Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for 2013

School House and kindergarten in Grono, Switzerland by Raphael Zuber Architekt

Friday, February 8th, 2013

Article source: Raphael Zuber Architekt

The building stands in the middle of a garden on a public square. The square is a uniformly sloping paved surface, planted with walnut trees and is the playground for the school. The garden is a circular crater, overgrown with a field of flowers, and is the outside play area for the kindergarten. The geometry of the garden and the level of the building are determined by a quadrate horizontal surface on which the building stands and by the two approaches.

Image Courtesy © Javier Miguel Verme 

  • Architects: Raphael Zuber Architekt
  • Project: School House and kindergarten
  • Location: Grono, Switzerland
  • Photography: Javier Miguel Verme
  • Client: Comune politico di 6537 Grono 
  • Competition: 1st prize, 2007 
  • Architect: Raphael Zuber, Chur 
  • Collaborators: David Gianinazzi, Kosuke Yutani 
  • Project Managemer: Thomas Melliger – Bauplanung, Zürich 
  • Construction supervisor: Devis Bruni and Giulio Cereghetti, Mesocco 
  • Structural Engineer: Patrick Gartmann (Conzett Bronzini Gartmann AG, Chur) 
  • Landscape Architect: 4D AG Landschaftsarchitekten, Bern 
  • Beginn of planning: january 2008 
  • Beginn of construction: march 2009 
  • End of construction: August 2011

Fields Of Knowledge – Sustainable Education Campus in Ramat-Efal, Israel by ShaGa Studio + Auerbach Halevy Architects

Friday, February 8th, 2013

Article source: ShaGa Studio + Auerbach Halevy Architects

‘Fields of knowledge’ is a design collaboration of the dutch-based firm SHaGa Studio and Auerbach Halevy Architects for a new sustainable education campus in Ramat Efal, Israel. The design has been shortlisted from over 50 entries and been awarded the second prize in the recent Ramat Efal Education Campus Competition. Evoking the memories of old agriculture fields in Ramat Efal; The proposal for a new education campus integrates a series of linear ‘knowledge fields’ into a rich and varied learning experience, weaving together exteriors and interiors, the public and the community.

Image Courtesy ShaGa Studio + Auerbach Halevy Architects

  • Architects: ShaGa Studio + Auerbach Halevy Architects
  • Project: Fields Of Knowledge – Sustainable Education Campus
  • Location: Ramat-Efal, Israel
  • Design Team: ShaGa Studio, Gary Freedman, Shany Barath, Alexey Boev, Auerbach Halevy Architects with Ori Rittenberg (Rotem), Ori Halevy, Ori Rittenberg(Rotem), Eynav Nahoum, Noam Muskal

Family House in Černošice, Czech Republic by Studio pha

Friday, February 8th, 2013

Article source: Studio pha

The house is divided into two masses. Mass of single-floor (Ground floor) is a “plate” free umbrella residential space that is open to surroundings. This living area has a strong “Back” hosted service block together with a garage. Mass of two floors with a distinctive roof rack is contrary to the self-contained house (wood house) with bedrooms, bathrooms and relevant rooms, connected to the living area by short corridor. Modification of the land among them creates smooth connection between the interior and exterior.

Image Courtesy © Filip Šlapal 

  • Architects: Studio pha
  • Project: Family House in Černošice
  • Location: Černošice, Czech Republic
  • Photography: Filip Šlapal
  • Realization: 2011 
  • Area: 136 m2 
  • Author: Jan Šesták, Marek Deyl 
  • Cooperation: Filip Tomášek 
  • Statics: Ing. Hana Gattermayerová

Beausejour ZAC in La Réunion, France by Tekhnê architects

Friday, February 8th, 2013

Article source: Tekhnê architects

The urban development plan for Beauséjour, on the Sainte-Marie town in La Réunion, aims to meet a tremendous challenge. It consists in taking an outstanding 80 ha site of sugar cane fields and then conceiving and creating a town that will be loved by its population and will go through time without hindrance, by integrating it into the environmental setting of the 21st century. (Re-)Discovering the pleasure of living “in town”, on an island, in a period when people prefer to live individually and apart, is not as simple as it may seem.

Image Courtesy Tekhnê Architects 

  • Architects: Tekhnê architects
  • Project: Urban Project of Beausejour ZAC
  • Location: La Réunion, France
  • Client: CBO Territoria
  • Landscap designers: Atelier LD – UPAU
  • Electrician: Scène Publique
  • External works Engineers: Egis
  • Dry utilities Systems Engineers: CER

Zen Barn – New Edinburgh House in Ontario, Canada by Christopher Simmonds Architect Inc.

Friday, February 8th, 2013

Article source: Christopher Simmonds Architect Inc.

The linear composition of this house and site is interrupted by the volumes of lightwells, stairs and courtyard. The resulting interpenetration of views, light and space along the south side of the home result in strong indoor / outdoor connections.

Image Courtesy © Doublespace Photography 

HTBLuVA Salzburg in Austria by kleboth lindinger dollnig

Friday, February 8th, 2013

Article source: kleboth lindinger dollnig

The surrounding
The HTBLuVA Salzburg is located in the district Itzling on the northern edge of town. The school building, built about 30 years ago, is by far the largest building in the area. The school is easily accessible by public transport. The train station is less than a 10 minute walk away, the local train is in the immediate vicinity and a large number of public busses drop of students directly in front of the main entrance. There are also about 180 parking spaces for teachers and students.

Image Courtesy © paul ott photografiert

  • Architects: kleboth lindinger dollnig
  • Project: HTBLuVA Salzburg
  • Location: Salzburg, Austria
  • Photography: paul ott photografiert
  • Project area: 32000m²
  • Structural Engineer: Nowy & Zorn
  • Landscape Design: Atelier Auböck + Kárász
  • Lighting Design: A.B. Zoufal Lightzone
  • Colour Design: Monika Heiss
  • Software used: Vectorworks

Apartment in Rome, Italy by Studio Tartaglia

Thursday, February 7th, 2013

Article source: Studio Tartaglia

A virtual diagonal between the two opposite corners of the shape of the apartment, exactly from the bedroom and the fireplace represent the sign along the one the apartment distribution is organized. Anybody can read this strong sign characterizing the floor plan and the ceiling.

Hallway to the bedrooms : Image Courtesy Gianni Franchellucci and Marinella Paolini

  • Architects: Studio Tartaglia
  • Project: Apartment in Rome
  • Location: Rome, Italy
  • Photographs: Gianni Franchellucci and Marinella Paolini

(more…)

A House of the Artist as a Young Man in Rio de Janeiro, Brazil by Arquitetura da Vila

Thursday, February 7th, 2013

Article source: Arquitetura da Vila

The project is for the home of a young couple, in a terraced house constructed in the beginning of the 20th century, in Jardim Botanico, Rio de Janeiro, and aims at establishing harmony among the existing set, the interventions made, and the environment, preserving the guidelines of its historical heritage.

facade : Image Courtesy © Fabio Kotinda

  • Architects: Arquitetura da Vila
  • Project: A House of the Artist as a Young Man
  • Location: Rio de Janeiro, Brazil
  • Designers: Felipe Rio Branco + Fernanda Lima
  • Team: Pedro Passos, Joana Simões, Mariana Villas-Bôas, Ana Clara Cordeiro
  • Area: 150m2
  • Year: 2008-2010
  • Engineer: Saporito Engenharia
  • Photographs: Fabio Kotinda

(more…)

Hovenring Bicycle Roundabout in Eindhoven, Netherlands by IPV Delft

Thursday, February 7th, 2013

Article source: IPV Delft

The spectacular  circular cycle bridge in the Dutch city of Eindhoven has recently been opened to the public. The cable-stayed bridge, designed by ipv Delft, offers cyclists and pedestrians an exciting crossover. With its impressive pylon, 72 metre diameter, thin deck and conspicuous lighting, the cyclist roundabout is a new landmark for the city.

Image Courtesy IPV Delft

  • Architects: IPV Delft
  • Project: Hovenring Bicycle Roundabout
  • Location: Eindhoven, Netherlands
  • Software used: Autocad Mechanical for the conceptual and architectural design of the Hovenring, while Tekla Structures was used for the implementation design

(more…)

FEDA Headquarters: Confederation of Employers in Albacete, Spain by Cor & Asociados

Thursday, February 7th, 2013

Article source: Cor & Asociados

The Confederation of Employers of Albacete (FEDA) is a nonprofit organization representing and supporting the business network in the Region. Due to the evolution of its activities and growth of services, the organization raised the idea of bringing together in a sole building all the installations that were scattered throughout the city of Albacete. This idea was the seed of this project.

Image Courtesy © David Frutos 

  • Architects: Cor & Asociados
  • Project: FEDA Headquarters: Confederation of Employers
  • Location: Albacete, Spain
  • Photography: David Frutos 
  • Photo  Construction: Luisa Martí
  • Client: Confederación de Empresarios de Albacete Feda   
  • Status: Completed 
  • Colaborators: Mar Melgarejo Torralba and Ayara Mendo Pérez (Conceptual design); Rubén Perea Ibáñez, Oscar Carpio Rodríguez and Juan M. Sánchez Guitiérrez (Constraction’s project phase); José Verdú Montesionos (Building Eng.); Soledad Rodríguez Capuano (Model); José M. Noguera Pardo (3D views)
  • Use: Office, conferences, meeting, education. 
  • Site: Albacete, España.  39º 00’ 25.49” N 1º 51’ 32.22” W
  • Area: 4.375 m2 
  • Cost: 3.149.842 € (excluding V.A.T.)
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy