Open side-bar Menu

Archive for November, 2013

Manatee Technical Institute in Bradenton, FL

Sunday, November 10th, 2013

Article source: Banker Wire

MUKWONAGO, WI…In September 2013, Manatee Technical Institute celebrated its 50th anniversary in a new main campus facility. Featuring railing infill panels woven by Banker Wire, the Bradenton, FL, ‘Main Campus’ is a state-of-the-art facility that is home to post-secondary adult, career and technical education programs.

Image Courtesy © Banker Wire

  • Project: Manatee Technical Institute
  • Location: Bradenton, FL, U.S.A

Drees & Sommer Headquarters in Stuttgart, Germany by Ippolito Fleitz Group GmbH

Sunday, November 10th, 2013

Article source: Ippolito Fleitz Group GmbH

As an international corporation, Drees&Sommer provides support in all aspects of property for public and private building owners as well as investors. Our range of services includes development consultancy, project management, engineering, infrastructure consultancy and strategic process consultancy. With 17 locations in Germany and a further 18 throughout the world, we currently have over 1,500 employees. We adhered to the highest standards in the transformation of our Stuttgart office building, drawing on Drees&Sommer’s extensive experience in innovative usage and spatial concepts as well as corporate processes which always take employees into consideration.

Image Courtesy © Zooey Braun

  • Architects: Ippolito Fleitz Group GmbH
  • Project: Drees & Sommer Headquarters
  • Location: Stuttgart, Germany
  • Photography: Zooey Braun
  • CLIENT: Drees & Sommer AG
  • YEAR: February 2013
  • SIZE: 2775 m², sqm
  • TEAM: Peter Ippolito, Gunter Fleitz, Tilla Goldberg, Gideon Schröder, Roger Gasperlin, Tim Lessmann, Trung Ha, Timo Flott, Tanja Ziegler
  • LIGHTING DESIGN: Lichtwerke Köln, Stefan Hofmann

Greenhouse Botanical Garden in Grueningen, Switzerland by idA

Sunday, November 10th, 2013

Article source: idA 

The new pavilion at the botanical garden at Grueningen relates strongly to its context. The design was inspired by the surrounding forest, not the built environment. Both the formal vocabulary and the structural concept derive from nature. The pavilion is conceived to harmonize with and expand the forest.

Image Courtesy © Markus Bertschi

  • Architects: idA
  • Project: Greenhouse Botanical Garden
  • Location: Grueningen, Switzerland
  • Photography: Markus Bertschi, Ladina Bischof
  • Client: Zuercher Kantonalbank
  • Completion: 2012
  • Area: 180m2

172 Social Housing Building in Sarriguren by Alfonso Alzugaray

Sunday, November 10th, 2013

Article source: Alfonso Alzugaray

We want to raise the inner lane to the category of “reason” of the project. In order to do this, besides the compositional order decisions, we force the access to the houses through this space, qualifying it and generating in this way activity and relation and justifying in our opinion the design of this street.

Image Courtesy © Cesar San Millán, Alzugaray Estudio

  • Architects: Alfonso Alzugaray
  • Project: 172 Social Housing Building
  • Location: Sarriguren
  • Photography: Cesar San Millán, Alzugaray Estudio
  • Surface built: 25.450 m2
  • Client: VITRA Parque del Arga
  • Constructor: Dragados
  • Project director: Fernando Rubi
  • Quantity surveyor: Pedro Legarreta Nuin
  • Eng. Structures: NB 3 5
  • Software used: Autocad

Rest Hole in the University of Seoul, South Korea by UTAA

Sunday, November 10th, 2013

Article source: UTAA

The first floor of the dormitory in University of Seoul was originally an empty parking lot. An area enclosed by columns that supported the main office of the building, people would use the area only for smoking and storing bikes. The place was far too dark and inefficient and further desperately needed to be remodeled. In collaboration, the architectural students of the University of Seoul (Lee Sang-myeong, Ha Ki-seong, Baek Jong-ho) and UTAA designed a solution that would become much more than a simple rest area.

Image Courtesy © Jin Hyo-suk

  • Architects: UTAA
  • Project: Rest Hole
  • Location: University of Seoul, South Korea
  • Photography: Jin Hyo-suk, Kim Yong-soon, UTAA
  • Design Team: UTAA, architectural students of the University of Seoul., (Lee Sang-myeong, Ha Ki-seong, Baek Jong-ho)
  • Area: 180 sqm
  • Year: 2012
  • Structure: Wooden structure(with glulam)
  • Software used: Rhinoceros

Central Mosque of Pristina Competition in Republic of Kosovo by SADAR + VUGA

Sunday, November 10th, 2013

Article source: SADAR + VUGA

The SADAR+VUGA proposal for the new Central Mosque of Pristina has been awarded the second prize, whereas no first prize has been selected. Following the jury’s invitation we have developed the design proposal further for final jury’s selection of the design that will go into a design implementation phase.

Image Courtesy © SADAR + VUGA

  • Architects: SADAR + VUGA
  • Project: Central Mosque of Pristina Competition
  • Location: Dardania, Prishtina, Republic of Kosovo
  • Type: religious, cultural and educational center
  • Source: open international competition
  • Client: The Islamic Community of the Republic of Kosovo
  • Site area: 8.103 m2
  • Total floor area: 41.803 m2
  • Structure: concrete, steelwork
  • Cladding: artificial stone plates, aluminium shingles
  • Program: mosque (number of male prayers 4.103, number of female prayer 2.543), social education center, shopping center, conference hall

Espace St-Denis in Montreal, Canada by ANNE SOPHIE GONEAU

Sunday, November 10th, 2013

Article source: ANNE SOPHIE GONEAU

The project is the design of a 1,280 sq.ft. condo, located on the ground floor of a triplex in Montreal. The mandate was to divide each living area in order to maximize while maintaining the architectural integrity of the existing location, each room with natural light. The concept was to highlight the raw materials, discovered during the demolition (brick wall, wall hemlock and steel structure), in order to communicate their material, their relief and color environment.

Image Courtesy © Adrien Williams

  • Architects: ANNE SOPHIE GONEAU
  • Project: Espace St-Denis
  • Location: Montreal,Canada
  • Photography: Adrien Williams
  • When: 2013

Murano Condo – Long Island City by Minimal USA

Sunday, November 10th, 2013

Article source: Minimal USA

Glass. Water. Light. Color. The Murano Condo, named after the famous Italian island known for its spectacular colored glass, combines these four elements into a fluid design, making it a standout in an area of New York known for its creative edge: Long Island City. Minimal USA is proud to providing its INDEX Kitchens for this spectacular building.

Image Courtesy © Minimal USA

  • Architects: Minimal USA
  • Project: Murano Condo – Long Island
  • Software used: AutoCAD


Sunday, November 10th, 2013

Article source: Walters-Storyk Design Group 

WSDG Acoustic Expertise Aids Comprehensive Restoration Effort

SOLOTHURN, SWITZERLAND:  Begun in 1762, and completed in 1773, the St. Ursen Cathedral has long-served as the focal point for both worship and tourism in Switzerland’s most significant baroque town. In early January 2011, a mentally disturbed person set a fire which wreaked massive damage throughout the Cathedral’s 2000 + sq. ft. congregation hall.  When the smoke cleared, the entire white/gray lime rock interior, which had shone like marble for centuries, was encrusted with a foul grayish residue.  The Cathedral was closed to the public and a plan for restoration developed.

St. Ursen Cathedral Exterior during restoration Photo credit: WSDG

  • Architects: Flury und Rudolf Architekten AG
  • Photography: WSDG, Guido Schenker, Flury und Rudolf Architekten AG

Mentana Residence in Montreal, Canada by MU Architecture

Sunday, November 10th, 2013

Article source: MU Architecture

This two-storey apartment is located just above a very popular Asian restaurant in the heart of Plateau Mont-Royal in Montreal. The client’s desire was to create a small town house with two bedrooms, an open plan living space, a mezzanine level for relaxation and a terrace. To achieve this, an additional floor was required to respond to the small family’s growing needs.

Image Courtesy © Ulysse Lemerise Bouchard (YUL Photo)

  • Architects: MU Architecture
  • Project: Mentana Residence
  • Location: Montreal, Canada
  • Photography: Ulysse Lemerise Bouchard (YUL Photo)
  • Client: Marie-Michele Dubois and David Leblanc
  • Project team: Jean-Sébastien Herr, Charles Côté, Pierre-Alexandre Rhéaume
  • Structural Engineer: Gilles Albert
  • Project zone: Plateau Mont-Royal
  • Project completion date: January 2013
  • Project area: 1600 pi2
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy