Open side-bar Menu

Archive for 2014

House in Minamikarasuyama, Japan by atelier HAKO architects

Thursday, January 2nd, 2014

Article source: atelier HAKO architects

The house sit on a narrow and long site, while facing a vacant lot too tiny to build the building beyond the road on the front east side, and facing a pedestrian path on the back west side.

On the south long side, buildings like apartments might be built and might cause the lack of the privacy and the natural light of the house in the future, in spite of the good condition the metered parking offers now.

Front road side façade; a certain distance for a buffer to the passer and neighbors by providing the open space that has full width of the site under the cantilever building, Image Courtesy © Shinsuke Kera/Urban Arts

  • Architects: atelier HAKO architects (Yukinobu Nanashima + Tomomi Sano)
  • Project: House
  • Location: Minamikarasuyama, Japan
  • Photography: Shinsuke Kera/Urban Arts
  • Structural engineer: Shin’itsu Hiraoka / Hiraoka structural engineers
  • Completion: March 2013
  • Primary usage: private residence for two generations
  • Structure: reinforced concrete, three stories above ground
  • Clients: couple and two children and their parents
  • Site area: 131.08 m2
  • Building area: 77.63 m2
  • Total floor space: 186.15 m2

A CIRCLE OF FOURTEEN VARIATIONS in Copenhagen, Denmark by SHJWORKS Architectural

Thursday, January 2nd, 2014

Article source: SHJWORKS Architectural

This project addresses the theme of unique variation and belonging to a community. A community which is both imaginary and definite.Imaginary because each of the fourteen structures creates the illusion of a circle. And definite because the opening of each structure is oriented towards the same physical point.

Image Courtesy © SHJWORKS Architectural

  • Architects: SHJWORKS Architectural
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Client: LejerBo (Social housing organization) and ValbyOmrådefornyelse (Municipality of Copenhagen)

Teahouse in Xiaolangdi Dam Park, China by Pu Miao Architecture

Wednesday, January 1st, 2014

Article source: Pu Miao Architecture

The main purpose of the park is to allow tourists to view the largest dam across the Yellow River. People can also swim in a lake made by enlarging the original river course (river water now exits through a new course north of the park). The teahouse is located between the lake (west of which looms the dam) and a small hill of about 15 meters high. Behind the hill lie other attractions of the park.

West view of the entire building, Image Courtesy © Pu Miao Architecture

  • Architects: Pu Miao Architecture
  • Project: Teahouse
  • Location: Xiaolangdi Dam Park, China
  • Project Period: 2000-2002
  • Floor Area: 5,382 square meters
  • Client: Xiaolangdi Bureau of Construction Administration
  •  Structure: Xu Ruiqing (Shanghai Landscape Architecture Design Institute, same below)
  • Plumbing: Chen Huijun
  • Electrical Engineering: Zhou Leyan
  • Park Planning: Zhou Zaichun
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy