Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for 2013

BAKERY in Oporto Gondomar, Portugal by Paulo Merlini

Wednesday, July 3rd, 2013

Article source: Paulo Merlini

OFFICE PHYLOSOPY

Highly motivated by our personal motto US IS MORE, our main concern is to create spaces that give people the right stimuli, positively influencing their homeostatic levels. This is a concern based in the notion that we´re the product of an evolution. As such, we focus on the knowledge of the human body, mainly on the brain response to exterior stimuli.

We believe that if we can correctly control the stimuli that enters the brain, we can influence the state of mind of the user, making him happier.

Image Courtesy © João Morgado

  • Architects: Paulo Merlini
  • Project: BAKERY in Oporto
  • Location: Gondomar Porto, Portugal
  • Photography: João Morgado
  • Client: Gondodoce
  • Software used: Autocad

Montbou public school in Santa Margarida de Montbui, Barcelona, Spain by David Closes Arquitecte

Wednesday, July 3rd, 2013

Article source: David Closes Arquitecte

Abstract

The school, with a planned gross floor area of about 700 m2, had to be placed on a very small site, of just 630 m2, situated beyond on an existing sports court that was intended as the school’s playground. The surroundings were formed by a football ground to the west and, to the east, by a sector of single-family dwellings separated from the school plot by an alleyway of just three meters wide.

Image Courtesy © José Hevia

  • Architects: David Closes Arquitecte
  • Project: Montbou public school
  • Location: Santa Margarida de Montbui, Barcelona, Spain
  • Photography: José Hevia
  • Area: 767 m2
  • Client:  Catalan Government
  • Collaborators: Ricard Torres (architect), Miquel Àngel Sala /Robert Brufau i Associats (structures consultants), Toni Vila (industrial engineer), Dídac Dalmau (construction engineer), José Hevia (fotògraf)
  • Date of project: 1999-2002
  • Execution: 2003-2004
  • Builder: Paysa
  • Cost: 711.150 eur (vat included)

BEM PALACE in Budapest, Hungary by T2.a ARCHITECTS

Tuesday, July 2nd, 2013

Article source:  T2.a ARCHITECTS 

On the plot facing the Danube in central Budapest stands a house erected in the Austro-Hungarian Empire, in 1897, originally a barrack. At the outburst of the 1956 Revolution the main demonstration took place on the square, in front of the building – making the facade an icon of the revolt, and part of our common recollection – therefore it become a partly scheduled monument. Later on the house served as a political party’s hall, school, restaurant, office building & fitness centre among others.

Image Courtesy © T2.a ARCHITECTS

  • Architects: T2.a ARCHITECTS
  • Project: BEM PALACE
  • Location: Budapest, Hungary
  • Architects: Gábor Turányi & Bence Turányi
  • Developer: Europa Real Estate Investment Fund
  • Project team: Péter Szabó, Dénes Regőczi

Welkenraedt Funeral Centre in Belgium by Dethier Architectures

Sunday, June 30th, 2013

Article source: Dethier Architectures

In dialogue with the landscape

Dethier Architectures was awarded this project after a European-wide invited competition. We developed a very specific concept for a funeral home and landscaped cemetery, built on a former clay extraction site.

Image Courtesy © Serge Brison

  • Architects: Dethier Architectures
  • Project: Welkenraedt Funeral Centre
  • Location: welkenraedt, belgium
  • Photography: Serge Brison & Thomas Faes
  • Typology: Construction of a Funeral Centre
  • Type: Competition

Circus & Circus in Ushiku, Japan by N Maeda Atelier

Sunday, June 30th, 2013

Article source: Norisada Maeda

This is a collective house for eight families, whose peculiarity being its depth-wise length (18m par household). There are three approaches derived from this length.Long and curved walls make the air in this house so ambiguous and amorphous. In addition color of white on floors, walls and ceilings is useful for this image.

Image Courtesy © N Maeda Atelier

  •  Architects: N Maeda Atelier
  •  Project: Circus & Circus
  •  Location: Ushiku Ibaraki, Japan
  •  Site area: 411.40m2
  •  Total floor area: 974.25m2
  •  Function: Collecive housing
  •  Structural system: Reinforced concrete 4F
  •  Finish of construction: October of 2004

 Major materials

  •  Exterior:  scraching pattern finished plastering material
  •  Interior:  scraching pattern finished plastering materia

drag_on in Kamakura, Japan by N Maeda Atelier

Sunday, June 30th, 2013

Article source: Norisada Maeda

Image Courtesy © N Maeda Atelier

  • Architects: N Maeda Atelier
  • Project: drag_on
  • Location: Kamakura Kanagawa, Japan
  • Site area: 232.96m2
  • Total floor area: 166.41m2
  • Function: Private residence
  • Structural system: Timber 2F
  • Finish of construction: August 1999

ATRIUM HOUSE in GODELLA, Spain by Fran Silvestre Arquitectos

Sunday, June 30th, 2013

Article source: Fran Silvestre Arquitectos

A House in a urban area parts of the desire to maximize the feeling of spaciousness. Two strategies are used. The principal is to release the largest possible in the middle of the site allowing you to enjoy a private space with a height and volume incalculable. It enhances the perimeter of contact with the outside housing, land and housing understood as a continuum. On the other hand uses the existing slope to the ravine next to illuminate the basement, which enables you to host the program.

Image Courtesy © Fernando Alda

  • Architects: Fran Silvestre Arquitectos
  • Project: ATRIUM HOUSE
  • Location: GODELLA VALENCIA,  Spain
  • Photography: Fernando Alda
  • CLIENT: Naves y Fábricas, S.L. Guillermo Caballero de Luján
  • CONTRACTOR: COARCO
  • PROJECT TEAM: Fran Silvestre, Principal in charge, María José Sáez, Principal in charge, Jose V. Miguel Collaborator Architect, Ángel Ruíz Collaborator Architect
  • STRUCTURAL ENGINEER: David Gallardo, UPV
  • BUILDING ENGINEER: Carlos García
  • INTERIOR DESIGN: ALFARO HOFMANN
  • MARKETING & COMMUNICATION: Adrián Mora | Architect
  • BUILDING SERVICES: Sanitaryware, Toilet and bidet, Link, Flaminia, Wash-basins
  • Corian: Custom designs, Bath, DAVO, Duravit, Sanitary Fittings, Isy Stick, Zucchetti

Civic Offices Campidoglio 2 in Rome, Italy by Mario Cucinella Architects Srl

Sunday, June 30th, 2013

Article source:  Mario Cucinella Architects Srl

Winner of the international competition organized by the city of Rome to design the new city hall, the public building occupies an area of 110,000 square meters. The project reorganizes and rationalizes the localization of the municipal offices in the Capital and the entire urban area in which they are inserted.

Image Courtesy © Stack Studio

  • Architects: Mario Cucinella Architects Srl
  • Project: Civic Offices Campidoglio 2
  • Location: Rome, Italy
  • Photography: Stack Studio
  • Team: Mario Cucinella, Elizabeth Francis, Stefano Massa (architect in charge), Alessandro Gazzoni, Dora Giunco, Hyun Seok Kim, Antonella Maggiore
  • Coordination engineering: Studio Altieri Spa      
  • In collaboration with: Land Srl landscape architects, TiFS Ingegneria Srl, SVEI Spa, Studio FOA, Ing, Franco Mola, Centostazioni Spa, Ing. Alessandra Focaracci,  Dott. Mara Memo 
  • Year: 2007
  • Client: Comune di Roma
  • Surface area: 110.000 mq
  • Budget: 175.000.000 €

Branch of the National Center for Contemporary Art in Ekaterinburg, Russia by ARCHSTRUKTURA

Sunday, June 30th, 2013

Article source: ARCHSTRUKTURA

Reminiscence of beautiful utopian idea of the museum in the bridge.
This design followed strict requirements to the construction of contemporary art centers which ban damaging or irreversibly altering a historical monument, and order to safeguard and restore it as best as possible. So we designed a number of minimum additions providing both for all modern functions at the same time being stylistically neutral and meeting the safeguarding policy.

Image Courtesy © ARCHSTRUKTURA

  • Architects: ARCHSTRUKTURA
  • Project: Branch of the National Center for Contemporary Art
  • Location: Ekaterinburg, Russia

School Taufkirchen in Germany by Dietmar Feichtinger Architectes

Sunday, June 30th, 2013

Article source: Dietmar Feichtinger Architectes

The Bilger Breustedt Elementary and Secondary school is open to nature with bright, sunny and spacious classrooms, and well-defined and readable outdoor function areas. The parking and transport sector in the North is delimited by the main building. 50 parkings and the holding area for school buses are there.

Image Courtesy © Dietmar Feichtinger Architectes

  • Architects: Dietmar Feichtinger Architectes
  • Project: School Taufkirchen
  • Location: Schärdinger street  4775 Taufkirchen, Germany
  • Architect: DFA | Dietmar Feichtinger Architectes, Arch Dipl-Ing. Dietmar Feichtinger, 11, rue des Vignoles, 75020
  • Client: association for the promotion of infrastructure Taufkirchen an der Pram & Co KG
  • Project manager planning: DI Rupert Siller
  • Team planning: DI Torsten Künzler DI Michaela Uhlig
  • Team Competition: Bennie Eder, Ruth Pofahl, Simone Breitkopf, Mathias Neveling
  • Structural consultant:  workroom Vienna; ABH general planning, Andorf
  • Sitearea: 11574.65 m2
  • Floor area:  8260.88 m2 (including transition, balconies), without corridors, terraces, technology: 5152.24 m2
  • Built-up area: 2818.86 m2
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy