Open side-bar Menu
 ArchShowcase
Sumit Singhal
Sumit Singhal
Sumit Singhal loves modern architecture. He comes from a family of builders who have built more than 20 projects in the last ten years near Delhi in India. He has recently started writing about the architectural projects that catch his imagination.

House rehabilitation in Noutigos by Dom Arquitectura

 
October 23rd, 2013 by Sumit Singhal

Article source: Dom Arquitectura

The aim was to act respecting the current volumes of this old house, located close to the river in the village of Noutigos. Maintaining the stone facade, replacing the original windows in chestnut wood, we just only propose two new small and strategic openings in the south wall for their views and the natural light needed for specific locations. The new openings with iron frame and fixed glass contrast with the existing ones and which are treated with a chestnut wood.

Image Courtesy © Dom Arquitectura

  • Architects: Dom Arquitectura
  • Project: House rehabilitation
  • Location: Noutigos

Image Courtesy © Dom Arquitectura

Part of the south facade formed with very small stones has had to repair due to continuous moisture, so we propose a mortar render. We have maintained the large stones around the windows, and have continued to finish smoothing existing lines almost the entire first and second floor.

Image Courtesy © Dom Arquitectura

The entrance garden has been treated with a great old reclaimed flagstones, wood benches, albizias, ivy and lavender, give us a simple but hearty welcome.

The recovered stone forms the interior finished walls. In the ground floor they combined with ocher mortar, it generates a game as a baseboard with different heights, covering damaged stone areas and adapting to the interior space distribution. The result is a balanced interior finish where dominates the mortar ocher and stones colors.

Image Courtesy © Dom Arquitectura

The ground floor is a open space with a continuous pavement, where we place the dining room, the kitchen and the living area. On the first floor we located three bedrooms and two bathrooms. The slabs are made with clay vault painted with a gray glaze.

The second floor under the cover is a space originally used as clothesline, now has become a completely open space, flooded with natural light through skylights and a cut in the cover that originates a small terrace with beautiful views to Finisterre and the Carnota bay.

Respect the stone, recover the existing elements and combine them with an open and new distribution, actual lighting and furniture, creates a new charming spaces.

Image Courtesy © Dom Arquitectura

Image Courtesy © Dom Arquitectura

Image Courtesy © Dom Arquitectura

Image Courtesy © Dom Arquitectura

Image Courtesy © Dom Arquitectura

Image Courtesy © Dom Arquitectura

Image Courtesy © Dom Arquitectura

Image Courtesy © Dom Arquitectura

Image Courtesy © Dom Arquitectura

Image Courtesy © Dom Arquitectura

Related posts:

Tags:

Categories: House, Rehabilitation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy