Open side-bar Menu

Archive for December, 2013

The craftsmanship of a retail pavilion in Haarlem, The Netherlands by Powerhouse Company

Tuesday, December 17th, 2013

Article source: Powerhouse Company

At the train station of Haarlem, The Netherlands, underneath the historical roofed gallery, Powerhouse Company designed two retail pavilions, one for Starbucks and one for Broodzaak, a Dutch chain for take-away sandwiches, coffee and snacks. With the arrival of the pavilions the site retrieves its original function as an area for meeting and waiting.

Image Courtesy © Christian van der Kooy.

Post-Aircon House in Notting Hill, London by Paul McAneary Architects Ltd

Tuesday, December 17th, 2013

Article source: Paul McAneary Architects Ltd

Paul McAneary Architects are delighted to announce that Planning Permission has been granted by the Royal Borough of Kensington and Chelsea for their new build, understated, warm minimalist, eco project, entitled “Post-Aircon House.”

PMA are currently designing this new build building for construction, including bespoke frameless glazing facade details and a material palette that relates to its immediate context.

Image Courtesy © Paul McAneary Architects Ltd

  • Architects: Paul McAneary Architects Ltd
  • Project: Post-Aircon House
  • Location: Notting Hill, London
  • Client: Private developer
  • Design Team: Paul McAneary, Tommaso Cuni, Fabio Ferrian
  • Software used: Vectorworks architect 2013.

Ardmore Residence in Singapore by UNStudio

Tuesday, December 17th, 2013

Article source: UNStudio

The Ardmore Residence at 7 Ardmore Park in Singapore is located in a prime location close to the Orchard Road luxury shopping district and enjoys both expansive views of the panoramic cityscape of Singapore City and the vast green areas of its immediate western and eastern surroundings.

Image Courtesy © UNStudio

  • Architects: UNStudio
  • Project: Ardmore Residence
  • Location: Singapore
  • Photography: Iwan Baan
  • Interior design show suite: Terry Hunziker
  • Client: Pontiac Land Group
  • Building surface: 15.666 m² of apartments, plus 4.400 m² carpark
  • Building site: 5.625 m²
  • Programme: 36 storey residential tower
  • Status: Construction completed
  • UNStudio: Ben van Berkel  with Wouter de Jonge andHolger Hoffmann, Imola Berczi, Christian Bergmann, Aurelie Hsiao, Juergen Heinzel,Derrick Diporedjo, Nanang Santoso, Joerg Petri, Kristin Sandner, Katrin Zauner, Arne Nielsen,
  • Local architects: Architects A61, Singapore
  • Structure: Webstructures, Singapore
  • Mechanical & Electrical Consulting Engineers: J Roger Preston, Singapore
  • Façade: Ove Arup, Singapore

BLÅVAND BUNKER MUSEUM in Varde, Denmark by BIG-Bjarke Ingels Group

Tuesday, December 17th, 2013

Article source: BIG-Bjarke Ingels Group

Museum Center Blåvand integrates 4 independent institutions – a bunker museum, an amber museum, a histolarium and a special exhibitions gallery – in an exhibition landscape embedded in the dunes. As the antithesis to the heavy volume of the bunker, the museum appears as the intersection between a series of precise cuts in the landscape. A block in the landscape – and a corresponding absence of the dune.

Image Courtesy © BIG-Bjarke Ingels Group

  • Architects: BIG-Bjarke Ingels Group
  • Location: Varde, Denmark
  • Code: MCB
  • Date: 09/05/2012
  • Program: Culture
  • Status: In Progress
  • Size in m2: 2500
  • Project type: Commission
  • Client: The Museum of Varde City and Vicinity
  • Collaborators: AKT


  • Partner in charge: Bjarke Ingels, Jakob Lange, David Zahle, Andreas Klok Pedersen
  • Project leader: Brian Yang
  • Team members: Michael Schønemann, Alina Tamosiunaite, Katarzyna Siedlecka, Ryohei Koike

Paule Chemical Headquarters and Laboratories in Alicante, Spain by ESTUDIO ARN ARQUITECTOS

Tuesday, December 17th, 2013


Given the nature of today’s work processes, how can the workplace better support the employee and the company’s image? How can the workplace support all of the different activities involved with knowledge work – things like collaboration, creativity, innovation, deep thinking and mentorship? These are the questions this project tries to answer.

Image Courtesy © David Frutos

  • Project: Paule Chemical Headquarters and Laboratories
  • Location: Alicante, Spain
  • Photography: David Frutos
  • Typology: Office building, Laboratories
  • Site of the building: Polígono Industrial Tres Hermanas II. Aspe, Alicante. Spain
  • Total area in square meters: 1.349 m2
  • End of construction: April 2013
  • Quantity surveyorsJosé Vicente Carpena + Elena Rogel
  • Industrial EngineeringAv Ingenieros, María Amorós + José María Vidal
  • Telecommunications EngineerSantiago Varela Rizo.
  • Software used: AllPlan 2013

Office Conversion in Stockholm, Sweden by C.F. MØlLLER Architects

Tuesday, December 17th, 2013

Article source: C.F. MØlLLER Architects

A mix of new-built and a transformation of an existing brick office building, formerly occupied by TekniskaNämdhuset, part of the City of Stockholm, the idea behind the proposal is to retain a large proportion of the existing structure, and add a slab building and two smaller point blocks between the former office wings – a solution which, together with the jetty and new terraced stairs facing the water, opens up the buildings  to their surroundings and creates a new, recreational meeting place in central Stockholm.

Image Courtesy © C.F. MØlLLER Architects

  • Architects: C.F. MØlLLER Architects
  • Project: Office Conversion
  • Location: Stockholm, Sweden
  • Size: 29.000 m² (9.450 m² new-built)
  • Client: HSB Stockholm
  • Competition year: 2013
  • Prizes: 1st Prize in competition
  • Collaborators:  Tyréns, Transsolar, AKT II, DeBrand

Strijp R Housing by Diederendirrix Architects

Tuesday, December 17th, 2013

Article source: Diederendirrix Architects

Along with the urban development plan made in collaboration with Buro Lubbers, diederendirrix also developed the housing for a section phase of Strijp R. The ground-access dwellings vary in typology, size, layout and price but clearly form a whole. Our sources of inspiration are clearly visible. The characteristic appearance of the new housing with its jutting concrete roof edges and canopies, alternating roof shapes, storey-high windows and exceptional angles and bay windows is a charming echo of the industrial past of Strijp R.

Image Courtesy © Diederendirrix Architects

PARQUE SAN FRANCISCO in Puerto de la Cruz, Spain by equipo olivares & Atelier 56S

Sunday, December 15th, 2013

Article source: equipo olivares & Atelier 56S

The history of Parque San Francisco, the trace of this emblematic place, has a big importance in Puerto de la Cruz. His imprint is a part of each inhabitants memory and its spirit is both strong and lightweight in the same time. Its strength derives from the eventful history and lightness is connected with the elegance of the events held there in recent decades.

Image Courtesy © equipo olivares & Atelier 56S

  • Architects: equipo olivares & Atelier 56S
  • Location: Puerto de la Cruz, Spain
  • Year of Completion: 2013

CALM House in Bunkyo ward, Tokyo by APOLLO Architects & Associates

Sunday, December 15th, 2013

Article source: APOLLO Architects & Associates

This three-story residence is designed to function not only as a house but as a guesthouse that occasionally accommodates foreign guests and exchange students. It is made of concrete using wood formworks composed of 40mm-wide cedar. The authentic and solid materiality of concrete is contrasted by sharp stainless steel louvers covering the second floor window, and this facade gives a touch of elegance to the streetscape of the neighborhood. Louvers effectively provide security and privacy at the same time.

Image Courtesy © Masao Nishikawa

  • Architects: APOLLO Architects & Associates
  • Project: CALM House
  • Location: Bunkyo ward, Tokyo
  • Photography: Masao Nishikawa
  • Architect: Satoshi Kurosaki
  • Date of Completion: April 2013
  • Principal Use: Private Housing
  • Structure: Reinforced Concrete
  • Site Area: 125.81m2
  • Building Area: 88.05m2
  • Total Floor Area: 225.67m2(70.55m2/1F, 74.53m2/2F,73.67m2/3F,6.92m2/PHF)
  • Structure Engineers: Masaki Structure (Kenta Masaki)
  • Facility Engineers: Shimada Architects (Zenei Shimada)
  • Construction: MaekawaConstruction

Glass office SOHO in Shanghai, China by AIM Architecture

Sunday, December 15th, 2013

Article source: AIM Architecture 

An all glass and mirror inner cladding exposes the infrastructure of SOHO’s new office building in Shanghai. The glass creates manifold reflections of the sales models and meeting rooms, while leaving the original height and structure in view. This creates a ‘double reality’ that merges with the stunning views of downtown Shanghai.

Image Courtesy © Jerry Yin

  • Architects: AIM Architecture
  • Project: Glass office SOHO
  • Location: Shanghai, China
  • Photography: Jerry Yin
  • Date of realization: September 2013.
  • Design team: Wendy Saunders, Vincent de Graaf, German Roig, Carter Chen and Jiao Yan.
  • Client: SOHO China
  • The project is designed and produced in Shanghai, where AIM Architecture operates since: 2005.
  • Software used: AUTOCAD and 3DMAX
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy