Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for 2013

Wagner Education Center at The Center for Wooden Boats in SEATTLE by OLSON KUNDIG ARCHITECTS

Wednesday, November 13th, 2013

Article source: OLSON KUNDIG ARCHITECTS

SEATTLE – Construction of the new $6.6 million Wagner Education Center at The Center for Wooden Boats (CWB) is scheduled to begin this winter. Designed by award-winning Seattle architect Tom Kundig of Olson Kundig Architects, the building harkens back to historic Northwest boatbuilding facilities while at the same time serves as a modern front door for the growing museum, Lake Union Park and the surrounding South Lake Union neighborhood. Kundig’s interest in creating shape-shifting structures will be evident in the Wagner Education Center, where large windows flank interior spaces and movable exterior panels shift up or down to allow for the control of natural light and open or close the building.

Image Courtesy © OLSON KUNDIG ARCHITECTS

  • Architects: OLSON KUNDIG ARCHITECTS
  • Project: Wagner Education Center at The Center for Wooden Boats
  • Location: SEATTLE, U.S.A
  • Software used: Autodesk Revit.

House Dukken by Werner van der Meulen

Wednesday, November 13th, 2013

Article source: Werner van der Meulen

The clients brief was for a spacious home that expressed its appreciation for outdoor living. An open plan and practical house that lived out onto the garden was of utmost importance to them. Consequently the design developed into a layout that encouraged such a lifestyle. With views to the garden from almost every room, and large living areas that seamlessly flowed out onto the covered patio, this home merges the thresholds between inside and outside.

Image Courtesy © Werner van der Meulen

  • Architects: Werner van der Meulen
  • Project: House Dukken

Star House in Bnaider, Kuwait by AGi architects

Wednesday, November 13th, 2013

Article source: AGi architects 

Nestled into the landscape, this beach house blends with the natural topography of the coastline of Kuwait. It slowly unfolds itself to the visitor, as it is approached from the desert.

Upon entry, one gets glimpses of the sea whilst going down to the public space of the chalet. On this lower level, the house extends into the landscape and the sea, accentuated by an infinity pool in the garden. The private side of the house, located at the entry level, is concealed from the visitors by a bamboo wall. Bedrooms and private living spaces remain isolated from daily activities. A three-way stair, placed at the center of building, organizes the different flows of family, friends and guests.

Image Courtesy © Nelson Garrido

  • Architects: AGi architects
  • Project: Star House
  • Location: Bnaider, Kuwait
  • Photography: Nelson Garrido
  • Type: Housing, 5000 sqm
  • Date: 2007, 2009
  • Client: Private
  • Design Team: Dr. Nasser B. Abulhasan, Joaquin Perez-Goicoechea, Georg Thesing, Bruno Martins Afonso Gomes, Daniel Muñoz Medranda, Robert A. Varghese, Abdul Hafiz Mohammed, Moyra Montoya Moyano

Rest Area in Shandon, CA by Metal Sales

Wednesday, November 13th, 2013

Article source: Metal Sales Manufacturing Corporation

Metal Sales Manufacturing Corporation provides 9,400 square feet of sleek roof and wall panels for the new Shandon Rest Area in Shandon, CA.

The Shandon Rest Area is located between the Central Coast and the San Joaquin Valley on Highway 46. Originally built in the 1970s, Shandon’s facilities had become outdated and costly to maintain – no longer meeting the needs of its 1.5 million annual visitors. To address these needs and to update the disabled access of the decades-old facility, officials announced the rest area would be rebuilt from the ground up.

Image Courtesy © Metal Sales Manufacturing Corporation

  • Architects: Metal Sales Manufacturing Corporation
  • Project: Rest Area
  • Location: Shandon, CA, U.S.A

Sea Cliff Residence in San Francisco by Mark Horton Architecture

Wednesday, November 13th, 2013

Article source: Mark Horton Architecture

A total remodel of an existing home in San Francisco’s Sea Cliff neighborhood transformed an oddly organized house into a sophisticated urbane home for a family. A limited palette of materials, along with a few very specific architectural details, created a dramatically unique retreat overlooking the Golden Gate.

Image Courtesy © Mark Horton Architecture

AECOM Offices in Atlanta, GA

Wednesday, November 13th, 2013

Article source: Banker Wire

The AECOM project encompassed the consolidation of seven operating companies into one integrated office space in Atlanta, GA. The space was to reflect the progressive culture of the company. Designers were charged with utilizing the existing mahogany wood-clad elevator lobby without compromising the contemporary design intent.

Image Courtesy © Carlos Pineda, Veenendaalcave Inc

  • Project: AECOM Offices
  • Location: Atlanta, GA, U.S.A
  • Photography: Carlos Pineda, Veenendaalcave Inc

JewelBOX in Athens, Greece by Panos Nikolaidis & Errica Protestou

Wednesday, November 13th, 2013

Article source: Panos Nikolaidis & Errica Protestou

JewelBOX is a multi use building in Kifisia, Athens, Greece designed by architects Panos Nikolaidis & Errica Protestou.

The jewelBOX accommodates two contradictory concepts. A monolithic mask, the building’s exterior versus a fluid interior. The mask reveals the ground floor volume through an ornamental iron gate. A black rectangular column redirects the visitor towards its two sections.

Image Courtesy © George Fakaros

  • Architects: Panos Nikolaidis & Errica Protestou
  • Project: JewelBOX
  • Location: Athens, Greece
  • Photography: George Fakaros
  • Project Management, Construction: Tconstructions Alexandros Triantafyllidis
  • First floor interior Design: Stagedesignoffice (Stavros Papayannis )
  • Completion: 2013

Key products

  • Lighting: XAL, iGuzzini
  • Partitions: Knauf plasterboards & Aquapanel
  • Acrylic solid surfaces: Staron
  • Exterior door and window frames: Alumil
  • External wall insulation: Baumit

Key materials

  • Structural frame: concrete
  • Flooring & interior cladding: oak
  • Exterior flooring & cladding: granite

De Burgemeester in Hoofddorp, Netherlands by Studioninedots

Wednesday, November 13th, 2013

Article source: Studioninedots

From an abandoned and anonymous office building to a vibrant multi-tenant complex. That’s De Burgemeester, a commercial property in Hoofddorp renovated by Studioninedots and opened on 5 November 2013. The secret of the transformation? A vertical lobby featuring an open staircase where people meet face to face, a space that brings people together both literally and figuratively.

Image Courtesy © Peter Cuypers

  • Architects: Studioninedots
  • Project: De Burgemeester
  • Location: Hoofddorp, Netherlands
  • Photography: Peter Cuypers
  • Client: Ymere | Lingotto
  • Type: re-use of 4700m2 officespace
  • Plot: 980 m2
  • Design-completion: 2012-2013
  • Status: completed
  • Designteam: Albert Herder, Vincent van der Klei, Arie van der Neut, Metin van Zijl.
  • Project team: Max Meijer, Eliano Felício, Chun Leung.
  • Contractor: Ouwehand Bouw
  • Realization stairs and fences: Fiction factory
  • Furniture: Metnils

La Despensa Bosques in Mexico City, Mexico by BXH ARCHITECTURE

Wednesday, November 13th, 2013

Article source: BXH ARCHITECTURE

Located on the west end of Mexico City, La DespensaBosques is a space designed under two fundamental concepts: “We are aware that a successful business thrives not only on sales, but also in offering a shopping experience worth repeating”, and also “at the same time offering products that aren’t available in big supermarket chains”.

Image Courtesy © Jair Navarrete

  • Architects: BXH ARCHITECTURE
  • Project: La Despensa Bosques
  • Location: Mexico City, Mexico
  • Photography: Jair Navarrete
  • Area: 200 m2
  • Designteam: BXH Arquitectura, Daniel Vargas, Luis Enrique Guillén, José Vargas.
  • Graphic design: Jessika Amike/ Duo2
  • Lighting: Luz en Arquitectura
  • Carpentry: Cime
  • Structural engineering:Antonio Andulcin
  • Building and administration: BXH Arquitectura

King David the Builder’ International Airport in Kutaisi, Georgia by UNStudio

Wednesday, November 13th, 2013

Article source: UNStudio

Kutaisi International Airport serves domestic and international flights for use by tourists, national politicians and international diplomats. The airport will become a central hub, with up to one million travellers targeted in 2014-2015, celebrating a leisure or activity holiday anywhere in the ever more popular destination of Georgia.

Image Courtesy © Nakaniamasakhlisi

  • Architects: UNStudio
  • Project: King David the Builder’ International Airport
  • Location: Kutaisi, Georgia
  • Photography: Nakaniamasakhlisi
  • Client: master plan and terminal: United Airports of Georgia LLC, Air Traffic Control Tower, offices and meteorological building: Sakaeronavigatsia Ltd.
  • Building surface: terminal 4,500m2, Control Tower and offices 1,800m2
  • Height Air Traffic Control Tower: 55m.
  • Building site: 12,000 m2
  • Programme: International Airport Terminal, Air Traffic Control Tower and Offices for Navigation
  • Timing: Concept Design 2011, design development and construction 2012-2013
  • Status: Completed
  • Structural consultant: MTM kft. Budapest
  • MEP consultant: SMG-SISU kft. Budapest
  • Landscape: OR else
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy