Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for October 11th, 2013

Red Wall in Shanghai, China by 3GATTI ARCHITECTURE STUDIO

Friday, October 11th, 2013

Article source: 3GATTI ARCHITECTURE STUDIO

If you digit +31° 16’ 9.45”, +121°27’ 14.93” on Google Maps, a zenith scale view will appear of a rectangular building, characterized by a central patio with pedestrian bridges crossing it and a long flamboyant red wall which acts as a barrier to separate the internal areas from the noise of the elevated road which runs opposite.

Image Courtesy © Shen Qiang & Daniele Mattioli

  • Architects: 3GATTI ARCHITECTURE STUDIO
  • Project: Red Wall
  • Location: Shanghai, China
  • Photography: Shen Qiang & Daniele Mattioli
  • Chief architect: Francesco Gatti
  • Project manager: Summer Nie
  • Collaborators: Zhengxin Ni, Michele Ruju, Charles Mariambourg, Yanmin Sun, Furion Huang, Karen Cheung
  • Structural engineer and local institute: Shanghai Orient Architectural design & Research Institute CO. LTD.
  • Client: Shanghai Shang ‘an Development and Administration Ltd
  • Programme: Retail, Restaurants, Office, Parking
  • Total area: 14300 m²
  • Design period: may 2008
  • Construction period: 2008
  • Materials: reinforced concrete structure, aluminum panels façade, bamboo screens, glass

Courtyard House in Peach Garden, Niigata, Japan by Takeru Shoji Architects

Friday, October 11th, 2013

Article source: Takeru Shoji Architects 

This is a private residence for a family of three built on a very particular landscape in the suburban Niigata, Japan. It is on a corner of peach garden in between a historical hinterland of farm villages along the Nakanokuchi River and a heavy traffic highway passing through the whole Niigata prefecture in front.

Image Courtesy © Isamu Murai

  • Architects: Takeru Shoji Architects
  • Project: Courtyard House in Peach Garden
  • Location: Niigata, Japan
  • Photography: Isamu Murai
  • Use: Private Residence
  • Site Area: 271.8㎡
  • Bldg. Area: 105.4㎡
  • Gross Floor Area : 153.5㎡
  • Software used: Vectorworks

C Quadro Executive Complex in Udine, Italy by SEFAR® Architecture

Friday, October 11th, 2013

Article source: SEFAR® Architecture

The Italian city of Udine welcomes a graceful, modern new office building to its urban landscape. The C Quadro Executive Building, designed using SEFAR® Architecture Vision fabric, mirrors the recognizable skyline of the financial district while contributing a modern aesthetic all its own.

Image Courtesy © SEFAR® Architecture

OPTIONS GROUP in New York City by Tirmizi Campbell

Friday, October 11th, 2013

Article source: Tirmizi Campbell

Asifa Tirmizi and Scot Campbell of New York City based architecture and interior design firm Tirmizi Campbell have worked with the Options Group before the partners are good friends of Asifa’s as she has worked with them on designing their New York City residences.

Image Courtesy © Hulya Kolabas

  • Architects: Tirmizi Campbell
  • Project: OPTIONS GROUP
  • Location: New York City, U.S.A
  • Photography: Hulya Kolabas
  • Owner: OPTIONS GROUP
  • Management Company: OWNER OF BUILDING
  • Date project completed: JANUARY 2013
  • Total square footage: 2,500- GROUND FLOOR
  • Construction Start Date (month and year): AUGUST 2012
  • Construction End Date (month and year): JANUARY 2013
  • Project Team (list professional affiliation initials and titles, if desired): Asifa Tirmizi, Designer, Scot Campbell, Architect, AIA
  • Purchasing Firm and Contractor: Wyanoke Builders, LLC

The SSE Hydro in Glasgow, Scotland by Foster + Partners

Friday, October 11th, 2013

Article source: Foster + Partners

Rod Stewart to open The SSE Hydro, a major new entertainment venue for Scotland

The SSE Hydro, Scotland’s largest purpose-built public event arena, will open to the public with a concert by Rod Stewart on 30 September. Its free spanning roof of 120 metres, large enough to encompass Glasgow’s Queen Street railway station, encloses a highly flexible amphitheatre for an audience of up to 13,000. Externally, the arena is wrapped in lightweight translucent panels taking the excitement of the concert to the city – the whole building can be illuminated to glow as a beacon of colour on the waterfront.

Image Courtesy © Nigel Young_Foster + Partners

  • Architects: Foster + Partners
  • Project: The SSE Hydro
  • Location: Glasgow, Scotland
  • Photography: Foster + Partners, Nigel Young_Foster + Partners,  Marc Turner.
  • Client: Scottish Exhibition Centre Ltd (SEC)
  • Design Team: David Nelson, Spencer de Grey, David Summerfield, Ben Scott, Chris Connell, Mike Jelliffe, Claire Donnelly, James Edwards David Gillespie, John McCulley, Scott McQueen, Gregor Milne, Mouzafer Ntagkala, Samantha So.
  • Structural Engineer: Arup
  • Structural and Services Engineer: Arup Scotland
  • Mechanical and Electrical Engineers:  Arup
  • Project Management: Turner & Townsend Project Management
  • Quantity Surveyor: Gardiner & Theobald LLP
  • Fire Consultant: Arup Fire
  • Environmental and Transport Planning:  Arup Scotland
  • Planning Consultant: Keppie
  • Planning Supervisor: Halcrow
  • Acoustic Consultant: Sandy Brown Associates
  • Audio-visual Consultant: Shen Milsom Wilke
  • Main Contractor: Lend Lease
  • Appointment: 2005
  • Construction Start: 2010
  • Completion: 2013
  • Area (Gross): Approximately 25,000m²

Hackney Marshes Centre in London, England by Stanton Williams

Friday, October 11th, 2013

Article source: Stanton Williams

Hackney Marshes is a unique place. With its origins in ancient woodland and medieval common land, it remains a vast open space. It is a place set apart from the city by a boundary of trees and by the River Lea. Yet it also connects communities, being an important green space in a densely-populated area. In addition, as the London home of amateur Sunday League football, it draws people from across the capital.

Image Courtesy © Hufton & Crow

  • Architects: Stanton Williams
  • Project: Hackney Marshes Centre
  • Location: London, England
  • Photography: Hufton & Crow, David Grandorge Andy Spain
  • Construction value: £5.69m
  • Cost per sq m: £1695/sq m
  • Construction Start date: Nov. 2009
  • Completion Date: Nov. 2010
  • Project Duration: 2 Years
  • Construction phase: 1 Year
  • Number of Occupants: Maximum 1080
  • Gross Internal Area: 3060m2

OUR LADY OF THE ROSARY PUBLIC SCHOOL in Torre-Pacheco, Spain by Martin Lejarraga Architect

Friday, October 11th, 2013

Article source: Martin Lejarraga Architect

The land on which the School sits is in a new area of strategic growth in the city, in an area with public educational and cultural infrastructures: a library, high school and sports facility.

The project arises from a unique comprehensive idea for dealing with the entire block by creating a new topography to act as a reference point in this expanding zone of Torre Pacheco; a new urban, cultural and leisure area for residents, where the public space – characterized by the folding terrain and the integration of diverse uses – contains and protects the buildings.

Arial view, Image Courtesy © David Frutos

  • Architects: Martin Lejarraga Architect
  • Project: OUR LADY OF THE ROSARY PUBLIC SCHOOL
  • Location: Torre-Pacheco, Spain
  • Photography: David Frutos
  • CLIENT: Ayuntamiento de Torre Pacheco
  • START OF PLANNING: project, april 2005 – july 2005
  • COMPLETION: September 2010
  • PROJECT TEAM-collaborators- Office: Julian Lloret, Claudia Montoya, Ana Belén López, Mar Melgarejo (architects)
  • On site: Policarpo Sánchez (technical architecture)
  • General consultor: ACE Edificación (Mariano Alegría, José Ibeas, Pedro Ruiz)
  • GENERAL CONSTRUCTOR: Ferrovial-Agromán
  • BUILT-UP AREA: 4.652 m2
  • BUILDING COSTS: 4.325.543,19 €

ANDALUSIAN INSTITUTE OF BIOTECHNOLOGY in SEVILLE, SPAIN by Sol89

Friday, October 11th, 2013

Article source: Sol89

Located in one of the lots of the former International Exposition of 1992 in Seville, a tertiary landscape saturated with high-flown singularities, a heritage from the exhibition´s pavilions, the competition includes areas for certain medical specialties the surface of which is proportional to the capital invested in each of them. From this proportionality, we proposed a section shaped as a bar chart, setting up three linked voids forming a large space that develops the Center´s circulation and activities.

Image Courtesy © Jesús Granada

  • Architects: Sol89
  • Project: ANDALUSIAN INSTITUTE OF BIOTECHNOLOGY
  • Location: SEVILLE, SPAIN
  • Photography: Jesús Granada
  • Technical Architect: Victor Batzan Cascales.
  • Contributors: David Rodriguez, an architecture student.
  • Structure: Alejandro Cabanas, Industrial Engineer.
  • Facilities: Insur JG.
  • Living intervention: 6398.74 m²
  • Promoter: Tecnolaser SA
  • Construction: Level-Econivel SA

ONE FAMILY HOUSE IN Barcelona, Spain by YLAB Arquitectos

Friday, October 11th, 2013

Article source: YLAB Arquitectos

The project is situated in the Vallvidrera neighborhood, a residential area with views overlooking the city of Barcelona, surrounded by the Collserola natural park, in a very sloped and small plot situated between a valley and a pine forest.

The objectives of the project were to get the maximum possible building area within a tight budget and an optimized orientation of all openings while protecting the privacy of the owners.

Image Courtesy © Marcela Grassi

  • Architects: YLAB Arquitectos
  • Project: ONE FAMILY HOUSE
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: Marcela Grassi
  • Authors: Tobias Laarmann and Yolanda Yuste López
  • Client: Private
  • Area: 286.91 m2
  • Craftmen: Coter de Construcciones, Ebanistería Agüera
  • Software used: AutoCAD and Maya

EDEL:WEISS RESIDENCES in Katschberg, Austria by Matteo Thun & Partners

Friday, October 11th, 2013

Article source: Matteo Thun & Partners

Built on the highest point of the Katschberg Alpline Pass, 1600 meters high, the two monolithic apartment-towers edel:weiss demonstrate an almost  symbolic portal between the two provinces Salzburg and Kärnten and have been appointed to act as the new town’s landmark for today.

Image Courtesy © Christian Wöckinger

  • Architects: Matteo Thun & Partners
  • Project: EDEL:WEISS RESIDENCES
  • Location: Katschberg, Austria
  • Photography: Christian Wöckinger, Jens Weber
  • CLIENT: Michaeler & Partner
  • CLIENT CONTACT: Otmar Michaeler
  • INTERVENTION TYPE: Architecture, interior design, light design, landscaping.
  • PROJECT MANAGER:  (MTP) architecture: Bruno Franchi, interior design: Michael Catoir

TEAM (MTP)

  • Interior designers: Sabrina Pinkes, Maren Weitz
  • Light design: Simone Fumagalli
  • OWNER: Michaeler & Partner
  • INVESTOR: Michaeler & Partner
  • OPERATOR: Michaeler & Partner
  • START DATE YEAR: 2005
  • END DATE YEAR:  2009
  • TOTAL BUILDING AREA: 4 000 m2
  • DETAILED BUILDING AREA:  residential units 6 700 m2, housed by two towers, 1 of 10 floors, the other 14.
  • BUILDING USE: Residence of 66 units.
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy