Open side-bar Menu

Archive for 2014

Falatow Jigiyaso orphanage in Bamako, Mali by F8 architecture

Tuesday, March 18th, 2014

Article source: F8 architecture

The story of Falatow Jigiyaso orphanage begins in Bamako. In 1978, Fatoumata Goundourou found an orphan baby in the street and brought him home.

From now on, her house will become a shelter for no less than 30 children of all ages.

Image Courtesy © Vanja Bjelobaba

  • Architects: F8 architecture (DELOUME)
  • Project: Falatow Jigiyaso orphanage
  • Location: Bamako, Mali
  • Photography: Vanja Bjelobaba

Playground with comfort facilities by Cadden Studio Ltd.

Tuesday, March 18th, 2014

Article source: Cadden Studio Ltd.

A playground building in Budapest with slides and a group of toys designed for it housing a washbasin, a diaper changer table and a toilet.

Image Courtesy © Cadden Studio Ltd.

  • Architects: Cadden Studio Ltd. (Tamás Szén Molnár)
  • Project: Playground with comfort facilities

Residential Building in Vienna, Austria by Söhne & Partner architects

Tuesday, March 18th, 2014

Article source: Söhne & Partner architects

The residential building in the 21st district of Vienna contains a total of 42 small apartments between 40 and 50m². Each has either a bright balcony or a private terrace. In the attic floor there are spacious apartments with associated large roof terraces.

While planning this building it was essential to reach an optimal exploitation of the officially permitted building volume. Common areas such as a spacious green courtyard including a modern children’s play area have loads of space available.

Image Courtesy © Söhne & Partner architects

KVS HOUSE in Buenos Aires, Argentina by Estudio Galera

Tuesday, March 18th, 2014

Article source: Estudio Galera

The lot is situated in Costa Esmeralda, a new private venture in Costa County. A small pine grove at the front of the site, and a steep slope down from the street to the back of the lot. A simple but paramount commission: to focus the program on the smallest portion of the lot as possible, since most of the natural landscape of the lot wants to be preserved. A vacation home thought for a family that wants to use the house for a variety of purposes, such as getting together and enjoying open air activities. The program is centered around two boxes stacked, skewed, balancing each other on top of a half buried stone plinth. As a result, the program takes less than twelve percent of the lot, leaving enough space for a swimming pool and a green dune –part of the landscape.

Image Courtesy © Diego Medina

  • Architects: Estudio Galera
  • Project: KVS HOUSE
  • Location: Buenos Aires, Argentina
  • Photography: Diego Medina
  • Structural Engineer: Engineer Carlos Bereilh
  • Rendering: Arquitect Dwight Stone Shunk
  • Animation: Ballax
  • Translation and text editing: Soledad Pereyra
  • Start of work: April 2012
  • End of work: December 2013
  • Lot area: 975 m2


Tuesday, March 18th, 2014

Article source: Henning Larsen Architects

The Calabar International Convention Center in the southeastern part of Nigeria is located in the scenic river delta of the Cross River State bordering Cameroun.

The multi-functional and flexible building will also offer the citizens of Calabar a new cultural centre that will provide the setting for concerts, film festivals and exhibitions.

Image Courtesy © Henning Larsen Architects

  • Architects: Henning Larsen Architects
  • Location: Nigeria
  • Client: Cross River State
  • Gross floor area: 16,000 m2
  • Year of construction: 2011 – 2013
  • Type of assignment: Winner of invited international competition

House For Seven People in Tokyo, Japan by mnm

Tuesday, March 18th, 2014

Article source: mnm 

The House for Seven People

The original house was built 37 years ago with a mixed structure; steel on the ground floor and timber on the first floor. Since its original construction in 1977, the site around the house has dramatically changed. The two-story house is now surrounded by 7-9 story buildings in an area known as the “Urban Village“, which lies between Yamate-Dori and Megro River – a three minute walk from Fudomae Metro Station in Tokyo.

Image Courtesy © Sadao Hotta

  • Architects: mnm
  • Project: House For Seven People
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Sadao Hotta and Morinaka Yasuaki
  • Construction: N.F.C Takashi Kitahara
  • Main Use: Dwelling
  • Client: Chie Hayashi
  • Design Period: March 2013 – May 2013
  • Construction Period: July 2013 – August 2013
  • Number of Floors: 2

Z-Haus by Benjamin Waechter, Architect

Tuesday, March 18th, 2014

Article source: Benjamin Waechter, Architect

The Z-Haus consists of two attached row houses constructed on a 50’ x 100’ urban infill lot. The strategy was to build up rather than out to maximize outdoor living space and minimize building footprint. Each house is made up of 6 rooms that are offset at every half story and smoothly joined by a series of half flight stairs.

Image Courtesy © Benjamin Waechter, Architect

Building Omega by Metropolis

Saturday, March 15th, 2014

Article source: Metropolis

This Office Building Project is located in a 2,255.98 m² terrain. The first and second floor is used as shops.

The main idea was to create an iconic building which uses the lighting as a way to give movement to the building.

The main facade is a black curtain wall with a Led system inside its structure so a vibrant effect could be created.

Image Courtesy © Metropolis

  • Architects: Metropolis (Jose Orrego Herrea)
  • Project: Building Omega
  • Build area: 36,860.13 m²
  • Office area: 14,523.93 m²
  • Commercial area: 2,013.92 m²
  • Cars: 464

Military Chooses Banker Wire Metal Mesh for Naval Hospital Parking Garage in Camp Pendleton by HKS, Inc.

Saturday, March 15th, 2014

Article source: Banker Wire

Parking Structure Aims to Improve Patient Experience at Naval Hospital Camp Pendleton

The new Naval Hospital Camp Pendleton serves members of the military in a healing and calming environment – from the moment they arrive on the hospital’s campus to the moment they leave. A four-story parking garage, featuring Banker Wire metal fabric railings and partitions, helps establish this calming environment and creates a sense of tranquility for patients.

Image Courtesy © Banker Wire

  • Architects: HKS, Inc.
  • Project: Military Chooses Banker Wire Metal Mesh for Naval Hospital Parking Garage
  • Location: Camp Pendleton, USA
  • Photography: Banker Wire

House B.A.B.E. in Bachlberg by destilat Design Studio GmbH

Saturday, March 15th, 2014

Article source: destilat Design Studio GmbH

The former domicile of a family of entrepreneurs from Linz is located near the top of Bachlberg, in very quiet area near the woods, overlooking the provincial capital of Linz, with a panoramic view of the distant Alpine foothills.

Image Courtesy © destilat Design Studio GmbH

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy