Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for December 5th, 2013

Gen Next Pre-school by Noida, India in archohm

Thursday, December 5th, 2013

Article source: archohm

Gen next is a well-known preschool brand acknowledged for its ‘walk the talk’ philosophy. They follow a simple principle, ‘if you want children to be innovative and enthusiastic; you have to provide them with a stimulating and inspiring environment!’ ‘A home away from home for tiny tots’; this was the brief for the new school campus at Noida, Sector 62. It was a linear corner plot measuring 50m by 19.2m. Flanked by high-rise apartments on the north and west side, the site was framed by roads on the eastern and southern side.

Image Courtesy © archohm

  • Architects: archohm
  • Project: Gen Next Pre-school
  • Location: Noida, India
  • Typology: Institute
  • Name of Project: Gen Next School
  • Name of Client: Mr. Anil Maheshwari
  • Name of Client’s Firm: M/S  Gayatri Anand Educational Society
  • Principal Architect: Mr. Sourabh Gupta,
  • Design Team: Mr. Murli Dharan, Ms. Aditi, Shivdutt sharma
  • Site Area: 1850.00 sqm.
  • Built-Up Area: 20000 sqft.
  • Start Year: 2010
  • Completion Year: 2010
  • Completion timeline: 10 months

ERMITAGE in Trossö, Sweden by SEPTEMBRE

Thursday, December 5th, 2013

Article source: SEPTEMBRE

A wooden cabin with sauna and bedroom on the island of Trossö, Sweden. Two large windows frame the windswept and poetic landscape: the ocean on one side, pines on the other, with a large sliding door effectively doubling the living area when open. The  cabin contains a sauna and a 2 person bedroom, living room.The cabin was designed for a couple who spend their summers on the remote island of Trossö, off the west coast of Sweden.

Image Courtesy © Alphonse Sarthout

  • Architects: SEPTEMBRE
  • Project: ERMITAGE
  • Location: Trossö, Sweden
  • Photography: Alphonse Sarthout
  • Use: Summer house
  • Site Area: ㎡ 3 ha
  • Bldg. Area: ㎡ 20m²
  • Gross Floor Area: ㎡ 17m²
  • Bldg. Scale: Stories above Ground, Stories below Ground : 1 level
  • Structure: Wood structure, beams and pillars in Swedish Spruce. Ground pillars in cast concrete
  • Max. Height: 4m
  • Exterior Finish: Painted Swedish spruce
  • Project Team: Lina Lagerstrom, MemiaBelkaid , Sami Aloulou, DouniaHamdouch, Emilia Jansson
  • Client: Private

HOUSE 2 FOR A PHOTOGRAPHER in TARRAGONA, Spain by OAB

Thursday, December 5th, 2013

Article source: OAB

A 250 long by 18 meters wide plot perpendicular to the sea, with an arable area, leading from the beach itself to some old ruins, canes and lemon trees.

The house for the photographer II is at the end of the plot. Constructed on a platform 70 cm high above the level of natural floodable ground, three small irregular floor plan and section buildings dialogue through an empty space with fleeting views.

Image Courtesy © ALEJO BAGUE

  • Architects: OAB
  • Project: HOUSE 2 FOR A PHOTOGRAPHER
  • Location: TARRAGONA, Spain
  • Photography: ALEJO BAGUE
  • ARCHITECT: CARLOS FERRATER
  • CLIENT: JOSE MANUEL FERRATER
  • DATE: PROJECT 2003
  • CONSTRUCTION: 2006
  • COLABORATION: CARLOS ESCURA
  • CONSTRUCTOR: CONSTRUCCIONES PJ 98, S.L.

Real Madrid Official Store in Gran Via 31, Spain by sanzpont [arquitectura]

Thursday, December 5th, 2013

Article source: sanzpont [arquitectura]

Proposal: Concept Design, Brand Image, Graphic Design, Store Packaging

After winning a Restricted International Competition, sanzpont [arquitectura] was selected for the design of the Real Madrid Official Store. The project includes Concept Design and Commercial Implementation, Branding, Packaging, Graphic Line and Industrial Furniture Design.

Image Courtesy © sanzpont [arquitectura]

  • Architects: sanzpont [arquitectura]
  • Project: Real Madrid Official Store
  • Location: Gran Via 31, Spain
  • Project Team: Sergio Sanz, Victor Sanz, Jose Miguel Cano, Jose García, Mariano Aguado, Leobardo Martínez, Oscar Sanz, Gerard Delgado, David Gutierrez, Tania Cota
  • Graphic Design, Store Packaging: LDG. Miguel Angel Mendez + sanzpont [arquitectura]
  • Retail Business Development: Areas S.A., Adidas , Diego Rodriguez
  • Project Management: Areas S.A.
  • Structure & MEP: Ibinser S.L.
  • Technical & Financial Consultants: CREA Projects, Areas S.A.
  • Furniture and Display Systems: Martínez Otero, vísplay
  • Lighting: Performance in Lighting, Lledó
  • Multimedia, Audio & Smell: Trison Acústica, BBgreen, akewuele
  • General Contractor: CYC Construcciones
  • Visual Components: aura, print it!

CASA SIETE in ZAPOPAN, JALISCO, MEXICO by HERNÁNDEZ SILVA ARQUITECTOS

Thursday, December 5th, 2013

Article source: HERNÁNDEZ SILVA ARQUITECTOS

The terrain is a flat and raised platform, the house is positioned on a north-south axis generating an extraordinary view towards the west, where almost all views are directed to. On the front there is a steep street, allowing the entries on two different levels: the main level, where the social area of the house is located and the other in the basement, for cars and services. The third level contains the private areas of the house.

Image Courtesy © CARLOS DÍAZ CORONA

  • Architects: HERNÁNDEZ SILVA ARQUITECTOS
  • Project: CASA SIETE
  • Location: ZAPOPAN, JALISCO, MEXICO
  • Photography: CARLOS DÍAZ CORONA
  • PROJECT YEAR: 2009
  • CONSTRUCTION YEAR: 2011-2012
  • TEAM: ARQ. ALEJANDRO APONTE GÓMEZ, ARQ. ANDREA ASSAD ÁLVAREZ
  • AREA: 953 M2

West Bund Biennial pavilions in Shanghai, China by Schmidt Hammer Lassen Architects

Thursday, December 5th, 2013

Article source: Schmidt Hammer Lassen Architects

The Shanghai West Bund Biennial for Architecture and Contemporary Art, China, officially opened this week, and it has pavilions designed by Danish schmidt hammer lassen architects. Based on the themes Reflecta and Fabrica, the biennial showcases contemporary architecture, art and theatre. schmidt hammer lassen architects were invited to design pavilions alongside some of China’s most respected architects and selected international architectural practices, including the 2012 Pritzker Prize winner Wang Shu.

Image Courtesy © Schmidt Hammer Lassen Architects

  • Architects: Schmidt Hammer Lassen Architects
  • Project: West Bund Biennial pavilions
  • Location: Shanghai, China
  • Local design institute: TJAD, Tongji University
  • Client: Xuhui Development Corporation  

Area

  • The Cloud pavilion 190 m2
  • Support facility pavilions 240 m2

Villa B in Lyon, France by Tectoniques Architects

Thursday, December 5th, 2013

Article source: Tectoniques Architects

For architects, designing a house is an adventure, but reality is often not as easy as foreseen. The site is complicated, the neighbours are unhappy, the unforeseen factors are really not foreseen, construction work is not as fast as planned, the ecological goals are difficult to reach, and the contractors are not as qualified as specified, and so on – the list is long. In this situation, the architect will be the arbitrator and the ground-breaker. In the end, the construction seems simple and natural.

Image Courtesy © Erick Saillet

  • Architects: Tectoniques Architects
  • Project: Villa B
  • Location: Lyon, France
  • Photography: Erick Saillet
  • Client: private individual
  • Project Manager: Tectoniques Architects
  • Gross floor area: 204 m2
  • Services & Environmental engineers: Co/Energie
  • Airtightness: Bet Allie’Air
  • Measured air permeability: 0.28m3/ (h.m2)

SYMPOSIUM OF CONTEMPORARY ART in BAIE-SAINT-PAUL, Canada BY ARCHITECTURAMA

Thursday, December 5th, 2013

Article source: ARCHITECTURAMA

Artist workshops and layout

Regular visitors of the Symposium of Contemporary Art of Baie-Saint-Paul, ARCHITECTURAMA conducted in 2010 a conceptual study demonstrating the potential for improving the physical layout of the event located in the municipal arena. Summarizing the deficiencies and opportunities, the study was made on a voluntary basis. In 2011, the study was used by the museum to apply for subsidy. A mandate to carry out the project for the 30th anniversary edition followed.

Image Courtesy © James Brittain Photography

  • Architects: ARCHITECTURAMA
  • Project: SYMPOSIUM OF CONTEMPORARY ART
  • Location: BAIE-SAINT-PAUL, Canada
  • Photography: James Brittain Photography, MACBSP / Gabriel Lajournade
  • Typology: Exhibition and workshop
  • Year designed: 2010-2012
  • Year built: 2012
  • Client: Musée d’art contemporain de Baie-Saint-Paul
  • Structural engineer: Laro Experts-Conseil, Louis Larouche ingénieur
  • Architectural carpentry: Les Ateliers la Cire-Constance
  • Foam funiture: Nordesco inc.
  • Steel plates: Mécanique Marius Gagné inc.
  • Cardboard boxes: Norampac
  • Software used: Autocad, SketchUp and Infographic softwares

Changsha Meixi Lake Pedestrian bridge by NEXT Architects

Thursday, December 5th, 2013

Article source: NEXT Architects

NEXT architects is awarded a first prize in an international competition in Meixi Lake besides Changsha capital of Hunan province in China. NEXT designed a bridge that is more than just a connection. The pedestrian bridge is one of the key projects within the Dragon King Harbor River development part of the vast development of the new lake district. Construction is scheduled for next year.

Image Courtesy © NEXT Architects

  • Architects: NEXT Architects
  • Project: Changsha Meixi Lake Pedestrian bridge

Sky Frame House in Voorschoten, The Netherlands by 123DV

Thursday, December 5th, 2013

Article source: 123DV

Residence with swimming pool and unique bedroom pavilions

On part of estate Duivenvoorde seven plots will be available for people who want to design their own home. The future residents will be living in absolute peace in an ancient cultural landscape, while The Hague, Leiden and Schiphol Airport are all within reach. Selling of the plots has started in 20.

Image Courtesy © 123DV

  • Architects: 123DV
  • Project: Sky Frame House 
  • Location: Voorschoten, The Netherlands
  • Description: Modern villa with swimmingpool and unique sleepingpavilions
  • Surroundings: Ancient culture landscape
  • Client: Wonen op Haagwijk
  • Program: Open space for living with livingroom, diningroom and kitchen, studio/office, swimmingpool, 4 bedrooms, 2 bathrooms, toilet, storage room, garage
  • Materials: White stucco and lots of glass
  • Surface area: 400 m² floor space, 295 m² terrace space
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy