Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for 2014

Feisteinveien in Stavanger, Norway by Rever & Drage Architects

Friday, July 4th, 2014

Article source: Rever & Drage Architects

This extension to a single-family house in Stavanger was made to make room for a growing family in a city which has become increasingly dense over the last decades due to the economic boom related to the area’s oil industry. The building authorities accepted extension beyond original restrictions but wanted a modern expression, and found common ground with the architects in letting the existing building be preserved as a clear and city-typical shape. Stavanger has also recently been host to the Norwegian Wood project, part of Stavanger 2008 – European City of Culture, and there is reason to believe that the municipal authorities in Stavanger has achieved a more clear and mature architectural policy through the specific focus which that project gave.

Image Courtesy © Tom Auger

Image Courtesy © Tom Auger

  • Architects: Rever & Drage Architects
  • Project: Feisteinveien
  • Location: Stavanger, Norway
  • Photography: Tom Auger
  • Function: House extension
  • Client: Private
  • Design team: Tom Auger, Martin Beverfjord, Eirik Lilledrange
  • Location: Stavanger, Norway
  • Area: 110 sqm

(more…)

EPFL Quartier Nord, SwissTech Convention Center in Ecublens, Switzerland by Richter · Dahl Rocha & Associés

Friday, July 4th, 2014

Article source: Richter · Dahl Rocha & Associés

On the eastern edge of the site, student housing and commercial and service areas provide a clear border on the public plaza. Extending to the south to include the Metro station, shops and restaurants are sheltered by a covered gallery with the hotel and student lodgings above. The large scale of the building is mediated through a series of articulations and variations in height of the different volumes that make up the complex. Only the central bodies of the building are carried up to level eight at the top. The outer facades clad in serigraphed glass and aluminium louvers maintain a clear dialogue with the convention center, the coloured window jambs anticipate the exuberance of the inner courtyard.

Image Courtesy ©  Fernando Guerra | FG + SG

Image Courtesy © Fernando Guerra | FG + SG

  • Architects: Richter · Dahl Rocha & Associés
  • Project: EPFL Quartier Nord, SwissTech Convention Center
  • Location: Ecublens, Switzerland
  • Photography: Fernando Guerra | FG + SG
  • Scenography: Scéno Plus (Montréal), SonicDesign Distribution Sàrl
  • Landscape Architect: L’Atelier du Paysage Jean-Yves Le Baron Sàrl
  • Client: Credit Suisse Real Estate Fund Hospitality, Credit Suisse Real Estate Fund Living Plus, EPFL
  • Total Contractor: HRS Real Estate SA
  • Structural Engineering: Ingeni SA + Daniel Willi SA
  • Geotechnical Engineer: Karakas & Français SA
  • Hvac Engineer: RG Riedweg et Gendre SA
  • Sanitary Engineer: Duchein SA
  • Electrical Engineer: Betelec SA
  • Safety Specialist: Hautle Anderegg + Partner SA
  • Facades Specialist: BCS SA
  • Acoustical Specialist: AAB – Stryjenski & H. Monti SA
  • Interior Design: RDR Design SA
  • Artists: Catherine Bolle, Daniel Schlaepfer
  • Cost of works: 225 Mio
  • Surface: 14165 m2
  • Design: 2009–2010

(more…)

DOWNTOWN LA PAZ in Baja California Sur, México by ARCO Arquitectura Contemporánea

Thursday, July 3rd, 2014

Article source: ARCO Arquitectura Contemporánea

Downtown La Paz is a new touristic and commercial development designed and built by ARCO Arquitectura Contemporánea. It is located in the Mexican city with the same name, which is also the capital of Baja California Sur, right in the southern part of the Baja California peninsula with more than 250 thousand inhabitants.

Image Courtesy © ARCO Arquitectura Contemporánea

Image Courtesy © ARCO Arquitectura Contemporánea

  • Architects: ARCO Arquitectura Contemporánea
  • Project: DOWNTOWN LA PAZ
  • Location: Baja California Sur, México
  • Architects in change: Arq. José Lew Kirsch, Arq. Bernardo Lew Kirsch
  • Area: 5000 sq m
  • Construction: 10 000 sq m

(more…)

Apartment in Nagaokakyo, Japan by OHArchitecture

Thursday, July 3rd, 2014

Article source: OHArchitecture

“The home which makes a life style rich”

It is a remodeling project of the rental apartment in Nagaokakyo-shi, Kyoto.

From the situation around a site, and the present occupant’s situation, it was expected that middle of the 30 years old from late 20 years old is main as for a occupant’s age group.

Image Courtesy © OHArchitecture

Image Courtesy © OHArchitecture

  • Architects: OHArchitecture
  • Project: Apartment in Nagaokakyo
  • Location: Nagaokakyo, Japan
  • Photography: OHArchitecture
  • Designer: OHArchitecture Kousuke Okuda, Tatsuya Horii
  • Contractor: Go Co.,Ltd. Hisakatsu Uno
  • Construction type: Interior Renewal
  • Function: apartment
  • Total area: 34.78㎡
  • Construction phase: Aug.〜Sep. 2013

(more…)

Ground Breaking for Danish Rock Museum in Roskilde, Denmark by MVRDV

Thursday, July 3rd, 2014

Article source: MVRDV

Today the Danish Rock Museum, MVRDV and COBE together with Wessberg engineers and LIWplanning start construction of the new home for the Danish Rock Museum in Roskilde. The museum, which offers visitors an adventurous rock music experience, will open its doors in 2015. It is the first building of ROCKmagneten, a larger rock music district consisting of three new buildings and a refurbished factory. Roskilde is the location of the annual Roskilde Festival, the largest North European culture and music festival.

Image Courtesy © MVRDV

Image Courtesy © MVRDV

  • Architects: MVRDV
  • Project: Ground Breaking for Danish Rock Museum
  • Location: Roskilde, Denmark

(more…)

Small Box House in Sapporo, Hokkaido, Japan by AKASAKA SHINICHIRO

Thursday, July 3rd, 2014

Article source: AKASAKA SHINICHIRO

The residence is built on the western hillside of Mt. Moiwa, overlooking the city of Sapporo. Although, being the 5th largest city in Japan, the cumulative amount of snow cover in the winter season exceeds 6 meters.

From the casual lifestyle of the client and his wife, and also the request to have a part of the house turn into a cafe in the future, we aimed to create a space to be flexible to support various events, such as the new birth of a child or starting a new cafe, where various life-scenes exist with reasonable distances to each other inside a simple void, like a barn.

Image Courtesy © Koji Sakai

Image Courtesy © Koji Sakai

  • Architects: AKASAKA SHINICHIRO (Shinichiro Akasaka)
  • Project: Small Box House
  • Location: Sapporo, Hokkaido, Japan
  • Photography: Koji Sakai
  • Site area: 345㎡
  • Building area: 57㎡
  • Gross floor area: 93㎡
  • Design period: 2008 ~ 2009
  • Construction period: 2009

(more…)

Marriott Waterfront Reinvents Restaurant and Lounge with Banker Wire Mesh

Thursday, July 3rd, 2014

Article source: Banker Wire

Apropoe’s, the new restaurant at Baltimore’s Marriott Waterfront, gives hotel guests and Baltimore residents a place to work and relax. Its contemporary design combines dining, lounge, meeting and bar areas in one great room-style space, divided into semi-private sections by Banker Wire mesh.

Image Courtesy © Banker Wire

Image Courtesy © Banker Wire

  • Manufacturer: Banker Wire
  • Project:Marriott Waterfront Reinvents Restaurant and Lounge with Banker Wire Mesh

(more…)

100 % Home in Wroclaw, Poland by Kabarowski Misiura Architekci

Thursday, July 3rd, 2014

Article source: Kabarowski Misiura Architekci

A house from the 1920s was redeveloped and modernized. The interior layout was changed and elevations were unified. The result of these actions is a construction which is undoubtedly modern yet inextricably linked with the buildings of the past with the form of a traditional house.

Image Courtesy ©  Krzysztof Smyk

Image Courtesy © Krzysztof Smyk

(more…)

Block 32, La Duchère, Lyon in France by Tectoniques

Thursday, July 3rd, 2014

Article source: Tectoniques

Block 32 occupies a strategic position in the vast programme to renovate the Duchère neighbourhood, in Lyon. The OPAC du Rhône housing association has produced a building which incorporates 33 social rental housing units, 1,500m2 of office space dedicated to health-related activities, and has retail space throughout the ground floor. Its central location, at the crossroads between the new Abbé Pierre square and the east / west boulevard, means it is highly visible and its proximity to the athletics hall imposes the need for a resoundingly urban attitude.

Image Courtesy © Tectoniques

Image Courtesy © Tectoniques

  • Architects: Tectoniques
  • Project: Block 32, La Duchère, Lyon
  • Location: France
  • Total floor area: 5 241 m2
  • Cost: 6,960 M € H.T.
  • Overall floor area: 2 628 m2
  • Habitable area: 2 224 m
  • Overall floor area: 1 642 m2

(more…)

Slow Food Nation by Jensen Architects

Wednesday, July 2nd, 2014

Article source: Jensen Architects

The Welcome Pavilion provides space for ticketing, information and membership services at the inaugural Slow Food Nation event. The reclaimed shipping container, topped with plants and a windmill, creates an iconic image while providing the introductory public interface for the festival. Part billboard, part box-office, and part way-finding beacon, the pavilion announces the Slow Food movement’s dedication to sustainability and social responsibility.

Image Courtesy © Jensen Architects

Image Courtesy © Jensen Architects

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy