Hetherington

  • Architects: Dorrington Architects & Associates
  • Project: Godden Cres
  • Location: Mission Bay, Auckland, New Zealand
  • Photography: Emma-Jane Hetherington
  • Completed: 2012
  • Software used: Sketch Up

Workshop Kitchen & Bar in Palm Springs, CA by SOMA Architects

Wednesday, September 25th, 2013

Article source: SOMA Architects

The client requested a fresh new architectural identity to correspond with his opening of the Workshop Kitchen & Bar restaurant in Palm Springs, CA. The given site, the Historic El Paseo building, immediately constrained the possibilities of the design, which we exploited to our advantage.

Image Courtesy © SOMA

  • Architects: SOMA Architects
  • Project: Workshop Kitchen & Bar
  • Location: Palm Springs, CA
  • Client: Michael Beckman
  • Date of Completion: October, 2012
  • Gross Floor Area: 3,500 FT2
  • Building Type: Restaurant Renovation
  • Main Materials: Concrete, Black Steel
  • Setting: Urban, Historic Zone
  • Principal: Michel Abboud
  • Key Staff: Leopoldo Sguera, Kamil Czarneski, Steven Townsend, Derek Binsted

PARKROYAL in Pickering, Singapore by WOHA

Wednesday, September 25th, 2013

Article source: WOHA

Designed as a hotel and office in a garden, the project at Upper Pickering Street is a study of how we can increase the green replacement in a highrise development in the city center and multiply it in a manner that is architecturally striking, integrated and sustainable.

Street view from traffic junction, Image Courtesy © Patrick Bingham-Hall

  • Architects:  WOHA
  • Project: PARKROYAL
  • Location: 3 Upper Pickering Street, Singapore 058289
  • Photography: Patrick Bingham-Hall

Project Dates: 

  • Design Inception: Dec 2007
  • Start of Construction: Dec 2009
  • Soft Opening: January 2013
  • TOP 1 (Phase 1 Office Block, 1st, 5th storey to roof level): 01 Oct 2012
  • TOP 1A (Phase 1A Office Block, lobby at 3rd and 4th storey): 19 Oct 2012
  • TOP 2 (Phase 2 Hotel and Office Block 2nd-4th storeys): 23 Nov 2012
  • Project Cost: S$ 137 million

ID package: 

  • All guest room include suite & internal corridor ID Packages: S$ 17.8 million
  • Hotel Public Area ID Packages: S$ 3.8 million

The Über Shed in MAIN RIDGE, VICTORIA by Jost Architects

Wednesday, September 25th, 2013

Article source: Patrick Jost

The Über Shed is a new work-shed / rural retreat on Victoria’s Mornington Peninsula. The client’s brief was for a functional shed with a work bench area, to house farming equipment, and a simple, attached retreat with a bathroom, kitchenette and sleeping area.

Image Courtesy © Patrick Jost

  • Architects: Jost Architects
  • Project: The Über Shed
  • Location: MAIN RIDGE, VICTORIA
  • Photography: Patrick Jost
  • Interiors: Nina Caple (Mini Living)
  • Builder: The client
  • Budget: $300,000 Aust

NON STOP TV IN BUENOS AIRES, Argentina

Wednesday, September 25th, 2013

Article source: Walters-Storyk Design Group

BUENOS AIRES: Non Stop TV is a thirty-year-old, full-service TV production complex, which totally lives up to its name. Founded in 1983, Non Stop produces content and provides audio, video and sophisticated post-production services for top rank clients in Latin America, Europe and Asia. With a staff of over 450, the studio turns out over 800 hours of programming each year for Disney Channel, Sony, Fox Sports, History Channel and many other leading broadcast/cinema content producers.

Non Stop TV Master Control, Image Courtesy © Walters-Storyk Design Group

Dear Ginza bldg in Tokyo, Japan by amano design office

Wednesday, September 25th, 2013

Article source: amano design office

The client is a developer company. It purchased a long-sought after lot in Ginza, and planned to build a commercial  office building.

The building site is on the Ginza 1-chome Gaslight Street, which is one street behind the Ginza Central Street.

It is on the back side of the Mizuho Bank and Pola Ginza buildings on the Central Street. The atmosphere is quite different from the gorgeous Central Street, and the site is on an empty street which is often seen behind the street with large-sized buildings.
Attracting as many people as possible into such a street is our task. The client desired the building to be a gorgeous existence.

Image Courtesy © Nacasa & Partners Inc.

  • Architects: amano design office
  • Project: Dear Ginza bldg
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Nacasa & Partners Inc.
  • Completion year: March 2013
  • Collaborators: Atorie Oica, Azzurro Architects
  • Construction firm: Kumagai Gumi Co.,Ltd.
  • Main use: Store building and Office building
  • Lot size: 187.20m2
  • Building area: 155.55m2
  • Total floor space: 1300.02m2
  • Maximum height above rail level: 31.955m
  • Structure: Steel frame
  • Number of stairs or stories: Nine stories above ground and one undergr0und story
  • Main material: Aluminum Graphic punching metal, Extruded cement panel
  • Software used: formz

PORT LUDLOW RESIDENCE in Washington by FINNE Architects

Wednesday, September 25th, 2013

Article source: FINNE Architects

The Port Ludlow Residence is a compact, 2400 SF modern house located on a wooded waterfront property at the north end of the Hood Canal, a long, fjord-like arm of western Puget Sound. The house creates a simple glazed living space that opens up to become a front porch to the beautiful Hood Canal.

Image Courtesy © Benjamin Benschneider

  • Architects: FINNE Architects
  • Project: PORT LUDLOW RESIDENCE
  • Location: Washington, United States
  • Photography: Benjamin Benschneider

Lakeside Studio in California by MARK DZIEWULSKI ARCHITECT

Wednesday, September 25th, 2013

Article source: MARK DZIEWULSKI ARCHITECT

The owner wished to create a tranquil and sheltered environment from which to enjoy a rich natural landscape and spectacular river views. The single interior space has a complex program, it is a combination of office, art studio, flexible living space and gallery in which to show a rotating display of pieces from the owner’s extensive sculpture and painting collection.

Image Courtesy © Keith Cronin

  • Architects: MARK DZIEWULSKI ARCHITECT
  • Project: Lakeside Studio
  • Location: California, U.S.A
  • Photography: Keith Cronin
  • Program: Garden pavilion to be used as a painting studio, office, display space for art and for entertainment. 1,200 square feet.
  • Objective: To create a harmonious environment for painting, entertaining and enjoying the exterior landscape and river views.
  • Context: Natural landscape with spectacular views over a man made lake and the American River

 Awards:  

  • American Institute of Architects Design Award
  • Pacific Coast Builders Award

Summary:

  • Sculptural piece set in harmony with lake and landscape.
  • Creates tranquil environment to live/work surrounded by nature.

River House in California by MARK DZIEWULSKI ARCHITECT

Wednesday, September 25th, 2013

Article source: MARK DZIEWULSKI ARCHITECT

SITE

The owners wanted to take full advantage of a spectacular site on the banks of theAmericanRiver.  Heavily wooded and facing a state park across the river, the site provides a natural setting, rich in wildlife that would allow for bird watching year round.  The house is located to maintain as many mature trees as possible, which provide sun-screening and further enhance the concept of living in nature.

Image Courtesy © Keith Cronin

  • Architects: MARK DZIEWULSKI ARCHITECT
  • Project: River House
  • Location: California, U.S.A
  • Photography: Keith Cronin
  • Private House: 4,000 sq.ft. ( 370 m2)

Fontys Sports College in Eindhoven, Netherlands by Bolidt

Wednesday, September 25th, 2013

Article source: Bolidt

Built to a design by Mecanoo Architects, Fontys Sports College in the Dutch city of Eindhoven has been nominated in the Schools category of the World Architecture Festival awards. The interior design of the project, including a Bolidt flooring system, also features on the shortlist for an INSIDE Award in the Education category. Earlier this year, the building was nominated for the title of South Region BNA Building of the Year.

Image Courtesy © Bolidt

  • Architects: Bolidt
  • Project: Fontys Sports College
  • Location: Eindhoven, Netherlands
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy