Open side-bar Menu

Archive for 2013

Jean Lurcat High School Gymnasium in Saint-Denis, France by Mikou Studio

Saturday, July 6th, 2013

Article source: Mikou Studio

Jean Lurçat Collège in Saint Denis is at the junction of two basic fabrics: one landscape and one cityscape. An area of scattered low-rise detached housing which is unstructured but constitutes the neighbourhood’s identity and presents a friendly human scale on Rue Diderot and Rue d’Alembert. The Parc des Sports which opens onto the La Courneuve landscaped park and provides the school with an open perspective and a strong link with green spaces and gardens of the city. The school is both in the middle of nature surrounded by greenery and very near to the low-rise housing around it.

Image Courtesy © Florian Kleinefenn

  • Architects: Mikou Studio
  • Project: Jean Lurcat High School Gymnasium
  • Location: Saint-Denis, France 
  • Photography: Florian Kleinefenn
  • TEAM: Batiserf (Structure consultant), Cet Ingénierie (MEP consultant), Michel Forgue (Economist), Franck Boutté (Sustainable Development consultant), Felice Varini (artist)
  • CLIENT: Conseil Général du 93
  • PROGRAMME: Scientific and technical college, catering (2500 meals), boarding school, gymnasium, staff , accommodation
  • SURFACE: 12 000 m² floor area
  • BUDGET: 20 M €ex VAT
  • DATE: Competition 2008, Completed in 2013
  • Architecture in Nature: a series of separate but linked blocks in a park which are unified by buffer areas open onto planted patios and by an undulating folded metal roof.
  • Software used: the Suite Adobe master Collection, Autocad & Rhinoceros

House in Wilrijk, Belgium by Areal Architecten

Thursday, July 4th, 2013

Article source: Areal Architecten

As the end of a row of houses is positioning itself a sculptural volume that is freed from under the harness of the Flemish typology. The compulsive grid behind the neighbors are hiding in this corner house broken up into unbound use of space, surrounded by a pretty pattern of window openings.

Image Courtesy © Areal Architecten

  • Architects: Areal Architecten
  • Project: House in Wilrijk
  • Location:  Wilrijk, Belgium
  • Completion:  in March 2012
  • Program:  semi-detached, single-family houseprivate
  • Designer selection command: private contract
  • Special materials:  siding aluform sinusoidal profile 18/76
  • Floor area: 265 sqm GFA
  • Budget: 215.000 euro excl
  • Software used: Autocad LT 2012 & Sketchup

Nuevo Estadio de Pasaron in Pontevedra, Spain by ACXT Arquitectos

Thursday, July 4th, 2013

Article source:  ACXT Arquitectos

Facing Pontevedra, on the other side of the river Lerez, an untidy urban setting has developed with a mixture of houses and amenities. It is an environment that demands clear actions that will regenerate the urban surroundings. The renovation of the old Pasaron stadium tried to liberate space on its perimeter in order to create new urban squares and green areas for the enjoyment of neighbours and to allow for an easier access to the stadium.

Image Courtesy © Héctor Santos-Díez

  • Architects: ACXT Arquitectos 
  • Project: Nuevo Estadio de Pasaron 
  • Location: Pontevedra, Spain
  • Photography: Héctor Santos-Díez
  • Client: Xunta de Galicia – Diputación de Pontevedra – Concello de Pontevedra
  • Project Director: Galo Zayas
  • Project Architects: Jesús Llamazares, Galo Zayas
  • Other architects : José Espada, Ismael Ameneiros, José Rodríguez Laiño
  • Structures: Proyecto  Alejandro Acerete, Raúl Lirola, Dirección de Obra – Mecanismo S.L
  • Environmental Engineering: Carolina Muñoz
  • Electrical Engineering: José Manuel Germán

Malatesta, countryside hotel in Pergola, Montaiate by MICHELE GAMBATO ARCHITECT

Thursday, July 4th, 2013


The Malatesta building is a country side hotel located in the Marche region in Italy. The architect, Michele Gambato, designed it for a family who wanted to change their lifestyle and move to the countryside to begin with their new hotel enterprise. The project begins from the restoration of three existing buildings. The main building was built at the end of the 19th century to be enlarged during the first half of the 20th century, two additional buildings were added at a later date.


Eight pointed star shaped UN City is inaugurated in Copenhagen, Denmark by 3XN

Thursday, July 4th, 2013

Article source: 3XN 

The new regional head office of the United Nations is designed with clear references to the UN’s identity and values: It is a building that physically reaches out to all parts the world, while the sculptural staircase in its core reflects the UN’s work to create global dialogue.

Image Courtesy © 3XN

  • Architects: 3XN
  • Project: Eight pointed star shaped UN City is inaugurated
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Client: FN Byen p.s. (Copenhagen Port & City Development)
  • Engineer: Orbicon a/s
  • Landscape: Schønherr

THE NEST by Noumena Architecture

Thursday, July 4th, 2013

Article source: Noumena Architecture

A space influenced by the desire to have a place reserved just for yourself in your own house. The main room is transformed into one suspended environment, where walls and floor become separate entities without any continuity. An elevated gallery breaks this harmony. The Nest, overlooking the rest of the house, becomes the main point of observation of domestic activity and a site for personal introspection.

Image Courtesy © Noumena Architecture.

  • Architects: Noumena Architecture
  • Project: THE NEST
  • Type: private apartment
  • Size: 75 m²
  • Status: built
  • Collaborators: Edil SCS
  • Design Team: Aldo Sollazzo, Matteo di Sora

New Public School for Primary Education “Ave Maria-Patxi Larrainzar” in PAMPLONA, Spain by Taller Básico de Arquitectura

Thursday, July 4th, 2013

Article source: Taller Básico de Arquitectura

Project Description

The current educational center and its most recent expansion seem to announce a first solution for a new expansion. A U-shaped volume – a scheme justified in finding the best light for teaching – attached symmetrically to the last building, could solve the need for a playground that the program also required. This accepted U-shaped piece opts, however, for going against such an announcement, turning to stand facing El Salvador Church, one of the most urban buildings of the place.

Image Courtesy © Taller Básico de Arquitectura

  • Architects: Taller Básico de Arquitectura
  • Project: New Public School for Primary Education “Ave Maria-Patxi Larrainzar”
  • Location: PAMPLONA, Spain

Serafides Holiday House – Platres in Cyprus by VARDASTUDIO ARCHITECTS & DESIGNERS

Thursday, July 4th, 2013


House with a wooden skin

The house is located on a very steep hill in an ethnical village of Cyprus. The facades and the roof of this house comprise one entity. The ‘skin’ , the wrapping of the building, consisting of Iroko wood cladding, is open in strategic places in order to let the environment in – “window to nature”.

Image Courtesy © MARIA EFTHYMIOU

  • Project: Serafides Holiday House – Platres
  • Location: Cyprus
  • Photography: MARIA EFTHYMIOU
  • Software used: Revit  and Autocad

New Naturalis Biodiversity Center Winning Proposal in Leiden, Amsterdam by NEUTELINGS RIEDIJK ARCHITECTS

Thursday, July 4th, 2013


Biodiversity Naturalis Leiden Center

Naturalis provides new building on the Darwinweg in Leiden, where at present, the museum is located. The reason is the merger with parts of the University of Amsterdam, Leiden University and Wageningen University. The construction leads to an extension of the current museum, laboratories and offices. For this project, five architects unanimously Neutelings Riedijk Architects chosen by a committee headed by Ton Idsinga, architectural historian.


The plan of Neutelings Riedijk Architects has the ambition to strengthen the ‘ensemble’ character of the existing buildings and supplement with building types and outdoor spaces that are currently lacking. The ultimate goal is to transform into a leading Biodiversity Center with a strong public appearance that is ready for the coming decades. The current building complex Naturalis in a clear way


The Forum at Eckenberg Gymnasium in Adelsheim, Germany by Ecker Architekten

Thursday, July 4th, 2013

Article source: Ecker Architekten

Ecker Architekten are pleased to announce the completion of the Forum at the Eckenberg Gymnasium in Adelsheim, a project of the Baden-Württemberg Department of Property and Construction – Heilbronn Office. Construction began in late 2011.

Image Courtesy © Fotographie Brigida Gonzalez, Stuttgart

  • Architects: Ecker Architekten
  • Project: The Forum at Eckenberg Gymnasium
  • Location: Adelsheim, Germany
  • Photography: Brigida González
  • Structural engineering: Rehle Engineers, Stuttgart
  • Structural analysis and inspection: Kist Engineering, Mosbach
  • Mechanical and electrical engineering: CARPUS+Partner, Ulm
  • Light Design Engineering: Belzner Holmes, Stuttgart
  • Acoustic engineering and building physics: Krämer-Evers, Osnabrück
  • Architectural photography: Stuttgart

Image Courtesy © Fotographie Brigida Gonzalez, Stuttgart

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy