Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for October, 2013

House in Shinoharadai, Kanagawa, Japan by Tai and Associates

Wednesday, October 30th, 2013

Article source: Tai and Associates

The site is situated on a small hill in Yokohama. A new program, composed of two-family residence and office, is applied to the building, while paying attention to preserve the family’s history and memories attached to the land. The building is divided in different volumes according to the scale of the surrounding residences. The podium is constructed of concrete retaining walls, the main volume, which is regarded as piano nobile, is made of concrete using wood panel formwork with tongue-and-groove joints, and the white volume contains office. The form of each volume expresses a different function inside.

Image Courtesy © Seiichi Ohsawa

  • Architects: Tai and Associates
  • Project: House in Shinoharadai
  • Location: Kanagawa, Japan
  • Photography: Seiichi Ohsawa
  • Date of Completion: 2013
  • Principal Use: Residential
  • Structure: Reinforced concrete
  • Site Area: 393.17m2
  • Total Floor Area: 278.26m2 (149.30m2/1F, 122.25m2/2F, 6.71m2/PHF)
  • Structural Engineer: motoi nomura

Art Stable by OLSON KUNDIG ARCHITECTS

Wednesday, October 30th, 2013

Article source: OLSON KUNDIG ARCHITECTS

An urban infill project in Seattle’s rapidly developing South Lake Union neighborhood, Art Stable is built on the site of a former horse stable. The seven-story mixed-use building carries its working history into the future with highly adaptable live/work units.

Image Courtesy © Benjamin Benschneider

  • Architects: OLSON KUNDIG ARCHITECTS
  • Project: Art Stable
  • Photography: Benjamin Benschneider, Tim Bies
  • Client: Point 32 Development
  • Size: 25,550 SF; 7 stories
  • Completed: 2011
  • Awards include: 2011 Seattle AIA Honor Award, 2011 National AIA Housing Awards, 2011 Residential Architect Design Awards

Makura Teppan House in Mexico City by ROZILLIO ARQUITECTOS

Wednesday, October 30th, 2013

Article source: ROZILLIO ARQUITECTOS

When we called for this project we met a local who had previously been a seafood restaurant which had nothing to rescue, so we decided to demolish all that was on it to clean completely and leave a completely clean box and based to that from scratch and begin to identify the problems and provide solutions.

Image Courtesy © Lalo Ochoa

  • Architects: ROZILLIO ARQUITECTOS
  • Project: Makura Teppan House
  • Location: Mexico City
  • Photography: Lalo Ochoa
  • Contributors: David Hernandez, Gerardo Cortez, Felipe Rodriguez, Abraham Cohen.
  • Construction: Guillermo Castro, Carlos Miranda, Juan Ramos, Efren Ramirez, Ignacio Bernal, Francisco García.

Queen Elizabeth II Courts of Law in Brisbane, Australia by Architectus

Wednesday, October 30th, 2013

Article source: Architectus

The Queen Elizabeth II Courts of Law have opened to much acclaim. The building is a radical departure from traditional court design. It exhibits a high degree of transparency and lightness appropriate to the expression of contemporary justice and to its sub-tropical locale.

Image Courtesy © Architectus

  • Architects: Architectus
  • Project: Queen Elizabeth II Courts of Law
  • Location: Brisbane, Australia
  • Client: Department of Public Works, Queensland Government
  • Approx. Value: $570m
  • Floor Area: 64 000m2
  • Completion: 2012
  • Software used: REVIT, Autocad, Adobe Photoshop and Indesign

Awards

  • 2013 AIA State Award
  • Public Buildings Category

M-B.L.D in Fukuoka, Japan by Architect Show Co.,Ltd

Wednesday, October 30th, 2013

Article source: Architect Show Co., Ltd

Located in Fukuoka City Vice city center, this Building is apartments for rent for single people.

Currently, there is no personality in architecture itself rental apartments, it is often thought to be a uniform design.

As opposed to design the architecture design uniform so far, I have the concept that you plan to have a personality in architecture itself, combines livability and design, the “architecture the sole.

Image Courtesy © Toshihisa Ishii

  • Architects: Architect Show Co.,Ltd
  • Project: M-B.L.D
  • Location: Fukuoka, Japan
  • Photography: Toshihisa Ishii
  • Builder: Miraizu construction Co.,Ltd
  • District: Kyushu
  • Use: Mansion
  • Site Area: 340.65
  • Bldg.Area: 199.81
  • Gross Floor Area: 540.65
  • Bldg.Coverage Ratio: 58.65
  • Gross Floor Ratio: 158.71
  • Bldg.scale: 5 stories above ground
  • Structure: Reinforced concrete construction
  • Max.Height: 13.49 m
  • Parking Lot: Four cars
  • Exterior Finish: Porcelain tile
  • Complete year: April,2013
  • Client: Mr.M

THE HUG – Otaniemi Central Campus of AAl to University by MenoMenoPiu Architects

Tuesday, October 29th, 2013

Article source: MenoMenoPiu Architects

The  project is a contemporary evolution of the classic courtyard tipology, unfolding the four sides of the courtyard along the axis of the main road,creating a central urban square facing south for both students and citizens.

The four sides go up from east to west according to the heights of the surrounding buildings. It allows to keep the view of the main Alvar Aalto building and creating a main access.

Image Courtesy © MenoMenoPiu Architects

The former carriageable roads are processed in the main pedestrian and cycle paths, keeping the total permeability of the site in the main points of access.

The creation of two different external levels that takes shape from theterrain, has enabled the customization of two different open spaces.

Image Courtesy © MenoMenoPiu Architects

The Lower square at 0.00 represents “THE HUG”, the most dynamic front, south faced, the New Centrality  of the Alvar Aalto Campus. In this space of social interaction  all the public university activities and  the commercial/gastronomic frontare  concentrated. The north side of “THE HUG”, which is less enlightened, becomes the Media Lume of the campus with the presence of two theatres and one exterior stage.

Image Courtesy © MenoMenoPiu Architects

The Upper square at +5.00 is the quieter front of the project thought as a green open space with big terraces.The goal is to keep low in front the Alvar Aalto’s building.

The program is developed in a linear way on the site. Placing on the south-east the commercial front and on the north-west the university activities. Following the logics of the planning, the program turns into a curve that ends on the VTT Building and generates the large central space,”THE HUG”.

This approach creates an interactive environment  for pedestrian and bicycle traffic, releasing and lengthening the visual outlook.

Image Courtesy © MenoMenoPiu Architects

The basement of the building is a vibrant glazed space, conceived like a green house, whereon the east side is concentrated a large retail front, such as grocery shop, copy shop, material shop, book shop, galleries and restaurants, and on the west side all the common activities of the university campus, such as exhibition spaces, lounge point, interactive and audiovisual areas, administrations,stages (Media Lume).

Image Courtesy © MenoMenoPiu Architects

This mix will guarantee a continuous daily life of this place, making it an attractive center either for its users orfor those of the nearby universities. In fact the project’s purpose is to provide a clever urban link between all the activities already existing and those that will be realized.

Image Courtesy © MenoMenoPiu Architects

On this common basement three boxesare settled. The lower one, that is in visual relation with the Alvar Aalto building, hosts all dining activities with their beautiful terraces on both sides. The other two boxes represent  all the university program (Media, Architecture,Design and Art, VTT extension).

Image Courtesy © MenoMenoPiu Architects

The university boxes work like a covered courtyard providing external views on campus and at the same time give more intimate interior views. The possibility to share the spaces between the various faculties makes possible the interaction between the different disciplines.

The development of the internal program is based on the principle of the mixing and sharing of activities, believing that this system could be a fruitful way to break down the usual concept of a university campus.

Image Courtesy © MenoMenoPiu Architects

The VTT expansion has been considered as an integrant part of the project being one of the sides that embraces this new centrality, in fact the highest box relies on the corner building, connecting it to the whole system and bringing into it new cultural energy.

The Shading envelope provides a climate control depending on the exposition, concentrating glazed surfaces on the south-west to accumulate heat during daylight hours and more opaque surfaces on the north side to eliminate the heat loss.

Image Courtesy © MenoMenoPiu Architects

The roofs play a key role in the project as generators of life, interactions and energy. The lowest roof is totally merged with the ground, being a beautiful terrace and a set back with the Aalto building.

The second and the third roof are two powerful terraces serving the university spaces where in summer period students can enjoy the beautiful views on the bay. Those two roof decks could be imagined also as exhibition spaces for the artistic production of the campus. The Highest roof  is equipped with wind turbines that  guarantee the production of the energy for the new building and the surroundings.

Image Courtesy © MenoMenoPiu Architects

All the design choices are directed in the way of durable development through the use of high  performance materials, capable of limiting consumption, natural ventilation, natural management of humidity inside, rainwater recovery and the use of renewable energy such as geothermal energy.

The rectangle is the neutral form par excellence, because its corners balance the two opposing forces of the line: the vertical and horizontal”.

Image Courtesy © MenoMenoPiu Architects

Image Courtesy © MenoMenoPiu Architects

Image Courtesy © MenoMenoPiu Architects

Image Courtesy © MenoMenoPiu Architects

PEDROSO HOUSE in Buenos Aires, Argentina by BAK Arquitectos

Tuesday, October 29th, 2013

Article source: BAK Arquitectos

This work is the result of a process that began in 2004 with the construction of a summer house in the forest of Mar Azul in order to take advantage of this intervention opportunity in a site of significant landscape values to propose design alternatives that take under consideration the protection of the natural environment as an unavoidable premise.

Image Courtesy © Gustavo Sosa Pinilla

  • Architects: BAK Arquitectos
  • Project: PEDROSO HOUSE
  • Location: Buenos Aires, Argentina
  • Photography: Gustavo Sosa Pinilla
  • Design and Project Management: María Victoria Besonias, Luciano Kruk
  • Collaborators: Diorella Fortunati
  • Land Area: 333 m2
  • Built Area: 95 m2
  • Completion date: 2012

Pablo Neruda Elementary School in Alcorcón (Madrid), Spain by Rueda Pizarro Arquitectos

Tuesday, October 29th, 2013

Article source: Rueda Pizarro Arquitectos

Inspired in the duality between the world of adults and the world of children described in the work of Lewis Carroll, the project proposes transferring Alice ‘s universe to the primary school; a world full of sensations, experiences, games, scales and colors where both coexist.

Image Courtesy © Miguel de Guzmán

  • Architects: Rueda Pizarro Arquitectos
  • Project: Pablo Neruda Elementary School
  • Location: Alcorcón (Madrid), Spain
  • Photography: Miguel de Guzmán
  • Architects: Rueda Pizarro Arquitectos SLP.María José Pizarro, Óscar Rueda.Antonio Cantero, Miguel Chillerón, Alberto Galindo, Laura Montero, Pedro G. Merino.
  • Area: 1.503,35 sqm.
  • Client: Alcorcón City Council

Entourage by Latitude Studio

Tuesday, October 29th, 2013

Article source: Latitude Studio

The accommodation of this 200m2-place into an art-gallery-lounge bar gives opportunity to explore different ways of displaying art inside a place which is traditionally conceived as a chill-out space.

The gallery is organized as three-concatenated spaces: the “Light Fall Room”, the “Mirror Room” and the “Dada Room”. The white walls of the Light Fall Room display a so-called “untouched nature”: the only piece of art which cannot be purchased.

Image Courtesy © Latitude Studio

  • Architects: Latitude Studio
  • Project: Entourage
  • YEAR: 2013
  • TYPE: Commission
  • STATUS: Built
  • CLIENT: Ammo Catering Culture Co., Limited
  • PROGRAM: 200m2 of a gallery-lounge bar
  • CHEIF DESIGNER: Manuel Zornoza
  • PROJECT MANAGER: Lihui Sim
  • TEAM: Wang Heyi , Yang Yushan, Xi Heng
  • CONSTRUCTION COMPANY: SOK Consulting Service Limited

Curl Curl Residence in Sydney, NSW by CplusC Architectural Workshop

Tuesday, October 29th, 2013

Article source: CplusC Architectural Workshop

The Curl Curl House was an exercise in material, time, and cost efficiency. A specific project brief included two bedrooms with built-in robes, bathroom/laundry, an open plan dining, kitchen, living space, and a deck. The Client also required that the home was to be at one level extending from the carport and main entrance.

Image Courtesy © Murray Fredericks, Simon Whitbread

  • Architects: CplusC Architectural Workshop
  • Project: Curl Curl Residence
  • Location: Sydney, NSW
  • Architect: Clinton Cole
  • Photography: Murray Fredericks, Simon Whitbread
  • Floor Area: 237m² + Pool + Landscape
  • Time: 22 weeks
  • Year: 2011
  • Engineer: Jack Hodgson Consultants
  • Builder: CplusC Architectural Workshop
  • Landscaper: CplusC Architectural Workshop
  • Software used: Vectorworks
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy