Open side-bar Menu

Archive for 2013

La Favorita in Mexico City, Mexico by ARCO Arquitectura Contemporánea

Saturday, August 17th, 2013

Article source: ARCO Arquitectura Contemporánea

In Mexico loncherías —snack bars— have a long history in the popular gastronomy and are usually a synonym for craving. With this tradition in mind, ARCO Arquitectura Contemporánea developed the interior design for Lonchería La Favorita, a new proposal for snacks cookery that is located on Insurgentes avenue in Mexico City. Architects Bernardo and Jose Lew, directors of ARCO, defined with the owners a well balanced project to make the most of the 70 sq m area.

Image Courtesy © Jaime Navarro

  • Architects: Arquitectura Contemporánea
  • Project: La Favorita
  • Location: Mexico City, Mexico
  • Photography: Jaime Navarro
  • Architectonic project and interior: ARCO Arquitectura Contemporánea,  Arq. José Lew Kirsch Arq. Bernardo Lew Kirsch
  • Contributors: Arq.  Oscar Sarabia,  Arq.  Jonathan Herrejón, Arq.  Guillermo Martinez, Arq. Federico Teista, Arq. Nahela Hinojosa, Arq. Emanuel Galvez
  • Construction and construction supervision: ARCO Arquitectura Contemporánea
  • Materials: Wood, pulp Mosaic, Concrete apparent, fachaleta, painting.
  • Branding: Ernesto Moncada
  • Renders: Arq. Jonathan Herrejón
  • Built area: 70 m2
  • Year: 2012

Cowshed House in Glebe, New South Wales by carterwilliamson architects

Saturday, August 17th, 2013

Article source: carterwilliamson architects

The old cowshed in Glebe was a surprising find; a rare opportunity to preserve some of the character and charm of this eclectic neighbourhood and one we encouraged our clients to seize when they sought our advice on purchasing the property.

The cowshed sat on a small parcel of land bounded on three sides by roads. The building was simple, essentially a long brick wall that held the urban edge of corner and street and returned to house a few bedrooms in the place of the former stalls. It was the most basic of accommodation but the shed had a worn patina of stories and was well situated, hugging the southern boundary with provision for a private, north facing courtyard.

Image Courtesy © Brett Boardman

Early Childcare Center West University of Chicago by ross barney architects

Saturday, August 17th, 2013

Article source: ross barney architects

The Early Childcare Center West is the first childcare center built for the University of Chicago.  The Center is located on a developing edge of the medical campus, and shall serve the families of both the University and Medical Center.  On a University campus known for its combination of historic buildings and innovative  architecture, the clients and architects worked to develop a language for the child care facility that creates a playful environment that’s fits with the campus environment.

Image Courtesy © ross barney architects

  • Architects: ross barney architects
  • Project: Early Childcare Center West University of Chicago
  • Location: Chicago


  • LEED  Silver Certification Pending
  • Integrated, High performance building
  • Energy  efficient envelope
  • Daylighting and lighting control system
  • Water conservation strategies
  • Optimized Open space on dense, urban site
  • Children’s icon
  • Constructed below client budget
  • Designed with input from University Community
  • Secure child-care facility in an urban setting
  • Creates a child scaled place for learning

Paramount Residence Alma in Toblach, Italy by Plasma Studio

Friday, August 16th, 2013

Article source: Plasma Studio

The interior of this family home is characterized by 360-degree views. Perhaps the most spectacular of these being a view of the sky through an incision over the central stair. This opening delivers an immediate reading of exterior weather conditions, collecting precipitation and receiving direct sunlight.

Image Courtesy © Hertha Hurnaus

  • Architects: Plasma Studio
  • Project: Paramount Alma
  • Location: Toblach, Italy
  • Photography: Hertha Hurnaus
  • Client: Private
  • Project Architect: Peter Pichler
  • Structural Engeneer: Dr. Ing. Erlacher Andreas
  • Services Engeer: Energytech
  • Security management: Dr. Ing. Ralf Pellegrini
  • Geological Engeneer: Michael Jesacher
  • Contractors: Lusser Andreas, Heinfels
  • Collaboration: Das Massivholzhaus
  • Construction firm: Baufirma Frey, Lienz
  • Metall strcutures: Weitlaner Klaus
  • Electrical installations: Eltec, Summerer Markus

San Sen House in Valle de Bravo, Mexico by Alejandro Sanchez Garcia Arquitectos

Friday, August 16th, 2013

Article source: Alejandro Sanchez Garcia Arquitectos

Alejandro Sánchez García (Mexico, 1966) is a practicing architect currently living and working in Mexico City. He studied in the Universidad Iberoamericana in Mexico City where he graduated as an architect and urban planner, becoming the Architecture Student Body President in 1990 and 1991.

Image Courtesy © Jaime Navarro

  • Architects: Alejandro Sanchez Garcia Arquitectos
  • Project: San Sen House
  • Location: Valle de Bravo, Mexico
  • Photography: Jaime Navarro
  • DATE: 2008
  • STATUS: Built
  • AREA: 860 m2
  • CONTRIBUTORS: Alejandro Sánchez García, Gabriela Senderos, Alvaro Sánchez García, Diego Ricalde Rechia, Alejandro Delgado García, Alfredo Cortés Tellez

CTA Morgan Station in Chicago by ross barney architects

Friday, August 16th, 2013

Article source: ross barney architects

A new Chicago Transit Authority Morgan Street Elevated Station presented a unique opportunity, in the historic Fulton Market District, to define the geographic center and the character of this industrial loft area that is transforming into a multi-faceted neighborhood.

Image Courtesy © Kate Joyce Studios

  • Architects: ross barney architects
  • Project: CTA Morgan Station
  • Location: Chicago
  • Photography: Kate Joyce Studios
  • Cost: $35,257,000
  • Program: New elevated train station
  • Completion: 2012
  • Transportation Engineer: Transystems

A Suspended Room in Gentilly, FRANCE by NeM Architectes

Friday, August 16th, 2013

Article source: NeM Architectes

Located as it is in Gentilly in the vicinity of Paris, on rue Raymond Lefebvre where rows of houses go almost uninterrupted, this little detached house stands out.

The interval separating it from the next building allows for a nice view on the Bièvre valley and its towers, providing a frontal framing for this fragmented cityscape, thus creating an unexpected confrontation in this quiet, almost rural suburban atmosphere.

Image Courtesy © Rémy Castan

  • Architects: NeM Architectes
  • Project: A Suspended Room
  • Location: Gentilly, FRANCE
  • Photography: Rémy Castan
  • Architects: N e M Architectes, Lucie NINEY et Thibault MARCA, 1 boulevard de Belleville 75011 Paris.
  • Structural Engineer: INGE.ST.AR
  • Carpenter: EURO CCZ
  • Cost: 80 000 €
  • Year: 2012
  • Area: 40 m²
  • Software used: Autocad

LED light strips in Highbury, North London by MyLandscapes LTD

Friday, August 16th, 2013

Article source: MyLandscapes LTD

This end of terrace courtyard was dominated by an enormous back wall and a tall palm tree on the left. Yet it also had inspirational Italian owners and a fabulous collection of some mature architectural plants. I decided to retain all the plants in their positions as I felt this was an integral fabric of the garden. Only one plant was to be removed – an overgrown Viburnum in the right corner – to be replaced with a beautiful multi-stem bronzed trunk Tibetan Cherry. Coincidentally, retaining the plants enabled a diagonal design to be implemented, which meanders through the trees.

Image Courtesy © Amir Schlezinger

  • Architects: MyLandscapes LTD
  • Project: LED light strips
  • Location: Highbury, North London
  • Photography: Amir Schlezinger
  • Software used: Photoshop

Bondi Apartment by Minosa

Friday, August 16th, 2013

What to do with a 66m2 space when the brief includes 13 appliances, large preparation areas, 10 seater table, 3seater sofa, two large arm chairs with foot stools, 65 inch plasma with ALL the gizmo’s and a demand for a space that integrated their family and life into one space!

Image Courtesy © Minosa

  • Architects: Minosa
  • Project: Bondi Apartment
  • Software used:  Pytha 3D CAD & RadioLAB

THE ENERGY OF CERRO MISTICO (MYSTIC HILL) in Lavalleja, Uruguay by FDS Arquitectos

Friday, August 16th, 2013

Article source: FDS Arquitectos

A good friend calls us to design a small hotel, 4 or 6 rooms on the hills of Lavalleja, Uruguay. The area is very well known for its spiritual tourism, as it is a very energetic place.

Visit to the area

there is definitely something very special about the energy of the hill:  it is quite inaccessible, it is covered by low native  vegetation. There are formations belonging to the earliest inhabitants of the place and archeological remains difficult to date. The views from up there are breathtaking.  Our friend and his family are in love with the place, we feel incredibly motivated and challenged by the task.

Image Courtesy © Jose Pampin

  • Architects: FDS Arquitectos
  • Location: Lavalleja, Uruguay
  • Photography: Jose Pampin
  • Project: FDSarquitectos: Facundo de Souza, Matias Keuroglian
  • Work Address: V. Goday
  • Year Built: 2012
  • M2 built: 400 m2 + exterior
  • Concrete: Concrete Artigas
  • Stone: local stone
  • Openings: Aluminum del Uruguay SA
  • Software used: Autocad
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy