Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for September, 2013

The Über Shed in MAIN RIDGE, VICTORIA by Jost Architects

Wednesday, September 25th, 2013

Article source: Patrick Jost

The Über Shed is a new work-shed / rural retreat on Victoria’s Mornington Peninsula. The client’s brief was for a functional shed with a work bench area, to house farming equipment, and a simple, attached retreat with a bathroom, kitchenette and sleeping area.

Image Courtesy © Patrick Jost

  • Architects: Jost Architects
  • Project: The Über Shed
  • Location: MAIN RIDGE, VICTORIA
  • Photography: Patrick Jost
  • Interiors: Nina Caple (Mini Living)
  • Builder: The client
  • Budget: $300,000 Aust

NON STOP TV IN BUENOS AIRES, Argentina

Wednesday, September 25th, 2013

Article source: Walters-Storyk Design Group

BUENOS AIRES: Non Stop TV is a thirty-year-old, full-service TV production complex, which totally lives up to its name. Founded in 1983, Non Stop produces content and provides audio, video and sophisticated post-production services for top rank clients in Latin America, Europe and Asia. With a staff of over 450, the studio turns out over 800 hours of programming each year for Disney Channel, Sony, Fox Sports, History Channel and many other leading broadcast/cinema content producers.

Non Stop TV Master Control, Image Courtesy © Walters-Storyk Design Group

Dear Ginza bldg in Tokyo, Japan by amano design office

Wednesday, September 25th, 2013

Article source: amano design office

The client is a developer company. It purchased a long-sought after lot in Ginza, and planned to build a commercial  office building.

The building site is on the Ginza 1-chome Gaslight Street, which is one street behind the Ginza Central Street.

It is on the back side of the Mizuho Bank and Pola Ginza buildings on the Central Street. The atmosphere is quite different from the gorgeous Central Street, and the site is on an empty street which is often seen behind the street with large-sized buildings.
Attracting as many people as possible into such a street is our task. The client desired the building to be a gorgeous existence.

Image Courtesy © Nacasa & Partners Inc.

  • Architects: amano design office
  • Project: Dear Ginza bldg
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Nacasa & Partners Inc.
  • Completion year: March 2013
  • Collaborators: Atorie Oica, Azzurro Architects
  • Construction firm: Kumagai Gumi Co.,Ltd.
  • Main use: Store building and Office building
  • Lot size: 187.20m2
  • Building area: 155.55m2
  • Total floor space: 1300.02m2
  • Maximum height above rail level: 31.955m
  • Structure: Steel frame
  • Number of stairs or stories: Nine stories above ground and one undergr0und story
  • Main material: Aluminum Graphic punching metal, Extruded cement panel
  • Software used: formz

PORT LUDLOW RESIDENCE in Washington by FINNE Architects

Wednesday, September 25th, 2013

Article source: FINNE Architects

The Port Ludlow Residence is a compact, 2400 SF modern house located on a wooded waterfront property at the north end of the Hood Canal, a long, fjord-like arm of western Puget Sound. The house creates a simple glazed living space that opens up to become a front porch to the beautiful Hood Canal.

Image Courtesy © Benjamin Benschneider

  • Architects: FINNE Architects
  • Project: PORT LUDLOW RESIDENCE
  • Location: Washington, United States
  • Photography: Benjamin Benschneider

Lakeside Studio in California by MARK DZIEWULSKI ARCHITECT

Wednesday, September 25th, 2013

Article source: MARK DZIEWULSKI ARCHITECT

The owner wished to create a tranquil and sheltered environment from which to enjoy a rich natural landscape and spectacular river views. The single interior space has a complex program, it is a combination of office, art studio, flexible living space and gallery in which to show a rotating display of pieces from the owner’s extensive sculpture and painting collection.

Image Courtesy © Keith Cronin

  • Architects: MARK DZIEWULSKI ARCHITECT
  • Project: Lakeside Studio
  • Location: California, U.S.A
  • Photography: Keith Cronin
  • Program: Garden pavilion to be used as a painting studio, office, display space for art and for entertainment. 1,200 square feet.
  • Objective: To create a harmonious environment for painting, entertaining and enjoying the exterior landscape and river views.
  • Context: Natural landscape with spectacular views over a man made lake and the American River

 Awards:  

  • American Institute of Architects Design Award
  • Pacific Coast Builders Award

Summary:

  • Sculptural piece set in harmony with lake and landscape.
  • Creates tranquil environment to live/work surrounded by nature.

River House in California by MARK DZIEWULSKI ARCHITECT

Wednesday, September 25th, 2013

Article source: MARK DZIEWULSKI ARCHITECT

SITE

The owners wanted to take full advantage of a spectacular site on the banks of theAmericanRiver.  Heavily wooded and facing a state park across the river, the site provides a natural setting, rich in wildlife that would allow for bird watching year round.  The house is located to maintain as many mature trees as possible, which provide sun-screening and further enhance the concept of living in nature.

Image Courtesy © Keith Cronin

  • Architects: MARK DZIEWULSKI ARCHITECT
  • Project: River House
  • Location: California, U.S.A
  • Photography: Keith Cronin
  • Private House: 4,000 sq.ft. ( 370 m2)

Fontys Sports College in Eindhoven, Netherlands by Bolidt

Wednesday, September 25th, 2013

Article source: Bolidt

Built to a design by Mecanoo Architects, Fontys Sports College in the Dutch city of Eindhoven has been nominated in the Schools category of the World Architecture Festival awards. The interior design of the project, including a Bolidt flooring system, also features on the shortlist for an INSIDE Award in the Education category. Earlier this year, the building was nominated for the title of South Region BNA Building of the Year.

Image Courtesy © Bolidt

  • Architects: Bolidt
  • Project: Fontys Sports College
  • Location: Eindhoven, Netherlands

ANTONIO SOLÁ in La Condesa, Mexico by DCPP Arquitectos

Wednesday, September 25th, 2013

Article source: DCPP Arquitectos

Antonio Solá is an apartment building located in Condesa, in Mexico City. The plot is rectangular and its dimensions are 9 x 27 m. The street where it is located has very scarce vegetation.

We sought to establish an urban and visual relation with nature, generating a bond and connecting the existing green areas of the urban context.

Image Courtesy © OnnisLuque

  • Architects: DCPP Arquitectos
  • Project: ANTONIO SOLÁ
  • Location: La Condesa, Mexico
  • Photography: OnnisLuque
  • Date: 2012
  • Built Surface: 850 m2

KOYA no SUMIKA in Yaizu, Japan by mA-style architects

Wednesday, September 25th, 2013

Article source: mA-style architects

This is an extension plan for a young couple’s house next to the main house. The main house is a one story Japanese style house with about 200m2, which is commonly seen in rural areas. It is a big house with many rooms and mainly consists of large spaces for people to gather and to provide hospitality.

Image Courtesy © Kai Nakamura

  • Architects: mA-style architects
  • Project: KOYA no SUMIKA
  • Location: Yaizu, Japan
  • Photography: Kai Nakamura
  • Date of Completion: June 2013
  • Principal Use: Residence
  • Structure:  Built of wood
  • Site Area: 778.38m2
  • Total Floor Area: 82.55m2 (65.99m2/1F, 16.56m2/2F)
  • Structural Engineer: Daisuke Hasegawa

Material Information

  • Exterior Finish: Resin mortar
  • Floor: Trowel concrete , Japanese cedar flooring
  • Wall: Plasterboard t=12.5 Acrylic emulsion paint
  • Ceiling: Plasterboard t=9.5 Acrylic emulsion paint

The “Children´s Village” Library in Villa de las Niños, Zona 06, Guatemala by SOLIS COLOMER Y ASOCIADOS

Wednesday, September 25th, 2013

Article source: SOLIS COLOMER Y ASOCIADOS

The “Children’s Village” Library located in Zone 6 of Guatemala is part of the Educational Facilities of the same name, a project developed by the Sisters of Mary, which focuses on training underprivileged children. This new set of buildings is part of the last phase of the educational complex, which has more than 15,000 m2 of construction distributed in modules of classrooms, workshops and sports facilities.

Image Courtesy © SOLIS COLOMER Y ASOCIADOS

  • Architects: SOLIS COLOMER Y ASOCIADOS
  • Project: The “Children´s Village” Library
  • Location: Villa de las Niños, Zona 06, Guatemala
  • Type: Educational, cultural.
  • Mts2: 800 mts2
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy