Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Archive for 2014

Atnachta café in Tel Aviv, Israel by Nir Portal Architects

Tuesday, May 6th, 2014

Article source: Nir Portal Architects

College girl by day and dirty minded lady by night?

A local coffee house that transform itself to a dark alcohol bar when sun goes down.

Transforming space, the kind that knows how to create an intimate atmosphere of a neighborhood café and from the exact same components creates the atmosphere of a pickup bar.

Image Courtesy © Nir Portal Architects

Image Courtesy © Nir Portal Architects

(more…)

‘ONE’- sushi restaurant in Ramat Hachayal, Tel Aviv, Israel by Nir Portal Architects

Tuesday, May 6th, 2014

Article source:  Nir Portal Architects

‘One sushi’, is situated in the heart of very popular hi tech offices area, ramat hachayal, Tel Aviv.

Inspired by clean traditional Japanese design, ‘one’ preserves that tradition.

Elements of design were chosen carefully, layout were drawn minimalistic, colors pallets become monochromatic with a light lemon grass touch.

Image Courtesy © Yoav Gorin

Image Courtesy © Yoav Gorin

  • Architects: Nir Portal Architects (Nir Portal)
  • Project: ‘ONE’- sushi restaurant
  • Location: Ramat Hachayal, Tel Aviv, Israel 
  • Photography: Yoav Gorin

(more…)

Restaurant “The old man & the sea” in Jerusalem, Israel by Nir Portal Architects

Tuesday, May 6th, 2014

Article source: Nir Portal Architects

The Restaurant “The old man & the sea” located in a hangar on the platform of the ancient port of Jaffa, and is spread over an area of 900 square meters. Basis of planning we dealt with was the strict conservation guidelines.

The old man and the sea is an authentic Jaffa food Institute of decades decided to move to a new location-Hangar used by the fishermen of Jaffa and their boats for decades until it was abandoned due to aging and the dangers of it.

Image Courtesy © Nir Portal Architects

Image Courtesy © Nir Portal Architects

  • Architects: Nir Portal Architects
  • Project: Restaurant “The old man & the sea”
  • Location: Jerusalem, Israel

(more…)

Abu Dhabi Urban Planning Council in United Arab Emirates by Söhne&Partner architects

Tuesday, May 6th, 2014

Article source: Söhne&Partner architects

To include the building complex very naturally into the environment, it is placed on different landscape levels. The use of typical colours and patterns does not only help to fit the complex into the natural landscape, it also refers to the already existing UPC building.

Image Courtesy © Söhne&Partner architects

Image Courtesy © Söhne&Partner architects

(more…)

PUBLIC LIBRARY AND MUSIC SCHOOL in Almonte, Spain by DONAIRE ARQUITECTOS

Tuesday, May 6th, 2014

Article source: DONAIRE ARQUITECTOS

Restoration of the “Los Reales de Almonte” Warehouse for use as a public library, and School of Arts (Music, Dance and Art). The project is centred on a warehouse registered as being of Cultural Interest.

It is situated in the “Culture City” in Almonte, next to the town’s new Theatre and enclosed within a public square.

Specifically, the library is located in a wine cellar, typical of the local area. The building is 78m long and 10,5m wide, with a total area of 821 m² The building is open on 3 sides.

Image Courtesy © Fernando Alda

Image Courtesy © Fernando Alda

  • Architects: DONAIRE ARQUITECTOS
  • Project: PUBLIC LIBRARY AND MUSIC SCHOOL
  • Location: Almonte, Spain
  • Photography: Fernando Alda
  • Project year: 2004-2010
  • Client: Almonte Town Hall
  • Area: 1.725,00 m²
  • Budget: 828.214,10 €
  • Architect authors: Juan Pedro Donaire Barbero
  • Architect team: Jesús Núñez Bootello, Ignacio Núñez Bootello , Carmela Domínguez Asencio , Tibisay Cañas Fuentes , Beatriz Hacar Hernández , Juan Vega Espinar , David Rapado Moreno , Delia Pacheco Donaire , Pablo Baruc García Gómez.
  • Engineering: Javier Drake Canela , Guillermo Márquez Villanueva, Alfonso Buiza Camacho.

(more…)

Pearl Academy of Fashion in Jaipur, India by Morphogenesis

Tuesday, May 6th, 2014

Article source: Morphogenesis

The Pearl Academy of Fashion, Jaipur is a campus which by virtue of its design is geared towards creating an environmentally responsive passive habitat. The institute creates interactive spaces for a highly creative student body to work in multifunctional zones which blend the indoors with the outdoors seamlessly. The radical architecture of the institute emerges from a fusion of the rich traditional building knowledge bank and cutting edge contemporary architecture.

External view of the building at dusk, Image Courtesy © Andre J Fanthome and Edmund Sumner

External view of the building at dusk, Image Courtesy © Andre J Fanthome and Edmund Sumner

  • Architects: Morphogenesis
  • Project: Pearl Academy of Fashion
  • Location: Jaipur, India
  • Photography: Andre J Fanthome and Edmund Sumner
  • Client: Pearl Academy of Fashion
  • Structure: N M Roof Designers Ltd.
  • Contractors: R G Colonizers Pvt. Ltd
  • Plot Area: 12, 250 sq m (3 Acres)
  • Built-up area: 2, 15,278 Sq ft
  • Building Height: 12 m
  • Basement Depth: 4m basement, 4.6 m underbelly
  • Year of completion: 2008
  • Cost: Rs. 1300/sq ft

(more…)

Polour Rock Climbing Hall in Mazandaran, Iran by New Wave Architecture

Tuesday, May 6th, 2014

Article source: New Wave Architecture

Laying on the pristine context of Polour, overlooking the highest peakof Iran-Mount Damavand-, and responding the climbing potential of the region,a spirited sport facility is imprinted delicately in the rocky lands of Mazandaran.

Being inspired by the geological process of the large-scale movements of the earth‘s crust and its tectonic forces,all end up to initial clues toco-operate for drawing up Polour Rock Climbing Hall.

 Image Courtesy © New Wave Architecture

Image Courtesy © New Wave Architecture

  • Architects: New Wave Architecture (LidaAlmassian/ShahinHeidari)
  • Project: Polour Rock Climbing Hall
  • Location: Mazandaran, Iran
  • Design Team: Maryam Amanpour, Zahra Hamedani, Tina Yavarian, Atieh Ameri, Saeid Fahimpour, Mona Ramzi, Fateme Dehghani, Shadi Jelvi, Sara Farahani, Mohammad Keshavarzi, Marjan Najafizadegan, Helaleh Alaei
  • Client: Development and Maintenance of Sports Facilities
  • Design Date: 2012

(more…)

Extension of Université de Provence in Aix-en-Provence, France by Dietmar Feichtinger Architectes

Tuesday, May 6th, 2014

Article source: Dietmar Feichtinger Architectes

Multimedia building T1

  • 2 auditoriums
  • 6 salles de cours multimédia | 6 Multimedia classrooms
  • 3 classrooms
  • Offices
  • Salle de réunion | Meeting room
Image Courtesy © Sergio Grazia

Image Courtesy © Sergio Grazia

  • Architects: Dietmar Feichtinger Architectes
  • Project: Extension of Université de Provence
  • Location: Aix-en-Provence, France
  • Photography: Sergio Grazia
  • Client: Aix-Marseille Université
  • Project team leader: José Luis Fuentes, Peter Mitterer
  • Team Planning: Ralitsa Kafova, Sabine Kopp, Zuzana Janouskova , Katja Pargger, Stephan Schwarz, Arne Speiser.
  • Team Competition: José Luis Fuentes, Zuzana Janouskova, Barbara Feichtinger-Felber, Ghislain Richoux, Jutta Eckel, Lukas Brus, Ralitsa Kafova.
  • Site Supervision: José Luis Fuentes, Peter Mitterer, Eric Dussol (Assistance pour le DET)
  • Site Area: 50336 sqm
  • Floor area: T1 T2: 6.119 m², T3: 1.918 m²
  • Built-up area: T1 T2: 1.546 m², T3: 590 m²
  • M3: T1 T2: 20.582 m³, T3: 6.800 m³
  • Competition: 01 | 2008
  • Start of planning: Parking:  05 | 2008, T1 T2: 05 | 2008, T3: 07 | 2011
  • Completion: Parking:  09 | 2010, T1 T2: 04 | 2013
  • Coût: Parking: 1 122 000 Euro TTC, T1 T2:11 360 000 Euro TTC

(more…)

Nanavati School and Campus Development – Pre School Playarea by Tushar Desai Associates

Tuesday, May 6th, 2014

Article source: Tushar Desai Associates

The client brief of providing paved playing and sitting areas for K-12 to Degree College in their existing open areas was interpreted as spaces for “learning, exploring & interacting”.

Image Courtesy © Tushar Desai Associates

Image Courtesy © Tushar Desai Associates

(more…)

Block of Summer houses at Elounda, Crete by Kalliope Kontozoglou Architects

Saturday, May 3rd, 2014

Article source: Kalliope Kontozoglou Architects

On a steep hillside plot, with an amazing view of the Elounda bay and the Spinalongaisland, a complex of four groups of summerhouses of varying size (80-100 m2) was designed.

The concept was to organize the built volumes and the open spaces in-between like a piece of textile laid on the ground. The two are interwoven. In order to create enough diversity and excite the future owners’ interest four distinct types were created, which were multiplied by the use of different external colors, materials and orientation.

Image Courtesy © Kalliope Kontozoglou Architects

Image Courtesy © Kalliope Kontozoglou Architects

  • Architects:  Kalliope Kontozoglou Architects (Kalliope Kontozoglou)
  • Project: Block of Summer houses at Elounda
  • Location: Elounda, Crete
  • Associate architects: 3SK Stylianidis Architects
  • Structural Engineering: Vardas – Economou
  • Mechanical and Electrical Engineering: Vardas – Economou
  • Contractor: Vardas – Economou
  • Interior Architecture: Vardas – Economou
  • Client: Vardas – Economou
  • Construction year: 2010

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy