Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for September, 2013

4 PORCHES AND 4 SKYLIGHTS HOUSE in Menorca, Balearic Islands, Spain by Ferran Vizoso architecture & Jesus Cardona

Thursday, September 5th, 2013

Article source: Ferran Vizoso architecture

The clients asked for a house that had to be close from the outside but open from the inside. Had to have introverted facades, to maintain the privacy of their adjacent plot, but at the same time generous views towards all its carefully landscaped perimeter.

Image Courtesy © José Hevia

  • Architects: Ferran Vizoso architecture & Jesus Cardona
  • Project:4 PORCHES AND 4 SKYLIGHTS HOUSE
  • Location: Menorca, Balearic Islands, Spain
  • Photography: José Hevia
  • Clients: Private, a couple of layers from Madrid
  • Collaborators: Xosé Domínguez, Begoña Cazorla and René Guder
  • Technical architect: Juan Cardona

DREAM DAIRY FARM in Chiba, Japan by Moriyuki Ochiai Architects

Thursday, September 5th, 2013

Article source: Moriyuki Ochiai Architects

The following interior design was realized for a retail store of a company which runs its own dairy farm, featuring products, such as dairy products, sweets and bread, made using milk form said farm as the main ingredient.

Full View, Image Courtesy © Atsushi Ishida, Nacasa & Partners

  • Architects: Moriyuki Ochiai Architects
  • Project: DREAM DAIRY FARM
  • Location: Chiba, Japan
  • Photography: Atsushi Ishida, Nacasa & Partners
  • Use: shop
  • Area: 86sqm
  • Client: narita dream dairy farm
  • Constructor: aslego
  • Completion : 2013.7

Residence in Kallitechnoupolis by Tense Architecture Network

Thursday, September 5th, 2013

Article source: Tense Architecture Network

The residence’s view is a slope: a naked attic slope. The site is significantly inclined and is accessed only through its narrow upper side. The declivity of the site faces an equally slanted hill –the predominant point of visual reference. As the residence neighbors with two extrovert residences on both sides, it realizes enclosure, concentration of the view and an introvert  escalating development of its open spaces towards the east. The opposing landscape of the hill is perceived from a distance.

Image Courtesy © Filippo Poli

  • Architects: Tense Architecture Network
  • Project: Residence
  • Location: Kallitechnoupolis
  • Photography: Filippo Poli
  • Project Team: Tilemachos Andrianopoulos, Kostas Mavros, NestorasKanellos
  • Structural design: Athanasios Kontizas

Acoustic Alchemy in 14 Crowhurst Drive by hyla architects

Thursday, September 5th, 2013

Article source: hyla architects

The living, dining and kitchen areas of this 2-storey semi-detached house have been designed as one large AV and entertainment space, efficiently soundproofed by double glazed sliding-folding doors. The two side walls that flank this space were intentionally built to taper towards the rear.
This creates a slightly funnelled space that not only enhances the acoustic qualities of the room but also enables storage niches along the thicker ends of the walls to house hi-fi equipment.

Image Courtesy © Derek Swalwell

  • Architects: hyla architects
  • Project: Acoustic Alchemy
  • Location: 14 Crowhurst Drive
  • Photography: Derek Swalwell
  • Type: New Erection of 2-Storey Semi-Detached Dwelling House with Swimming Pool
  • Status: Completed September 2008
  • Main Contractor: Toh Kum Swee Pte Ltd
  • Structural Engineer: KKC Consultancy Services
  • Land Area: 390.80 m2
  • GFA: 356.096 m2

“green housing” by gruba

Thursday, September 5th, 2013

Article source: gruba

The purpose of the space was to raise awareness of the importance of sustainable construction and dissemination through the design of environmental problems.
The theme is \”sustainable housing\” and through the establishment of a minimum housing space addressed issues relating to the rational use of energy, natural resources, water, materials, etc.

Image Courtesy © gruba

  • Architects: gruba
  • Project: “green housing”

EXPO 2017: FINALIST PROPOSAL in Astana, Kazakhstan by SARAIVA + ASSOCIADOS

Thursday, September 5th, 2013

Article source: SARAIVA + ASSOCIADOS

Under the Expo 2017 theme \”The Energy of the Future\”, S+A concept proposes an enduring landmark in Astana that integrates renewables, efficiency, clean technologies and sustainability into livable and feasible architecture where \”Energy is Life\”.

Image Courtesy © SARAIVA + ASSOCIADOS

  • Architects: SARAIVA + ASSOCIADOS
  • Project: EXPO 2017: FINALIST PROPOSAL
  • Location: Astana, Kazakhstan

CASA PETRINI VILLANI IN Polignano a Mare, Bari, Italy BY arch. Antonella MARI

Thursday, September 5th, 2013

Article source: arch. Antonella MARI

The house for a psychologist, a nurse and their young daughter is designed as the extension of an existing one-floor building in the historic center of Polignano a Mare, in southern Italy. While the old tufo facade remains almost unmodified, the new volume above is clearly defined through the use of lighter materials: a double skin system – made of  glass/aluminum large windows screened by steel and wood retractable panels – allows natural light in, while preventing heating.

Image Courtesy © arch. Antonella MARI

  • Architects: arch. Antonella MARI
  • Project: CASA PETRINI VILLANI
  • Location: Polignano a Mare, Bari, Italy
  • Owners: Monica VILLANI_Stefano PETRINI
  • Design team: arch. Matteo LORUSSO, arch. Wanessa BRUNO
  • Structures: eng. Antonio LONUZZO
  • Date: 2008/2011
  • Size: 150 sqm
  • Costs: 200.000 Euro
  • Concrete and stone works: Pasquale Teofilo
  • Finishing: Vito Laporta
  • Metal works: Metal srl, Vito Masi, Arte in Ferro
  • Wooden works: Giovanni e Giuseppe Teofilo
  • Software used: FormZ for 3D modeling and Autocad for 2D drawings

Residence in Bemmel, Netherlands by Maxim Winkelaar Architects & Bob Ronday

Tuesday, September 3rd, 2013

Article source: Maxim Winkelaar Architects

The wish of this client was a white contemporary minimalistic residence in combination with an office space. Architects Maxim Winkelaar and BobRonday made a design that exactly suits the wishes of the client.

The house consists of two floors. The ground floor consists of two rectangular volumes, the smaller rectangular volume is rotated 90 degrees.  Glazed window frames are the connection between the two rectangular volumes which is the entrance of the residence and contains an atrium to the upper floor.

Image Courtesy © Chiel de Nooyer

  • Architects: Maxim Winkelaar Architects & Bob Ronday
  • Project: Residence Bemmel
  • Location: Bemmel, Netherlands
  • Photography: Chiel de Nooyer
  • Client: Private
  • Surface: 335  m2
  • Plot: 1200 m2
  • Contractor: Frank Janssen Bouw
  • Kitchen and Wellness: Hans Buis Keukens
  • Engineer: JVZ Constructies
  • Year: 2007 – 2011

Harbin Twin Towers in Harbin, China by spatial practice

Tuesday, September 3rd, 2013

Article source: spatial practice

(Harbin, China, August 29, 2013): spatial practice has designed the Harbin High Speed Railway (HSR) west train station Twin Towers. The iconic project includes: office spaces, residential apartments, retail spaces and a hyper link to a new underground infra-structural hub.

China has the world longest High Speed Rail (HSR) network that connects the entire country from north to south and from east to west. In the city of Harbin, the new West Train Station will become the northern China gateway connecting to China’s major cities with daily high-speed links to Beijing, Tianjin, Shanghai and Guangzhou.

Image Courtesy © spatial practice, Harbin Towers Harbin City Gate.

  • Architects:  spatial practice
  • Project: Harbin Twin Towers
  • Location: Harbin, China
  • Client: Kaishengyuan Group
  • Program: Office, Residential, Retail, Parking and Landscape
  • Status: Design Proposal
  • Year: July, 2013
  • Partners in charge : Erik Amir, Dora Chi
  • Project Architect: Max Gerthel
  • Team: Calvin W. Liu, Cathal Peter Quinn, James Beadnall, Sarah GeXiaorui, Victor QuirosQuiros, Emily Wu
  • Local Architect: Harbin Institute of Technology
  • Structural Engineers: BuroHappold, Matthew Smith, Henry Li
  • Visualization: ADRI, German Glessner Group
  • Physical Model: Gereide Models Beijing

“Magical” TECHNOLOGICAL SCIENTIFIC PARK in GARDENY, LÉRIDA by Pich-Aguilera Arquitectos + .Josep Mª Puigdemasa, Arquitecto

Tuesday, September 3rd, 2013

Article source: Pich-Aguilera Arquitectos

The new experimental center for the audiovisual production it is located in the occupied zone by the old infantry quartering of the actual Technological scientific park of the city ofLeridain Gardeny. This infrastructure starts with the creation of MAGICAL, a complex with Equipping and services for the creation of audiovisual contents addressed to various fields and market strategies.

Image Courtesy © Pich-Aguilera Arquitectos

  • Architects: Pich-Aguilera Arquitectos + .Josep Mª Puigdemasa, Arquitecto
  • Project: “Magical” TECHNOLOGICAL SCIENTIFIC PARK
  • Location: GARDENY, LÉRIDA
  • Photography: Pich-Aguilera Arquitectos
  • Authors: Felipe Pich-Aguilera Baurier. Arquitecto, Teresa Batlle i Pagés. Arquitecto, Josep Mª Puigdemasa, Arquitecto.
  • Group Responsible: Xavier Milanés, Angel Sendarrubias,Pau Casaldàliga.
  • Project Responsible: Iván Acevedo, Bernat Ros.
  • External project: Pamias-Puigdemasa arquitectos.
  • Specialists: Pamias Ingenieria, Estructuras tensadas: IASO.
  • Executive management: Felip Solsona y Marga Bernadó.
  • Building surface: 7.448 m2
  • Building cost (PEM): 5.232.415 €
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise