Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for December, 2013

Vagón del Saber – Litoral in Itinerant, Ecuador by Al bordE architects

Saturday, December 21st, 2013

Article source: Al bordE architects

All those years of hauling have left it deformed. Even though it’s missing a bogie and has been derailed, when you saw it you could not help but feel respect. Not like what we see now … they don’t make them like they used to.” This is how Nelson, the train driver, describes boxcar 1513.

Image Courtesy © Cyril Nottelet

  • Architects: Al bordE architects
  • Project: Vagón del Saber – Litoral
  • Location: Itinerant, Ecuador
  • Photography: Al bordE architects, Cyril Nottelet
  • Project Manager: Jorge Noreña
  • Cliente: Culture & Heritage Ministry, Ecuador
  • Industrial Design: Juan Subia
  • Textile Cover: AAMAXIMA, Ing. Hernan Arias + Ing. Marcelo Pazmiño
  • Construction: Juan Carlos Castillo
  • Infographics: Rolando González
  • Design: 2012
  • Construction: 2012
  • Area: 36 m2

SKYCOURTS in Chengdu, China by Höweler and Yoon Architecture

Saturday, December 21st, 2013

Article source: howeler + yoon architecture

Sky Courts Exhibition Hall, located in the International Intangible Culture Park in Chengdu China, utilizes the internalized strategy of the traditional Chinese courtyard house to create a variety of aggregated exhibition galleries within one building. Broken up into a series of variably scaled halls wrapped around seven courtyards, the structure creates a range of open spaces inside the deep floor plan. This ‘packed’ and ‘wrapped’ internalized organization has both spatial as well as environmental benefits to the building.

Image Courtesy © Höweler and Yoon Architecture

  • Architects: Höweler and Yoon Architecture
  • Project: SKYCOURTS
  • Location: Chengdu, China
  • Photography: Yihuai Hu, Höweler and Yoon Architecture
  • Client: Chengdu Quingyang SCD, Ltd
  • Program: Cultural Building: Exhibition Hall
  • Services: Architecture (New Construction)
  • Design team: Eric Howeler, Meejin Yoon, Meredith Miller, Ryan Murphy, Parker Lee, Jennifer Chuong, Casey Renner, Chua, Matthew, Nerijus Petrokas, Zi Liu, Saran Oki, Cyrus Dochow, Thena Tak, Yushiro Okamoto, Jeremy Jih
  • Client: Chengdu Quingyang SCD, Ltd
  • Built area or Total floor area: 67,000 sf.
  • Cost: witheld
  • Design phase: July 2008- June 2010
  • Construction phase: July 2010- June 2011
  • Materials: Concrete, Brick(Locally produced), Corten Steel

Science and Technology Center in Beijing, China by BL/KLM ARCHITECTS

Saturday, December 21st, 2013

Article source: BLKLM Architects

Science and technology evolve at an astounding rate. They are in constant motion and change, with such fierce speed that both surprises and excites. The non-stop evolution is boundless, and it gets faster and more dynamic every day.

Companies, industries, laboratories and research centers devote energy and make investments to discover new ways to enhance and consolidate a variety of products in general. The spaces that showcase scientific and technological progress have become hubs of social interest, where MAGIC and FANTASY of the near yet unknown future attract like a magnet that boasts an amazing array of features.

Image Courtesy © ATELIER FEDERICO RAPONI

  • Architects: BL/KLM ARCHITECTS
  • Project: Science and Technology Center
  • Location: Beijing, China
  • Photography: ATELIER FEDERICO RAPONI
  • AUTHORS: BL/KLM ARCHITECTS, BAUDIZZONE LESTARD / KLM KELLY LESTARD MALDONADO ARQUITECTOS, BUENOS AIRES, ARGENTINA
  • LOCAL CONSULTANT: DIAGONAL ARCHITECTURE DESIGN AND CONSULTING CO. LTD
  • SURFACE: 26.000 SQM
  • PROJECT YEAR: DECEMBER 2011
  • FIRST PRIZE OFFICIAL ANNOUNCEMENT: NOVEMBER 2012
  • COLLABORATORS: ARQ. MATIASVERDI, ARQJUAN IGNACIORUFFA, ARQ. MARIANA ODORICO, JEREMIAS THOMAS, FERNANDO SCHAPOCHNIK, LUCIANO CAPACCIOLI, ARQ. DARIO STORMINSKY, MATIAS LASTRA, ALEJO NAIPAUER, GABRIELA AXELRUD
  • STRUCTURAL CONSULTANT: ING. ALBERTO FAINSTEIN
  • SUSTENTABILITY AND LEED CONSULTANT: ESTUDIO GRINBERG
  • Software used: Autocad

Aarhus Harbour in Denmark by Dorte Mandrup Architects

Saturday, December 21st, 2013

Article source: Dorte Mandrup Architects

The jury characterizes the winning project as a “architecturally superior solution” to the task at hand.

The tower is shaped like a sharp origami cut, urban sculpture with a significant architectural expression. The white steel tower will stand out as a glowing landmark giving identity to the area and act as a point of reference and meetings in this new part of the city.

Image Courtesy © Dorte Mandrup Architects

  • Architects: Dorte Mandrup Architects
  • Project: Aarhus Harbour
  • Location: Denmark
  • Client: City of Aarhus
  • Status: The project is funded by The Sallinge Foundation and is expected completed in year 2014
  • Software used: Schetch-up and Maxwell

(more…)

Shelburne Museum, Pizzagalli Center for Art and Education by Ann Beha Architects

Saturday, December 21st, 2013

Article source: Ann Beha Architects

Shelburne Museum, renowned for its collection and its 45-acre campus of historic architecture, opened the new Pizzagalli Center for Art and Education in August 2013. Designed by Ann Beha Architects of Boston, the Center sets a clear 21st century direction within its historic setting.

Image Courtesy © Ann Beha Architects

  • Architects: Ann Beha Architects
  • Project: Shelburne Museum, Pizzagalli Center for Art and Education
  • Architect: Katelyn Cotter

Fire Department Headquarters Proposal in San Francisco by THE OPEN WORKSHOP

Saturday, December 21st, 2013

Article source: THE OPEN WORKSHOP 

A fire station typically is organized into two distinct zones — one that reaches outwards to the city and acts as a monumental symbol of protection, and one that contains the hidden inner workings of the station. In a large headquarters, with a diverse set of programs each with their own unique spatial requirements, such a strategy of containment is untenable.

View of the Headquarters from the Embarcadero, Image Courtesy © THE OPEN WORKSHOP

  • Architects: THE OPEN WORKSHOP
  • Project: Fire Department Headquarters Proposal
  • Location: San Francisco, U.S.A
  • Year: 2013
  • Project Team: Neeraj Bhatia, Alicia Hergenroeder, Jonathan Negron, De Peter Yi, Wei Zhao

Summa College by Diederendirrix Architects

Saturday, December 21st, 2013

Article source: Diederendirrix Architects

This Summa College accommodates health and welfare training courses and, after extensive renovation and extension, covers an area of 16.700 m2. The school entrance was located in the inner square and the school faced away from the Genderpark. In the diederendirrix design, the school and park are interrelated and unimportant side buildings are removed so that the inner square becomes one with the park.

Image Courtesy © Diederendirrix Architects

Beyond The Hill in Yokohama, Japan by Kazuhiko Kishimoto/acaa

Thursday, December 19th, 2013

Article source: Kazuhiko Kishimoto/acaa

A Gallery in the Center Creating Communications and Connecting the House and Community

The house stands on a site facing a narrow, steep slope. Across the street is a wood, which promises a pleasant view with fresh greenery in summer and crimson foliage in autumn. The client’s request was a residential house containing a small gallery and office.

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

  • Architects: Kazuhiko Kishimoto/acaa
  • Project: Beyond The Hill
  • Location: Yokohama, Japan
  • Photography: Hiroshi Ueda, Ryogo Utatsu
  • Date of Completion: January 2013
  • Principal Use: Residence, Office, Small gallery
  • Site Area: 132.47m2
  • Total Floor Area: 158.39m2 (66.32m2/1F, 79.00m2/2F, 13.07m2/garage,)
  • Structural Engineer: Takahiro Suwabe

Ristorante Sapore in Istanbul, Turkey by Plan 9 Architecture

Thursday, December 19th, 2013

Article source: Plan 9 Architecture

Image Courtesy © Plan 9 Architecture

  • Architects: Plan 9 Architecture
  • Project: Ristorante Sapore
  • Location: Istanbul, Turke
  • Software used: Autocad, 3ds Max, Vray and Photoshop

Vendsyssel Theatre and Experience Centre in Hjørring, Denmark by Schmidt Hammer Lassen Architects

Thursday, December 19th, 2013

Article source: Schmidt Hammer Lassen Architects

As part of a team, schmidt hammer lassen architects has won the competition to design Vendsyssel Theatre and Experience Centre in Hjørring, Denmark. With this 4,200 square metre building, Hjørring gains a vibrant cultural hub in which to feature the city’s various cultural activities. The winning design was submitted by a team including schmidt hammer lassen architects, Arkitektfirmaet Finn Østergaard, Brix & Kamp, ALECTIA, Gade & Mortensen Akustik, AIX Arkitekter, Filippa Berglund scenography, and LIW Planning.

Image Courtesy © Schmidt Hammer Lassen Architects

  • Architects: Schmidt Hammer Lassen Architects & Arkitektfirmaet Finn Østergaard A/S
  • Project: Vendsyssel Theatre and Experience Centre
  • Location: Hjørring, Denmark
  • Client: Municipality of Hjørring Realdania
  • Area: 4,200m²
  • Construction sum: €16.5 million excl. VAT
  • Competition: 2013, 1st prize in restricted competition
  • Full-service consultant: schmidt hammer lassen architects
  • Engineer: Brix & Kamp A/S, ALECTIA A/S
  • Landscape architect: LIW Planning Aps
  • Other consultants: Gade & Mortensen Akustik A/S, AIX Arkitekter AB,Filippa Berglund, scenograf, arkitekt maa
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy