Open side-bar Menu

Archive for November, 2013

Veranda car park in Rotterdam, Netherlands by Paul de Ruiter

Wednesday, November 27th, 2013

Article source: Paul de Ruiter

To solve the parking problems in the Veranda strip close to the Feyenoord stadium in Rotterdam, Paul de Ruiter was commissioned, by the City of Rotterdam Development Corporation (OBR) and Rotterdam City Supervision (STZ),  to design a multi-storey car park with a high-quality architectonic character that would fit in with the urban planning vision of architect Rudy Uytenhaak. The car park was to accommodate 650 cars, as well as providing space for shops and places to eat and drink in the section of the building at street level.

Image Courtesy © Rien van Rijthoven

  • Architects: Paul de Ruiter
  • Project: Veranda car park
  • Location: Rotterdam, Netherlands
  • Photography: Rien van Rijthoven
  • Parking spaces: 300 above ground, 330 undergrond
  • Gross floor area: 20.000 m² car park, 500 m² to eat and drink, 500 m² shops
  • Volume car park: 55.000 m³
  • Program: Car park for 630 cars
  • Start design: January 2002
  • Start building: August 2003
  • Delivery: March 2005
  • Software used: AutoCAD.

Design team

  • Commissioners: Dienst Stadstoezicht Rotterdam, Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam
  • User: Neighbours and visitors
  • Design: Architectenbureau Paul de Ruiter bv
  • Project team: Michael Noordam, Dieter Blok, Monique Verhoef, Willeke Smit, Sander van Veen
  • Adv. car park: Spark , Twynstra Gudde, adviseurs en managers
  • Adv. construction: ABT bv, adviseurs in bouwtechniek
  • Adv. installations: Halmos bv
  • Building management: Gemeentewerken Rotterdam
  • Arch. management: Architectenbureau Paul de Ruiter bv
  • Urban design: Rudy Uytenhaak Architectenbureau
  • Contractor: Dura Vermeer Beton- en Waterbouw bv

Casa La Solana in Soriano, Uruguay by Nicolas Pinto da Mota

Wednesday, November 27th, 2013

Article source: Nicolas Pinto da Mota

This project develops over a preexistence which was consolidated in different stages and dispersed forms.

The strategy of requialifying the existence and adding new areas gave sense to great part of the operations. The result of them define the final architecture; a sum of volumes which belong to different moments and different programs.

Image Courtesy © Arq. Eduardo Moras

  • Architects: Nicolas Pinto da Mota
  • Project: Casa La Solana
  • Location: Soriano, Uruguay
  • Photography: Arq. Eduardo Moras
  • Associated Architect: Arq. Victoria Maria, Falcón
  • Project Team: Arq. Matías Cosenza, Tadeo Itzcovich, Agustín Aguirre
  • Surface: 320m²
  • Structure: Ing. Fernando Saludas
  • Construction: Della Mea Camblong  S.A.
  • Year of Project: 2011
  • Year of construction: 2012-2013

Berkshire Pond House in Becket, Massachusetts by David Jay Weiner, Architects, P.C.

Tuesday, November 26th, 2013

Article source: David Jay Weiner, Architects, P.C.

This project is a response to a client’s desire to build a family weekend house on a densely wooded sloping site with stunning views overlooking a beautiful pond and the Berkshire Hills beyond.  The house is approximately 5,000 sq. ft. and conceived as a folded volumetric “sheet” enclosure that wraps and folds into itself to form and define the major interior spaces, and tie the house with the landscape.

Image Courtesy © Tony Morgan

Villa Kanousan in Kimitsu, Chiba, Japan by Yuusuke Karasawa Architects

Tuesday, November 26th, 2013

Article source: Yuusuke Karasawa Architects

This is a weekend cottage situated within the deep mountains area of midland of Bousou Peninsula. The site is located an Kanou Mountain, Kimitsu city. Traditional Japanese painting artist, Kaii Higashiyama(1909-99) once mentioned that he was awakened to a landscape painting by the majestic ravine scenary of this site-this cottage is sitting on the slope looking down this ravine.

Image Courtesy © Yuusuke Karasawa Architects

  • Architects: Yuusuke Karasawa Architects
  • Project: Villa Kanousan
  • Location: Kimitsu, Chiba, Japan
  • Design: 2007-2008
  • Construction: 2009
  • Consultants: gh9 co.,ltd.,mechanical(air condition)
  • General contractor: Eiger co.,ltd.—-Noriaki Fujii,Yousuke Ozaki
  • Structural system: timber
  • Materials used: rose mahogany,exterior; plaster board(emulsion paint finish).flooring and carpet,interior
  • Site area: 459.03m2
  • Built area: 51.83m2
  • Total floor area: 87.69m2

Three-in-one sports center in Visp, Switzerland by savioz fabrizzi architectes

Tuesday, November 26th, 2013

Article source: savioz fabrizzi architectes  

The valais canton and the visp vocational college had a sports centre constructed at one end of the existing college complex.

The building is a single, compact structure consisting of the sports halls part, which is orthogonal, and the service part, which is lower and whose shape is adapted to the outline of the existing buildings. thus, the design adds a new dynamic to the dialogue between the building and its surroundings; empty spaces become paths, public areas, entrances. the building’s footprint maximises the space available for outdoor sports fields.

Image Courtesy © thomas jantscher

  • Architects: savioz fabrizzi architectes
  • Project: Three-in-one sports center
  • Location: Visp, Switzerland
  • Photography: thomas jantscher, nicolas sedlatchek (aerial)
  • Client: berufschule oberwallis, visp
  • Programme: three-in-one sports center, cafeteria, tribune
  • Dates: competition 2004 1st place, completion 2010-2012
  • Volume sia 116: 21’000 m3
  • Collaboration: françois meyer architecture, sion
  • Project manager: dreipunkt ag, brig
  • Civil engineer: alp andenmatten lauber & partner ag, visp
  • Hvac engineer: tecnoservice engineering sa, martigny
  • Electrical engineer: demostene + partner ag, brig

PAKTA RESTAURANT in Barcelona, Spain by El Equipo Creativo

Tuesday, November 26th, 2013

Article source: El Equipo Creativo

In the Quechua language of Peru Pakta means “union”; in this case the union of two cultures and their respective cuisines . The interior design created by El Equipo Creativo emerges from this same idea, considering that Japanese cuisine is the basis of the nikkei gastronomy but wrapped in Peruvian tastes, colours, traditions and ingredients.  With this in mind, the basic elements of the restaurant such as the bars, the kitchen and the furniture are designed with a clear reference to the architecture of the traditional Japanese taverns.

Image Courtesy © Adrià Goula

  • Architects: El Equipo Creativo
  • Location: Barcelona. Spain
  • Photography: Adrià Goula
  • COLABORATORS: Lucas Echeveste Lacy, Cristina Huguet, Mireia Gallego
  • GRAPHIC DESIGN: Chickenbox Studio
  • PROJECT MANAGER: Sánchez Guisado Arquitectos
  • CLIENT: grupo  BCN 5.0 – Ferrán and Albert Adrià + Juan Carlos, Borja and Pedro Iglesias
  • COMPLETION DATE: April 2013
  • FLOOR AREA: 100m2

Technical College Silkeborg in Denmark by Henning Larsen Architects

Tuesday, November 26th, 2013

Article source: Henning Larsen Architects

Community and excellence are keywords in Silkeborg’s new Technical College. The college is designed to become a gathering point, promoting vocational excellence while at the same time fostering a strong sense of community across study programmes.

Image Courtesy © Henning Larsen Architects

Electric Coral Reef Station in Indonesian by Margot Krasojevic

Tuesday, November 26th, 2013

Article source: Margot Krasojevic

Out in the Indian Ocean, protecting the Indonesian coastline from Tsunamis sits the design for an electric artificial reef station. The framework of moveable steel girders and steel reef ball structures is designed in a way to support the growth of natural coral. The design’s section shows the moveable meta balls which are connected to an electrical cable that is attached to floating solar panels on the water surface.

Image Courtesy © Margot Krasojevic

  • Architects: Margot Krasojevic
  • Project: Electric Coral Reef Station
  • Location: Indonesian
  • Software Used: 3dsmax, Maya and Microstation

Apartment Design in Vardanants, Armenia by ITHAKA – Architecture and design

Tuesday, November 26th, 2013

Article source: ITHAKA – Architecture and design

The apartment was designed for a young family with a small child.

The original design of the apartment had a number of serious imperfections. The apartment had a lot of dark rooms and unused spaces. While creating the interior architecture these defects have been possibly removed. As a result the dark hall area became smaller, lost spaces have been reduced.

Image Courtesy © Suren MANVELYAN

  • Architects: ITHAKA – Architecture and design
  • Project: Apartment Design
  • Location: Vardanants, Armenia
  • Photography: Suren MANVELYAN
  • Architects: Telemak ANANYAN, Gohar ISAKHANYAN
  • Area: 160.0 m²
  • Project year: 2012
  • Implementation: 2013
  • Software used: AutoCAD and 3dSMax

House WHV by [tp3] architekten ZT GmbH

Tuesday, November 26th, 2013

Article source: [tp3] architekten ZT GmbH

A coincidence gave the [ tp3 ] architects the opportunity to attend one years earlier by them directly cultivate designed family home. The new building was to the Connected neighboring garage to the street side to form a uniform facade , but without the individuality of an independent residential house miss read.

Image Courtesy © [tp3] architekten ZT GmbH

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy